Dodaj do ulubionych

Baterie FERRO

21.07.08, 11:47
Czy ktoś miał, ma, używa? Czy sa godne polecenia? Ma ktoś
doświadczenie? (upatrzyłam wannową baterię Ferro Milano i
zastanawiam sie co ta firma soba reprezentuje i czy produkt jest
godny polecenia czyt. zainwestowanych pieniedzy).
Obserwuj wątek
    • drozdek122 Re: Baterie FERRO 21.07.08, 14:15
      Ferro to chinszczyzna .
      • Gość: mamusiaszymusia Re: Baterie FERRO IP: 212.191.172.* 21.07.08, 14:22
        W takim razie co jest godne polecenia a co ma zblizony design do
        Ferro? Zalezy mi na bateri gdzie osobno bedzie kran, sluchawka
        prysznicowa i regulacja!
        Bo z tego co slychac to 98% (oprocz rodzimej produkcji) to
        chinszczyzna!?
        • trypel Re: Baterie FERRO 21.07.08, 14:39
          jakiej rodzimej?? :)
          KFA od lat większość rzeczy ma z Chin i tylko markuje je wałsnym logo.
          Pokaż ten model bo nie bardzo chwytam o co chodzi z tymi oddzielnymi
          • mamusiaszymusia Re: Baterie FERRO 21.07.08, 15:08
            chodzi mi o cos takiego:

sklep.pgi.com.pl/bateria-wannowa-3otworowa-natryskiem-verona-p-13886.html

moze faktycznie zle opisalam ;-)
            • trypel Re: Baterie FERRO 21.07.08, 15:23
              Każdy producent ma w ofercie wannową trzyotworówkę, może nie za taką cenę ale z
              drugiej strony bałbym sie włożyć pod wannę cos za taką kasę. Do tego bezczelna
              podróbka słuchawki relaxa z grohe :)
              Jak zamierzasz montowac coś w ten sposób to patrz na oferty od orasa wzwyż proszę :)
            • Gość: LL Re: Baterie FERRO IP: 85.222.86.* 21.07.08, 22:23
              Hansgrohe, Grohe, Kludi i nie będzie problemu. Owszem jest to towar droższy niż
              opisane przez Ciebie ale na 100% lepszy
    • Gość: Zelig Re: Baterie FERRO IP: *.subscribers.sferia.net 22.07.08, 09:57
      Ciekawy design oferuje też Axor, taka odnoga Hansgrohe...
      • mamusiaszymusia Re: Baterie FERRO 22.07.08, 11:31
        Spoko, tylko wszystkie wyzej wymienione baterie sa firm, ktore
        oprocz jakosci oferuja cholernie wysoka cene. Ja szukam czegos o
        wiele tanszego. Nie chce mi sie wierzyc, ze z dolnych polek cenowych
        jest tylko badziewie....
        • trypel Re: Baterie FERRO 22.07.08, 11:39
          Jak szukasz czegoś tańszego to zdecyduj sie na tradycyjną baterię scienną albo
          montowaną na brzegu wanny na przyłączach katowych ale nie trójotworówkę
          wątpliwej jakości.
          • mandarynka48 Re: Baterie FERRO 23.07.08, 09:25
            Ja mam baterie tej firmy w łazience i w kuchni i jestem zadowolona. Raz pękł mi
            wężyk od prysznica (po 10 miesącach uzytkowania) - odniosłam do sklepu w którym
            kupiłam - dwa dni później dostalam telefon, ze moge przyjść po zwrot pieniędzy,
            albo po nowy wężyk.
            Same baterie sprawują się bez zarzutu, nowy wężyk też.
    • kotulek_ns Re: Baterie FERRO 23.07.08, 09:39
      Ja mam ferro od dwóch lat i jestem zadowolona.
      Spodobał mi się ten sterczący dziubek:)
      • Gość: mamusiaszymusia Re: Baterie FERRO IP: 212.191.172.* 23.07.08, 13:13
        No to teraz to mam mentlik!
        • Gość: primadonna Re: Baterie FERRO IP: 193.142.112.* 25.07.08, 14:28
          No ja wlasnie tez, bo tez chcialam te kupic:) Tylko rzeczywiscie, jesli maja sie
          rozleciec po pol roku to chyba podziekujee..
          • Gość: mag Re: Baterie FERRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 20:04
            tez kupilam ferro capri jest sliczna i nie byla tania wiec moze ok
    • Gość: qqq Re: Baterie FERRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 19:16
      a ja myslalam ze ferro to rodzima produkcja :-)) baterie sa
      produkowane w chinach,ale przeciez nie wszystko co chinskie to
      badziewie ...chinczycy potrafia zrobic tani chlam, ale tez dobre
      rzeczy.
      Zreszta 90% firm tak naprawde produkuje w chinach bo sila robocza
      jest tania.
    • Gość: lw Re: Baterie FERRO IP: *.aster.pl 25.09.08, 21:40
      Drogie to są baterie THG lub JCD
      • ba_gosia Re: Baterie FERRO 26.09.08, 08:13
        Te to już są pewnie ekstremalnie drogie:) Zresztą dla każdego co
        innego jest drogie. Dla mnie nawet te, które wymieniłam nie są
        najtańsze.
        • Gość: okoń Re: Baterie FERRO IP: 192.162.151.* 05.10.12, 23:41
          Mam baterie dwa lata. Mieszacz chodzi jak kierat zatarty i zaczęły korodować a właściwie schodzi z nich chrom. Kupiłem model w kształcie trójkąta aktualnie nie ma go już w ofercie sprzedawcy.
    • Gość: jakuzi Re: Baterie FERRO IP: *.pg.com 08.02.09, 10:40
      rozbieraliśmy w sklepie krakowskie i ferro nie ma różnicy w budowie
      i materiale a w cenie owszem
      • Gość: ali Re: Baterie FERRO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.09, 20:31
        Jak ma byc róznica jeśli ferro i KFA kupuja baterie z tej samej
        fabryki w Chinach ? Nie dajcie się nabierać na gadki KFA , że to
        jest produkt z Polski. Z Polski jest tylko naklejka i to nie zawsze.
    • Gość: piniu10 Re: Baterie FERRO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.11, 16:09
      najwieksze gowno jakie kupilem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: baribal Re: Baterie FERRO IP: *.sggw.waw.pl 20.03.11, 09:25
        Drodzy państwo- muszę napisać, bo widzę tutaj masę sprzecznych informacji:)

FERRO to polska firma która postawiła w chinach zakład produkcyjny ( wlożyła w to ponad 50% kapitału a więc jest to ich zaklad), proces technologiczny na bardzo wysokim poziomie, podwójna kontrola jakości. KFA też produkuje w chinach i mozna tylko nad tym ubolewac, ze wprowadzaja klientow w blad (najzwyczajniej w scwiecie oszukuja) wypisujac na pudalkach ze wyprodukowano w polsce. Handluje armatura lazienkowa juz pare lat i swoje wiem. Juz inna sprawa, ze nie ma sie co spodziewac, ze przychodzac do sklepu ze 150zł kupimy baterie polska a tym bardziej niemiecka. Ale wiele ludzi sie oburza, że wszystko z chin- takie czasu drodzy państwo. Albo mamy kase na niemieckie albo na polskie- albo nie i nie miejmy pretensji do sprzedawcy ze to produkowane w chinach. Niech kazdy z nas spojrzy na siebie- wszystkie ciuchy z chin- chyba ze sweterek ktory babcia zrobila:)

Pzdr
    • Gość: gonzo Re: Baterie FERRO IP: *.skawsoft.com.pl 06.07.11, 22:32
      Baterie ferro.
      Inaczej baterie czajna...hehehehe
      Co są warte
      Może sami sobie odpowiecie!
      Bo z tego co wiem to już porcelana i herbata jest niczego warta.
      • Gość: Alex Re: Baterie FERRO IP: *.ilabs.pl 22.07.11, 20:50
        Gościu, jesteś malkontentem :-)
        Wiem co pisze, bo używam baterii FERRO u siebie w domu już blisko 12 lat. Już mi się nawet znudziły:-). Chce powiedzieć, ze dopiero w ubiegłym roku zmieniłem jedną głowicę. Poza tym wszystko działa bez zarzutu, Mimo ze mam mocno zakamienioną wodę z sieci wodociągowej.
        A Pani która rozpoczęła wątek polecam zakup baterii FERRO ze spokojnym sumieniem. Gwarancja 5-letnia, a poza tym z serwisem 48-godzinnym u Pani w domu. Więc jakie obawy? Na pewno zawsze coś się może przydarzyć, jak się ma pecha :-). Ale w takim przypadku i Mercedes nawali :-).
        Pozdrawiam serdecznie wszystkich.
        Alex
        • Gość: gonzo Re: Baterie FERRO IP: *.skawsoft.com.pl 09.08.11, 22:10
          moze masz racje jak ma człowiek pecha to nawet mercedes nawali. ale od czasu jak go zaczeli produkować w chinach hehehehehehe.
          • Gość: pako Re: Baterie FERRO IP: 212.14.57.* 21.10.11, 23:05
            Ferro, Perfexim itp. sprzedają najtańszy złom z Chin! Uważajcie na wężyki do wody bo widziałem jak wygląda po 1 roku użytkowania. Strach pomyśleć jaka woda leci przez takie coś i co ludzie piją.
        • Gość: mila Re: Baterie FERRO IP: *.ip.maverick.com.pl 06.02.14, 16:06
          Dokładniej: Gwarancja 5-letnia to chwyt marketingowy - dotyczy tylko głowicy - najmniej awaryjnego elementu.
    • Gość: liki Re: Baterie FERRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 10:06
      Nie polecam BATERII ferro umywają ręce od reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową! tanie chińskie gó...!
    • julkazet Re: Baterie FERRO 23.07.13, 12:33
      Ja mam baterię zlewozmywakową firmy Ferro i jestem zadowolona. Nic się z nią przez 4,5 roku nie dzieje, a ma wyciąganą wylewkę. Chińszczyzna czy nie, teraz większość rzeczy robiona w tej części świata. Nie była droga, więc jak się zepsuje za kolejne 2-3 lata to nie będzie szkoda wymienić. Według mnie, jeśli taka Ci się podoba i jest odpowiednia finansowo to bierz. Z tego co pamiętam gwarancję ma na 24 miesiące, czyli taką samą jak wszystkie inne.
    • Gość: mila Re: Baterie FERRO IP: *.ip.maverick.com.pl 06.02.14, 16:02
      Powiem tak, jakość baterii ferro po 2010 roku drastycznie spadła. Mam baterie łazienkowe zakupione w 2009 roku, wszystko z nimi w porządku, nie ma żadnych problemów. Po prawie 5 latach użytkowania wyglądają jak nowe.
      Przekonana, że ich produkty nada utrzymują tak wysoki poziom w listopadzie 2010 zakpiłam baterię kuchenną model Modena. Jej cena wyższa trzykrotnie od podobnych modeli tańszych firm, więc byłam przekonana, że dokonuję właściwego wyboru. Niestety dziś po niecałych trzech latach użytkowania muszę powiedzieć, iż zdecydowanie NIE POLECAM. Na chromowanej powierzchni zaczęły pojawiać się wykwity rdzy, a producent utrzymuje, że gwarancja nie obejmuje tego typu zgłoszeń. Na elementy poza głowicą jest tyko roczna gwarancja. W tej cenie innej firmy można kupić 2 baterie, gdybym wiedziała, ze kupuję produkt tak słabej jakości za taką cenę... wybrałabym innego producenta.
      Także, jeśli chcecie być zadowoleni - kupcie tańszy produkt a po trzech latach najwyżej wymienicie go na nowy :P a w tej samej cenie po olejnych 3 wymienicie go jeszcze raz ;)
    • k_k_33 Re: Baterie FERRO 31.01.16, 17:23
      Ja od dwóch miesięcy używam te baterie i ogólnie działają dobrze i nie mam jak na razie z nimi problemów, ale niestety strasznie mnie denerwuje to, że bardzo osadza się na nich woda i brzydko wysycha. Mam baterię wannową i umywalkową Ferro i ciągle ściereczką suchą je przecieram, bo nie mogę na nie patrzeć. Dla porównania pod prysznicem mam Oras i wydaje mi się, że tam ta wyschnięta woda nie wygląda tak źle, może to zależy od materiału, z którego są wykonane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka