Dodaj do ulubionych

Ujawnienie danych osobowych-brak reakcji forum@ago

03.08.12, 16:43
Poprosiłem o usuniecie postów zawierających moje dane osobowe z wątku
forum.gazeta.pl/forum/w,72,137400808,137400808,PKS_w_Dzierzoniowie_upada_Winni_nielegalni_prz_.html
(w sumie kilkadziesiąt postów). Do tej pory nie zostały skasowane.

W linkowanym wątku nie zabierałem głosu.
W linkowanym wątku znajdują się posty osób podszywających się pode mnie, w tym posty ze spreparowaną stopką do mojej strony.

Proszę Czerwoną Administrację o wyjaśnienie zwłoki w reakcji na zgłoszenie naruszenia prawa karnego i natychmiastowe usunięcie postów linkowanych w e-mailu do forum@agora.pl

Kornel
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Ujawnienie danych osobowych-brak reakcji foru 03.08.12, 16:52
      kornel-1 napisał:

> Proszę Czerwoną Administrację o wyjaśnienie zwłoki w reakcji na zgłoszenie naru
      > szenia prawa karnego i natychmiastowe usunięcie postów linkowanych w e-mailu do
      > forum@agora.pl

Sądzisz, że ta Czerwona Administracja czyta to forum i dotrze do niej Twoja prośba? Ale nawet jeśli dotrze, to przecież ta jakaś Czerwona Administracja nie ma prawa do usuwania postów z forów forum Gazety.pl.

S.
    • bartoszcze Re: Ujawnienie danych osobowych-brak reakcji foru 03.08.12, 19:15
      > Proszę Czerwoną Administrację o wyjaśnienie zwłoki w reakcji na zgłoszenie naru
      > szenia prawa karnego

A do kogo kierujesz ten adres? Naruszeniami prawa karnego zajmuje się prokuratura, używająca tóg z czerwonymi wypustkami, ale nie jest mi wiadomo aby przesiadywali na forum.

Natomiast opiekunowie forum ze strony gazeta.pl używają nicków oznaczonych kolorem pomarańczowym i nie zajmują się opieszałością organów ścigania.
      • bartoszcze PS Ujawnienie danych osobowych 03.08.12, 19:27
        Skoro publicznie podajesz swoje nazwisko w internecie i wiążesz z nickiem używanym na gazeta.pl, to nikt Twoich danych nie ujawnia - bo zrobiłeś to sam.
        • tomek854 Re: PS Ujawnienie danych osobowych 06.08.12, 18:41
          Dokladnie. W moim poscie nie bylo ani jednej informacji niedostepnej publicznie w internecie (choc i takie posiadam), identyfikacja odbyla sie na wlasna prosbe pana Olszewskiwego ktory wielokrotnie tego sie domagal w stylu "jak taki madry jestes i wiesz kto ja jestem to napisz", watek zostal umieszczony na forum Wroclaw ktorego problemem jest trollowanie pana Olszewskiego, chcialbym zatem skorzystac z okazji i zapytac administracji forum jaki punkt regulaminu zdecydowal o przeniesienie watku na Osla Lawke?
          • tomek854 Re: PS Ujawnienie danych osobowych 06.08.12, 18:44
            w sensie: sasiedniego watku, w ktorym wyjalem identyfikacje trolla na zewnatrz watku o PKSie.
      • kornel-1 Re: Ujawnienie danych osobowych-brak reakcji foru 07.08.12, 17:02
        kornel-1:
        Proszę Czerwoną Administrację o wyjaśnienie zwłoki w reakcji na zgłoszenie naruszenia prawa karnego i natychmiastowe usunięcie postów linkowanych w e-mailu do forum@agora.pl

bartoszcze:
        > Natomiast opiekunowie forum ze strony gazeta.pl używają nicków oznaczonych kolo
        > rem pomarańczowym i nie zajmują się opieszałością organów ścigania.

Mylisz rzeczy.
        Nie prosiłem administrację forum o zajęcie się naruszeniem prawa karnego. Poprosiłem o wyjaśnienia opieszałości w odpowiedzi na prośbę z mojego e-mailu.

Prośbę o skasowanie wątków skierowałem do forum@agora.pl

Administrator forum dyskusyjnego odpowiada za wpis innych użytkowników, jeśli wie o bezprawnych charakterze wpisu i nie uniemożliwi niezwłocznie do niego dostępu (wyrok Sądu Najwyższego z dnia 8 lipca 2011 r.; sygn. akt IV CSK 665/10).

Kornel
        PS. Dziękuję za usunięcie wpisów łamiących regulamin forum.
        • bartoszcze Re: Ujawnienie danych osobowych-brak reakcji foru 07.08.12, 22:58
          Cóż, jeżeli dla Ciebie "reakcja na zgłoszenie" nie jest "zajęciem się", to najwyraźniej nie rozumiesz za bardzo, co piszesz. Z czym Cię życzliwie pozostawiam.
          • kornel-1 Re: Ujawnienie danych osobowych-brak reakcji foru 07.08.12, 23:42
            Wdawanie się w polemikę wymaga namysłu, którego najwyraźniej ci zabrakło.

bartoszcze:
            > Cóż, jeżeli dla Ciebie "reakcja na zgłoszenie" nie jest "zajęciem się", to najwyraźniej nie rozumiesz za bardzo, co piszesz.

Przykład nieudolnej manipulacji. Wyciąłeś w powyższej wypowiedzi swoje słowa opisujące, o jakie "zajmowanie się" chodzi.

bartoszcze:
            > Natomiast opiekunowie forum ze strony gazeta.pl używają nicków oznaczonych kolorem pomarańczowym i nie zajmują się opieszałością organów ścigania [Podkreślenie Kornel].]

Zajmowanie się opieszałością organów ścigania to co innego niż reakcja na zgłoszenie naruszenia prawa karnego.

Administrację poprosiłem o wyjaśnienie opieszałości w odpowiedzi na prośbę z mojego e-mailu.

k.
            • bartoszcze Re: Ujawnienie danych osobowych-brak reakcji foru 08.08.12, 13:22

kornel-1 napisał:

> Wdawanie się w polemikę wymaga namysłu, którego najwyraźniej ci zabrakło.

Wymaga czasu, którego mi szkoda na banalnego trolla.

> Przykład nieudolnej manipulacji.

Kornel raz: Proszę Czerwoną Administrację o wyjaśnienie zwłoki w reakcji na zgłoszenie naruszenia prawa karnego
              Kornel dwa: Nie prosiłem administrację forum o zajęcie się naruszeniem prawa karnego

Są dwie możliwości: albo nie rozumiesz własnego słowa pisanego (czyli tak jak napisałem), albo sie pomyliłem i zwyczajnie kłamiesz.
              W każdym przypadku temat jest zakończony.
              • kornel-1 Re: Ujawnienie danych osobowych-brak reakcji foru 09.08.12, 01:03
                szcze napisał:
                > Wymaga czasu, którego mi szkoda na banalnego trolla.

Ojojoj :)))) Słowo-wytrych.

Niepotrzebnie w ogóle zabierałaś głos - taka jest prawda.

1. Naruszeniem prawa (np. karnego) zajmuje się prokuratura (sądy, policja - cały wymiar sprawiedliwości). Zajmuje, czyli zbiera dowody, prowadzi postępowanie.
                2. Do administracja forum należy (między innymi) reakcja na zgłoszenie naruszenia prawa. Tą spodziewaną reakcją powinno być usunięcie wpisów łamiących regulamin forum. Co też - ze zwłoką - uczyniono.

Czasem trzeba coś tłumaczyć detalicznie. Ale co mi tam :)))

k.
                • bartoszcze Re: Ujawnienie danych osobowych-brak reakcji foru 09.08.12, 20:51
                  Oczywiście istnieje teoretyczna możliwość, że przerasta Cię zrozumienie, że ewentualnym zgłoszonym naruszeniem prawa karnego administracja musiała się zająć: zapoznać się, ocenić czy zaistniało, podjąć decyzję o jakimkolwiek działaniu - ale znacznie logiczniejsza jest odpowiedź, że prymitywnie kłamiesz udając, że tego nie rozumiesz.
                  • Gość: = Re: Ujawnienie danych osobowych-brak reakcji foru IP: *.aster.pl 09.08.12, 21:33
                    Oj... coś tę symultanę z kornelem przegrywacie.

Tak na marginesie, niezależnie od okoliczności, publikowanie danych osobowych na stronach Agory przez osoby trzecie jest generalnie zabronione, więc te dywagacje są raczej zbędne. Oczywiście mogę się mylić, ale sądzę, że administracja spokojnie potwierdzi to powyższe.
                    • Gość: obserwator Re: Ujawnienie danych osobowych-brak reakcji foru IP: 109.169.37.* 10.08.12, 21:04
                      Może podasz odpowiedni przepis? Bo "znak równości" tak uważa? Jaki ty masz związek z tą sprawą, że w każdym wątku bronisz Kornela?
                      • Gość: = Re: Ujawnienie danych osobowych-brak reakcji foru IP: *.aster.pl 11.08.12, 12:08
                        Słaby z Ciebie obserwator. Poza tym nie bezstronny.
                        To wszystko w tym temacie, bo wątek jest o czymś innym.
                        • Gość: obserwator Re: Ujawnienie danych osobowych-brak reakcji foru IP: 109.169.37.* 11.08.12, 16:07
                          Jestem bezstronny bo nikogo z was do tej pory nie znałem. Natomiast wy trzej ("=", "giwi", "kornel-1") albo doskonale się znacie, albo to jeden troll pod trzema nickami. Te trzy nicki pojawiają się w każdym wątku dotyczącym Kornela i tylko one go bronią z budzącym co najmniej zdziwienie zaangażowaniem.
    • kornel-1 Re: Ujawnienie danych osobowych-brak reakcji foru 06.08.12, 20:17
      Przy okazji - proszę o skasowanie postu tomek854 z dnia 25.05.11, 01:58 w wątku, [b]w którym nie zabierałem głosu - Sobotni Dzień Astronomiczny w Parku Ciemnego Nieba, a który zawiera moje dane osobowe.

Posty w tym wątku z dnia Gość: Kornel 23.05.11, 14:47, Gość: Kornel 23.05.11, 17:00 , Gość: Kornel 23.05.11, 17:10 oraz Gość: Kornel 23.05.11, 17:46
      nie są mojego autorstwa, lecz zawierają kompilację cytatów z wątku dyskutowanego rok wcześniej Niebo gwiaździste nade mną. Użycie obszernych moich cytatów miało na celu uprawdopodobnienie mojego autorstwa i wywołanie konfliktu a następnie przedstawienie postu tomek854 z dnia 25.05.11, 01:58

Nigdy nie korzystałem z IP 204.45.133.xxx

Kornel
      • bartoszcze Re: Ujawnienie danych osobowych-brak reakcji foru 07.08.12, 11:05
        > który zawiera moje dane osobowe

Który zawiera upublicznione przez Ciebie dane osobowe.
      • pogromca_kretynow Re: Ujawnienie danych osobowych-piszesz bzdety 13.08.12, 10:27
        kornel-1 napisał:

> Przy okazji - proszę o skasowanie postu tomek854 z dnia 25.05.11, 01:58 w wątk
        > u, [b]w którym nie zabierałem głosu - Sobotni Dz
        > ień Astronomiczny w Parku Ciemnego Nieba
        , a który zawiera moje dane osobo
        > we.

Jakie Twoje dane osobowe?

[b]Jakie Twoje dane osobowe? Zastrzegles imie Kornel w Urzedzie patentowym?/b]
        >
        > Posty w tym wątku z dnia Gość: Kornel 23.05.11, 14:47, Gość: Kornel 23.05.11, 1
        > 7:00 , Gość: Kornel 23.05.11, 17:10 oraz Gość: Kornel 23.05.11, 17:46
        > nie są mojego autorstwa, lecz zawierają kompilację cytatów z wątku dysku
        > towanego rok wcześniej Niebo gwiaździste nade mną. Użycie obs
        > zernych moich cytatów miało na celu uprawdopodobnienie mojego autorstwa i wywoł
        > anie konfliktu a następnie przedstawienie postu tomek854 z dnia 25.05.11, 01:5
        > 8
        >
        > Nigdy nie korzystałem z IP 204.45.133.xxx
        >
        > Kornel
    • janusz.g-1 Prawda o kornelu-1 06.08.12, 22:35
      Tomek854 ma rację. Sam miałem wątpliwą przyjemność uczestniczyć w kilku rozmowach z kornelem-1. Potrafi w nieskończoność ciągnąć wątki, w których obraża interlokutorów. Na dodatek tworzy przy tym różne nicki, dając wrażenie, że inne osoby go bronią lub wspierają. Gdy mu się nie wiedzie w dyskusji, śle listy do administracji albo posty na fora poświęcone moderacji, żaląc się, że go obrażono i żądając usunięcia niewygodnych postów. Kiedyś też podałem na forum jego dane osobowe (które nie są żadną tajemnicą - wystarczą dwa kliknięcia w link zawarty w jego sygnaturce), to również zaczął słać e-maile do administracji, aż posty usunięto. Warto prześledzić kilka dłuższych wątków na forum "Góry" - nie przez przypadek niemal wszystkie są z udziałem kornela-1 i zawierają nakręcającą się spiralę agresji i wyzwisk.

Już jakiś czas temu zwracałem uwagę na forum "O forum", że forum "Góry" stało się prywatnym forum kilku zasiedziałych użytkowników. Widać teraz kornel-1 postanowił przenieść się na inne fora. Bardzo dobrze, że forumowicze szybko go rozpracowali, uważam, że posty z danymi personalnymi delikwenta powinny pozostać. Tym bardziej, że jak wynika z samych tytułów postów w linkowanym przez kornela wątku, to on jako pierwszy podał dane personalne rozmówcy.

Czyli typowe zachowanie w stylu kornela-1 - jak ja biję, to dobrze, jak mnie biją, to lecę na skargę. Może by administracja zrobiła porządek z tym osobnikiem, który w wyjątkowo perfidny sposób rozwala po kolei różne fora?
      • marrant Re: Prawda o kornelu-1 10.08.12, 08:26
        Z tego co widzę, to on się w tym wątku w ogóle nie wypowiadał i mylicie go z innym, niezalogowanym użytkownikiem.
        Jeżeli kornel-1 gdzieś regulamin naruszył - linki na forum@agora.pl

• marrant Re: Prawda o kornelu-1 10.08.12, 08:27
          Bycie irytującym dyskutantem nie narusza regulaminu. Ewentualne trolle się ignoruje.
          • janusz.g-1 Re: Prawda o kornelu-1 10.08.12, 16:35
            Jasne, w tym wątku zapewne też to nie on się wypowiadał, tylko inny, niezalogowany użytkownik:

forum.gazeta.pl/forum/w,197,136750644,,Po_prostu_mnie_szlag_jasny_trafia_.html?v=2

Albo tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/w,197,112489074,,Wiosenne_moczenie_stop_Glowny_Szlak_Sudecki.html?v=2

Tutaj też nie kornel-1 wyzwał mnie od trolli, tylko inny, niezalogowany użytkownik:

forum.gazeta.pl/forum/w,654,136575364,136575364,Przepraszam_czy_Wekenda_spi_.html
            • Gość: = dobra rada IP: *.aster.pl 10.08.12, 20:25
              Tak sobie poczytuję ten wątek (i poboczne, bo to ciekawe) i szczerze mówiąc po obejrzeniu "materiału dowodowego", na Twoim miejscu, nie zabierałbym więcej głosu w sprawie.
              • Gość: obserwator Re: dobra rada IP: 109.169.37.* 10.08.12, 21:02
                Dlaczego niby ma nie zabierać głosu? Jaki ty masz "materiał dowodowy" poza licznymi próbami zniechęcania forumowiczów do wypowiadania się w tej sprawie?
                • Gość: = Re: dobra rada IP: *.aster.pl 11.08.12, 03:15
                  "Materiał dowodowy" - linki z jego postu.

Nie zniechęcam, ani nie zachęcam. W tej sprawie to była bodajże pierwsza i pewnie ostatnia taka rada - tak po prostu z dobrych chęci.

Zdarzały się już takie zbiorowe "polowania na czarownice". Przy takich okazjach dość często wychodzi na to, że łowcy to zwykli durnie, niezależnie od ich statusu, stażu czy też stopnia zaawansowania w czymkolwiek.
            • giwi Re: Prawda o kornelu-1 10.08.12, 20:38
              Dyskusja jest o tym wątku
              forum.gazeta.pl/forum/w,72,137400808,137400808,PKS_w_Dzierzoniowie_upada_Winni_nielegalni_prz_.html
              a nie o wątku z Gór. Coś Ci się pomyliło.
              • Gość: obserwator Re: Prawda o kornelu-1 IP: 109.169.37.* 10.08.12, 20:59
                Mnie zastanawia dlaczego dwa te same, wierne pieski bronią Kornela w każdym wątku poświęconym jego aktywności na forach. Czasem w bardzo krótkim odstępie czasu jak mamy przykład powyżej. Przypadek?
                • giwi Re: Prawda o kornelu-1 11.08.12, 12:21
                  Jako niezalogowany, piszący przez proxy nie powinieneś się wypowiadać. Robisz tylko sztuczny tłok w tym wątku. A jeśli chodzi o pieski to... uczestniczysz z upodobaniem w nagonce sfory, być może jako wielopostaciowy nickowiec. Twoje zdanie nie ma żadnego znaczenia dla reakcji administracji. Kornel jest zalogowany. Nie podobają Ci się jego posty, zaloguj się i wrzuć go sobie do niewidocznych. Jesli widzisz jego posty sprzeczne z netykietą, klikaj w kosz lub napisz do administracji.
                  Żeby mu przypisywac wszystkie posty, które się nie podobają, trzeba miec trochę nie teges pod sufitem. Równie dobrze ja moge napisać, ze Ty jako nielog zbierasz rozmaite posty Kornela, robisz z tego zlepek i jako troll nielogowany udajesz, że to jego wpisy.
                  Nie takie nagonki już to forum przeżywało.
                  Żegnam.
                  • Gość: obserwator Re: Prawda o kornelu-1 IP: 109.169.37.* 11.08.12, 15:59
                    A to ciekawe... Ale niezalogowani obrońcy Kornela już mogą się wypowiadać? Gdzie jest w regulaminie napisane, że osoby niezalogowane nie mogą wypowiadać się w takich sprawach? Dlaczego forum dopuszcza wpisy użytkowników niezalogowanych? Całe szczęście, że nie ty jesteś moderatorem. No i sam robisz sztuczny tłok, korzystając ze sposobów, które mi zarzucasz (wielonickowość). Jak na razie wszelkie dowody świadczą przeciwko Kornelowi i piszę to jako bezstronny obserwator, który wcześniej nie znał żadnego z uczestników tej dyskusji. Nie zmieni tego nawet stado podejrzanych piesków, które nagle nie wiadomo skąd się wezmą i będą ujadać na każdego, kto odezwie się przeciwko Kornelowi, bez żadnych dowodów. Wręcz przeciwnie - to ty robisz nagonkę i potwierdzasz tym samym, że coś musi być na rzeczy.
                    • Gość: obserwator Re: Prawda o kornelu-1 IP: 109.169.37.* 11.08.12, 23:31
                      Aha, nie piszę przez proxy.
                  • jureek Re: Prawda o kornelu-1 11.08.12, 22:07
                    giwi napisała:

> Żeby mu przypisywac wszystkie posty, które się nie podobają, trzeba miec trochę
                    > nie teges pod sufitem.

Jeżeli o mnie chodzi, to wcale nie przypisuję mu wszystkich postów, które mi się nie podobają, a tylko te pisane w jego niepowtarzalnym stylu.
                    Jura
                    • giwi Re: Prawda o kornelu-1 12.08.12, 19:42
                      A skąd wiesz, że to on pisał? Niepowtarzalny styl o niczym nie świadczy. Bardzo łatwo podrobić. W wątku o PKS były zlepki z jego postów. Naprawdę myślisz, że pisałby jako niezalogowany a potem się wypierał? Jaki by to miało sens? Ja myślę, że ktos kto go nie lubi zadał sobie nieco trudu, wyszukał posty i klepie na jego konto. Na FoF był jakiś nielog, który szukał w sieci poza naszym forum jego wpisów.
                      Kornel-1 pisał więcej na Górach i Nauce. Poszukaj sobie na Nauce kto tam był jeszcze niedawno nadaktywny. Znasz go, jest od początku forum, znany troll. Lubił pisać cudzymi nickami, które mu się naraziły i spamować dziesiątkami postów. Pogrzeb w pamięci. :-) Ta cała akcja jest do niego bardzo podobna.
                      • Gość: = Hehe... zbierasz swoje złote myśli ? :)) IP: *.aster.pl 12.08.12, 20:12
                        "Niepowtarzalny styl o niczym nie świadczy. Bardzo łatwo podrobić."
                        • giwi Re: Hehe... zbierasz swoje złote myśli ? :)) 12.08.12, 20:30
                          To ty, jak widać. :-))))))))))))))
                          • Gość: = Re: Hehe... zbierasz swoje złote myśli ? :)) IP: *.aster.pl 12.08.12, 22:27
                            Przeglądając strony gazeta.pl można się przyzwyczaić, że trafia się na różne bohomazy językowe i logiczne.
                      • jureek Re: Prawda o kornelu-1 13.08.12, 18:54
                        giwi napisała:

> A skąd wiesz, że to on pisał? Niepowtarzalny styl o niczym nie świadczy. Bardzo
                        > łatwo podrobić. W wątku o PKS były zlepki z jego postów. Naprawdę myślisz, że
                        > pisałby jako niezalogowany a potem się wypierał? Jaki by to miało sens?

taki sens, żeby dowalić oponentom z grubej rury i udawać niewinnego
                        Jura
                        • giwi Re: Prawda o kornelu-1 13.08.12, 19:13
                          Nie sądzę. Zauważyłam, że on lubi mieć ostatnie zdanie. Wieksze dyskusje z jego udziałem to zawsze ostatecznie pyskówki, które nic nie wnoszą. Zwykłe pieniactwo i przepychanki. Widziałam to na Górach, które czytuję.
    • kornel-1 Jestem zdruzgotany ;-) 13.08.12, 00:39
      Rozrastający się wątek (ten i na forum o forum) jasno pokazuje, że pomówienia opierają się na podobieństwie stylu wypowiedzi.

Wydawało mi się, że mój styl jest wyjątkowy ;-)

A tu - inni piszą w podobny sposób.

Jestem zdruzgotany :(((

Kornel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka