Dodaj do ulubionych

dopłacać do Reflex KOŁO???

18.10.07, 08:45
Witam,
zamierzam zakupić ceramikę z Koła. Napiszcie proszę czy jest sens dopłacać do
powłoki Reflex, czy jest to tylko chwyt reklamowy??
Obserwuj wątek
    • maciejka_majowa Re: dopłacać do Reflex KOŁO??? 18.10.07, 09:56
      Witam,
      ja kupiłam dwie umywaliki Koła, chciałam z powłoką reflex
      ale po rozmowie ze sprzedawcą zdecydowałam się na zwykłą ceramikę.
      To niepotzrebne dodatkowe koszta. Ta powłoka i tak się ściera i tak.
      Pozdrawiam
      • Gość: intraday Re: dopłacać do Reflex KOŁO??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.07, 10:00
        Dziwne, bo mi powiedziano ze nic sie nie ściera bo to jest inne
        wypalanie.
        • maciejka_majowa Re: dopłacać do Reflex KOŁO??? 18.10.07, 11:33
          Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, opieram się o informacje
          jakie otrzymałam od sprzedającego. Powiedział, że jego zdaniem to
          nie ma co dokładać do tej powłoki. Jak nie to nie lupiłam zwykłe.
          Ta powłoka to podobno nie chodzi o wypalanie tylko o jakąś dodatkowa
          warstwe lakierową (taki utwardzacz)
          Pozdrawiam
    • sadida Re: dopłacać do Reflex KOŁO??? 18.10.07, 13:31
      Ekspertem nie jestem ale uważam, że szkoda 100 zł - mam z powłoką
      reflex i nic a nic to nie daje!
    • Gość: Maria czyszczenie umywalki z powłoką anti clean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.13, 10:54
      Witam!
      Mam umywalkę Roca z powłoką anti clean. Niestety jest brudna i nie można jej umyć ściereczką jak reklamuje firma. Nie chcę używać preparatów bo mogę zniszczyć powłokę, za którą sporo zapłaciłam. Proszę osoby, które mają taką umywalkę o informację jak sobie radzą z jej czyszczeniem. Czy używają jakichś preparatów. i jakich???? Będę bardzo wdzięczna za radę....
      • marian.sk123 Re: czyszczenie umywalki z powłoką anti clean 01.01.16, 20:03
        Po prostu powłoka ci zeszła, dla wszystkich zainteresowanych: wszystkie firmy od villeroy po koło mają powłoki anti clean czy jak kto woli powłoka ułatwiająca spływanie wody i brudu o swoich odpwoeidnikach w postaci jakiejś tam nazwy, ALE jest to POWŁOKA i schodzi . Jak np. wspomniany villeroy dzięki zastosowanej technice ich powłoka ceramicplus wytrzymuje dłużej niż inne ale i tak ZNIKA i nie jest to żadne wypalanie na lata. Także jak zeszła ci powłoka śmiało myj detergentami a jak chcesz mieć powłokę ponownie to kup sobie małą buteleczkę preparatu, pokryj nim np. WC, umywalkę, wannę i ciesz się powłoką na kolejne kilka miesięcy.

Wedle mnie kompletnie nie opłaca się inwestować w żadne powłoki, a sami producenci na swoich stronach nie informują nikogo o tym że powłoka schodzi oraz nic nie piszą o tym ile czasu taka powłoka jest po czym toaleta do końca swojego żywota znowu jest "zwykła" toaletą ceramiczną.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka