hymen 03.02.06, 12:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=36119183 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=36133618 Czym się różni sformułowanie dymanie od szybkiego nómerku? To ta sama kategoria określeń tej samej czynności. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
messja Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 12:52 zadajesz niewlasciwe pytania: nie zostales wyciety za temat tylko za nick. podobnie usuwane jest wiekszosc moich postow, nawet wtedy kiedy tylko odpowiadam na zaczepke czy pytanie aesa. moglbys zapytac wiec dlaczego sa rowni i rowniejsi na Kobiecie, ale to chyba tez juz wiesz: bo adminom to specjalnie nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 13:52 Żaden z tych wątków nie powinien być na FK Co do Twojego pytania - dla mnie "dymanie" jest bardziej wulgarne niż "szybki numerek". Dla Ciebie może nie :) pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 14:10 jabbur napisał: > Co do Twojego pytania - dla mnie "dymanie" jest bardziej > wulgarne niż "szybki numerek". Dla Ciebie może nie :) Ja bym tam powiedział, że żadne z tych okresleń nie jest wulgarne, więc stopniowanie jest trudne do przeprowadzenia. Przy czym trudno to rozstrzygnąć autorytatywnie, skoro Słownik języka polskiego nie zna słowa "dymanie". W żadnej formie gramatycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 15:12 Ale nómerku też w SJP nie znalazłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 14:11 jabbur napisał: > Żaden z tych wątków nie powinien być na FK > Co do Twojego pytania - dla mnie "dymanie" jest bardziej > wulgarne niż "szybki numerek". Dla Ciebie może nie :) Nonsens. Jak chcesz mierzyć poziom wulgarności w wyrazie? Poziom wulgarności w wyciętym wątu był zerowy, poziom wulgarności w pozostawionym wątku olbrzymi. Może dla Ciebie jest inaczej ale nawet żarty w tym pierwszym nie były wulgarne. Nie to było powodem przeniesienia wątku na oślą. Nie ma ścisłej definicji co powinno być na FK a co nie zwłaszcza, że nigdy nie wiadomo, w którym kierunku rozwinie się dyskusja. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 16:38 Poziom wulgarności? Można empirycznie - wypowiadając dany wyraz w autobusie i obserwując reakcje otoczenia, albo słownikowo - tam, gdzie jest zapisane wulg. Oba wątki nie powinny być na FK, to że został drugi to był błąd Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 18:39 Nie widzę problemu. Wejdź Jabburze do autobusu, wybierz sobie jakąś kobietę, najlepiej taką, której byś się nie wystraszył, gdy osiągniesz pozytywny wynik i powiedz do niej, małe dymanko, mały numerek? Następnie niezależnie od skutków tego eksperymentu wejdź do innego autobusu i krzyknij radośnie, dymanko, numerek ;)))) Wynikami tego eksperymentu podziel się z nami tu na forum. PS Sposób przebiegu eksperymentu możesz sobie dowolnie modyfikować. ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
genoveva Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 18:43 Tylko, że to miał być 'mały nómerek'. Należałoby to jakoś zaznaczyć, inaczej wynik eksperymentu nie będzie miarodajny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 18:50 genoveva napisała: > Tylko, że to miał być 'mały nómerek'. Należałoby to jakoś zaznaczyć, inaczej > wynik eksperymentu nie będzie miarodajny ;) Specjalnie pominąłem w tym drugim przypadku mały, żeby efekt był większy. Dla eksperymentu dobrze by było nawet wielkie, wielki wstawić ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
genoveva Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 19:20 Ale co z tym 'ó' w numer..., tzn. 'nómerku' Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 22:36 No nie wiem, jak on by miał to "ó" zaznaczyć w tym autobusie, żeby zgorszenia nie wywołać. Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 19:43 hymen napisał: > Nie widzę problemu. Wejdź Jabburze do autobusu, wybierz sobie jakąś kobietę, > najlepiej taką, której byś się nie wystraszył, gdy osiągniesz pozytywny wynik i > > powiedz do niej, małe dymanko, mały numerek? Następnie niezależnie od skutków > tego eksperymentu wejdź do innego autobusu i krzyknij radośnie, dymanko, > numerek ;)))) Wynikami tego eksperymentu podziel się z nami tu na forum. > jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 14:37 jabbur napisał: > Co do Twojego pytania - dla mnie "dymanie" jest bardziej > wulgarne niż "szybki numerek". Dla Ciebie może nie :) > pozdrawiam, jesli to kwestia indywidualnej opinii, to czy tego typu watpliwosci nie powinny byc rozstrzygane na korzysc uzyszkodnika? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 16:38 zdecydowane NIE dla korzyści użyszkodników. zdecydowane TAK na korzyść użytkowników :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 16:43 Nie kręć, omijasz zgrabnie prawa auroskie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio ... kropka -> eela -> ... Boże spraw 03.02.06, 16:44 żeby następna była Maas. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: ... kropka -> eela -> ... Boże spraw 03.02.06, 16:51 Bóg czasami wysłuchuje dobrych ludzi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: ... kropka -> eela -> ... Boże spraw 03.02.06, 16:56 eela napisała: > [...] *dobrych* ludzi. :-) No to mi się ziści... Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: ... kropka -> eela -> ... Boże spraw 03.02.06, 18:14 kolorowo wyjątkowo się odezwałem Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: ... kropka -> eela -> ... Boże spraw 03.02.06, 18:27 Jeszcze jeden groszkowy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: ... kropka -> eela -> ... Boże spraw 03.02.06, 19:44 Uuuuuuuuuułaaa. (tyle z siebie wydusiłem jak mnie z podłogi podnieśli) Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: ... kropka -> eela -> ... Boże spraw 03.02.06, 19:53 Nie, no fajnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: ... kropka -> eela -> ... Boże spraw 03.02.06, 19:55 I w ogóle. :) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: ... kropka -> eela -> ... Boże spraw 03.02.06, 19:59 Pewnie znów nie masz krawata. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: ... kropka -> eela -> ... Boże spraw 03.02.06, 20:31 Ano. :) Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: Olaboga 03.02.06, 22:44 genoveva napisała: > Cóż uczyniliście z tym pięknym wątkiem ? ;) to byl post nie na temt. kliknelam w kosz* *aes fatalna Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: ... kropka -> eela -> ... Boże spraw 03.02.06, 22:07 allegro.con.brio napisał: > I w ogóle. :) dobrze, ze tu zaden fatalny cenzor nie przechodzil, bo spamujesz:P Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: ... kropka -> eela -> ... Boże spraw 03.02.06, 22:23 messja napisała: > allegro.con.brio napisał: > > > I w ogóle. :) > > dobrze, ze tu zaden fatalny cenzor nie przechodzil, bo spamujesz:P Myślę że jeszcze przed 23-cią tak kontrolnie zajrzy tu Jabbur i zrobi porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: ... kropka -> eela -> ... Boże spraw 03.02.06, 22:32 Sądzisz, że zda relacje z przeprowadzonego eksperymentu i to wszystko rozstrzygnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: ... kropka -> eela -> ... Boże spraw 03.02.06, 22:37 Myślę że skoro go tu tyle nie ma, to albo eksperyment się powiódł (być może tak się udał że go powtarza by być pewnym rezlutatu), albo była to kompletna klapa (wtedy, po obdukcji lekarskiej, pokaże się w pracy najwcześniej we wtorek po południu - wariant optymistyczny). Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 17:58 eela napisała: > Nie kręć, omijasz zgrabnie prawa auroskie. :-) przechodzisz na strone dobra?:) Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 18:28 Zawsze byłam po stronie dobra. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 18:47 eela napisała: > Nie kręć, omijasz zgrabnie prawa auroskie. :-) Ale czy wy wszyscy zdaliście egzaminy na aurora? Te wszystkie sumy i owutemy bardzo trudne są. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 22:30 giwi napisała: > Ja tylko na walese. Ale na to nie trzeba egzaminów. Pytałem o aurora, czarownico. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 22:41 No walesa był aurorem - za a nawet przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 04.02.06, 19:40 Elu, ja tak Cię lubię, tyle czasu Tobie poświęciłem, a Ty nawet kartki z tego Madrytu mi nie przysłałaś. I na dodatek taka uparta jesteś. Wałęsa to jest gość pozamagiczny i dlatego on za a nawet przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 04.02.06, 00:58 Aurora rdzewieje - swoją rolę w zeszłym stuleciu grała :) Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 04.02.06, 19:27 jabbur napisał: > Aurora rdzewieje > - swoją rolę w zeszłym stuleciu grała :) Że też nożyce Wam nie zardzewiały. ;) Choć za każdym razem jak cięty jestem mam wrażenie, że ktoś pastwi się nade mną wyjątkowo tępym narzędziem. Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: Czy to przypadkiem nie przesada? 03.02.06, 17:57 kropka napisała: > zdecydowane NIE dla korzyści użyszkodników. > zdecydowane TAK na korzyść użytkowników > :-) wiem, ze wycinacie przede wszystkim wedlug klucza:"nick". podkreslilam to juz w pierwszym poscie na tym watku. a swoja droga, serio uwazasz, ze masz sie czym chwalic podkreslajac to na kazdym kroku (nawet zartem)? nie odpowiadaj, po czynach sadzic was bedziemy:P Odpowiedz Link Zgłoś