Dodaj do ulubionych

Zakaz pisania przez 3 godziny - kto nakłada?

18.01.06, 13:47
W odpowiedzi na moja krytykę wobec moderatórów forum Urysynów o godz. 08:48
nałożono na mój komputer blokadę uniemozliwiającą mi pisanie na forach gazety
przez 3 godziny, tj. do 11:48.

Uważam, że była to decyzja dla mnie krzywdzaca, ale mniejsza z tym.
Interesuje mnie, kto ma możliwośc nakładania takiej blokady? Czy może to
zrobić moderator jakiegoś lokalnego forum, czy też blokadę nakłada kto inny
na wniosek lokalnego moderatora? Jak wyglada cała procedura związana z
nakładaniem takich blokad?

Za odpowiedź z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Zakaz pisania przez 3 godziny - kto nakłada? 18.01.06, 13:52
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=35168830&a=35184120
      • kazuyoshi78 Re: Zakaz pisania przez 3 godziny - kto nakłada? 18.01.06, 13:54
        A czy administracja otrzymawszy od lokalnego moderatora prośbe o nałożenie
        blokady bada zasadność tej prośby czy wierzy moderatorowi na słowo?
        • lewe_oko Re: Zakaz pisania przez 3 godziny - kto nakłada? 18.01.06, 14:11
          Admini też wchodza na forum i widzą co się dzieje. Podług tego rozdają bany.
          • Gość: obserwator Re: Zakaz pisania przez 3 godziny - kto nakłada? IP: 209.172.35.* 18.01.06, 14:16
            > Admini też wchodza na forum i widzą co się dzieje. Podług tego rozdają bany.

Co to znaczy, że widzą co się dzieje. Widzą, że ktoś słusznie krytykuje
            wybryki moderatora i za to blokują krytykującego? To by potwierdzało
            krążące pogłoski i opinie o odgórnej manipulacji forami.

Co to za aroganckie i pyszałkowate określenie \"rozdają bany\"? Skąd się tego nauczyłaś?
            • yavorius Re: Zakaz pisania przez 3 godziny - kto nakłada? 18.01.06, 14:20
              Buhahaha, a co w tym pyszałkowatego?
            • lewe_oko Re: Zakaz pisania przez 3 godziny - kto nakłada? 18.01.06, 15:02
              Nauczyłam sie tego od Silvio1970 :)
        • giwi Re: Zakaz pisania przez 3 godziny - kto nakłada? 18.01.06, 14:15
          Bada zasadność, nie tylko lokalnego, każdego.
    • jabbur Re: Zakaz pisania przez 3 godziny - kto nakłada? 18.01.06, 14:18
      Tylko administracja forum. Sprawdzę za co dostałeś
      • kazuyoshi78 Re: Zakaz pisania przez 3 godziny - kto nakłada? 18.01.06, 14:26
        Ano sprawdź. Prawdopodobnie dostałem blokadę za powtórne umieszczenie na forum
        posta, którego już raz skasowano. Nadmienię, że post nie był obraźliwy,
        zawierał natomiast rzeczową krytyke moderatora. Uznawszy, że post nie łamie
        etykiety, pozwoliłem sobie wkelić go jeszcze raz po usunięciu. Potem była ta
        blokada.
        • messja Re: Zakaz pisania przez 3 godziny - kto nakłada? 18.01.06, 14:47
          kazuyoshi78 napisał:

> Ano sprawdź. Prawdopodobnie dostałem blokadę za powtórne umieszczenie na
          forum
          > posta, którego już raz skasowano. Nadmienię, że post nie był obraźliwy,
          > zawierał natomiast rzeczową krytyke moderatora. Uznawszy, że post nie łamie
          > etykiety, pozwoliłem sobie wkelić go jeszcze raz po usunięciu. Potem była ta
          > blokada.

niepisany regulamin forum mowi, ze pod zadnym pozrem nie wolno krytykowac
          adminow i aesow. nie wolno tez krytykowac ospob zaprzyjaznionych z nimi. kto
          jest z nimi zaprzyjazniony? przekanasz sie po tym jak dlugo krytyka danej osoby
          bedzie wisiala na forum...
          poza tym wolno Ci krytykowac i obrazac kogo tylko chcesz, nikt palcem nie
          kiwnie, zwlaszcza jesli obrazasz tzw:"niegodne nicki".
          widac jestes tutaj od niedawna, ze jeszcze tego nie wiesz.
    • Gość: ads Re: Zakaz pisania przez 3 godziny - kto nakłada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 21:45
      a czemu ja dostalem bana czasowego? co jest niezgodnego z tym ze pokazuj link
      do foto mojego penisa i pytam o porade bo mam krosty na nim
    • urban_legend do autora wątku 19.01.06, 11:07
      Do autora: jeśli nawet wystąpiła blokada Twojego komputera, obyło się to z
      korzyścią dla forum, gdyż 10% Twoich wpisów na forum Ursynów stanowią faktycznie
      sprawy ursynowskie a 90% to jęki i narzekania z powodu cenzury, blokad i
      banowania, mniej lub bardziej uzasadnione. Czyli zbliżasz się do pozycji trolla,
      tak jak inni "pokrzywdzeni" na forum ursynowskim, np. różne wcielenia silvio czy
      wariacje na temat nicka jednej z moderatorek (oczywiście, to wolno robić i nie
      jest naganne udawanie kogoś innego, prawda?)

Nie spamuj, pisz na temat "forumowy" i zakładaj wątki dotyczące moderacji i
      ogólnej działalności forum w przeznaczonych do tego miejscach (tak jak tutaj) a
      nie, gdzie popadnie. Niedługo każdy będzie chciał zakładać wątek p.t. "A
      dlaczego wycięto mojego posta, buuu, ja się tak nie bawię" zamiast napisać do
      administracji portalu i wyjaśnić to drogą mailową.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka