Dodaj do ulubionych

Meble Kutyła Magnuszew

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 21:42
Hej. Czy ktoś zamawial meble kuchenne w firmie Meble Kutyła z
Magnuszewa? Podoba mi sie ich strona - taka sensowna i konkretna,
poza tym kuzyn zamawial tam meble i wtedy byl zadowolony, ale to
bylo kilka dobrych lat temu. czy ktoś moze cos o nich powiedziec??
Obserwuj wątek
    • Gość: gg Re: Meble Kutyła Magnuszew IP: *.centertel.pl 29.05.08, 14:48
      My zamawialismy 2 miesiace temu i tez jestesmy zadowoleni, a
      montazysta na ktorego trafilismy pelen profesionalizm, a jak wiadomo
      montaz jest najwazniejszy.
    • Gość: szperacz Re: Meble Kutyła Magnuszew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 20:58
      Kontrahenci firmy: CHOBOT - pewnie fronty,LUPUS - fronty i blaty KRONOPOL -
      pewnie płyta na korpusy i blaty,BLUM - mechanizmy,zawiasy (stosowane powszechnie
      przez producentów mebli,GAMET - uchwyty (są wszędzie dostępne i powszechnie
      stosowane,NOWY STYL - krzesła (są wszędzie dostępne w pełnej gamie,EKSPERT
      KUCHNIE - zmieniająca się średnio co 3 m-ce oferta wybranego sprzętu AGD w dość
      atrakcyjnych cenach , FRANKE - zlewy,baterie (duża oferta),piekarniki,płyty
      grzewcze,okapy (nie za duża oferta),sortowniki śmieci,SEVROLL systemy do drzwi
      przesuwnych w szafach,HETTICH-okucia meblowe-wysoka klasa,drogie :-((( ; DAC-TER
      - hurtownia akcesoriów do mebli,FAMEG-producent mebli giętych,REJS-dystrybutor i
      producent akcesorii meblowych (znany wsród wielu małych producentów mebli )

Ufff,to chyba wszystko.
      Zastanawiam się skąd wzięły się te piękne zdjęcia salonowych ekspozycji,świetnie
      opracowane przez plastyków ( z jakiego zachodniego katalogu), bo choćby te
      krzesła ze zdjęcia elisa_crema na pewno nie są z katalogu Nowego Stylu,a o
      innych dostawcach MEBLE KUTYŁA nie wspominają.
      Coś mi się zdaje,że choć stronka ładna to nie koniecznie przedstawia ich
      realizacje,a to budzi moją nieufność do firmy.

• Gość: Artur Re: Meble Kutyła Magnuszew IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 20:57
        Firma beznadziejna...

zamowilem u nich kuchnie... trwalo to miesiace 4 zanim zrobili. Potem chcialem
        domowic jeszcze jdena szafke. Wymiary brali 2 razy... potem czekalem 5 miesiacy
        i okazlo sie ze nie zrobia bo im sie nie chce ... zadnego slowa przepraszam ....
        • Gość: Bell Re: Meble Kutyła Magnuszew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.15, 21:59
          Ja również zamówiłam kuchnie u nich i na sam projekt czekam ponad miesiąc,jak dla mnie to leniuchy, nachapali się bo produkują dla firm pośrednich i mają klienta zwykłego w.... gdzieś mówiąc delikatnie.Znam ich jakość ponieważ siostra ma ich meble-jest super,ale obsługa....trzeba się ich prosić żeby projekt zrobili...itp,mało tego "szef" firmy nie widzi problemu ....ale o co chodzi?? Miesiąc opuźnienia phiiii....Mieli " ważne " powody....Postanowiłam skorzystać też z droższych co prawda firm ale obsługa jest taka jak powinna być.Pozdrawiam.
    • Gość: Mariusz Re: Meble Kutyła Magnuszew IP: *.devs.futuro.pl 13.02.10, 16:55
      Meble ok w dobrej cenie montaż super i z głową terminy długie
    • Gość: klient Re: Meble Kutyła Magnuszew IP: *.ip.netia.com.pl 24.09.10, 19:56
      meble zamowione, dostarczyli z duzym opoznieniem najpierw bez zlemozmywaka, stwierdzili ze nie bylo w projekcie, pozniej "okazalo" sie ze byl na drugiej stronie! oczywiscie zapomnieli o baterii, pozniej chcieli wcisnac jakies badziewie bo promocja na baterie sie skonczyla. Po wielu bojach z nimi, w koncu zamontowali meble... tylko ze (a jakze!) zapomnieli o jednej scianie bocznej.. kolejny tydzien w plecy. W koncu nadeszla wielkopomna chwila.. sciana boczna zostala zamontowana. Niby ok, ale gdzie tam, kutyla zafundowal nam powtorke z rozrywki.. sciana sie odkleila!!!! omowili sie na naprawe, oczywiscie nie przyjechali.. firma nierzetelna, nie dotrzymuje terminow. Nie polecam chyba ze podpiszecie umowe w ktorej beda naliczane im odsetki karne, inaczej sie z nimi nie da.
      Post ku przestrodze.
      • Gość: juti Re: Meble Kutyła Magnuszew IP: *.jub.supermedia.pl 21.02.11, 13:39
        Pomysły i projekty mają super, ale doprosić się choćby o umowę to droga przez mękę. Z montażem jeszcze gorzej. Polecam uzbroić się w mega cierpliwość i zakupić kilka opakować środków uspokajających. No i zadać sobie pytanie, czy warto?
        Dla mnie osobiście zamówienie kuchni było jednym wielkim koszmarem.
        • Gość: Kasia Re: Meble Kutyła Magnuszew IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.02.11, 20:02
          15 lat temu zamówiłam komplet mebli kuchennych do mojego mieszkania w Warszawie. Meble są tak solidnie zrobione, że do dzisiejszego dnia są w świetnym stanie technicznym i wizualnym, pomimo przeprowadzki i dostosowania mebli do całkiem innego wnętrza. 2 lata temu moja córka, również zamówiła meble kuchenne, łazienkowe oraz szafę wnękową, z których jest również bardzo zadowolona.
          Na pochwałę zasługuje profesjonalne projektowanie i doradztwo co dzieje się na oczach klienta, w trakcie tworzenia projektu klient uczestniczy w dobieraniu każdego elementu.
          Kiedy w mieszkaniu pojawili się montażyści widać było, że mamy do czynienia z fachowcami.
          Czas realizacji nie był krótki ale efekt końcowy w pełni mi to wynagrodził.
          Polecam tą firmę.
    • Gość: Opi Re: Meble Kutyła Magnuszew IP: *.gvt.pl 17.09.11, 17:50
      Ja zamawiałem. Szczerze, jeśli chodzi o jakość to polecam, ale obsługa klienta pod psem, szczególnie pani obsługująca klientów. Kobieta w ogóle nie stara się być miła, nie mówiąc o chęci spełnienia życzeń. Za wszelką cenę próbuje narzucać swoje zdanie. Pamiętam jak niezadowolona była gdy zachcieliśmy kolor kuchni którego akurat nie mieli na próbkach, zieleń patynowana na olsze. Musieliśmy zapłacić 100 złotych za zrobienie próbki, przy wartości kuchni prawie 30 tysięcy!!! Ale pomysł tak nam się podobał że przełknęliśmy ślinę i zapłaciliśmy. Podobna sprawa dotyczy kolegi wykonującego projekty w PRO100, to chyba syn. Nie odpowiada na maile, bo adresy na stronie są nieaktualne więc od razu proponuję wziąć aktualny przy pierwszej wizycie w Magnuszewie. Proszę nastawić się na 3 lub 4 wyjazdy. Na miejscu proponuję rozmawiać tylko i wyłącznie z szefem firmy, nigdy z tą panią która się tam kręci. Ogólnie meble bardzo ładne i trwałe, ale obsługa.....
    • Gość: Opi Re: Meble Kutyła Magnuszew IP: *.gvt.pl 17.09.11, 17:54
      Firma OK, pod warunkiem że nie wiesz czego chcesz, nie masz pomysłów wykraczających poza ramy tego co już robili i chętnie ulegasz sugestii.
    • Gość: klientka Re: Meble Kutyła Magnuszew IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.13, 21:54
      Jakość wykonania mebli jest bardzo dobra, niestety obsługa to już inna bajka. Jeden z projektantów mimo że miły to bez wyobraźni i pomysłów, łatwo urządzić dużą kuchnę, gorzej gdy jest mała a ma byc funkcjonalna i pojemna. U Pana M najlepiej miec własny projekt. Szef bardzo miły i strasznie gadatliwy ale gdy chodzi o reklamację to zbywają, obiecują ,że się pojawią i cisza, że zadzwonią i cisza. Montaz w naszym przypadku nie do końca fachowy, trzeba regulować juz kolejny raz.
      polecam ich meble ale może innego wykonawce, wiem że firmy w Warszawie tez u nich zamawiają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka