Dodaj do ulubionych

Blum czy Hettich ?

IP: *.isopl.com 09.02.09, 09:44
które systemy do szuflad są lepsze ??
Obserwuj wątek
    • Gość: ciocia jadzia Re: Blum czy Hettich ? IP: *.isopl.com 10.02.09, 08:58
      a jak sie maja cenowo jedne do drugich ??
    • Gość: ciocia jadzia Re: Blum czy Hettich ? IP: *.isopl.com 10.02.09, 09:04
      a jak sie ma CENA JEDNEGO DO DRUGIEGO?
    • Gość: gościnna Re: Blum czy Hettich ? IP: *.polnet.3s.pl 11.02.09, 21:55
      blum, kiedyś był ciut droższy od hetticha, nie wiem jak
      obecnie...jak dla mnie chodzi lepiej
      • Gość: 1234 Re: Blum czy Hettich ? IP: *.static.tvk.wroc.pl 11.02.09, 23:57
        systemy Bluma sa trochę droższe niż hettich ale i jedna i druga
        firma jest godna polecenia, ja generalnie mam szuflady i okłucia
        meblowe z hetticha. Użytkuję już ponad 5 lat i póli co nic sie nie
        dzieje.Wybór i tak należy do klienta:-)
        Powidzenia
      • Gość: ciocia jadzia Re: Blum czy Hettich ? IP: *.isopl.com 12.02.09, 09:27
        no wlasnie. mnietez sie wydawalo ze hettich chodzi jakos cieazkowo,
        ale sprzedawca przekonywal ze to dlatego ze szuflada bez obiazenia i
        nie wyrobione jeszcze.
    • szwejk163 Re: Blum czy Hettich ? 25.02.09, 12:11
      Ja polecam Bluma. trochę lżej pracują i łatwiej wyjąć szufladę a poza tym raz
      zdarzyło się klientowi zaczepić wysuniętą szufladę i Hetticha musiałem
      prostować. Działał pięknie ale to już nie ideał. W Blumie dotychczas takiego
      przypadku brak. Pozdrawiam.
      • Gość: ram Re: Blum czy Hettich ? IP: *.kpsi.pl 14.12.11, 15:56
        to chyba szuflada źle zrobiona. ogólnie systemy te niczym się nie różnią. cena podobna.
    • Gość: Puszcza Re: Blum czy Hettich ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 16:35
      Hettich trochę tańszy, Blum trochę lepszy. Wybór należy do Ciebie.
    • bd_007 Re: Blum czy Hettich ? 14.03.09, 22:45
      > Stolarz Paweł

Hmm, a w innym wątku niejaka Iwonka wychwala "przypadkiem zobaczone okucia grassa". Problem w tym, że Iwonka i Pan Stolarz używają przypadkiem tego samego serwera. Cóż za zbieg okoliczność... Trochę wstyd ;-)
      • Gość: Puszcza Re: Blum czy Hettich ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 11:01
        Faktycznie:)) Widać pracownicy firmy Wurth dostali zadanie
        rozpropagowania produktu:)) Obciach...
      • Gość: znawca Re: Blum czy Hettich ? IP: *.chello.pl 04.09.09, 21:47
        ???
        "IP: *.gprs.plus.pl" oznacza, że ktoś ma internet wykupiony w Plusie.
        Tak jak "IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl" oznacza neostradę w TP.S.A.
        I tyle, nic więcej.
    • Gość: kuchnie Re: Blum czy Hettich ? IP: *.dream.net.pl 15.03.09, 20:59
      a moim zdanem jasko producenta kuchni GRASS jest rozwiazaniem dużo
      lepszym ,
      nowoczesna technolodgia ,bLUM jakby zatrzymał sę w rozwoju kilka lat
      temu bazująć na dożywotniej gwarancji
      • Gość: projekto Re: Blum czy Hettich ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.09, 11:56
        jezeli chodzi o jakosc to polecilbym taka kolejmosc ...
        - grass
        - blum
        - hettich
        • Gość: Jedrek Re: Blum czy Hettich ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.11, 13:30
          moim skromyn zdaniem kolejnosc
          1) grass
          2) hettich
          3) blum
    • Gość: ciocia jadzia juz zamowilam Hetticha. IP: *.isopl.com 16.03.09, 10:19
      przewazyla jak zywkle cena :)
      niestety nie pochwale sie jeszcze jak dzialaja bo ne uzytkuje
      jeszcze.

pozdrawiam
    • Gość: gosc Re: Blum czy Hettich ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.09, 11:49
      Zdecydowanie HETTICH jest lepszym wyborem. A dlaczego? Bo jest
      tańszy i jakościowo lepszy / porównywalny dla Bluma.
      A szuflady InnoTech to czysta rewelacja!!!! Oraz zawias SENSYS
      • Gość: Daniel Re: Blum czy Hettich ? IP: 79.139.97.* 21.08.09, 22:29
        na YOUtube jest film z porównaniem wszystkich Grass i inni
        • Gość: projekto Re: Blum czy Hettich ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.09, 12:02
          jezeli chodzi o jakosc to polecilbym taka kolejmosc ...
          - grass
          - blum
          - hettich

prosze o link do filmu na youtube
    • Gość: gość Re: Blum czy Hettich ? IP: *.tktelekom.pl 01.10.09, 19:23
      Szanowny Panie Kamiński,
      zgadzam się, że na szuflady bluma rzadko są reklamacje ale na hettich również
      nie ma. Przy sprzedaży kuchni proponuję również organizacje do szuflad i te są
      znacznie ciekawsze z hetticha a przy tym tańsze. Robiąc kalkulacje tej samej
      kuchni hettich / blum jest korzyść taka, że klient w cenie bluma otrzymuje w
      hettichu jeszcze podstawowoe wyposażenie (wkład na sztućce, podziały do szuflad
      wysokich itp) i wychodzi uradowany :) Inna sprawa jak się trafi wada proszę
      spróbuj wymienić tą prowadnicę z dożywotnią gwarancją w blumie nie wykonalne :(,
      w hettichu wymiana odbywa się w hurtowni od ręki. Inna kwestia w hettichu masz
      kompleksowo wszystko nie tylko do kuchni. A dodatkowo zawias jakiego jeszcze nie
      było ze zintegrowanym cichym domknięciem wszystkie kąty, ramka Z1 "sensys".
      Proponuję spróbować a na pewno klient będzie uradowany i Pan będzie bardziej
      zadowolony.

Co do grasa bez komentarza. Dziwię się klientom, którzy montują te okucia,
      wszystkie te testy są zrobione przez samego vurtha i sorry ale nie są obiektywne
      i nijak się mają do rzeczywistości. Mając dwie firmy sprawdzone ja nie mogę
      sobie pozwolić na testowanie i ufać propagandzie vurtha. Porozmawiajcie z
      pracownikami vurtha i jeżeli chcecie wspierać taką firmę gdzie mobing,
      prześladowanie itp. itd. to norma wspierajcie ja z tej firmy nigdy nic nie kupię.
      • Gość: seamus Re: Blum czy Hettich ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.09, 23:17
        prawie jak blum ...
      • Gość: bl Re: Blum czy Hettich ? IP: 82.139.30.* 20.01.10, 12:21
        Witam,

Nie zgodzę się z kolegą, że są problemy z reklamacjami produktów
        Blum, pracuję w hurtowni z akcesoriami i fakt-mało było reklamacji
        przez 6 lat, które pracuję, ale jeśli się zdarzyła sam osobiście
        wymieniałem klientowi na nowy, a przedstawiciel Blum odbierał
        uszkodzony element i dostarczał mi nowy. Co do cen to też się nie
        zgodzę, ponieważ obecnie obie firmy mają podobny poziom cenowy.
        PS. Blum też już ma zawias z wbudowanym hamulcem w pełnej gamie i to
        100 razy lepiej pracujący od Hettich'a
        • Gość: lider Re: Blum czy Hettich ? IP: 79.139.103.* 28.11.10, 01:22
          "PS. Blum też już ma zawias z wbudowanym hamulcem w pełnej gamie i to
          100 razy lepiej pracujący od Hettich'a "

to dziwne bo gdy poprosiłem o ofertę na zawiasy z wbudowanym wytłumaczeniem to dostałem informację , że taka opcja jest tylko do zawiasów 100 stopni

a co z innymi kontami - potrzebuję wytłumienie do
          zawias równoległy
          zawias 170
          zawias 37
          zawias 45
          i inne
          czy toś to ma , na zawias nie w korpus ?
          • Gość: ciwi1 Re: Blum czy Hettich ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.10, 12:29
            wszystko powyzej odnosnie nowych zawiasow to sciema czyli aspekty wizualne ale nikt nie pomysli ze ten zawias nie posiada regulacji sily domykania a kiedy po paru latach sila hamowania oslabnie trzeba bedzie wymieniac kompletny zawias natomiast dotychczasowy "stary" hettich posiada regulacje sily hamowania a w przypadku jej oslabniecia zdejmuje sie z zawiasu element hamujacy zaklada nowy i wszystko jest jak nowe .... codo szuflad z prowadnicami firmy grass to powiem tylko iz pracuja one lzej od kazdego bluma sa stabilne i tansze ....fakt jest taki iz grass nie wszedl z tak intensywna kampania reklamowa na rynek jak blum ale i tak sa firmy ktore sie na nich poznaly i nie stosuja innych podzespolow z przekonania i doswiadczenia ..... jezeli ktos ufa reklamie a nie doswiadczeniu fachowcow jego sprawa,czas pokaze kto bedzie madry po szkodzie .
      • Gość: woody Re: Blum czy Hettich ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 07:00
        Może i Wurth robił te testy ale z mojego doświadczenia wynika to samo - pod względem jakości i łatwości montażu kolejność jest taka:
        1. Grass
        2. Blum
        3. długo, długo nic i Hettich
        Niejeden kumpel z branży mówi to samo.

Nikt nie każe kupować Grassa w Wurthcie. Jest co najmniej 2 autoryzowanych dystrybutorów w Polsce oprócz Wurtha, obaj mają dużo szerszą ofertę Grassa. Warto czasem poszukać. Polecam tych z Gdańska.
        • Gość: grass vs blum Re: Blum czy Hettich ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.11, 01:28
          Kto moze mieć szerszą ofertę jak nie właściciel czyli sam Grass, polecem poczytać Tekst linka "Grupa Würth przez ostatnie lata konsekwentnie rozbudowywała zakres swojej oferty dla meblarzy.
          Obecnie koncern Würth jest właścicielem tak znanych zakładów produkujących okucia meblowe, jak: Mepla, Alfit, Grass i Hetal. Grupa Würth przez ostatnie lata konsekwentnie rozbudowywała zakres swojej oferty dla meblarzy. Obecnie koncern Würth jest właścicielem tak znanych zakładów produkujących okucia meblowe, jak: Mepla, Alfit, Grass i Hetal.
          " a ci dwaj dystrybutorzy to w porównaniu do właściciela i jego możliwości mali lokalni dystrybutorzy. Pamiętaj każdą firmę tworzą ludzie może niezbyt fartownie trafiłeś.
    • joanka-r Re: Blum czy Hettich ? 15.12.11, 22:05
      ponoć Blum. Tych drugich nie znam, nawet nie slyszlam o nich.
    • 12krysia Re: Blum czy Hettich ? 27.05.13, 19:29
      Witam . Moim zdaniem jako producenta mebli od 18 lat , jestem za Hettichem - dlaczego ?
      Na terenie Niemiec , firma znana i ceniona . W zakupie hurtowym , szuflada tańsza o ok 25 pln . ( co 10 szt / wkład na sztućce gratis - proszę policzyć 100 szt x 25 pln = 2500 pln :). Jedyne do czego mogę pić , to wypinanie szuflady - te" skrzydełka ", ale i na to jest rada . Po montażu mebli , klient uczy sie prawidłowo wypinać i zakładać szuflade - nou problemos :) . jeżeli chodzi o zawiasy - to zdecydowanie Blum - clip i tylko z wpudowanym spowalniaczem .Olek / Gorzów
    • grzegorz19741974 Re: Blum czy Hettich ? 06.08.20, 12:17
      Na hetticha bym uważał. Wkładają do pudełek produkty innego producenta podwyższają cenę o 150% i sprzedają pod własną marką I INNĄ NAZWĄ POMIMO TEGO, że w oryginalnych ich pudełkach jest produkt o innej nazwie aniżeli przez nich oferowany. Przykład pentagraf duo life 18 gdzie prawdziwym producentem jest firma Ambos z Włoch i produkt na rynku polskim od pośrednika koszuję 330 zł. ten sam produkt w pudełku hetticha 730 zł. Jeżeli z tym tak robią to z innymi produktami też mogą tak robić. Żenada. Na takie działanie jest w Polsce paragraf kk.
    • darekluczak Re: Blum czy Hettich ? 19.10.20, 14:43
      Mieliśmy osprzęt zarówno jednego jak i drugiego producenta i uważam obie firmy bardzo konkurencyjne wobec siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka