Dodaj do ulubionych

kiedy wywalicie b.pascala z f,vege ?

07.07.07, 07:41
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=51767488&a=51819839
Obserwuj wątek
    • giwi Re: kiedy wywalicie b.pascala z f,vege ? 07.07.07, 10:37
      brumbak napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=51767488&a=51819839

Archeologiem jesteś?
      • jef_f Re: kiedy wywalicie b.pascala z f,vege ? 07.07.07, 15:24
        giwi napisała:

> brumbak napisał:
        >
        > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=51767488&a=51819839
        >
        > Archeologiem jesteś?

A ty adwokatem osoby szykanujacej "nieco innych"?
      • brumbak Re: kiedy wywalicie b.pascala z f,vege ? 08.07.07, 21:39
        giwi napisała:

>
        > Archeologiem jesteś?
        ..................

Bezmyślna jesteś ?
      • ggigus oo, giwi jak zwykle na temat sobie pisze 09.07.07, 15:15

• jef_f Re: brumbak 07.07.07, 15:37
      brumbak, dlaczego nie powiadomicie jakies organizacji miedzynarodowej o tym, ze
      na forum GW sa lamana w chamski sposob prawa czlowieka do swobodnej wypowiedzi i
      ze te praktyki sa popierane przez osoby zatrudnione w charakterze moderatorow na
      forach GW?

Zadzwon moze tu i dowiedz sie czy tak moze postepowac administarcja portali
      nalezacych do GW i czy takie praktyki moga w Polsce byc nadal bezkarne:

www.unic.un.org.pl/prawa_czlowieka/
      Ps. jesli chcesz, to ja rowniez zadzwonie do tej organizacji.
      • marouder A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 07.07.07, 17:07
        ..zajac sie sprawkami b.pascala?
        Za sprawa laknienia wiedzy sie pytam?
        • jef_f Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 07.07.07, 17:38

Antynomia ktora sie poslugujesz, jest cecha charakterystyczna kazdego klamcy.

Zapoznaj sie z art.7 i 19 powszechnej Deklaracji Praw Czlowieka. Te bowiem
          artykuly sa notorycznie lamany przez misia-1 aka pascal na forum wege:

www.unic.un.org.pl/prawa_czlowieka/dok_powszechna_deklaracja.php
          Sorry, ale tolerownie tego typu praktyk, jest niedopuszczalne w karajch
          cywilizowanych.
          • bartoszcze Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 07.07.07, 19:36
            Pan jako przedstawiciel obcej cywilizacji, innej niż tutejsza ziemska, ludzka,
            europejska, ma oczywisty problem ze zrozumieniem, do kogo adresowana jest ta
            Deklaracja:D
            • jef_f Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 08.07.07, 00:38
              bartoszcze napisał:

> Pan jako przedstawiciel obcej cywilizacji, innej niż tutejsza ziemska, ludzka,
              > europejska, ma oczywisty problem ze zrozumieniem, do kogo adresowana jest ta
              > Deklaracja:D

A witam, witam mojego adwersarza.

Bartoszcze, to niech Pan oswieci inna cywilizacje i wytlumaczy dokladniej, do
              kogo Powszechna Deklaracja Praw Czlowieka jest w/g Pana adresowana?
              • bartoszcze Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 08.07.07, 18:36
                Pan wybaczy, ale nie prowadzę zajęć z podstaw prawa międzynarodowego dla
                przedstawicieli obcych cywilizacji:)
                Ale skoro posiadł Pan już zdolność czytania (acz nie wiem, czy ze zrozumieniem)
                tekstów obcej cywilizacji, to powinien być Pan w stanie ustalić to samodzielnie.
                • jef_f Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 08.07.07, 18:47
                  bartoszcze napisał:

> Pan wybaczy, ale nie prowadzę zajęć z podstaw prawa międzynarodowego dla
                  > przedstawicieli obcych cywilizacji:)
                  > Ale skoro posiadł Pan już zdolność czytania (acz nie wiem, czy ze zrozumieniem)
                  > tekstów obcej cywilizacji, to powinien być Pan w stanie ustalić to samodzielnie.

A w ktorym miejscu Pan przeczytal, ze ja prosze o wyklady z prawa miedzynarodowego?
                  Moze Pan przeciez odpowiedziec jednym, prostym zdaniem na zadane Panu pytanie.

Chyba nie ma Pan z tym problemow, skoro potrafil Pan wczesniej jednym zdaniem
                  odpowiedziec na moj wczesniejsz post na temat Powszechnej Deklaracji Praw Czlowieka?
                  • bartoszcze Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 08.07.07, 22:04
                    Jednak ma Pan problemy także z samym czytaniem - gdzie w mojej wypowiedzi
                    znalazł Pan jakieś "wykłady"?
                    Niemniej przy niedzieli zlituję się nad słabszym umysłem i odpowiem Panu:
                    oczywiście do państw.
                    • brumbak Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 08.07.07, 22:28
                      bartoszcze napisał:

>
                      > Niemniej przy niedzieli zlituję się nad słabszym umysłem i odpowiem Panu:
                      > oczywiście do państw.
                      >
                      ......
                      " Ci, którzy wypominają innym mniejszą inteligencję czy słabszy umysł z reguły
                      nie mają w sobie za grosz mądrości- co nazywane też jest głupotą."
                    • jef_f Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 08.07.07, 23:14
                      bartoszcze napisał:

> Jednak ma Pan problemy także z samym czytaniem - gdzie w mojej wypowiedzi
                      > znalazł Pan jakieś "wykłady"?

"Takze", to Pan ma problemy ale sam ze soba.
                      A "zajecia" ktorych Pan podobno nie prowadzi, to na czym w Panskim wykonaniu
                      niby mialyby wygladac?
                      Na klotnich ze sluchaczami, czy na tresurze tychze sluchaczy?

> Niemniej przy niedzieli zlituję się nad słabszym umysłem i odpowiem Panu:
                      > oczywiście do państw.

Przy niedzieli to Pan chyba za bardzo sie najadl i napil, nic wiec dziwnego, ze
                      cos Pan bredzi, nie na temat.

Link ktory tu przytoczylem prowadzi do strony internetowej organizacji, ktora ma
                      swoja siedzibe takze w Polsce. Deklaracja Praw Czlowieka, jest opracowana dla
                      ludzi, a nie dla panstw. Skoro organizacja w Polsce istnieje, to ta Deklaracja w
                      Polsce takze obowiazuje, wiec prosze nie krecic.

A tak a propos. Zauwazylem, ze Pan bardzo chcialby podyskutowac, ale nie potrafi
                      absolutnie trzymac sie tematu, wiec z braku argumentow merytorycznych, w celu
                      odreagowaniu brakow intelektualnych, uzywa Pan argumentow personalnych.

Nie cierpi Pan przypadkiem na jakis kompleks nizszosci? Jesli tak, to dobrze by
                      bylo skorzystac z porad psychoterapeuty. Moze po takich seansach, poczuje sie
                      Pan bardziej dowartosciowany?

EOT

• bartoszcze Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 09.07.07, 00:14
                        jef_f napisał:

> Link ktory tu przytoczylem prowadzi do strony internetowej organizacji, ktora m
                        > a
                        > swoja siedzibe takze w Polsce. Deklaracja Praw Czlowieka, jest opracowana dla
                        > ludzi, a nie dla panstw. Skoro organizacja w Polsce istnieje, to ta Deklaracja
                        > w
                        > Polsce takze obowiazuje, wiec prosze nie krecic.

Tak, oczywiście, ma Pan 1110% racji:))
                        Pozwolę sobie tylko w ramach dobrego humoru poddać Panu pod rozwagę następujące
                        drobiazgi:
                        1/ jaką "siedzibę w Polsce" Pan ma na myśli? Organizacja Narodów Zjednoczonych
                        póki co nie przeniosła siedziby z Nowego Jorku:)))
                        2/ w świetle preambuły Deklaracji, spróbuje może Pan wyjasnić, na czym polega
                        "obowiązywanie" Deklaracji dla każdego człowieka, i jakie prawa i obowiązki
                        konkretnego człowieka względem innego człowieka z niej wynikają?
                        Kompetentnej odpowiedzi nie spodziewam się doczekać:)

> A tak a propos. Zauwazylem, ze Pan bardzo chcialby podyskutowac,

Jak zwykle błędne spostrzeżenie. Zajrzałem do tego wątku i dałem wyraz swojemu
                        głębokiemu rozbawieniu wywołanemu Pańskim chybionym przekonaniem (nadal naiwnie
                        podtrzymywanym) o własnej kompetencji:D
          • allegro.con.brio Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 07.07.07, 22:35
            jef_f napisał:

>
            > Antynomia ktora sie poslugujesz, jest cecha charakterystyczna kazdego klamcy.
            >
            > Zapoznaj sie z art.7 i 19 powszechnej Deklaracji Praw Czlowieka. Te bowiem
            > artykuly sa notorycznie lamany przez misia-1 aka pascal na forum wege:

Co za brednie głosisz. To prywatne forum agory i tutejsi siepacze mają prawo
            kneblować tutaj usta komu zapragną. Podobnie z promowaniem tych czy innych poglądów.

Co do zalinkowanej deklaracji, to gardzę nią, tymi którzy ją uchwalili, oraz
            tymi którzy wymachują innym przed nosem tym świstkiem. Powód:

- artykuł 21. Dwóch meneli jest w stanie mnie przegłosować w wyniku czego
            uchwalić "prawo" któremu ja, inteligentny człowiek, *muszę* się podporządkować.
            - artykuły 23 i 24 (z definicji powinien być wyśmiany i odrzucony w
            cywilizowanym kraju, gdyż jakiś bezczelny typ chciałby mi się wtrącać w umowę
            pomiędzy mną a moim pracodawcą)
            - artykuł 26 jest jawnym naruszeniem praw człowieka. Ponadto, jakiś fantasta
            umieścił tam słowo "bezpłatna", a dodatkowo, to deklaracja która z definicji
            opisywać ma swobody, śmie narzucać innym co jest celem nauczania.
            - ... nie chce mi się już wymieniać

Nie mówiąc już o takich kwiatkach, że mimo "gwarancji" niezmuszania mnie do
            czegokolwiek, *muszę* się ubezpieczać, *muszę* posyłać własne dziecko do szkoły
            której podstawy programowe ustala facet wybrany w wyborach być może przez
            jakichś meneli, *muszę* owijać się pasami bezpieczeństwa we własnym samochodzie,
            *uniemożliwia* mi się skuteczną obronę poprzez blokowanie dostępu do broni
            palnej, abonament rtv, służba zdrowia....

> Sorry, ale tolerownie tego typu praktyk, jest niedopuszczalne w karajch
            > cywilizowanych.

Ostatnio podobnym tekstem ośmieszyła się, wydawałoby się że inteligentna
            przecież babka, H.G. Waltz w programie u Lisa, o mało nie eksplodując w reakcji
            na wypowiedź faceta stwierdzającego że szanuje ją jako kobietę.
            • jef_f Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 08.07.07, 00:29
              allegro.con.brio napisał:

> jef_f napisał:

> > Antynomia ktora sie poslugujesz, jest cecha charakterystyczna kazdego kla
              > mcy.

> > Zapoznaj sie z art.7 i 19 powszechnej Deklaracji Praw Czlowieka. Te bowie
              > m
              > > artykuly sa notorycznie lamany przez misia-1 aka pascal na forum wege:

> Co za brednie głosisz. To prywatne forum agory i tutejsi siepacze mają prawo
              > kneblować tutaj usta komu zapragną. Podobnie z promowaniem tych czy innych pogl
              > ądów.

Powszechna Deklaracja Praw Czlowieka, to sa dla Ciebie brednie?

Jesli uwazasz, ze to jest prywatne forum i obowiazuje tutaj totalne bezprawie,
              to w jakim celu opracowano ten regulamin?

forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617538.html
              =================================

4.
              Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
              treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej,
              etnicznej, czy też propagujących przemoc.

5.
              Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
              treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i
              naruszających zasady Netykiety.

====================================

Ponadto jak sie do tego co piszesz, maja deklaracje nastepujace:

"Nasze wartości i zasady:
              prawda,tolerancja,poszanowanie praw ,pomoc potrzebującym.
              Staramy się je czynnie wprowadzać życie..i w
              portalu.-pragniemy,uchronić czytelnika przed inwazją nienawiści,chcemy by
              Czytelnik mógł w znaleźć tu azyl (AGORA)"

> Co do zalinkowanej deklaracji, to gardzę nią, tymi którzy ją uchwalili, oraz
              > tymi którzy wymachują innym przed nosem tym świstkiem. Powód:

> - artykuł 21. Dwóch meneli jest w stanie mnie przegłosować w wyniku czego
              > uchwalić "prawo" któremu ja, inteligentny człowiek, *muszę* się podporządkować.
              >
              > - artykuły 23 i 24 (z definicji powinien być wyśmiany i odrzucony w
              > cywilizowanym kraju, gdyż jakiś bezczelny typ chciałby mi się wtrącać w umowę
              > pomiędzy mną a moim pracodawcą)
              > - artykuł 26 jest jawnym naruszeniem praw człowieka. Ponadto, jakiś fantasta
              > umieścił tam słowo "bezpłatna", a dodatkowo, to deklaracja która z definicji
              > opisywać ma swobody, śmie narzucać innym co jest celem nauczania.
              > - ... nie chce mi się już wymieniać

Mozesz sobie gardzic ta deklaracja. Jestes prawdopodobnie jeszcze bardzo mlodym
              czlowiekiem, wiec nie rozumiesz tego, ze to co wypisujesz w tej chwili, moze sie
              kiedys obrocic przeciwko Tobie i to szybciej, anizeli sobie wyobrazasz:)

> Nie mówiąc już o takich kwiatkach, że mimo "gwarancji" niezmuszania mnie do
              > czegokolwiek, *muszę* się ubezpieczać, *muszę* posyłać własne dziecko do szkoły
              > której podstawy programowe ustala facet wybrany w wyborach być może przez
              > jakichś meneli, *muszę* owijać się pasami bezpieczeństwa we własnym samochodzie
              > ,
              > *uniemożliwia* mi się skuteczną obronę poprzez blokowanie dostępu do broni
              > palnej, abonament rtv, służba zdrowia....

Chyba za bardzo przejales sie fantazjami Korwina Mikke:)

> > Sorry, ale tolerownie tego typu praktyk, jest niedopuszczalne w krajach
              > > cywilizowanych.

> Ostatnio podobnym tekstem ośmieszyła się, wydawałoby się że inteligentna
              > przecież babka, H.G. Waltz w programie u Lisa, o mało nie eksplodując w reakcji
              > na wypowiedź faceta stwierdzającego że szanuje ją jako kobietę

Nie wiem czym sie ta pani osmieszyla i niespecjalnie mnie to intersuje.

Niestety wyglada na to, ze to Ty sie bardzo kompromitujesz.
              • marouder Musi, ze jestes dzieckiem, badz zajadlym... 08.07.07, 00:35
                ...a slabo, po domowemu wyksztalconym lewuskiem:)
                ...percepowac ironii rodziciele nie nauczyli?
                • jef_f Re: Musi, ze jestes dzieckiem, badz zajadlym... 08.07.07, 00:43
                  marouder napisał:

> ...a slabo, po domowemu wyksztalconym lewuskiem:)
                  > ...percepowac ironii rodziciele nie nauczyli?

A nauczyli, nauczyli...tyle, ze nie lewuski. Ale skad mozna o tym wiedziec,
                  skoro teraz zamiast krwozerczych kapitalistow, nawet pod lozkiem i w lodowce
                  widzi sie tylko i wylacznie lewuskow:)

Juz Cie az tak bardzo osaczyli? Wspolczuje...
              • allegro.con.brio Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 08.07.07, 09:05
                jef_f napisał:

> Powszechna Deklaracja Praw Czlowieka, to sa dla Ciebie brednie?

Tak.

> Jesli uwazasz, ze to jest prywatne forum i obowiazuje tutaj totalne bezprawie,
                > to w jakim celu opracowano ten regulamin?
                > Ponadto jak sie do tego co piszesz, maja deklaracje nastepujace:

Nijak się mają. Mogą pisać, publikować i niepublikować to co chcą. Tworząc swój
                regulamin mają prawo go olewać tak bardzo jak im się to podoba.

> Mozesz sobie gardzic ta deklaracja. Jestes prawdopodobnie jeszcze bardzo mlodym
                > czlowiekiem, wiec nie rozumiesz tego, ze to co wypisujesz w tej chwili, moze si
                > e
                > kiedys obrocic przeciwko Tobie i to szybciej, anizeli sobie wyobrazasz:)

Tym się różnimy, że sam potrafię zatroszczyć się o siebie. Paru nierobów
                napisało coś na świstku, by później ci sami goście bądź inni pożyteczni idioci
                wmawiali, że się te pijawki dla mnie tak poświęcają. Że to również w moim
                interesie jest. Że każdy z nich, codziennie wieczorem martwi się, czy aby
                poduszka pod moją głową jest wystarczająco wygodna. Tej samej mentalności gnidy,
                ustalają później prawa typu obowiązkowe przykrywanie się kołdrą, by mnie
                przypadkiem w nocy nie przewiało. Dla mojego dobra to wszystko.

• jef_f Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 08.07.07, 17:42

> jef_f napisał:

> > Powszechna Deklaracja Praw Czlowieka, to sa dla Ciebie brednie?
                  > Tak.

Ciekawe czy to samo mialgbys odwage powiedziec np. grupie afrykanczykow, ktorzy
                  sa przesladowni i zabijani, przez tamtejszych kacykow.

> > Jesli uwazasz, ze to jest prywatne forum i obowiazuje tutaj totalne bezpr
                  > awie,
                  > > to w jakim celu opracowano ten regulamin?
                  > > Ponadto jak sie do tego co piszesz, maja deklaracje nastepujace:
                  >
                  > Nijak się mają. Mogą pisać, publikować i niepublikować to co chcą. Tworząc swój
                  > regulamin mają prawo go olewać tak bardzo jak im się to podoba.
                  >
                  > > Mozesz sobie gardzic ta deklaracja. Jestes prawdopodobnie jeszcze bardzo
                  > mlodym
                  > > czlowiekiem, wiec nie rozumiesz tego, ze to co wypisujesz w tej chwili, m
                  > oze si
                  > > e
                  > > kiedys obrocic przeciwko Tobie i to szybciej, anizeli sobie wyobrazasz:)

> Tym się różnimy, że sam potrafię zatroszczyć się o siebie.

Na jakiej podstawie sugerujesz, ze sie pod tym wzgledem roznimy? Przeciez mnie
                  nie znasz prywtanie.

>Paru nierobów
                  > napisało coś na świstku, by później ci sami goście bądź inni pożyteczni idioci
                  > wmawiali, że się te pijawki dla mnie tak poświęcają. Że to również w moim
                  > interesie jest. Że każdy z nich, codziennie wieczorem martwi się, czy aby
                  > poduszka pod moją głową jest wystarczająco wygodna. Tej samej mentalności gnidy
                  > ,
                  > ustalają później prawa typu obowiązkowe przykrywanie się kołdrą, by mnie
                  > przypadkiem w nocy nie przewiało. Dla mojego dobra to wszystko.

Tak sie akurat sklada, ze osobiscie znam kilku z tych "idiotow" i "nierobow".
                  A ty znasz chociaz jednego z nich?
                  • allegro.con.brio Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 08.07.07, 19:02
                    jef_f napisał:

> allegro.con.brio napisał:
                    >
                    > > jef_f napisał:
                    >
                    > > > Powszechna Deklaracja Praw Czlowieka, to sa dla Ciebie brednie?
                    > > Tak.
                    >
                    > Ciekawe czy to samo mialgbys odwage powiedziec np. grupie afrykanczykow, ktorzy
                    > sa przesladowni i zabijani, przez tamtejszych kacykow.

Jeśli wywiązałaby się pomiędzy mną a nimi tego typu dyskusja, to oczywiście że tak.

> > Tym się różnimy, że sam potrafię zatroszczyć się o siebie.
                    >
                    > Na jakiej podstawie sugerujesz, ze sie pod tym wzgledem roznimy? Przeciez mnie
                    > nie znasz prywtanie.

Na podstawie tego co tutaj wypisujesz.

> A ty znasz chociaz jednego z nich?

Po owocach ich poznaję.

Nie odnosząc się do jednego z moich stwierdzeń, rozumiem że przyjmujesz już za
                    całkiem normalną rzecz fakt, iż na swoim forum agora może robić to co jej się
                    podoba?
                    • jef_f Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 08.07.07, 19:48

> jef_f napisał:

> > allegro.con.brio napisał:

> > > jef_f napisał:

> > > > Powszechna Deklaracja Praw Czlowieka, to sa dla Ciebie brednie?

> > > Tak.

> > Ciekawe czy to samo mialgbys odwage powiedziec np. grupie afrykanczykow,
                      > ktorzy
                      > > sa przesladowni i zabijani, przez tamtejszych kacykow.

> Jeśli wywiązałaby się pomiędzy mną a nimi tego typu dyskusja, to oczywiście że
                      > tak.

Chcialbym to zobaczyc.
                      No dobrze, ale zalozmy teraz taka hipotetyczna sytuacje, ze to Ty bylbys jednym
                      z tych Afrykanczykow i to ja mialbym takie poglady jak Ty.
                      Co wowczas bys zrobil?
                      To znaczy jak bys sobie w takiej sytuacji poradzil jako ten dyskryminowany
                      Afykanczyk, skoro twierdzisz, ze potrafisz sie zatroszczys sam o siebie.

> > > Tym się różnimy, że sam potrafię zatroszczyć się o siebie.

> > Na jakiej podstawie sugerujesz, ze sie pod tym wzgledem roznimy? Przeciez
                      > mnie nie znasz prywtanie.

> Na podstawie tego co tutaj wypisujesz.

A co ja takiego wypisuje, co dawaloby Ci podstawy do wyciagania az tak daleko
                      idacych wnioskow personalnych? Zwolennikami i obroncami tej Deklaracji Praw
                      Czlowieka, sa ludzie czesto bardzo zaradni, ktorzy potrafia nie tylko swietnie
                      sobie radza w zyciu, ale rowniez umieja patrzec na pewne sprawy bardziej
                      globalnie, a nie tylko z perspektywy czubka wlasnego nosa.

> > A ty znasz chociaz jednego z nich?

> Po owocach ich poznaję.

Sens tego stwierdzenia jest niesty w tej chwili czesto wypaczany. Chetnie
                      uzywaja go teraz ci, ktorych owoce sa bardzo zrobaczywiale:)

> Nie odnosząc się do jednego z moich stwierdzeń, rozumiem że przyjmujesz już za
                      > całkiem normalną rzecz fakt, iż na swoim forum agora może robić to co jej się
                      > podoba?

Nie odnioslem sie, ale nie dlatego, ze przyjalem to za norme.

Wiadomo, ze rozni ludzie robia rozne rzeczy. Ale opinia pozostaje.

Jesli to robia z pelna swiadomoscia wlasciciele firmy, ktora ma swoje
                      przelozenie na wartosc gieldowa, to nie trzeba byc jasnowidzem, aby wiedziec jak
                      tego typu polityka, bedzie miala w rezultacie wplyw, na finanse firmy.

Konkurencja, moze w tej chwili tylko zacierac rece:)))
                      • allegro.con.brio Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 08.07.07, 21:44
                        > Chcialbym to zobaczyc.
                        > No dobrze, ale zalozmy teraz taka hipotetyczna sytuacje, ze to Ty bylbys jednym
                        > z tych Afrykanczykow i to ja mialbym takie poglady jak Ty.
                        > Co wowczas bys zrobil?
                        > To znaczy jak bys sobie w takiej sytuacji poradzil jako ten dyskryminowany
                        > Afykanczyk, skoro twierdzisz, ze potrafisz sie zatroszczys sam o siebie.

Zupełnie przekręciłeś. Trudno opisać co czuć może Afrykańczyk, kiedy na jednym
                        świstku papieru podkreślą jego prawo do życia a w następnym zdaniu opowiedzą się
                        za walką z burżuazją. Warto dodać, że właśnie ci walczący z burżuazją, zwykli
                        praktykować strzały w potylicę oraz lubują się w masowych grobach.

Co do "zaradności" to jasno wskazałem jakich przede wszystkim punktów się ona
                        tyczy. Stosując tego zapisy, autor(zy) jest arbo bardzo arogancki albo bardzo
                        głupi, gdyż uważa że sam lepiej zadba o moje prawa w kontaktach pomiędzy mną a
                        moim pracodawcą. A może Ty potrzebujesz tego typu opieki? Deklaracja posiadająca
                        tego typu zapisy sprowadza człowieka do roli bezmyślnego bydła.

> Konkurencja, moze w tej chwili tylko zacierac rece:)))

Być może. Ty masz prawo to zauważyć, wytknąć im to na forum (jeśli jest
                        możliwość i o ile nie zostanie wcięte), na innym forum, porozmawiać o tym przez
                        telefon, twarzą w twarz z kolegą, założyć gdzieś bloga na ten temat itd.
                        • jef_f Re: A ktore miedzzynarodowe NKWD jest wladne... 08.07.07, 23:37

> > Chcialbym to zobaczyc.
                          > > No dobrze, ale zalozmy teraz taka hipotetyczna sytuacje, ze to Ty bylbys
                          > jednym
                          > > z tych Afrykanczykow i to ja mialbym takie poglady jak Ty.
                          > > Co wowczas bys zrobil?
                          > > To znaczy jak bys sobie w takiej sytuacji poradzil jako ten dyskryminowan
                          > y
                          > > Afykanczyk, skoro twierdzisz, ze potrafisz sie zatroszczys sam o siebie.

> Zupełnie przekręciłeś. Trudno opisać co czuć może Afrykańczyk, kiedy na jednym
                          > świstku papieru podkreślą jego prawo do życia a w następnym zdaniu opowiedzą
                          > się
                          > za walką z burżuazją. Warto dodać, że właśnie ci walczący z burżuazją, zwykli
                          > praktykować strzały w potylicę oraz lubują się w masowych grobach.

Niczego nie przekrecilem. Zaproponowalem Ci tylko pewna zabawe w zamiana punku
                          siedzenia, w celu umozliwienia Ci innego spojrzenia na sytuacje.

Mysle, ze nie rozumiesz zalozen Deklaracji Praw Czlowieka.
                          Sama Deklaracja nie ma charakteru politycznego, tylko ogolnoludzki, humanitarny.
                          Takie Deklaracje sa opracowane i przestrzegane w panstwach, ktore nie sa
                          socjalistyczne czy lewicowe.
                          Mozna nawet powiedziec, iz wlasnie w takich panstwach jak USA czy Kanada, ta
                          Deklaracja ma szczegolna range.
                          Ta Deklaracja, dotyczy takze Ciebie. Twoja sytuacja w tej chwili moze byc taka,
                          ze Tobie ta Deklaracja z jakichs powodow nie odpowiada, ale nie zapominaj o tym,
                          ze Twoja sytuacja moze takze kiedys ulec zmianie i znajdziesz sie w mniej
                          uprzywiejowanej pozycji. I co wtedy? Pomysl o tym.

> Co do "zaradności" to jasno wskazałem jakich przede wszystkim punktów się ona
                          > tyczy. Stosując tego zapisy, autor(zy) jest arbo bardzo arogancki albo bardzo
                          > głupi, gdyż uważa że sam lepiej zadba o moje prawa w kontaktach pomiędzy mną a
                          > moim pracodawcą. A może Ty potrzebujesz tego typu opieki? Deklaracja posiadając
                          > a
                          > tego typu zapisy sprowadza człowieka do roli bezmyślnego bydła.

> > Konkurencja, moze w tej chwili tylko zacierac rece:)))

> Być może. Ty masz prawo to zauważyć, wytknąć im to na forum (jeśli jest
                          > możliwość i o ile nie zostanie wcięte), na innym forum, porozmawiać o tym przez
                          > telefon, twarzą w twarz z kolegą, założyć gdzieś bloga na ten temat itd.

Po co mam im cokolwiek wytykac. To nie jest przeciez moj biznes.
                          Napisalem tylko co mi sie nie podoba i co bardzo szokuje, bulwersuje.
                          Ja nie musze przeciez korzystac z ich forow. Za jakis czas na pewno zrobia to
                          samo inni.

Pozdrawiam.
          • brumbak Re: jef 08.07.07, 22:44
            jef_f napisał:

>
            > Antynomia ktora sie poslugujesz, jest cecha charakterystyczna kazdego klamcy.
            >
        • brumbak kiedy wywalicie b.pascala z f,vege ? 08.07.07, 22:19
          marouder napisał:

> ..zajac sie sprawkami b.pascala?
          > Za sprawa laknienia wiedzy sie pytam?
      • misiu-1 Re: brumbak 08.07.07, 12:51
        Bardzo słusznie, ale jest tyle organizacji miedzynarodowych walczących o prawa
        człowieka w krajach zachodniej demokracji, że się jeszcze b***baczek pogubi. Czy
        nie lepiej było od razu dać mu adres takiej organizacji międzynarodowej, która
        ma już długie tradycje we wspieraniu "zielonych" w ich walce z burżuazyjnym
        porządkiem? Ostatnio, co prawda, zmieniła nieco nazwę, ale życzliwość dla
        zielonych i dawną siedzibę na moskiewskiej Łubiance zachowała:
        www.fsb.ru/
        :-)))))
        • jef_f Re: brumbak 08.07.07, 17:11
          misiu-1 napisał:

> Bardzo słusznie, ale jest tyle organizacji miedzynarodowych walczących o prawa
          > człowieka w krajach zachodniej demokracji, że się jeszcze b***baczek pogubi. Cz
          > y
          > nie lepiej było od razu dać mu adres takiej organizacji międzynarodowej, która
          > ma już długie tradycje we wspieraniu "zielonych" w ich walce z burżuazyjnym
          > porządkiem? Ostatnio, co prawda, zmieniła nieco nazwę, ale życzliwość dla
          > zielonych i dawną siedzibę na moskiewskiej Łubiance zachowała:
          > www.fsb.ru/
          > :-)))))

Twoje szykanowanie wegetarian, nie ma nic wspolnego z obrona burzuazyjnego systemu.

To co robisz anonimowo na grupach pod roznymi nickami, to jest zwyklu mobbing
          uprawiany przez malego czlowieczka, ktory w realu prawdopodobnie trzesie sie ze
          starchy na widok bardziej muskularnego faceta, biedaku:)

To wlasnie kiedys w UB, znalazlo azyl wielu takich "gieroii".
          • misiu-1 Re: brumbak 08.07.07, 20:07
            jef_f napisał:

> Twoje szykanowanie wegetarian, nie ma nic wspolnego z obrona burzuazyjnego
            > systemu.

Jakie szykanowanie, kłamczuszku? Powtarzasz ten zarzut jak katarynka, ale wciąż
            nie potrafisz napisać, na czym to "szykanowanie" miałoby polegać.

> To co robisz anonimowo na grupach pod roznymi nickami, to jest zwyklu mobbing
            > uprawiany przez malego czlowieczka, ktory w realu prawdopodobnie trzesie sie
            > starchy na widok bardziej muskularnego faceta, biedaku:)

Sądzę, że przedstawiasz w ten sposób swoją własną charakterystykę, żałosny
            nienawistniku, anonimowo rzucający oszczerstwa na każdego nosiciela poglądów
            sprzecznych z twoimi. Wydaje ci się, że jeśli ty sam tchórzliwie chowasz twarz
            za wieloma pseudonimami, to na pewno wszyscy tak robią? Żal mi ciebie. To musi
            być naprawdę przykre, bardzo chcieć, ale nie potrafić bronić swoich poglądów w
            otwartej, rzeczowej polemice i musieć to nadrabiać obszczekiwaniem. Serdecznie
            ci współczuję.

> To wlasnie kiedys w UB, znalazlo azyl wielu takich "gieroii".

Wiesz coś o tym, gieroju?
            • jef_f Re: brumbak 08.07.07, 23:17
              misiu-1 napisał:

> > To wlasnie kiedys w UB, znalazlo azyl wielu takich "gieroii".

> Wiesz coś o tym, gieroju.

Owszem, wiem, dlatego nie zamierzam z toba prowadzic zadnego dialogu.
              Zalosny czlowieczku.

• misiu-1 Re: brumbak 09.07.07, 14:28
                jef_f napisał:

> Owszem, wiem, dlatego nie zamierzam z toba prowadzic zadnego dialogu.
                > Zalosny czlowieczku.

Oczywiście, że nie zamierzasz, bo ty do żadnego dialogu nie masz kwalifikacji.
                Jedyne, co potrafisz, to ujadać wokół nogawki jak ratlerek. :-)
      • brumbak Re: brumbak 08.07.07, 21:38
        jef_f napisał:

> brumbak, dlaczego nie powiadomicie jakies organizacji miedzynarodowej o tym, z
        > e na forum GW sa lamana w chamski sposob prawa czlowieka do swobodnej wypowiedzi
        > i ze te praktyki sa popierane przez osoby zatrudnione w charakterze moderatorow na
        > forach GW?
        >..........
        raczej nie, ale nigdy nie mów nigdy

dobrze że się tu odzywasz
        trzeba przeciwstawiać się chamstwu, kłamstwu, oszczerstwom
        nawet jeżeli stoja za nimi Mocne Plecy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka