aneta90351 06.08.09, 14:29 Czy ktoś ma i używa czarnego zlewu firmy Schock. Jak się sprawdza? Sprzedawca zapewnia mnie,że nie ma problem z osadem od wody, mimo tego koloru. Ja mam wątpliwości. Pomóżcie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Beata Re: czarny zlew! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 20:39 Witam jest problem z osadem:( Robi się białawe dno. Sa srodki do usuwania tego (ja używam octu i cytryny nie chenii)ale miej tego swiadomość, ze nie jest tak cudownie czaeno na dnie:)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kkk z czego ten zlew? 13.08.09, 09:59 Mam czarny zlew granitowy Teki. Żadnego problemu z osadem. Wiadomo, że jak kazdy zlew myje go po prostu i już - zwyczajnie gąbką z płynem do mycia naczyń i już. Odpowiedz Link Zgłoś
kluchucha Re: czarny zlew! 13.08.09, 11:15 myślę, że ilość osadu może zależeć też od miejsca zamieszkania. każdy region Polski to praktycznie inny gatunek wody. mieszkam w Krakowie i wiem, że tutaj na pewno na taki mroczny zlew bym się nie zdecydowała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: youst Re: czarny zlew! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 22:19 Ja miałam czarny zlew ceramiczny, nie pamiętam nawet jakiej firmy, franco chyba i po 3 latach używania nadal wyglądał jak nowy. Z całego serca polecam. Teraz mam biały i żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agava07 Re: czarny zlew! IP: *.cust.tele2.pl 16.08.09, 07:08 Przez 2 lata używałam; bardzo ciemna zieleń - rewelacja! Osady schodziły w trakcie normalnego mycia i nie były jakoś szczególnie uciążliwe. Stal jest 100 x gorsza w utrzymaniu, a jednak ludzie to kupują. Jak się podoba czarny, to kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdrreeee Re: czarny zlew! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.14, 20:43 Mam czarny zlew Teka i jest rewelacja żadnych plam i osadów nie widać . Nawet jak wysycha woda to nie widać osadów z kamienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ej-za Re: czarny zlew! 05.11.14, 14:34 W życiu nie zamontowałabym czarnego zlewu... Zlew powinien być zawsze czysty, a jak tu pilnować czystości, kiedy nie widać osadów itp. Tzn. ciemnych osadów, bo białe widać na pewno... Odpowiedz Link Zgłoś
aneta90351 Re: czarny zlew! 14.04.15, 12:16 Jakby ktoś jeszcze chciał wiedzieć, to kupiłam czarny zlew. Jest on zrobiony z jakiegoś takiego tworzywa, które trochę wygląda jak kamień. Ma też drobne błyszczące drobinki, co powoduje fajny ale bardzo delikatny efekt. Sprawuje się rewelacyjnie - już trochą lat minęło a jak nowy. Osadów i brudu nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
blada9 Re: czarny zlew! 15.04.15, 10:02 No bo w sumie czemu nie czarny? Jeśli pasuje do całości wystroju, to na pewno taki zlew będzie dobrze wyglądać. A jak piszą tu inni - nie ma problemu z utrzymaniem czystości. Odpowiedz Link Zgłoś
magoma84 Re: czarny zlew! 04.05.15, 15:42 Ja mam czarny zlew w kuchni i niestety nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
5virion Re: czarny zlew! 05.05.15, 20:03 Ładnie wygląda ale jak jest nowy. Niestety w przypadku wody zostaje osad. Lepiej trzymać się tradycyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś