Dodaj do ulubionych

Moderatorka forum Nasze Wnetrza...

28.10.11, 15:22
Wywalila moj watek po minucie, bez ani me, ani be i jeszcze z wielkimi pretensjami gdy smialam zapytac o powody decyzji. Bo nie spelnilam jakichs wyimaginowanych zasad, ze trzeba zamiescic zdjecie z wlasnego wnetrza. Po pierwsze, skoro moderator wywala watek z forum, to wypadaloby chociaz, zeby sie przedstawil i przedstawil powody swojej decyzji - czy moze myle sie?? Po drugie w regulaminie forum powinno byc chyba wyraznie napisane czego robic nie wolno. Okazuje sie, ze ja sie mam domyslic, ze zeby watek sie ukazal to musze przedstawic wlasnorecznie zrobione zdjecie. Bo inaczej 2 sekundy i watku nie ma. A ze zdjecie moze byc zdjeciem betonowej podlogi nieprzedstawiajacej nic, to juz nie ma znaczenia. Wazne, ze musi byc.

Czy naprawde moderator nie moze miec odrobiny wiecej inteligencji? Czy naprawde musze sie czuc jak intruz, bo nie domyslilam sie jakie to tajemne zasady panuja na danym forum i mnie moderator wysekowal az sie zakurzylo? No ludzie! Litosci.
Obserwuj wątek
    • d.o.s.i.a Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 28.10.11, 15:29
      Jakim prawem i na jakiej podstawie moderatorka daje mi bana za umieszczenie nieregulaminowego watku na forum, choc przewinienie mialo jedynie zwiazek z formalna zawartoscia watku (brak zdjecia wlasnego wnetrza)???
      Dostaje powiadomienie, ze "znowu rozrabiam". Jest to zwyczajne chamstwo.
      • bartoszcze Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 28.10.11, 15:57
        Rozrabianie to rzeczywiście chamstwo.
        • kalllka Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 29.10.11, 13:02
          zdecydowanie chamskim jest lekcewazacy stosunek do ludzi, zwlaszcza w sieci- kolego bartoszcze.
          • jan-w Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 30.10.11, 00:15
            Dlaczego "zwłaszcza w sieci"?
      • giwi Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 28.10.11, 16:01
        Jest to przewinienie zasadnicze. To jest FOTOforum i służy głównie do zamieszczania zdjęć i oczywiście komentowania. Dyskusje bez zdjęc prowadzi się na forach do tego przeznaczonych.
        Jak się wchodzi na forum, to najpierw trzeba się rozejrzeć i zobaczyć co sie na nim dzieje a dopiero potem zakładac wątek.
        • d.o.s.i.a Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 28.10.11, 16:14
          > Jest to przewinienie zasadnicze.

Kucze, moze sie powinnam cieszyc, ze tylko przewinienie, a nie np. zbrodnia...

Normalnie Kafka by tego nie wymyslil.
    • giwi Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 28.10.11, 15:52
      Na forum jest przecież napisane u góry:
      "Na tym forum publikujemy zdjęcia wnętrz naszych mieszkań."
      • d.o.s.i.a Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 28.10.11, 16:09
        Moje wnetrze jest puste. Rozumiem, ze moderatorka przepusci watek z pustym wnetrzem, a nie przepusci watku ze zdjeciami konkretnych mebli, ktorych dotyczy pytanie? Logika zaiste powalajaca.

Poza tym wystarczy napisac, ze moderator prosi o zamieszczenie zdjecia mieszkania inaczej watek zostanie usuniety, a nie ciac bezpardonowo i jeszce miec pretensje, ze ja nie wiem za co zostalam wycieta.
        Naprawde, laski moderator nie robi, ze pozwoli zamiescic watek na forum. Rzeczywiscie wielka tragedyja sie stanie, jak watek ze zdjeciami mebli powisi pare godzin, zanim dosle zdjecie pustego mieszkania. Zwlaszcza, ze pytanie watku dotyczy MEBLI. No, zaiste, wielka zbrodnia, ze osmielilam sie nie wyslac zdjecia wnetrza, na forum o wnetrzach. Rozumiem, ze gdybym zalozyla watek pt. "jak zrobic rybe po grecku" to mozna to usunac, albo przeniesc, ale na forum o wnetrzach ciac watek o wnetrzach tylko dlatego, ze nie zawiera zdjecia pustego mieszkania, to chyba ktos cierpi na jakas chorobe nadgorliwosci.
        A do tego dawac komus bana, ze smie dyskutowac, to jest naprawde chamowa.
    • giwi I jeszcze jedno.. 28.10.11, 16:08
      O fotoforach piszemy tutaj
      fotoforum.gazeta.pl/71,1,999.html
      A sposób uzyskania odpowiedzi na pytanie "dlaczego skasowano mój post" jest podany tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html
      Informacje o przyczynie usunięcia są udzielane tylko autorom usuniętych wypowiedzi i tylko listownie - na maile wysłane do forum@agora.pl lub do administratorów społecznych danego forum.
      • d.o.s.i.a Re: I jeszcze jedno.. 28.10.11, 16:13
        Nie mam dostepu do poczty gazetowej, wystarczylo napisac w watku "prosze o zamieszczenie zdjecia wnetrza, albo usune watek" i wszystko byloby jasne, a nie kasowanie od razu. Przeciez na innych forach moderatorzy najpierw prosza o np. zmiejszenie sygnaturki, niepisanie duzymi literami itp. zanim zaczynaja ciac. Nie mozecie zakladac, ze kazdy uczestnik ma w malym paluszku regulamin KONKRETNEGO forum i rozumie za co skasowano jego watek. Ja myslalam, ze moj watek spelnia zasady, skoro zamiescilam zdjecia WLASNYCH mebli!
        Poza tym trzymanie sie regul, tam gdzie nie maja one sensu jest idiotyczne zwyczajnie.
        • bartoszcze Re: I jeszcze jedno.. 28.10.11, 20:30
          > Nie mam dostepu do poczty gazetowej,

A zostało gdzieś napisane, że trzeba pisać z gazetowej?

> Poza tym trzymanie sie regul, tam gdzie nie maja one sensu jest idiotyczne

Idiotyczne jest włażenie w miejsce, którego reguły uważa się za bez sensu.
    • d.o.s.i.a Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 31.10.11, 23:25
      Ja sie jeszcze raz zapytam, czy ktokolwiek kontroluje ta paniusie, ktora moderuje forum nasze wnetrza? O ile mnie wzrok nie myli, to forum, to kolkko wzajemnej adoracji, gdzie bez pardonu wylatuja watki nowych osob, a zostawiane sa te, ktore podobaja sie jasnie pani moderatorce, choc LAMIA zasady regulaminowe.

Moj watek, ze zdjeciami mebli, ale bez zdjecia wnetrza wywalony zostal po minucie a ja dostalam bana, po mnie polecialo jeszcze pare osob. Ale kilka watkow BEZ zdjecia wnetrza wisi i ma sie dobrze... Czy ktos w ogole ma jakas kontrole nad ta moderatorka?
      • giwi Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 01.11.11, 00:15
        Stare wątki moga nie mieć fotografii, bo niektóre osoby zakładające wątek po jakims czasie zabierają je.

Jeśli nie odpowiada Ci towarzystwo na fourm, znajdź sobie inne, bardziej odpowiednie. Po co się katujesz?
        • ex.mila Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 01.11.11, 05:23
          giwi napisała:

> Stare wątki moga nie mieć fotografii, bo niektóre osoby zakładające wątek po ja
          > kims czasie zabierają je.
          >
          > Jeśli nie odpowiada Ci towarzystwo na fourm, znajdź sobie inne, bardziej odpowi
          > ednie. Po co się katujesz?

Śliczne. Czy wy naprawdę nie potraficie się powstrzymać przed okazywaniem użytkownikom arogancji, żeby nie napisać wprost - chamstwa. Może jak wymagacie to innych to przydałoby się, żebyście zaczęły też wymagać od siebie. Ja jestem Giwi głęboko zażenowana jak czytam twoje niektóre komentarze. Myślę, że nie tylko ja.
          • giwi Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 01.11.11, 20:35
            Czujemy podobnie, bo ja z kolei jestem zażenowana gdy czytam niektóre posty uzytkowników. Myslę, że nie tylko ja.
            • d.o.s.i.a Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 02.11.11, 14:49
              Sluchaj Giwi. O ile sie orientuje, to nie ma przymusu bycia moderatorem. Jesli nie ma sie predyspozycji (a taka predyspozycja nazywam umiejetnosc kulturalnego instruowania forumowiczow o bledach formalnych ich watkow z prosba o ich poprawienie), to naprawde nikt Was tu nie trzyma. Znajdzcie sobie inne hobby. Skoro zle zalozony watek wprawia Was w takie wnerwienie, ze tniecie jak popadnie nie zastanawiajac sie nad sensem, to moze pora poszukac sobie innego zajecia, a nie meczyc sie z tymi strasznymi forumowiczami.

Jak juz kiedys pisalam, duzo udzielam sie na forach brytyjskich, ale sytuacja taka jak na watku o wnetrzach nie przytrafila mi sie nigdy, choc wiele razy moje pytania byly przenoszone do innego dzialu na przyklad. Nigdy nie zdarzalo sie to bez slowa wyjasnienia od moderatora i przeproszenia (!!! tak, dobrze widzisz) mnie za zaistniala sytuacje. Ale takiej kultury moderacji widac prozno wymagac od Was. Watki znikaja w niebycie, moderatorzy sa, a jakby ich nie bylo (bo sie nie przedstawiaja), a za pytanie o wyjasnienie dostaje sie bana. Ot, polaczkowo...
        • d.o.s.i.a Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 01.11.11, 11:28
          > Stare wątki moga nie mieć fotografii, bo niektóre osoby zakładające wątek po ja
          > kims czasie zabierają je.

Nie chodzi o stare watki!!!

> Jeśli nie odpowiada Ci towarzystwo na fourm, znajdź sobie inne, bardziej odpowi
          > ednie. Po co się katujesz?

Czy Wam sie wydaje, ze forum to jest Wasz prywatny folwark, czy co? Ze sobie mozecie moderowac jak Wam sie zywnie podoba? A jak sie nie podoba to niech uzytkownik sobie spada? To forum to nie jest Wasza wlasnosc, na ktorej mozecie sobie uprawiac polityczke.
          To co robicie to jest arogancja idaca w strone pospolitego chamstwa i nie ma nic wspolnego z moderowaniem forum.
          • kropka Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 01.11.11, 13:16
            Każde forum ma jakieś ustalone zasady, do których nalezy się dostosować. Wnetrza to forum pomocowe. Rozumiem, że szukałaś tam rady czy informacji. Nie wiedziałaś o koniecznym zdjęciu z wnętrzem? No to już wiesz. Czy ten Twój watek był ze złota, że tak się wściekasz?
            Nie prościej założyć nowy watek z regulaminowym zdjęciem, niż bić i toczyć pianę przez trzy dni?
            • d.o.s.i.a Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 01.11.11, 15:08
              a Ty sie dziwisz, ze po takim "przywitaniu" nie mam ochoty zamieszczac juz tam mojego watku?
              Zwlaszcza, ze dwa razy sie produkowalam piszac jego tresc i zalaczajac zdjecia, nie wiedzac kompletnie dlaczego nie pojawil sie na forum? Mam sie trzeci raz produkowac? Bo admince latwo po prostu wymazac czyjas prace? W imie czego to JA mam pisac wszystko po raz trzeci? Zwlaszcza, ze cholera wie, czy tym razem nie zlamie jakiegos porabanego regulaminu z dupy wzietego.

Pytasz, czy nie prosciej zalozyc nowy watek. A ja sie pytam, czy nie prosciej by bylo gdyby adminka go zostawila proszac o podeslanie zdjecia wnetrza?

Owszem, bije i tocze piane od trzech dni, bo chodzi o zasady i tepienie glupoty. I mam nadzieje, ze ktos sie ta samowolka zajmie.
              • bartoszcze Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 02.11.11, 11:05
                d.o.s.i.a napisała:

> Owszem, bije i tocze piane od trzech dni, bo chodzi o zasady

To może zacznij od dostosowania się do zasad.
                Stare przysłowie pszczół mówi: lurk moar.
                • snajper55 Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 03.11.11, 18:17
                  bartoszcze napisał:

> d.o.s.i.a napisała:
                  >
                  > > Owszem, bije i tocze piane od trzech dni, bo chodzi o zasady
                  >
                  > To może zacznij od dostosowania się do zasad.
                  > Stare przysłowie pszczół mówi: lurk moar.

Newfag go nie zna. ;)

S.
          • giwi Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 01.11.11, 20:42
            Wątek sprzed miesiaca to jest wątek stary i widać, że zdjęcie zostało zabrane, bo zostaje ikonka aparatu.

Zapoznaj sie wreszcie z netykietą, bo każdy Twój post jest jej zaprzeczeniem.
            • d.o.s.i.a Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 02.11.11, 12:15
              > Zapoznaj sie wreszcie z netykietą, bo każdy Twój post jest jej zaprzeczeniem.

W ktorym miejscu??
            • d.o.s.i.a Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 02.11.11, 12:20
              Inny watek wisial przez dwa dni zanim nie zostal zdjety, mimo, ze inny watek zalozony w tym samym czasie zostal wykasowany prawie natychmiastowo. Moderatorka MUSIALA go widziec, bo zalozone byly w tym samym czasie. Inny watek tez wisial bez problemu, az forumowiczka zdazyla zamiescic zdjecie wnetrza. Dlaczego ja takiej szansy nie dostalam? Moj watek zostal skasowany w przeciagu MINUTY...

Przez dzialanie moderatorki forum jest MARTWE. Poobserwowalam je przez pare dni i zauwazylam, ze nowe watki wylatuja od razu, bo czesto nie maja zdjecia wnetrza. Niestety autorki, w przeciwienstwie do mnie raczej nie dociekaja dlaczego ich watki zniknely i po prostu na forum nie wracaja. Widac nie sa takie pyskate jak ja. Zostaja watki starych wyjadaczek, ktore maja po 300ta postow. Skutkiem tego na forum nic sie nie dzieje - towarzystwo wzajemnej adoracji.
              • giwi Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 02.11.11, 13:03
                Kłamiesz jak każdy troll i to w każdym niemal zdaniu.

Są wątki nowe i sa starsze. Jeśli tak dużo osób i tak długo dyskutuje w starszych, to znaczy, że są potrzebne.
                • d.o.s.i.a Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 02.11.11, 14:39
                  > Kłamiesz jak każdy troll i to w każdym niemal zdaniu.

Klamiesz to Ty Giwi i w dodatku jestes bezczelna. Nawet sobie trudu nie zadalas, zeby poobserwowac to forum iprzejrzec kiedy i jakie watki zostaly z forum wyrzucone. Zdaje sie, ze nie jestem jedyna osoba, ktorej moderacja forum sie nie podoba.

Nie mam nic przeciwko starszym watkom - zwracam jedynie uwage na zapedy moderatorki, ktora ani kultury osobistej nie ma, ani predyspozycji do moderowania tym forum. Wbrew pozorom jest to forum PUBLICZNE, a nie wlasne poletko kilku osob.
                  • d.o.s.i.a Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 02.11.11, 14:42
                    A tak w ogole to kto jest waszym szefem i do kogo kieruje sie zapytania odnosnie waszej moderacji?
                    • giwi Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 02.11.11, 14:45
                      Szefem a raczej szefową jest Siwa, siwa@gazeta.pl
                      • d.o.s.i.a Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 02.11.11, 14:50
                        Dziekuje.
                  • giwi Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 02.11.11, 15:03
                    Nie tylko przejrzałam, ale zrobiłam zrzut 2 godziny temu.
                    fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2924561,2,1,wm.html
                    A to, ze Tobie moderacja się nie podoba, nie ma żadnego znaczenia. Masz dwa wyjścia: albo zaakceptujesz albo wyemigrujesz w bardziej sobie przyjazne miejsca.

• d.o.s.i.a Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 02.11.11, 15:09
                      A moze bys przejrzala historie wyrzuconych watkow? Rowniez tych od wkurzonych forumowiczek?

I skoro trzymamy sie regulaminu, to dlaczego watki skierowane do konkretnych uczesnitkow forum, nie sa kasowane? skoro to niezgodne z regulaminem? Dlaczego watki, w ktorych zamieszczone zdjecia nie naleza do uzytkownikow nie sa kasowane?

I pytanie podstawowe, na ktore do tej pory nie uzyskalam odpowiedzi od nikogo: czemu ma sluzyc wyrzucanie watkow, ktore nie spelniaja wymogow formalnych, skoro wystarczyloby je zwyczajnie uzupelnic??
    • d.o.s.i.a Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 02.11.11, 17:24
      No i znowu wywalila! Zalozylam watek. Spelnilam wszystkie zasady forum, a moderatorka znowu wywalila. O co do cholery chodzi?
      • d.o.s.i.a Re: Moderatorka forum Nasze Wnetrza... 02.11.11, 17:49
        Dodam, ze ostatni wpis na moim watku (spelniajacym regulamin) pojawil sie o 15:26. Potem watek zostal skasowany.
        Natomiast ciagle wisi watek, ktory pojawil sie o 15:09. Jakim cudem??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka