Dodaj do ulubionych

Syndykat - kontakt???

14.04.08, 19:45
Witam,

Czy można mailowo skontaktować się z Syndykatem? Zgłosiłam blog jakiś czas
temu, minął termin, a odpowiedzi nie widać sad Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • eela Re: Syndykat - kontakt??? 14.04.08, 20:22
      Napisz do Olsa, ols@gazeta.pl
      • Gość: aniutka99 Re: Syndykat - kontakt??? IP: *.lublin.mm.pl 15.04.08, 05:21
        dzięki
        • anpio Re: Syndykat - kontakt??? 16.09.08, 08:51
          Mam ten sam problem, blog już dawno zgłoszony do syndykatu, a
          odpowiedzi brak. Pisałem już prośby o wyjaśnienie na adres:
          pomoc@agora.pl (12 wrzesnia) i ols@gazeta.pl (9 września). Żadnej
          odpowiedzi sad Czy ktoś ma może jakiś kontakt telefoniczny albo
          sprawdzony kontakt mailowy? Rozumiem, że może być kolejka spraw do
          załatwienia i trudno dotrzymać określonego regulaminem syndykatu
          terminu 7 dni na odpowiedź. Ale mijają kolejne tygodnie i nic. Nawet
          odpowiedzi na maile brak. Jeszcze raz proszę o pomoc i polecenie
          jakiegoś skutecznego kontaktu.
          Anpio
          • ols Re: Syndykat - kontakt??? 16.09.08, 13:27
            Bardzo przepraszam, najpóźniej jutro ktoś się do Ciebie odezwie.
            • zlote-mysli Re: Syndykat - kontakt??? 16.09.08, 13:39
              Ooo, to my też poprosimy o jakąś odezwę, bośmy już miesiąc temu wysłali
              zgłoszenie i głucha cisza. Choć myśmy nigdzie więcej nie pisali... smile
            • anpio Re: Syndykat - kontakt??? 19.09.08, 09:59
              Niestety szanowny ols do dziś nikt się nie odezwał. A może dostałem
              odpowiedź negatywną tylko o tym nie wiem? Chciałbym chcociaż jednak
              wiedzieć jeśli dostałem odmowę włączenia do Syndykatu coś o
              powodach, co powinienem w swoim blogu poprawić itp. Z drugiej strony
              nie mam też pojęcia po czym poznać, że zostało się przyjętym. Ot
              cisza zupełna i kontaktu, słowa wyjaśnienia brak...
              Anpio
              • eela Re: Syndykat - kontakt??? 19.09.08, 10:31
                Twój blog nie chce się załadować. smile
                Poznaje się po tym, że pojawia się logo Syndykatu.
                • anpio Re: Syndykat - kontakt??? 19.09.08, 19:11
                  Faktycznie nie tyle się nie otwierał co działo się to ponad 10
                  sekund. Zdjąłem dwa widgety i chyba pomogło, dzięki że zauważyłaś.
              • drakaina Re: Syndykat - kontakt??? 22.12.08, 12:42
                anpio napisał:

> Chciałbym chcociaż jednak
                > wiedzieć jeśli dostałem odmowę włączenia do Syndykatu coś o
                > powodach, co powinienem w swoim blogu poprawić itp.

Właśnie. Czy szanowny Syndykat mógłby takich informacji udzielać, zwłaszcza że
                jeśli się przegląda przyjęte blogi, to naprawdę czasem trudno wymyślić, jakie są
                kryteria (bo wcale niekoniecznie te podane w regulaminie). Pisałam w tej sprawie
                na różne adresy i cisza.

--
                antiquitates.blox.pl
                • ols Re: Syndykat - kontakt??? 22.12.08, 13:29
                  Różne tzn.? Patrzę do mojej skrzynki - pusto, pomoc@agora też nic nie podesłała od ciebie.
                  • drakaina Re: Syndykat - kontakt??? 22.12.08, 14:22
                    Hmmm... no juz jakis czas temu to bylo ;> Wedle moich danych pod koniec lipca
                    (29-31)... Prosilam o wyjasnienie w zwiazku z otrzymana informacja, ze blog 'na
                    razie nie spelnia kryteriów pozwalajacych na przylaczenie go do Syndykatu' -
                    regulamin nie byl tu bardzo pomocny.

--
                    antiquitates.blox.pl
                    • ols Re: Syndykat - kontakt??? 22.12.08, 16:02
                      To ja odpiszę ogólnie, jakie są najczęstsze przyczyny odrzucenia bloga (od najpopularniejszego), myślę, że mogą one pomóc każdemu odrzuconemu:
                      - krótki czas istnienia bloga (<3 mies)
                      - mała liczba wpisów/bardzo nieregularne wpisy
                      - brak widocznej tematyczności
                      - odrzucająca szata graficzna
                      - treści cudzego autorstwa
                      - inne
                      • debergerac Re: Syndykat - kontakt??? 22.12.08, 16:59
                        Noo, ja z rozmów kuluarowych dowiedziałem się, że "Rękawy pełne blotek" nie
                        zostały przyjęte z powodu nadmiaru własnego autorstwa smile

Więc uwaga - trzeba wyważyć autorstwo. Nie może być cudze ale także nie może być
                        za bardzo własne bo podobno rodzi to jakieś problemy z prawami autorskimi wink
                        • radzido Re: Syndykat - kontakt??? 22.12.08, 18:57
                          debergerac napisał:

> Noo, ja z rozmów kuluarowych dowiedziałem się, że "Rękawy pełne
                          blotek" nie
                          > zostały przyjęte z powodu nadmiaru własnego autorstwa smile
                          >
                          > Więc uwaga - trzeba wyważyć autorstwo. Nie może być cudze ale
                          także nie może by
                          > ć
                          > za bardzo własne bo podobno rodzi to jakieś problemy z prawami
                          autorskimi wink
                          >

Aaa, no widzisz, to są te "inne". Też się zastanawiałam, czemu mnie
                          kiedyś nie chcieli przyjąć i teraz już wiem. Ekhmmm... przynajmniej
                          mam taką delikatną nadzieję, że pod pozostałe punkty nie podpadam,
                          szczególnie pod ten o odrzucającej. big_grin

Zresztą na dobre wyszło, bo moje ówczesne kliknięcie w syndykatowe
                          zapisywanie się było spowodowane wyłącznie ciekawością. Pozostawałam
                          w przekonaniu, że jeszcze parę kolejnych kliknięć dzieli mnie od
                          finałowego "chcę, chcę!!!", a tu taki zonk. wink
                        • drakaina Re: Syndykat - kontakt??? 30.12.08, 02:06
                          Cóż, mam wrażenie, że bardzo dziwne zasady rządzą Syndykatem (ale zważywszy, że
                          nazwa fanowi X-Files kojarzy się nader specyficznie...). Antiquitates piszę
                          raczej umiarkowanie "autorsko", ale też nie całkiem sucho - zresztą w Syndykacie
                          bywają blogi wysoce subiektywne (rozumiem, że o to chodzi w "autorstwie" - bo
                          przecież zasadniczo blog powinien być własny, a nie cytować cudze... choć i
                          takie się w Syndykacie zdarzają: wyłącznie materiały ściągnięte z sieci, które
                          można znaleźć na każdym popularnym serwisie tematycznym - chyba jednak nie o to
                          wam chodzi??).

I może ktoś z adminów wypowie się na ten właśnie temat, bo na razie to
                          spekulacje osób, które nie rozumieją powodów odrzucenia.

--
                          antiquitates.blox.pl
                      • drakaina W kwestii syndykatu: Do Olsa 23.12.08, 02:25
                        To w takim razie ja proszę o konkrety (może być na priv) właśnie w kwestii
                        punktu "inne" odnośnie zgłaszanego przeze mnie już dwa razy bloga (adres w
                        sigu), bo jakoś ciężko mi się utożsamić z nieprzestrzeganiem któregokolwiek z
                        podanych konkretnych kryteriów... które zresztą są w regulaminie, więc ten post
                        żadnym novum ani oświeceniem nie jest.

--
                        antiquitates.blox.pl
                      • paulinaa Re: Syndykat - kontakt??? 28.12.08, 20:38
                        a to po jakim czasie można zgłaszac bloga do syndykatu? piszesz o 3 miesiącach a
                        w regulaminie jest mowa o zdaje sie 6 miesiącach...
                        • ols Re: Syndykat - kontakt??? 29.12.08, 12:03
                          Nie zaglądałem do regulaminu pisząc powyższe, chodziło raczej o to, że większość zgłoszeń pochodzi od właścicieli bardzo świeżych (wręcz pustych) blogów. Zdarzało się nam przyjmować blogi nowsze niż pół roku, ale 3 mies. to minimum poniżej którego nie zaglądamy.
                          • paulinaa Re: Syndykat - kontakt??? 29.12.08, 17:55
                            ok, rozumiemwink
                          • kasica_k Ale blog Drakainy 29.12.08, 20:00
                            istnieje już ponad rok i naprawdę nie rozumiem, dlaczego jeszcze nie jest w
                            Syndykacie (inna sprawa, że niezupełnie rozumiem, po co ten Syndykat w ogóle
                            jest - coś miało z tego być, ale chyba nie wyszło...).
                            • proces7 Re: Ale blog Drakainy 30.12.08, 09:39
                              kasica_k napisała:

> (inna sprawa, że niezupełnie rozumiem, po co ten Syndykat w ogóle
                              > jest - coś miało z tego być, ale chyba nie wyszło...).

Jak to po co? Chyba każdy to wie! Żeby ludzie wchodzący na Blox nie tracili
                              czasu na wyszukiwanie blogów i zaglądali na te najlepsze. To chyba oczywiste, że
                              trzeba jakoś blogi podzielić na lepsze i gorsze. I do tego służy Syndykat, który
                              skupia perły Bloksa.
                              Blogopisacz z Syndykatu to coś więcej niż zwykły Blogowicz, to Blogowicz na
                              miarę czasu, wartościowy. Poza tym Nasza Wielebna Administracja ( w tym miejscu
                              chciałem złożyć najserdeczniejsze życzenia zdrowia dla Adminów!) musi jakoś
                              oddzielić ziarno od plew. Prawdziwą blogowa twórczość od rynsztoka.
                            • ols Re: Ale blog Drakainy 30.12.08, 13:42
                              Zbiera wyróżniające się, tematyczne blogi - to raz.
                              Pracujemy nad systemem, w którym twórcy takich blogów będą zarabiać. Rzeczywiście, pierwsze podejście do takiego systemu było nieudane, ale tuż za rogiem mamy drugie. Za kilka tygodni więcej szczegółów.
                              • drakaina Re: Ale blog Drakainy 30.12.08, 22:40
                                ols napisał:

> Zbiera wyróżniające się, tematyczne blogi - to raz.

Ols, sorry za ton, ale czy jest szansa, że się dowiem, dlaczego przepadłam?
                                Człowiek chciałby coś poprawić, żeby mieć szanse się dostać i mam wrażenie, że
                                to nie tylko moja przypadłość. A prawie zaczynam mieć wrażenie, że powinnam się
                                ograniczyć do co najmniej "greckie malarstwo wazowe okresu późnoarchaicznego",
                                żeby było "tematycznie".

Sądząc po komentarzach ludzie uważają mój blog za wart polecenia np. uczniom czy
                                studentom, ostatnio o prawo do wykorzystania zdjęć w pracy naukowej poprosił
                                mnie uznany architekt - czy to takie dziwne, że zależy mi w związku z tym na
                                większej reklamie? A skoro nie wiem, co się nie podoba, mam małe szanse to
                                poprawić, prawda?

--
                                antiquitates.blox.pl
                                • Gość: . Re: Ale blog Drakainy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.08, 10:57
                                  > Ols, sorry za ton, ale czy jest szansa, że się dowiem, dlaczego
                                  przepadłam?

"Agora zastrzega sobie prawo odmowy przyjęcia do Programu
                                  Partnerskiego Blox.pl dowolnego kandydata bez podawania przyczyn."

zawsze zostaje kategoria 'inne' np. obecnosc erotyki (blogi dla
                                  doroslych maja niewielkie szanse na przyjecie do syndykatu)
                                  wink
                                • ols Re: Ale blog Drakainy 31.12.08, 11:35
                                  Szczerze - nie wiem. Nie jestem jedyną osobą opiekującą się serwisem, a jest akurat sezon świątecznych urlopów. Dostaniesz odpowiedź po 5 stycznia, ok?
                                  • drakaina Re: Ale blog Drakainy 12.01.09, 12:09
                                    > Dostaniesz odpowiedź po 5 stycznia, ok?

OK...
                                    --
                                    antiquitates.blox.pl
                                    • drakaina Re: Ale blog Drakainy 25.01.09, 11:52
                                      20 dni "po 5 stycznia" i odpowiedzi nie ma... rozumiem, że "po 5 stycznia" liczy
                                      się do skończenia świata i mogę sobie darować czekanie.

--
                                      antiquitates.blox.pl
                            • Gość: Świąteczny nastrój Po co jest Syndykat IP: *.gprs.plus.pl 01.01.09, 00:53
                              > Inna sprawa, że niezupełnie rozumiem, po co ten Syndykat w ogóle
                              > jest

Znaczek Syndykatu jest w większości przypadków swoistą formą
                              pocieszenia dla blogerów, którzy mają wysokie aspiracje, lecz nie
                              potrafią przekuć ich w sukces, nie radzą sobie, nie potrafią
                              stworzyć blogów, które są masowo odwiedzane i na których toczy się
                              jakieś życie.

Syndykat to takie pogłaskanie po główce. Logo Syndykatu często
                              oznacza, że bloger jest w sumie fajnym i poczciwym człowiekiem,
                              tylko trochę nieporadnym. W końcu czy wszyscy muszą sobie radzić?
    • pj.pj Syndykat... 21.01.09, 21:27
      Nie mam (na razie) bloga, poczytuję sobie to i owo i myślę, o czym by tu bloga
      pisać, więc na razie mi dość zwisa, co robicie z syndykatem, ale zastanawia mnie
      jedno: skoro rozważacie płacenie autorom syndykatowych blogów, to może
      zaczęlibyście tę imprezę od poczatku, bo przeglądnięcie syndykatowych blogów
      robi wrażenie, że pewnie na początku istnienia bloxu przyjmowaliście wszystko,
      co nie było tylko internetowym pamiętnikiem w stylu znalazłam chłopaka - rzuciła
      mnie dziewczyna - zobaczcie jaki mój dzidziuś/chomik cudny itd. W związku z czym
      sporo tych blogów nijak nie odbija od innych. I nie wiem, czym się tak zasłużył
      poza tematem stałym ktoś kto prowadzi ten blog o serialu Chirurdzy - przecież
      tam jest zero autorstwa, tylko newsy ściągnięte z netu i wklejone zajawki
      odcinkow. a możnaby o takim serialu pisać bardzo fajny blog - np o tym jak się
      on ma do medycyny. To tak na marginesie tej dyskusji
      • stonkaonline Re: Syndykat... 25.01.09, 12:14
        Popieram. Jeśli nie od początku, to przynajmniej przesiew zrobić!
        • ksanthos_trelos Re: Syndykat... 05.03.09, 18:48
          Przeczytałem uważnie wszystkie wypowiedzi i dochodzę do wniosku, że chyba sobie
          podaruję dalsze starania o przyjęcie.
          Najwidoczniej zamieszczam zbyt wiele informacji z innych źródeł, które są osobno
          wyszczególnione. Czy to wstyd, grzech lub łamanie prawa, gdy w jakimś
          opracowaniu informacje takie się wykorzystuje, jednocześnie podając bibliografię?
          Takie jest założenie bloga - skupić wiedzę na dany temat w jednym miejscu - i
          nie zamierzam tego zmieniać; czyli wiedza własna + dodatkowe informacje. Bloga
          zakładałem dla siebie, zupełnie nie spodziewając się aż takiej popularności,
          pozytywnych opinii i SUGESTII CZYTELNIKÓW, by zgłosić go do Syndykatu. Nie wiem,
          czy kilkaset odsłon dziennie to dużo czy mało... Mnie satysfakcjonuje aż nadto i
          dopinguje do dalszych kilku godzin spędzanych nad tworzeniem pojedynczego wpisu.
          Czarę goryczy wylałem, a teraz wracam do radości tworzenia...
          Zawiedzionych Czytelników niechaj zaś przeprasza Syndykat...
        • ksanthos_trelos Re: Syndykat... 06.03.09, 02:33
          A swoją drogą dość interesujące wydają mi się zasady kwalifikacji do Syndykatu blogów o tematyce kulinarnej. Czy znaczy to, że ich autorzy są zawodowymi kucharzami czy cukiernikami i sami na potrzeby bloga wymyślają kolejne potrawy i przepisy, zamiast korzystać w ich prezentowaniu z innych źródeł? Nie sądzę, naprawdę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka