Dodaj do ulubionych

dobór blatu do kuchni

04.07.07, 12:35
Witam,
mam do Was prośbę o rade w sprawie blatu kuchennego.
Nie wiem jaki kolor dobrać..meble kuchenne będą w kolorze brzozy-okleina
brzozowa, glazura między szafkami jest pistacjowa, jasnozielona, natomiast
podłoga jest kremowa w drobniutkie piaskowe? (bezowe)paseczki. szafki beda
staky na nozkach 10 cm.
nie wiem czy blat powinien byc jasny, zeby utrzymac jasny ton kuchni czy moze
powinien byc ciemny, zeby przelamac jasna kolorystyke-taki swojego rodzaju
akcent.
doradzcie prosze!
Obserwuj wątek
    • Gość: monia76 Re: dobór blatu do kuchni IP: 217.67.203.* 04.07.07, 15:16
      możesz zrobić zdjęcia elementów, które masz i wkleić?
    • paj80 Re: dobór blatu do kuchni 05.07.07, 11:49
      to sa płytki ktore sa na sciane:
      www.cersanit.kielce.com.pl/product_b.php?mod=detal&cms_id=309&idz=8649295e703f7c21e1ff5b2823393f2e&prod_dzial_id=7&lang=p
      l

to podłoga:
      www.opoczno.com/index2.php?id=42&KolekcjaID=238&ProduktID=4622
      szafki kolor nr 17 brzoza:
      www.rojan-fronty.pl/new_2.php?id=kolory
      zdjec nie umieszcze, bo na razie jest tylko podloga ulozona i pasek na scianie:)
      • paj80 Re: dobór blatu do kuchni 05.07.07, 11:50
        plytki jeszcze raz
        www.cersanit.kielce.com.pl/product_b.phpmod=detal&cms_id=309&idz=8649295e703f7c2
        1e1ff5b2823393f2e&prod_dzial_id=7&lang=pl
      • barbi9001 Re: dobór blatu do kuchni 10.07.07, 15:34
        ło matko, jak można sobie taką kuchnię zrobić, niezły misz masz - jakby ktoś
        pawia na ściane puścił. Szczerze, od razu wywal te płytki na ścianę.
      • monia76 Re: dobór blatu do kuchni 10.07.07, 16:08
        płytki na ścianę są ok, bardziej mnie martwią te na podłogę, ale jak dobrze
        dobierzesz fugę to może da się uratować. blat koniecznie daj szary i to
        ciemnoszary (grafit), żeby dodać ciężkości tym jaśniutkim pastelom. fuga też
        koniecznie szara np. srebrnoszary sopro. jaki planujesz kształt frontów?
        • paj80 Re: dobór blatu do kuchni 11.07.07, 09:26
          front bedzie taki:

www.rojan-fronty.pl/new_2.php?id=oferta
          ekran nr 109tylko ze kolor brzoza.

coz dziwnego w tym zestawieniu, ze od razu belt na scianie?
          jasna okelina, krmeowa podloga i zielona glazura, wlasciwe wystepuja dwa
          kolory, nie wydaje mi sie, ze jest to jakis szczegolny misz masz, ale dzieki za
          kazde slowa.
          moze jak skoncze to zrobie zdjecia i rzuce je na pozarcie forumowiczow:)
          dodam tylko, ze fuga bedzie zielona...a nie szara...oczywiscie ta na sciane, a
          fuga do tych na podlodze jest bezowa, cos jak piasek:)
          kuchnia jest slepa, ciemna i mala, wiec kolory nieco byly wymuszone, zeby nie
          stala sie norą.
          monia76 jaka Twoim zdaniem powinna byc fuga na podloge?
          • paj80 Re: dobór blatu do kuchni 11.07.07, 09:37
            a zielen tych plytek sciennych, naprawde jest radosna i napawajaca optymizmem:)
            ciagla wiosna w kuchni:)
            • paj80 Re: dobór blatu do kuchni 11.07.07, 09:51
              pozwolilam sobie pozyczyc zdjecie o jednej z forumowiczek, mam nadzieje, ze nie
              ebdzie zla i z gory przeproasza, ale ta kuchnia mi is epodoba i moja tez bedzie
              podobna, z tym ze u mnie podloga jest jasna-kremowa, a na zdjeciach grafitowa i
              blat grafitowy ladnie sie z tym komponuje

fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,64226654,65273194,0,2.html?v=2
              • paj80 Re: dobór blatu do kuchni 11.07.07, 11:42
                zaobserwowalam, ze blaty sa zazwyczaj w kolorze podlogi...moze u mnie dobbry
                byly by jasny blat...? czy bedzie mdlo?

www.kronopol.com.pl/index1.php?lang=1&id=3&idd=13&iddd=6
                zastanawialam sie nad D 4831 SM Piasek, D495 PE Eliza, D 2446 SQ Macassar ?

• monia76 Re: dobór blatu do kuchni 11.07.07, 13:51
                  fajna ta kuchnia, którą się inspirujesz.
                  nadal upieram się przy szarym blacie (właśnie taki z Twojej inspiracji miałam
                  na myśli) i szarych fugach zarówno na podłogę jak i na ścianę.
                  • paj80 Re: dobór blatu do kuchni 11.07.07, 15:02
                    to za pozno:) ale dzieki
                    fugi zielone na scianie, bezowe na podlodze.
                    a te blaty, ktore przedstawilam w linku, to ktory bys wybrala, ten
                    najciemnijeszy-grafit?
                    • paj80 Re: dobór blatu do kuchni 11.07.07, 15:05
                      i nie do konca sie nia inspiruje, bo ten watek znalazlam wczoraj:) ale
                      stwierdzilam, ze skoro nie mam jeszcze swoich zdjec kuchni to ta posluzy mi
                      jako wzor dla was:)a jest podobna do mojej wizji duzo wczesniejszej:)ale nic
                      to.:) dzieki jeszcze raz. boje sie tego ciemnego blatu:(
                      • monia76 Re: dobór blatu do kuchni 11.07.07, 20:55
                        tu oba szare są niebieskawe, więc odpadają (albo to mój monitor). musi być
                        grafitowy szary, nie błękitny. ten macassar też wygląda nieźle, jeśli go
                        wybierzesz będzie ostro pomyśleć nad kolorem ścian, ale tego już bez zdjęcia
                        nie doradzam. poza tym, o ile pamiętam, kuchnia jest otwarta, a macassar jest
                        b. zobowiązującym i trudnym drewnem. będziecie musieli bardzo uważać na dobór
                        mebli w salonie, żeby nie wyszedł bełt, o którym ktoś wcześniej wspominał ;-)
                        • paj80 Re: dobór blatu do kuchni 12.07.07, 09:29
                          kuchnia lwasnie jest zamknieta i ciemna, nie dalo sie jej otworzyc ze wzgledu
                          na piony i komin...dlatego tak boje sie tego ciemnego i upieram sie przy jasnym
                          np. tym D cos tam "piasek". cale mieszkanie chce utrzymac w pastelowej jasnej
                          tonacji ze wzgledu na jego wielkosc a raczej malosc:) lazienka jest blekitna z
                          taka sama zreszta podloga jak w kuchni i ta sama tez w przedpokoju:)
                          • monia76 Re: dobór blatu do kuchni 12.07.07, 13:18
                            a, to przepraszam, pomyliłam się. a jasny szary blat? dasz się przekonać do
                            szarego? ewent. zielony w odcieniu podobnym do płytek, ale ciemniejszy jeśli ci
                            się uda znaleźć?
                            • paj80 Re: dobór blatu do kuchni 12.07.07, 13:41
                              do jasnoszarego tak:) zielonego na razie nie znalazlam

D 494 PE Concorde?

• monia76 Re: dobór blatu do kuchni 12.07.07, 14:08
                                Concorde albo nawet D 4831 SM Piasek - szary pomieszany z brązem. będzie
                                fajnie :-)
                                • paj80 Re: dobór blatu do kuchni 13.07.07, 10:11
                                  bardzo Ci dziekuje monia76 :)pozdrowienia
                                  • hell11 Re: dobór blatu do kuchni 29.07.07, 01:41
                                    A gdziue zamawiacie blaty i meble? bo ja chyba w BRW lecz blaty maja tam
                                    cholernie drogie i zastanawiam sie ile by kosztowaly gdzie indziej oraz gdzie
                                    moge je dostac...
                                    pozdrawiam
    • Gość: AK Re: dobór blatu do kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 17:10
      Tylko i wyłącznie ciemny blat!!!! w przeciwnym razie będzie mdlo i kuchnia
      straci wyraz.
      • jasmina32 zielony blat 04.08.07, 10:59
        A czy może ktoś ma pojęcie, gdzie mogę dostać zielony blat? Ale jednolity, bez
        kropek i maziajów. Bardzo mi na takim zależy i nigdzie nie mogę znaleźć!
        • paj80 Re: zielony blat 04.08.07, 14:55
          tu zamawiam blaty
          a tu fronty szafek, szkielety robi stolarz na wymiar
          www.rojan-fronty.pl/new_2.php?id=oferta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka