Dodaj do ulubionych

JAK TO JEST Z ADMINAMI społecznymi na forach

01.04.04, 10:24
niby ogólnodostępnych ?

- - - - - - - - - - -
(jest to kopia wątku zamieszczonego przed chwilą na forum KOBIETA, bo jak
znam tamtejszą adminkę, zaraz tamto potnie)
- - - - - - - - - - -

Czy admin społeczny jest policjantem, sędzią, sprzątającym – czy wszystkim po
trochu, a może po prostu bożkiem, któremu trzeba od czasu do czasu składać
hołdy, pisać bałwochwalcze posty, popierać mało przemyślanych decyzjach ?

Czy może jednych forumowiczów bardziej, a drugich mniej lubić, a tym samym –
wycinać nieprzychylne jednemu posty, a u innych zostawiać ?

Czy wulgaryzmem dla admina społecznego jest słowo napisane, czy również słowo
takie częściowo wykropkowane – czy wulgaryzmem jest jedna literka, a reszta
kropek, czy dwie litery, czy trzy ..?

Czy spamem jest powtórne zamieszczenie swego postu, który zdaniem autora
postu został niesłusznie wycięty ?

Czy spamem jest post z zapytaniem, dlaczego dokonano kasacji poprzedniego
postu ?

Dlaczego niektórzy admini wyrzucają wycięte wątki na oslą ławkę, a inni boją
się się tego zrobić ?

Czemu niektórzy admini społeczni, usprawiedliwiając dziwne (delikatnie
mówiąc) swoje decyzje zwalają wine na adminów zawodowych, lub pukty
regulaminu, które istnieją tylko w ich głowach ?

I jeszcze jedno: czy admin społeczny może być arogancki, traktować powierzone
forum jako swój prywatny folwark, kasować jakiekolwiek słowa krytyki na swój
temat ?

TO TYLE W TEMACIE ADMINÓW SPOŁECZNYCH NA NIEKTÓRYCH SPOŁECZNYCH.

Odnoszę wrażenie, że niektórzy admini społeczni przerośli mistrza – w pogoni
za pochwałami i chęcią stworzenia idealnego, słodziutkiego forum za bardzo
przegonili swoich mistrzów.

P.S.: ten wątek zamieszczam również na forum o moderacji, bo tutejsza adminka
nie tyle jest głucha na wszelkie słowa krytyki, ale po prostu wywala je w
próżnię :))

p.s.: ciekawe, czy ten wątek zniknie na forum Kobieta znowu ?:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=11733154

Obserwuj wątek
    • basia Re: JAK TO JEST Z ADMINAMI społecznymi na forach 01.04.04, 10:30
      hmmmm....

No proszę. Odczucia mamy podobne. Administracjo, co ty na to?
      • pariasik Re: JAK TO JEST Z ADMINAMI społecznymi na forach 01.04.04, 11:44
        podejrzewam, że na tym forum to i admini społeczni i "zawodowi" beda mieli w
        d.... (to juz wulgaryzm) na sze pytania i uwagi :)
    • tebe Re: JAK TO JEST Z ADMINAMI społecznymi na forach 01.04.04, 12:48
      Proszę przeczytaj napierw FAQ
      forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1919896.html
      A potem powtórz tylko te pytania, na których tam nie znalazłeś odpowiedzi.
      Pozdrawiam
      • pariasik Re: JAK TO JEST Z ADMINAMI społecznymi na forach 01.04.04, 15:33
        Proszę bardzo, przeczytałem i tak na początek powtarzam częśc mojego zapytania
        (poniżej zamieściłem fragment FAQ - to chyba nie spam ?:))

"Dlaczego wprowadzacie cenzurę?
        Pozwalamy na publikację dowolnych poglądów, o ile ich głoszenie nie jest
        niezgodne z prawem (jak poglądów rasistowskich). Nie ingerujemy w wolność
        słowa, chcemy tylko, żeby na forum było mniej spamu i wulgaryzmów. Jeśli treść
        prezentowanych pogladów nie narusza Regulaminu i Netykiety, wpisy nie są
        usuwane."

Czy wulgaryzmem dla admina społecznego jest słowo napisane, napisane
        przekręcone, czy również słowo takie częściowo wykropkowane – czy wulgaryzmem
        jest jedna literka, a reszta kropek, czy dwie litery, czy trzy ..?

Czy spamem jest powtórne zamieszczenie swego postu, który zdaniem autora
        postu został niesłusznie wycięty ?

Czy spamem jest post z zapytaniem, dlaczego dokonano kasacji poprzedniego
        postu ?

Dlaczego niektórzy admini wyrzucają wycięte wątki na oslą ławkę, a inni boją
        się się tego zrobić ?

Pozdrawiam
        • gini Re: Tebe jak juz jestes 01.04.04, 15:44
          Tebe wytlumacz mi ten belkot
          Autor: gini
          Data: 12.03.2004 18:22 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
          Wielce Szanowni i Drodzy :-)
          Autor: piessna
          Data: 12.03.2004 16:51 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

------------------------------------------------------------------------------
          --
          Uprzejmie informuję szanownych Państwa, ze od dziś będę wywalać
          wszystkie "radosne" wątki i posty na temat tragedii w Hiszpanii lub
          gdziekolwiek indziej. Powód? Bo w niektórych sytuacjach nie wypada się śmiać.
          Możecie mi wywmyślać od cenzorów, ormowców i innych, możecie się skarżyć na
          FoF i gdzie chcecie. Nic nie pomoże. Będę wywalać.

Będę również wyrzucać wątki z samotnym linkiem, bez słowa komentarza.
          Będą wywalane wątki i posty (bez czytania) z niektórych IP, co to ja wiem, a
          Wy też. Koniec przerwy, panowie.
          pozdrawiam serdecznie

Co robi moderator społeczny?
          Usuwa spam oraz wątki niezgodne z Netykietą i Regulaminem Forum.

Jak sie ma do netykiety i regulaminu usuwanie watkow bez czytania z niektorych
          IP.

Re: Tebe czy mozesz szepnac slowko o zaleceniach?
          Autor: gini
          Data: 15.03.2004 08:53 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
          Aktualności

Re: Giwi nie przesadzaj
          Autor: giwi
          Data: 13.03.2004 16:19 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

Nie złość się Gini. Gryzmolę jak kura pazurem, ale jakos tam piszę. :-)
          Gołe linki się wyrzuca, takie jest zalecenie.

Czy dowiemy sie czegos o tych zaleceniach?I moze byscie sie tak zdecydowali,
          co obowiazuje, regulamin czy zalecenia.
        • coolle Re: JAK TO JEST Z ADMINAMI społecznymi na forach 01.04.04, 16:18
          > Czy wulgaryzmem dla admina społecznego jest słowo napisane, napisane
          > przekręcone,
          Tak.

czy również słowo takie częściowo wykropkowane – czy wulgary
          > zmem
          > jest jedna literka, a reszta kropek, czy dwie litery, czy trzy ..?
          To zalezy, od tego w jakim kontekscie jest uzyte. Jesli nie jest wymierzone w
          nikogo , a podkresla jedynie emocje- moze zostac.

> Czy spamem jest powtórne zamieszczenie swego postu, który zdaniem autora
          > postu został niesłusznie wycięty ?
          Post, ktory zlamal regulamin, netykiete lub prawo o godz 11.00, o 11.05 tez to
          robi.

> Czy spamem jest post z zapytaniem, dlaczego dokonano kasacji poprzedniego
          > postu ?
          Takie pytania najlepiej zadawac na tym forum. Watki skierowane do adminow na
          forach przez nich moderowanych beda przenoszone tutaj.

> Dlaczego niektórzy admini wyrzucają wycięte wątki na oslą ławkę, a inni boją
          > się się tego zrobić ?
          Nie zrozumialam tego pytania. Ja sie nie boje ;-)
          • gini Re: JAK TO JEST Z ADMINAMI społecznymi na forach 01.04.04, 16:40
            coolle napisała:

> > Czy wulgaryzmem dla admina społecznego jest słowo napisane, napisane
            > > przekręcone,
            > Tak.

A dlaczego, i dlaczego to takie straszne skoro na lamach GW promuje sie ksiazki
            zawierajace wiele wulgaryzmow i nikogo to nie szokuje?

>
            > czy również słowo takie częściowo wykropkowane – czy wulgary
            > > zmem
            > > jest jedna literka, a reszta kropek, czy dwie litery, czy trzy ..?
            > To zalezy, od tego w jakim kontekscie jest uzyte. Jesli nie jest wymierzone w
            > nikogo , a podkresla jedynie emocje- moze zostac.

>
            >
            > > Czy spamem jest powtórne zamieszczenie swego postu, który zdaniem autora
            > > postu został niesłusznie wycięty ?
            > Post, ktory zlamal regulamin, netykiete lub prawo o godz 11.00, o 11.05 tez
            to
            > robi.
            >
            >
            > > Czy spamem jest post z zapytaniem, dlaczego dokonano kasacji poprzedniego
            > > postu ?
            > Takie pytania najlepiej zadawac na tym forum. Watki skierowane do adminow na
            > forach przez nich moderowanych beda przenoszone tutaj.

Tyle, ze wczesniej po to ujawniono adminow by kierowac pytania prosto do nich .
            >
            >
            > > Dlaczego niektórzy admini wyrzucają wycięte wątki na oslą ławkę, a inni bo
            > ją
            > > się się tego zrobić ?
            > Nie zrozumialam tego pytania. Ja sie nie boje ;-)
            >
            >
            • tebe Re: JAK TO JEST Z ADMINAMI społecznymi na forach 01.04.04, 17:13
              gini napisała:
              > A dlaczego, i dlaczego to takie straszne skoro na lamach GW promuje sie
              > ksiazki zawierajace wiele wulgaryzmow i nikogo to nie szokuje?

Gini :-)
              1. Najlepiej napisz książkę.
              Prośba: cytuj kasując nieistotną treść wiadomości. To w Twoim interesie.
              Ja chętnie czytam co masz do powiedzenia, ale zniechęcam się, gdy muszę się
              przedzierać przez niepotrzebne cytaty.
              Podjerzewam, że inni też tak mają (z tym zniechęcaniem).
              W usenecie miałabyś burę o to za każdym postem...
              Pozdrawiam
              • gini Re: JAK TO JEST Z ADMINAMI społecznymi na forach 01.04.04, 17:43
                tebe napisał:

>
                Tebe, wyjasniam, ze :zacytowalam calosc, Twoja wypowiedz i swoja odpowiedz,
                zeby bylo wiadomo skad sie wziely "malpy" w mojej odpowiedzi.Przenioslam calosc
                z FOF na FA i wyjasnilam, ze moze tam sie uda spokojnie porozmawiac itd...Nie
                udalo sie.Ciesze sie, ze czytasz co ja mam do powiedzenia, jakbys jeszcze
                zechcial czasami odpowiedziec, byloby mi milo niezmiernie.
                Ksiazek pisac nie bede bo za leniwa jestem , widzisz, ze nawet postow dluzszych
                mi sie pisac nie chce a co dopiero ksiazke .
                Jezeli wulgaryzm, nie szokuje w literaturze, na lamach gw, to dlaczego tu wsrod
                ludzi doroslych jakies ograniczenia.Nie mowie zeby puszczac posty naszpikowane
                samymi wulgaryzmami ale znow nie ciac slowa "dupa" czy cos w tym stylu.
                No i co z tymi watkami cietymi bez czytania za smo IP?
                Pozdrowka nieustajace .
                • tebe Re: JAK TO JEST Z ADMINAMI społecznymi na forach 01.04.04, 17:46
                  Za samo IP to usuwamy tylko posty spamerów. Ze spamerami sie nie negocjuje.
                  Tam też Ci odpisałem, dziś rano.
                  • gini Re: JAK TO JEST Z ADMINAMI społecznymi na forach 01.04.04, 19:56
                    tebe napisał:

> Za samo IP to usuwamy tylko posty spamerów. Ze spamerami sie nie negocjuje.
                    > Tam też Ci odpisałem, dziś rano.

hahahahahahahaha zartujesz ze mnie czy co?A zapomnialam dzis prima aprilis...
                    Pozdrowka nieustajace .
          • admin_kobieta Re: JAK TO JEST Z ADMINAMI społecznymi na forach 01.04.04, 18:05
            coolle na większość już odpowiedziała

ja natomiast odpowiem na ostatnie bo szczególnie do mnie to pytanie było chyba
            skierowane

> > Dlaczego niektórzy admini wyrzucają wycięte wątki na oslą ławkę, a inni bo
            > ją
            > > się się tego zrobić ?
            > Nie zrozumialam tego pytania. Ja sie nie boje ;-)

Twoje posty pariasiku były kasowane hurtowo jako spamy
            jak dobrze wiesz było ich grubo ponad setkę
            w takich przypadkach treść (jeśli wogóle gdziekolwiek była) nie jest już istotna

tu możesz na ten temat poczytać:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11670585
            • institoris1 ta paranoja to juz rzeczywiscie paranoja 01.04.04, 18:20
              admin_kobieta napisała:

> Twoje posty pariasiku były kasowane hurtowo jako spamy
              > jak dobrze wiesz było ich grubo ponad setkę
              > w takich przypadkach treść (jeśli wogóle gdziekolwiek była) nie jest już
              istotn
              > a
              >
              > tu możesz na ten temat poczytać:
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11670585

Przeczytalem otoz post Tebe, ktory znajduje sie pod tym linkiem. No i
              wyczytalem w zakonczeniu cos takiego: " Zapraszam do zabawy, tj. dyskusji pytań
              i podobnych."

Wyglada na to, ze albo Tebe kpi sobie w zywe oczy z forumowiczow i zaprasza do
              dyskusji o rzeczach, ktore juz dawno zostaly ustalone, albo kazde zajakniecie
              sie Tebe jest dla ormowcow rownoznaczne z regulaminem.
              i.

• tebe Re: ta paranoja to juz rzeczywiscie paranoja 01.04.04, 18:32
                Proszę wybaczyć nieco swawolny ton tamtego postu.
                Nie zamierzamy troszczyć się o wolność słowa dla kogoś, kto wysyła
                kilkadziesiąt spamów, to cały przekaz.
                Pozdrawiam
                • institoris1 Re: ta paranoja to juz rzeczywiscie paranoja 01.04.04, 18:35
                  tebe napisał:

> Proszę wybaczyć nieco swawolny ton tamtego postu.
                  > Nie zamierzamy troszczyć się o wolność słowa dla kogoś, kto wysyła
                  > kilkadziesiąt spamów, to cały przekaz.
                  > Pozdrawiam

:)))) dobrze wiesz, ze nie o frywolnosc mi chodzi. Ale niech bedzie napisze
                  wyraznie. Kobieta-admin (czy tam na odwrot) powoluje sie na Twoj post
                  zapraszajacy do dyskusji, motywujac wycinanie postow trescia tegoz.

pozdrawiam
                  i.
              • admin_kobieta Re: ta paranoja to juz rzeczywiscie paranoja 01.04.04, 18:37

z tego co rozumiem sytuację Tebe zaprasza do dyskusji i pytań na temat działania
                'młotu na spamerów' i zasad jego używania
                sama potrzeba wycinania spamu chyba pozostaje bezdyskusyjna
                • institoris1 Re: ta paranoja to juz rzeczywiscie paranoja 01.04.04, 18:42
                  admin_kobieta napisała:

>
                  > z tego co rozumiem sytuację Tebe zaprasza do dyskusji i pytań na temat
                  działani
                  > a
                  > 'młotu na spamerów' i zasad jego używania
                  > sama potrzeba wycinania spamu chyba pozostaje bezdyskusyjna

owszem, pozostaje bezdyskusyjna. Co prawda sama przyznalas, ze nie mialas
                  pojecia co wycielas, wiec i nie mozesz tego kwalifikowac jako spam.
                  • admin_kobieta Re: ta paranoja to juz rzeczywiscie paranoja 01.04.04, 18:49

osoba, której posty były wycinane doskonale wie, że były to spamy
                    ponieważ widzę, że jesteś zainteresowany tą sytuacją wyjaśnie to Tobie:
                    w ciągu dwóch godzin pariasik napisał ponad sto postów podnosząc stare
                    (najbardziej licze wątki) wpisując w przeróżne ich miejsca jedna literkę, dwa
                    słowa czasem znak [...] abym myślała, że coś jest już wykasowane
                    taka działalność jest kwalifikowana jako spam
                    jeśli byłoby to możliwe pariasik dostałby bana
                    • institoris1 Re: ta paranoja to juz rzeczywiscie paranoja 01.04.04, 18:53
                      Nie jestem w stanie dyskutowac na temat wiedzy pariasika (ani z Toba, ani z
                      nikim innym). Rozumiem, ze jednak te posty przeczytalas, skoro opisujesz mi
                      teraz co w nich bylo. Jesli tak, to oczywiscie zgoda. Spam nalezy usuwac.
                    • pariasik Re: jeszcze raz ci powtarzam zadufana kobieto, 01.04.04, 18:55
                      sprawdź sobie, komu wycinałaś te 100, 200 czy 300 postów - rzucasz bezpodstawne
                      oskarżenia bez żadnego sprawdzenia.

Wypraszam to sobie - przynajmniej w twoim wykonaniu, O.K. ?
            • pariasik Re: nie rób innym wody z mózgu admin_kobieto: 01.04.04, 18:52
              sprawdż sobie IP komputerów, z których posty wczoraj usuwałaś, bo chyba mnie
              pomyliłaś z kimś innym.

Wczoraj wykasowałaś jeden mój post według ciebie wulgarny post napisany przez
              mnie, a jak potem się spytałem, dlaczego, to potraktowałaś to jako spam.

Genialny wręcz sposób :)

Cool napisała, że jak ktoś zaklnie w przypływie emocji, to nic strasznego się
              nie stało. Ty wycinasz takie zaklnięcia jak: cholera jasna, qrwa mć (pisane tak
              ja teraz napisałem), w dupe mać itd.

Przenieś wreszcie to forum do szkoły podstawowej, albo średniej - traktujesz
              tam ludzi jak dzieci, którym nie mozna brzydko pisać, napisać o kimś, że głupio
              myśli etc.
              A RAZ SKASOWAŁAś w porywie swojej świtoszkowatości wątek (na którym było kilka
              fajnych, smiesznych wpisów pod tytułem:
              "Szukam służącej na gwałt stosunkowo dobrej" !!!!!!!!:)

A w temacie wątków wywalanych na oślą ławkę - czemu tam ich nie wywalasz (nie
              mylić ze spamami) - PO PROSTU GŁUPIO CI I SIĘ BOISZ OSMIESZENIA NA FORUM,
              WYWALASZ JE W POWIETRZE.

nie pozdrawiam

Nadal uważam, że zadanie ciebie przerosło i, że traktujesz forum Kobieta jako
              swój prywatny folwark.

admin_kobieta napisała:

> coolle na większość już odpowiedziała
              >
              > ja natomiast odpowiem na ostatnie bo szczególnie do mnie to pytanie było chyba
              > skierowane
              >
              > > > Dlaczego niektórzy admini wyrzucają wycięte wątki na oslą ławkę, a in
              > ni bo
              > > ją
              > > > się się tego zrobić ?
              > > Nie zrozumialam tego pytania. Ja sie nie boje ;-)
              >
              > Twoje posty pariasiku były kasowane hurtowo jako spamy
              > jak dobrze wiesz było ich grubo ponad setkę
              > w takich przypadkach treść (jeśli wogóle gdziekolwiek była) nie jest już
              istotn
              > a
              >
              > tu możesz na ten temat poczytać:
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11670585
              >
              • institoris1 do kobiety-admin 01.04.04, 18:57
                moze jednak sie pomylilas, a sledztwo tyczace IP Pariasika nie za bardzo Ci
                wyszlo?
                • pariasik Re: ona sie podobno nigdy nie "myli" :) ntx 01.04.04, 19:03
                  • institoris1 do Pariasika 01.04.04, 19:14
                    pytanie mam, orientujesz sie moze kiedy mialo miejsce to usuwanie postow?
                    • pariasik Re: ten detektyw w spódnicy 01.04.04, 19:32
                      już to podobno roszyfrowała :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=11733255&a=11745780

Był kiedys taki serial o dedektywie w sułtannie - czy admin_kobieta za bardzo
                      nie identyfikuje się z jego pomocnicą ?:)
                • admin_kobieta Re: do kobiety-admin 01.04.04, 19:14

prawdę mówiąc 100% pewności nie mam
                  jeśli się pomyliłam to bardzo przepraszam
                  nie wydaje mi się jednak, by fakty, które powiązałam były czystym zbiegiem
                  okolicznści:
                  spamer, którego dzisiejszej nocy posty wycinałam pisał ze zmiennego IP neoplusa
                  (tak jak powyższy nick)
                  pariasik jak dotąd nie pisał na Forum Kobieta pojawił się bezpośrednio po akcji
                  spamerskiej nawiązując bezpośrednio do moich decyzji z dzisiejszej nocy:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=11733154
                  dlaczego osoba, która jak dotąd nie pisała na F Kobieta pojawia się nagle i
                  atakuje moje decyzje, o których nie powinien praktycznie wiedzieć (sprzątałam
                  dosyć szybko) i których one nie dotyczą???
                  ktoś tu się gubi w zeznaniach
                  • tebe Suplement 01.04.04, 19:20
                    Ja oglądałem te posty rano.
                    O ile rzeczywiście nie musiała to być jedna osoba, o tyle wszystkie poleciały
                    słusznie. Pełne poparcie, teraz pariasiku możesz stukać w moją stronę.
                    Pozdrawiam
                    • pariasik Re: pierdu, pierdu tebe :) 01.04.04, 19:30
                      ja tylko poprosiłem o definicję wulgaryzmów - bo to co wyprawia admin_kobieta,
                      to już się (mówiąc po mesku) w p... nie mieści !!!

Z nudów, manii wielkości, zadufania, misji naprawiania wszystkich i wszystkiego
                      wywala całkiem niewinne, żartobliwe posty lub wątki.

Jeszcze raz przypomnę najsłynniejszy i najśmieszniejszy czyn admin_kobiety:

wątek: "Szukam służącej na gwałt stosunkowo dobrej" z kilkoma humorystycznymi
                      postami poleciał w powietrze.

To już nawet nie paranoja ..:)

tebe napisał:

> Ja oglądałem te posty rano.
                      > O ile rzeczywiście nie musiała to być jedna osoba, o tyle wszystkie poleciały
                      > słusznie. Pełne poparcie, teraz pariasiku możesz stukać w moją stronę.
                      > Pozdrawiam
                    • Gość: neostrada Re: Suplement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 22:33
                      może ktoś ze mną neostradą się stuknie. To dobre choć niebezpieczne łącze. Można się potłuc jak widać.

• pariasik Re: jezu kobieto, 01.04.04, 19:24
                    ile ty masz lat ???

Kiedyś podobno kazali wierzyć, że za każdym rogiem czai sie wróg klasowy, a
                    amerykanie zrzucają stonkę :)

W Polsce jest 200-300 tys. neo - będziesz disiaj wieczorem czy tez w nocy
                    kasowała wszystkie posty z tym loginem ???

A co z aster city albo UPC (chello) - ich też ?

Kilka razy mnie wykasowałaś na FK za niby kontrowersyjne posty i
                    dlatego "zrobiłem" sobie nicka stałego, wymownego, no nie ?

nie pozdrawiam
                    • admin_kobieta Re: jezu kobieto, 01.04.04, 19:32
                      pariasik napisał:

> W Polsce jest 200-300 tys. neo - będziesz disiaj wieczorem czy tez w nocy
                      > kasowała wszystkie posty z tym loginem ???

tak skarbie, będę je kasowała szczególnie jeśli mają ten sam styl działania:
                      wpisywanie się w stare najliczniejsze wątki teksty typu:
                      cytuję:
                      akuku
                      no to ciach
                      a może tutaj ?:)
                      i tutaj
                      akuku, tu jestem

poznajesz swoje wpisy?
                      • pariasik Re: wiem, wiem, 01.04.04, 19:38
                        jesteś genialna, oczywiście na swój sposób.

Dalej nie chce mi sie z tobą gadać -nie będę sie zniżał do twojego poziomu
                        biedna, opętana licznymi frustracjami, kobieto.

nie pozdrawiam
                        • admin_kobieta Re: wiem, wiem, 01.04.04, 20:02

wiesz co
                          odwołuję to co wcześniej napisałam
                          mam 100% pewność że to ty:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11727697&a=11728105
                          te same argumenty, ten sam poziom wypowiedzi

żenujący z ciebie typ
                          • institoris1 Re: wiem, wiem, 01.04.04, 20:22
                            admin_kobieta napisała:

>
                            > wiesz co
                            > odwołuję to co wcześniej napisałam
                            > mam 100% pewność że to ty:
                            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11727697&a=11728105
                            > te same argumenty, ten sam poziom wypowiedzi

----------------------------
                            • admin_kobieta Re: wiem, wiem, 01.04.04, 20:27

uważasz, że nie mam prawa nazwać kogoś żenującym, czy że moje wnioski są zbyt
                              pochopne?
                              • institoris1 Re: wiem, wiem, 01.04.04, 20:36
                                admin_kobieta napisała:

>
                                > uważasz, że nie mam prawa nazwać kogoś żenującym, czy że moje wnioski są zbyt
                                > pochopne?

oczywiscie, ze masz prawo zarowno do nazywania kogos zenujacym, jak i do mniej
                                lub bardziej pochopnych wnioskow (w Twoim ujeciu "przekonan").
                                Ja jedynie poddaje w watpliwosc, czy nadajesz sie do sprawowania
                                funkcji "spolecznego admina" (ktorzy nota bene sa tutaj zupelnie niepotrzebni)

• admin_kobieta Re: wiem, wiem, 01.04.04, 20:39
                                  institoris1 napisał:

> Ja jedynie poddaje w watpliwosc, czy nadajesz sie do sprawowania
                                  > funkcji "spolecznego admina"
                                  o tym będą już musieli zadecydować admini zawodowi

>(ktorzy nota bene sa tutaj zupelnie niepotrzebni)
                                  w tej kwesti mamy załkowicie odmienne zdania
                      • Gość: pollak Natychmiast odwołać admin_kobieta z funkcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 20:50
                        ormowca.

> tak skarbie,

Powyższy cytat wskazuje na emocjonalne zaangażowanie społecznego admina, co
                        dobrze nie wróży (warto przypomnieć sobie niesławnego szacika). Emocje biorą
                        górę. Pomijam bezczelność wypowiedzi ormowca, jakim prawem sprzątaczka w taki
                        sposób zwraca się do użytkownika, zwłaszcza że 'jej się coś tylko wydaje' - a
                        brak jakichkolwiek dowodów?
                        • admin_kobieta Re: Natychmiast odwołać admin_kobieta z funkcji 01.04.04, 21:08

tak
                          Wy możecie nazywać nas ormowcami gestapo sprzątaczką a my Was skarbem nie?
                          dobre :-)

my precccccccioussssss ;-)))))
                          • Gość: pollak Re: Natychmiast odwołać admin_kobieta z funkcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 21:40
                            admin_kobieta napisała:

>
                            > tak
                            > Wy możecie nazywać nas ormowcami gestapo sprzątaczką a my Was skarbem nie?

Trafnie, nie? :)

> dobre :-)

Nawet bardzo.

> my precccccccioussssss ;-)))))

Wy pełnicie tutaj bardzo odpowiedzialną funkcję. Powinniście być bez emocji,
                            jak automaty. Emocje powodują u asów zszacikowanie się. A jak to się kończy to
                            wszyscy dobrze wiedzą. Nie zapominaj o tym, poważnie mówię.
                            • admin_kobieta Trafna uwaga 01.04.04, 21:59

odnośnie tych emocji
                              będę starać się o tym pamiętać
                            • coolle Pollaku 01.04.04, 22:34
                              To jak to jest w koncu? Chcecie zeby admin spoleczny byl ludzki , zeby dalo sie
                              z nim porozmawiac o sprawach forum , czy wolicie sluzbiste bez emocji, co tylko
                              siedzi z regulaminem przed nosem i tnie?
                              • pollak Re: Pollaku 01.04.04, 23:07
                                coolle napisała:

> To jak to jest w koncu? Chcecie zeby admin spoleczny byl ludzki

Najlepiej żeby Was nie było. Jednak sytuacja jest taka a nie inna i ze względu
                                na spam mozecie sie czasem na niektórych forach przydać.

> , zeby dalo sie
                                > z nim porozmawiac o sprawach forum , czy wolicie sluzbiste bez emocji, co
                                tylko
                                >
                                > siedzi z regulaminem przed nosem i tnie?

Chodzi o niezdrowe emocje, aby nie dać sie sprowokować. Na FA, ze względu na
                                sporo takich emocji, trudno o niezaangażowanego admina, stąd najlepiej aby tę
                                funkcję pełnili zawodowi. Na tematycznych, gdzie temat danego forum jest jasno
                                zdefiniowany i zwykle dosyć wąski (np. automoto itp.), nie widze problemu aby
                                był ktoś kto ma możliwość pousuwania różnych dziwnych ofert, które tylko
                                przeszkadzają użytkownikom (i gdzie taka forma adminowania użytkownikom nie
                                przeszkada - bo przyszli pogadać o wozach, kołach, oponach itp. a nie czytać
                                gościa który szuka kobiety z wytryskiem). Działanie bez emocji, to przede
                                wszystkim nietraktowanie forum jako swojego folwarku. Masz dodatkowe
                                uprawnienia, wiec usuwaj spam i nie gadaj za wiele. Do tego trzeba
                                dodać 'zdrowy rozsądek', żeby wiedzieć kiedy 'ku..a' w poście jest niezbędna a
                                kiedy post to jedna wielka 'ku..a' i cały wątek jest założony tylko w celu
                                powiedzenia 'ku...a' (a przecież nie o tym rozmawia sie np. na automoto).

A co wkurza jeszcze? Gdy zwracasz sie do forumowiczów przez 'WY'.

Namięszałem? Pewnie dlatego że już padam. ;)
                                • coolle Re: Pollaku 02.04.04, 00:20
                                  Wszystko zrozumialam i z wszystkim sie zgadzam.
                                  W tym watku jednak chodzi o spamera , ktory ma pretensje o wycinanie spamu.
                                  Pomijajac fakt, ze_byl_wulgarny i dorobil sobie do tego obszerna ideologie,
                                  zapomnial dodac , ze byl wulgarny okolo 150 razy w ciagu okolo pol godziny :-)
                                  Spamer nie ma na forum racji bytu , wiec z mojego punktu widzenia admin_kobieta
                                  potraktowala go bardzo lagodnie. Ze spamerem takiego formatu ze swojego forum
                                  wcale bym nie rozmawiala. Jesli dalabym sie sprowokowac , to "zenujacy" byloby
                                  jednym z najbardziej subtelnych okreslen jakich byl uzyla.

Poza tym to forum z zalozenia ma sluzyc m.in szeroko pojetej komunikacji miedzy
                                  uczestnikami forum z adminami spolecznymi. Na forach , ktore moderujemy ludzie
                                  zadaja duzo pytan i fora zawalone sa watkami skierowanymi do nas. Po to
                                  powstalo forum o moderacji , zebysmy mogli odpowiadac Wam na wszystkie pytania
                                  zwiazane z moderacja. Dyskusje niewykluczone. Uwazam , ze to genialne
                                  rozwiazanie dla obu stron. Dlatego moze lepiej byloby , gdybysmy nie lapali sie
                                  nawzajem za slowka.

Pozdrawiam

Ps. przepraszam za zwrot "Wam" :-)
                                  • pariasik Re: Coolle 02.04.04, 11:14
                                    oczywiście, przy założeniu, że admin_kobieta ma zawsze rację i 100% pewność.

p.s.: to jakas solidarność mafijna wśród adminów społecznych ?:)
                                    • pollak Re: Coolle 02.04.04, 20:58
                                      pariasik napisał:

> p.s.: to jakas solidarność mafijna wśród adminów społecznych ?:)

Ogólnie tak. Ale w tym przypadku stawiałbym na solidarność jajników. :)

Ale ze mnie męska, szowinistyczna świnia. ;)
                                      • pariasik Re: na forum "kobieta" to chyba te jajniki 05.04.04, 12:19
                                        myślą za nią :)
                                  • pollak Re: Pollaku 02.04.04, 20:56
                                    coolle napisała:

> W tym watku jednak chodzi o spamera , ktory ma pretensje o wycinanie spamu.

Ten 'spamer' mówi że to nie on. Admin_kobieta ma tylko poszlaki.

> zapomnial dodac , ze byl wulgarny okolo 150 razy w ciagu okolo pol godziny :-)

:)

> Spamer nie ma na forum racji bytu ,

To fakt.

> wiec z mojego punktu widzenia admin_kobieta potraktowala go bardzo lagodnie.

Potraktowała go tak, bo MYŚLI że to ten spamer. Ale może się mylić.

> jednym z najbardziej subtelnych okreslen jakich byl uzyla.

Ze spamerami się nie negocjuje. :) Wycina się a później banuje, jeśli jest taka
                                    możliwość.

> Poza tym to forum z zalozenia ma sluzyc m.in szeroko pojetej komunikacji miedzy
                                    >
                                    > uczestnikami forum z adminami spolecznymi. Na forach , ktore moderujemy ludzie
                                    > zadaja duzo pytan i fora zawalone sa watkami skierowanymi do nas.

Znasz może Giwi? Nasze słoneczko z FA? ;)

> Po to
                                    > powstalo forum o moderacji , zebysmy mogli odpowiadac Wam na wszystkie pytania
                                    > zwiazane z moderacja. Dyskusje niewykluczone. Uwazam , ze to genialne
                                    > rozwiazanie dla obu stron. Dlatego moze lepiej byloby , gdybysmy nie lapali sie
                                    >
                                    > nawzajem za slowka.
                                    >
                                    > Pozdrawiam
                                    >
                                    > Ps. przepraszam za zwrot "Wam" :-)

A ja Ci wytłumaczę, gdzie popełniasz błąd. Nie możesz do siebie mowić 'Ty'.
                                    Ty jesteś jedną z forumowiczek, masz dodatkową robotę, brudną robotę i
                                    nic pozatym. Masz tylko usuwać spam. A zwracasz się do wszystkich przez 'Wy',
                                    będąc jedną ze wszystkich. Był taki jeden szacik. Przyszedł na FA i na
                                    wstępie powiedział coś w stylu:

'cześć, zostałem tu oddelegowany aby panować nad tym waszym bałaganem [nie
                                    pamietam dokładnie zwrotu, ale mniej więcej ten ton] mam nadzięję że nasza
                                    "współpraca" będzie się układać'

Nie jest to dosłowny cytat, ale słowo 'współpraca' istotnie było w cudzysłowiu.
                                    I owszem, to była wyjątkowa współpraca. Szacik pogodził praktycznie wszystkich
                                    którzy na codzień, mówiąc bardzo łagodnie, nie współpracowali by ze sobą za
                                    żadne pieniądze.
                                    Akurat FA jak i kilka innych forów, mają taką charakterystykę, że admin
                                    społeczny z definicji będzie cenzorem. Zupełnie inaczej jest na forach
                                    tematycznych, gdzie rozmawia sie na ustalone tematy. Gdzie pitolenie o
                                    czymkolwiek innym może przeszkadzać tym, co istotnie chcą wymieniać informacje
                                    czy szukać pomocy na dany, konkretny temat.
                                    • coolle Re: Pollaku 04.04.04, 23:02
                                      Bardzo Cie prosze, nie postrzegaj tego negatywnie. Pisalam wyzej, ze to forum
                                      ma sluzyc glownie do kontaktow miedzy dwoma grupami. Adminami spolecznymi a
                                      uzytkownikami forum. Tak, jestem tez uzytkownikiem , ale wypowiadam sie tu pod
                                      loginem pod jakim moderuje i o tym ma byc mowa. Nie dopartuj sie , prosze zlych
                                      intencji w takich szczegolach , bo nie smialabym patrzec na kogokolwiek z gory.
                                      Rozmawiamy na plaszczyznie moderator-forumowicz. Jesli zwracam sie do kilku
                                      osob lub o grupie pisze to wygodniej napisac niz wymieniac po nicku.

Giwi znam ;-)

Wracajac do spamera , to wydaje mi sie , ze jesli nie ufasz admin_kobiecie , to
                                      moze uwierz adminowi zawodowemu. Tebe potwierdzil , ze wszystko slusznie
                                      wylecialo.
                                      Moze wziac tu pod uwage tez pewna mozliwosc , ktorej nie powinen nikt
                                      wykluczac. Wiele ludzi w ten sposob prowokuje. Bywaja tacy co twierdza , ze
                                      wykasowano im watki lub posty i robia z tego tytulu zamieszanie wykorzystujac
                                      fakt , ze spolecznemu i tak nikt nie wierzy. Przy czym wcale nie jest to
                                      prawda. Niestety zaden admin nie moze pozwolic sobie na tak smialy zarzut
                                      jak "klamiesz!", wiec milczy. Tak samo bywa ze spamerami. Wbrew pozorom to
                                      czeste zjawisko. Nie twierdze oczywiscie, ze tak bylo w tym przypadku. Nie mam
                                      pojecia. Nie smialabym! :-)
                                      • Gość: pollak Coolle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 16:25
                                        > Rozmawiamy na plaszczyznie moderator-forumowicz. Jesli zwracam sie do kilku
                                        > osob lub o grupie pisze to wygodniej napisac niz wymieniac po nicku.

Chodziło mi przede wszystkim o zwracanie się na Forum na którym mordujesz..
                                        znaczy moderujesz.

> Giwi znam ;-)

:) Hehe ja też. Zresztą całe FA ją zna i ceni jej wkład w pracę na F.

> Wracajac do spamera , to wydaje mi sie , ze jesli nie ufasz admin_kobiecie ,
                                        > t> moze uwierz adminowi zawodowemu. Tebe potwierdzil , ze wszystko slusznie
                                        > wylecialo.

Czy potwierdził też, że użytkownik który założył ten wątek jest tym spamerem?

> Moze wziac tu pod uwage tez pewna mozliwosc , ktorej nie powinen nikt
                                        > wykluczac. Wiele ludzi w ten sposob prowokuje. Bywaja tacy co twierdza , ze
                                        > wykasowano im watki lub posty i robia z tego tytulu zamieszanie wykorzystujac
                                        > fakt , ze spolecznemu i tak nikt nie wierzy. Przy czym wcale nie jest to
                                        > prawda. Niestety zaden admin nie moze pozwolic sobie na tak smialy zarzut jak
                                        > "klamiesz!", wiec milczy.

Może udawać że nie wie o co chodzi, bo ma możliwość całkowitego ukrywania postów
                                        (tzn. nie ma po nich śladu nawet na oślej).

Tak samo bywa ze spamerami. Wbrew
                                        > pozorom to czeste zjawisko. Nie twierdze oczywiscie, ze tak bylo w tym
                                        > przypadku. Nie mam> pojecia. Nie smialabym! :-)

No widzisz. A w tym wątku, ktoś o nicku 'admin_kobieta' wypowiadał się na temat
                                        umysłu jednego z forumowiczów. Zdaje się ze 'admin_kobieta' to nawet jakiś
                                        społeczny admin. To dorównuje bezczelnością innemu, ktryjącemu się pod nickiem
                                        piesra. ;)
                      • basia kuku... 01.04.04, 22:38
                        admin_kobieta napisała:

> akuku

moja droga, post o treści, a kuku, choć w pisowni trendy przez "Q", twoja koleżnaka pisała - piessena zdaje się. Nie mam teraz czasu szukać- ty masz go więcej, więc jak jesteś ciekawa poszukaj. No ale rozumiem, że post piesseny " A Q Q" był śmieszny i dowcipny jak cała ona sama zresztą...
                        • coolle Re: kuku... 01.04.04, 23:14
                          a gugug
                          • mechaniczna_pomarancza Re: kuku... 01.04.04, 23:16
                            kukułeczka kuka
                            chłopiec panny szuka
                            kuku
                            kuku
                            :)
                            • basia Re: kuku... 02.04.04, 10:37
                              Więcej emotikonów, najlepiej animowanych. Będzie śmiesznij.
              • admin_kobieta woda w mózgu pariasika 01.04.04, 20:25
                pariasik napisał:

> Wczoraj wykasowałaś jeden mój post według ciebie wulgarny post napisany przez
                > mnie, a jak potem się spytałem, dlaczego, to potraktowałaś to jako spam.

owszem
                i jest to właśnie ten post:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=11718435&a=11720649
                cytuję:
                spiedralaj !

i od tego właśnie się wszystko zaczęło
                • hymen Proszę o interpretację. 03.04.04, 21:12
                  admin_kobieta napisała:

> pariasik napisał:
                  >
                  > > Wczoraj wykasowałaś jeden mój post według ciebie wulgarny post napisany pr
                  > zez
                  > > mnie, a jak potem się spytałem, dlaczego, to potraktowałaś to jako spam.
                  >
                  > owszem
                  > i jest to właśnie ten post:
                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=11718435&a=11720649
                  > cytuję:
                  > spiedralaj !
                  >
                  > i od tego właśnie się wszystko zaczęło

To hujowy post.

---------------------------

Czy naruszyłem regulamin?
              • newnia nie raz...nie raz...!!!! 10.04.04, 02:13
                pariasik napisał:

> A RAZ SKASOWAŁAś w porywie swojej świtoszkowatości wątek (na którym było
                kilka
                > fajnych, smiesznych wpisów pod tytułem:
                > "Szukam służącej na gwałt stosunkowo dobrej" !!!!!!!!:)
                >
                > A w temacie wątków wywalanych na oślą ławkę - czemu tam ich nie wywalasz (nie
                > mylić ze spamami) - PO PROSTU GŁUPIO CI I SIĘ BOISZ OSMIESZENIA NA FORUM,
                > WYWALASZ JE W POWIETRZE.
                >
                > nie pozdrawiam
                >
                >
                >
                > Nadal uważam, że zadanie ciebie przerosło i, że traktujesz forum Kobieta jako
                > swój prywatny folwark.

Prawda jest taka ze admin_kobieta nie naddaje sie do moderowania.Najbardziej
                wkurzajace jest to , ze jak juz sobie postanowi cos wyciac to nigdy nie
                przenosi tego na osla lawke ( od tego chyba osla jest)tylko chowa pod swoj
                materac.Pozniej jak ktos wystrzeli z zapytaniem "DLACZEGO?" to robi wielkie
                oczy i zbywa Cie krotkim tekscikiem typu : ze to byl spam, niezgodnie z
                regulaminem itp...ot cala prawda.
                • amin_kobietka Re: nie raz...nie raz...!!!! 10.04.04, 10:42
                  Moje posty też tnie, niezależnie od treści - to już, do cholery, nie można
                  sobie założyć podobnego nicka ?

A co do reszty zgadzam się - wystarczy poczytać posty tej "pani" na tym wątku -
                  takiej kretynki dawno nie widziałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka