13.06.11, 15:33
,ze admin nie powinien brac udzialu w forum publicznym, ktorego jest adminem, gdyz moze naduzyc wladzy( i czesto naduzywa) dla swoich prywatnych korzysci. Co Wy na to?

Obserwuj wątek
    • voxave Re: Uwazam 13.06.11, 15:36
      Jakie sa to korzyści według ciebie ?
      • bez_seller Re: Uwazam 13.06.11, 15:43
        Usuwanie niewygodnych dla siebie wpisow. Dziwi mnie, ze to.niemozliwe posunal sie do czegos takiego.
        • liiona nie uważam 13.06.11, 16:09
          Mnie nie przeszkadza, spokojnie, chociaż muszę przyznać że kiedyś mnie zaskoczył pewnym postem i wtedy pomyślałam , no, no, to ty niemożliwe jesteś tym hmm...., się nie spodziewałam, ale ogólnie krzywd z jego strony nie mam, jest ok:)
          • bez_seller Re: nie uważam 13.06.11, 16:18
            Jesli chodzi o mnie to to.niemoziwe moze pisac wszystko co zechce, ale nie ma prawa usuwac postow nie lamiacych regulaminu.
    • dekadencja1 Re: Uwazam 13.06.11, 19:15
      bez_seller napisała:

> ,ze admin nie powinien brac udzialu w forum publicznym, ktorego jest adminem, g
      > dyz moze naduzyc wladzy( i czesto naduzywa) dla swoich prywatnych korzysci. Co
      > Wy na to?
      >

Zgadzam się! Należy chronić admina przed nadużyciem i przed korzyściami / szczególnie prywatnymi/ też należy go chronić. I żeby nepotyzmu na forum nie było to rodzinę admina przed nadużyciami i korzyściami też chronić należy!

Do Admina: może Ty jakiś kosiarz z zamiłowania jesteś? Tak tylko pytam. I tak chyba bez związku z Tobą , kiedyś tu bardziej życie tętniło. Oj działo się, ale też ciekawie było. A od jakiegoś czasu / jeszcze przed panowaniem to.niemożliwe/ miło tu jak u cioci na imieninach.
      I jeszcze do admina: może Ty jakiś nadodpowiedzialny jesteś ? Tak tylko pytam.
    • paco_lopez Re: Uwazam 13.06.11, 19:21
      ja tak nie uważam. jezeli adminem jest niemożliwe, to niech będzie nim jak najdłużej. jego wpisy, to przeciez żadne nadużycia władzy.
      • dekadencja1 Re: Uwazam 13.06.11, 19:29
        Paco, jeśli Twój post jest reakcją na moją wypowiedź to znaczy, że jesteśmy już na imieniach u babci.
      • bez_seller Re: Uwazam 13.06.11, 19:39
        paco_lopez napisał:

> ja tak nie uważam. jezeli adminem jest niemożliwe, to niech będzie nim jak najd
        > łużej. jego wpisy, to przeciez żadne nadużycia władzy.

Ale usuwanie moich wpisow jest naduzyciem.
        Taki znany wszystkim na forum admin, musi od czasu do czasu cos usunac, przeciez jakos musi sobie uzasadnic swoja tutaj role i podniesc waznosc.
        No pomysl Paco, jakby jakis cenzor przez caly rok nic nie ocenzurowal, piekarz zadnego chleba nie upiekl, a szewc ani jednej pary butow nie uszyl, a wszyscy oni trzej byli naszymi znajomymi, to czuliby sie owi rzemieslnicy z nami zle, niedowartosciowani by sie czuli. :D
    • juliaiga Re: Uwazam 13.06.11, 19:30
      A ja uważam że admin jest w porządku i nareszcie tu jest jakiś porządek.Admin nie ma motywacji witalnych("heej,co tam u was?")tylko naukowe(książki,wiedza)zresztą on sam się od czasu gdy został adminem rozwinoł.On dysponuje znacznie większą wiedzą niż na początku.No wiesz,post założyłaś przeciw niemu ale on sam Ci go nie usunoł:)Zresztą to jest tak że każdy ocenia względem siebie,Bez_Seller:)
      • bez_seller Re: Uwazam 13.06.11, 19:43
        juliaiga napisała:

> A ja uważam że admin jest w porządku i nareszcie tu jest jakiś porządek.Admin n
        > ie ma motywacji witalnych("heej,co tam u was?")tylko naukowe(książki,wiedza)zre
        > sztą on sam się od czasu gdy został adminem rozwinoł.On dysponuje znacznie więk
        > szą wiedzą niż na początku.No wiesz,post założyłaś przeciw niemu ale on sam Ci
        > go nie usunoł:)Zresztą to jest tak że każdy ocenia względem siebie,Bez_Seller:)

Admin jest w porzadku dopoki nie interweniuje w blachych, czy wrecz zartobliwych sytuacjach.
        Nie jemu decydowac co ludzie chca pisac, dopoki nie lamia prawa.
        • juliaiga Re: Uwazam 13.06.11, 19:55
          Taka stereotypowa rada-porozmawiaj z nim o tym.Poprostu weż go na stronę,napisz na priv co Cię boli.
          Bez_Seller ja uważam że problem jest tam gdzie są głupki a tu nie ma głupków,Ty jesteś porządna baba i on jest w porządku powinniście się dogadać.Forum psychologia powinno sobie radzić z takimi sprawami bo to jest forum psychologia a nie forum informatyka czy nauka.Myślę że obydwoje nie jesteście głupkami i dobrze rokujecie że tak to określę:)A póki co przygotuj się z asertywności,przemyśl co Ci nie pasuje,przemyśl jak to powiedzieć i napisz mu to na priv.Jesteś mądra baba,poradzisz sobie,zobaczysz:)
          • bez_seller Re: Uwazam 13.06.11, 20:04
            Kochana, no bardzo dziekuje za wsparcie, ale tu nie ma co se radzic. Ja jestem jak to mowisz baba, w dodatku baba na luzie, pisze czasem glupoty, czasem z serca, troche zaczepiam i podszczypuje. Pewnie, ze samobojstwa nie popelnie, ale jak taki madry ten to.niemozliwe, to niech wezmie pod uwage, ze jednak haratnac sie mogie :D I jak grzecznie pytam, to mi sie nalezy grzeczna odpowiedz, a nie wycinanie postow. :))
            • juliaiga Re: Uwazam 13.06.11, 22:02
              Ok.przyjęte,wierzyć w Ciebie nie przestaję:)
              • bez_seller Re: Uwazam 13.06.11, 22:03
                juliaiga napisała:

> Ok.przyjęte,wierzyć w Ciebie nie przestaję:)

A co ja jestem, Matka Boska? :D
                • juliaiga Re: Uwazam 14.06.11, 00:31
                  ja Ci napisałam tego posta i musiałam skroić cebulę do kapusty:)i kroję tą cebulę i myślę tak-no kurcze ale problem trzeba będzie jakoś rozwiązać,a jak wy chcecie ten problem rozwiązać?A co mówi admin,że dlaczego on tak wycina te posty?
                  • bez_seller Re: Uwazam 14.06.11, 01:11
                    Mieszkasz w Austaralii? Tam jest teraz dobra pora do krojenia cebuli.
                    Jest wyjasnienie, ale w innym watku, ktory jutro zniknie
    • bez_seller Re: Uwazam 13.06.11, 19:49
      Kolejny watek zniknal.
      • juliaiga Re: Uwazam 13.06.11, 19:59
        Ok.pomyśl sobie że to jest sytuacja która nauczy Cię negocjować.Wpisz w google negocjacje,asertywność i uderz do admina.
        • bez_seller Re: Uwazam 13.06.11, 20:09
          juliaiga napisała:

> Ok.pomyśl sobie że to jest sytuacja która nauczy Cię negocjować.Wpisz w google
          > negocjacje,asertywność i uderz do admina.

Nie chce mi sie negocjowac. Negocjuje tylko w waznych sprawach. :)
      • bez_seller Re: Uwazam 13.06.11, 20:06
        bez_seller napisała:

> Kolejny watek zniknal.

Pojawil sie.
    • koala_tralalala Re: Uwazam 13.06.11, 20:13
      Jesli uwazacie, ze jest jakis problem, to trzeba mowic o konkretach, czyli jaki watek czy post zastal usuniety. Moze lamal zasady? Moze byl nie na temat? Pisz o konkretach Bez_Seller - o co chodzi. Wtedy Admin moze tez konkretnie odpowiedziec. Jak na moje oko To.Niemozliwe bardzo rzadko cos tnie i wyjatkowo rzadko interweniuje.
    • jubale Do bestseller... 13.06.11, 20:42
      To nie jest jedyne forum jakie ten facet pod wieloma nickami rozwala. Jakos tak specjalnie nie udalo mu sie rozwalic -speleczenstwa- gdzie obrazal ludzi pod nickiem i tutaj znanym...klosowski333.
      to.niemozliwe i klosowski333 - to ta sama osoba. Kiedys przez pomylke sie wydalo.

Ja sama pisalam tu pod nickiem witch_l ale usunelam moje konto po tym jak bez szczegolnych przyczyn wycial moj watek. Bo mu nie pasowal z jakis tam wzgledow.

Odpowiedzi pewnie od niego nie dostane nigdy, ale zastanawiam sie, czy w samej gazecie jest zatrudniony i ma jakies prawa mu przyslugujace...? Ba, moze nawet jakies udzialy w samej Gazecie, jakis wspolwlasciel...? Jezeli tak, to warto by bylo podac bardziej obszerna informacje i poinformowac, ze to Forum jednak nalezy do kogos prywatnie.

Czy ten watek przetrwa do polnocy...? raczej nie bo wycina z zaciekloscia burczacego psa, tu i nie tylko na tym forum...Niestety. No i wszyscy mamy rozmawiac jezykiem ZYRAFY....:=))))

Ja sama pisac tu juz nie ...bede. Bo to nie to samo Forum co kiedys.
      • koala_tralalala Re: Do bestseller... 13.06.11, 21:05
        "to.niemozliwe i klosowski333 - to ta sama osoba" czyli sam ze soba gada, a nawet sie awanturuje o usuniecie posta????
        forum.gazeta.pl/forum/w,210,124917330,124986119,Re_nic_mnie_nie_cieszy.html
        • jubale Re: Do bestseller... 13.06.11, 21:15
          tak....! ;=)
          • y.agni.k Witch 15.06.11, 22:39
            Jednej rzeczy nie potrafię zrozumieć, czytuję to forum od jakiegoś czasu, ostatnio niezbyt często ale... widzę na nim chyba Twoje 15 wcielenie.
            Czy Ty nie potrafisz zanotować w swojej głowie faktu że moderatorzy także społeczni widzą adres IP każdego wpisu?! Także tacy jak to.niemożliwe, urwany bo urwany ale do części jest wgląd.
            Czy zmiana nicka co m-c ma jakiś sens?
    • larusse to tylko net... 13.06.11, 20:59

• mona.blue Re: Uwazam 13.06.11, 21:20
      Dlaczego miałby nie brać, jeżeli spełnia odpowiednio swoje obowiązki admina.
      • bez_seller Re: Uwazam 13.06.11, 21:26
        mona.blue napisała:

> Dlaczego miałby nie brać, jeżeli spełnia odpowiednio swoje obowiązki admina.

Nie bedzie bezstronny, jesli zajdzie konflikt na lini on - inny forumowicz. Nikt nie moze byc dobrym sedzia we wlasnej sprawie.
        • mona.blue Re: Uwazam 13.06.11, 22:10
          bez_seller napisała:

> mona.blue napisała:
          >
          > > Dlaczego miałby nie brać, jeżeli spełnia odpowiednio swoje obowiązki admi
          > na.
          >
          > Nie bedzie bezstronny, jesli zajdzie konflikt na lini on - inny forumowicz. Nik
          > t nie moze byc dobrym sedzia we wlasnej sprawie.

Może być fair, to wg mnie wystarczy. I z tego co wiem, moderacja jest społeczna, komu by się chciało w takim układzie moderować, jeżeli nie byłby równocześnie uczestnikiem forum.
      • mona.blue Re: Uwazam 13.06.11, 21:27
        Czasem zgadzam się, trzeba coś wyciąć, jakieś agresywne lub prowokacyjne posty trolli.
        • bez_seller Re: Uwazam 13.06.11, 22:04
          mona.blue napisała:

> Czasem zgadzam się, trzeba coś wyciąć, jakieś agresywne lub prowokacyjne posty
          > trolli.

Ale ja o czym innym mowie.
    • to.niemozliwe Re: Uwazam 13.06.11, 22:36
      A w tym watku...
      forum.gazeta.pl/forum/w,210,126099009,,Jezyk_zyrafy_i_dzialalnosc_admina_na_Forum_.html?v=2
      , gdzie Jubale/Witch pisze totalne bzdury, ze jestem klossowskim plus wyssane z palca zarzuty o chamskim jezyku, jakim niby sie posluguje. Jak zauwazyla Koala...duzo piany, konkretu brak. Czy uwazacie, ze tylko dlatego, ze moderuje, to nie mam prawa usunac tego zlosliwego i klamliwego postu? Gdyby to bylo o kimkolwiek z Was juz bym to zrobil, bo wiecie co uwazam o jezyku manipulacji i agresji. I nie ma to nic wspolnego z prywata, tylko takimi samymi, uczciwymi regulami wobec wszystkich. Mnie tez.
      • bez_seller Re: Uwazam 13.06.11, 22:42
        to.niemozliwe napisał

Czy uwazacie, ze tylko dlatego, ze moderuje, to n
        > ie mam prawa usunac tego zlosliwego i klamliwego postu? Gdyby to bylo o kimkolw
        > iek z Was juz bym to zrobil, bo wiecie co uwazam o jezyku manipulacji i agresji
        > . I nie ma to nic wspolnego z prywata, tylko takimi samymi, uczciwymi regulami
        > wobec wszystkich. Mnie tez.

Nie napisalam o Tobie niczego zlosliwego, ani klamliwego, a i tak usunales, wiec nie opowiadaj nam tutaj bajek.
        • jan_stereo Re: Uwazam 13.06.11, 22:47
          bez_seller napisała:

> Nie napisalam o Tobie niczego zlosliwego, ani klamliwego, a i tak usunales, wie
          > c nie opowiadaj nam tutaj bajek.

A to wszystkie Twoje wpisy jakies nietykalne sa czy jak. Ja myslalem ze Ci wszystko jedno, a tu widze, ze niekoniecznie ;')) Mnie przykladowo wolno usuwac kiedy tylko zlamie regulamin, i nie robie z tego halo, a juz wielokrotnie mnie wycinano z tego samego powodu co Ciebie.
          • bez_seller Re: Uwazam 13.06.11, 23:00
            jan_stereo napisał:

> bez_seller napisała:
            >
            > > Nie napisalam o Tobie niczego zlosliwego, ani klamliwego, a i tak usunale
            > s, wie
            > > c nie opowiadaj nam tutaj bajek.
            >
            > A to wszystkie Twoje wpisy jakies nietykalne sa czy jak. Ja myslalem ze Ci wszy
            > stko jedno, a tu widze, ze niekoniecznie ;'))

Mnie jest wszystko jedno co sobie o mnie myslisz.

Mnie przykladowo wolno usuwac kie
            > dy tylko zlamie regulamin, i nie robie z tego halo, a juz wielokrotnie mnie wyc
            > inano z tego samego powodu co Ciebie.

Co drugi post powinien byc usuniety, bo co drugi lamie regulamin.
            • jan_stereo Re: Uwazam 13.06.11, 23:06
              bez_seller napisała:

> Mnie jest wszystko jedno co sobie o mnie myslisz.

Zacial Ci sie klawisz 'wklej' czy jak, juz 3 raz mi to samo zdanie wpisujesz.

> Co drugi post powinien byc usuniety, bo co drugi lamie regulamin.

Sama widzisz, ze jeden admin tego syfu nie obrobi, zaaplikuj o te funkcje i oczyszczaj forum, zwlaszcza ze i tak sporo czasu tu siedzisz wiec bedziesz mogla polaczyc przyjemne z pozytecznym. I bedziesz zadowolona z rownosci na forum ;'))
              • bez_seller Re: Uwazam 13.06.11, 23:16
                jan_stereo napisał:

> bez_seller napisała:
                >
                > > Mnie jest wszystko jedno co sobie o mnie myslisz.
                >
                > Zacial Ci sie klawisz 'wklej' czy jak, juz 3 raz mi to samo zdanie wpisujesz.

Bo mnie trzeci raz o to nagabujesz.
                >
                > > Co drugi post powinien byc usuniety, bo co drugi lamie regulamin.
                >
                > Sama widzisz, ze jeden admin tego syfu nie obrobi, zaaplikuj o te funkcje i ocz
                > yszczaj forum, zwlaszcza ze i tak sporo czasu tu siedzisz wiec bedziesz mogla p
                > olaczyc przyjemne z pozytecznym. I bedziesz zadowolona z rownosci na forum ;'))

Nie musze byc adminem, zeby cieszyc sie rownoscia na forum, wystarczy, ze obecny admin bedzie zachowywyal sie w porzadku.
          • jubale janie 13.06.11, 23:01
            to twoj biznes jak swoich skarpet dziurawych i brudnych pilnujesz, tak i twoich wpisow. Zreszta kto ciebie czytuje? Napewno nie ja, bo szkoda mi czasu na twoje pitolenie...
            • jan_stereo Re: janie 13.06.11, 23:08
              jubale napisała:

> Zreszta kto ciebie czytuje? Napewno nie ja, bo szkoda mi czasu na twoje pitolenie...

Zastanawiam sie jak Ci sie udalo zatem odgadnac zawartosc mojego postu bez czytania he he

ps. widze ze tego typu watki zakladaja tylko sami madrzy, Ty, bez_seller, czyli rozgarnieci inaczej ;'))
              • bez_seller Re: janie 13.06.11, 23:18
                jan_stereo napisał:

...
                >

> ps. widze ze tego typu watki zakladaja tylko sami madrzy, Ty, bez_seller, czyli
                > rozgarnieci inaczej ;'))

A Ty, chetnie bierzesz w nich udzial.:)
      • jubale Nieprawda! 13.06.11, 23:05
        To ty jestes dwulicowym falszywym I BARDZO WREDNYM czlowiekiem. Nikt z nas ciebie na admina tutaj nie wybieral, i nikt z nas nie musi sie z toba obchodzic jak z jajkiem.... jAK DOTAD NIE ODPOWIEDZIALES SKAD TU SIE WZIOLES I KTO CIE tu NASLAL!

Forum to dotad bylo spoleczne i sluzylo uczestnikom, a nie takim nedznym indywidom jak ty...I te twoje drugie wcielenie, ktore uzywasz aby ludziom dokopac!

• y.agni.k Re: Nieprawda! 13.06.11, 23:39
          > To ty jestes dwulicowym falszywym I BARDZO WREDNYM czlowiekiem. Nikt z nas ci
          > ebie na admina tutaj nie wybieral, i nikt z nas nie musi sie z toba obchodzic j
          > ak z jajkiem.... jAK DOTAD NIE ODPOWIEDZIALES SKAD TU SIE WZIOLES I KTO CIE tu
          > NASLAL!

Jak to kto Witch, to proste... kosmici! :-D

> Forum to dotad bylo spoleczne i sluzylo uczestnikom, a nie takim nedznym indywi
          > dom jak ty...I te twoje drugie wcielenie, ktore uzywasz aby ludziom dokopac!

Paranoja disco.
    • y.agni.k A ja 15.06.11, 22:36
      Obiektywnie na to patrząc uważam że To.Niemożliwe zgodnie z regulaminem może wycinać posty które nie dotyczą tematu psychologii i ataki personalne ale...
      nie jest konsekwentny bo część (te które jemu pasują zostawia). I to w sumie razi, bo jeśli już zostawia to powinien wszystko. Tak połowicznie chyba się nie da.
      Poza tym z tego co sam mówił moderuje forum od ponad roku, dlaczego wcześniej nie wycinał ostrych ataków personalnych kiedy to na forum odbywały się swoiste walki nicków?
    • bez_seller Uzupelnienie 16.06.11, 11:14
      to.niemozliwe napisał:

> W moim watku o ks. Natanku odpisala:

> " Nie mam zamiaru nad tym sie zastanawiac. Natomiast zastanawiam kim jest to.n
      > iemozliwe, co olewa skierowane do niego pytania."

> Czyli- nie na temat (co zreszta podkresla "Nie mam zamiaru...."), insynuacja (
      > "olewa"), i wtret osobisty ( "kim jest..").
      > Bez-Seller, jednak poczytaj najpierw ten regulamin. :-)

A ja odpisalam:

Dobrze, ze zacytowales, bo nie pamietalam dokladnie. I teraz niech sie wypowiedza inni forumowicze, czy nie przekroczyles swoich kompetencji i nie naduzyles wladzy.

(powyzszy post zostal usuniety)

A Teraz jeszcze dodam:

Denerwuje mnie tez, ze to.niemozliwe forum Psychologia traktuje jak swoje prywatne forum. Prosi np. o dopisywanie sie do watkow podwieszonych.
    • evita_duarte Re: Uwazam 23.06.11, 22:43
      A my na to, ze to milo z Twojej strony, ze podzieliles sie z nami swoim zdaniem. Nie podzielamy jednak Twojej opinii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka