Dodaj do ulubionych

zastraszanie moderatora na forum służba zdrowia

25.08.08, 23:23
otóz.

jeden z użytkowników - konkretnie adnow2 ma misję spamowania i floodowania
forum od wielu miesięcy. Robi to w imię tak zwanych "obiektywnych przesłanek"
jak i zniesławia innych użytkowników od "prostaczków" - zapewne w imię
suwerenności poglądów.

Każdy prawie wątek jest spamowany i floodowany od wielu miesięcy przez adnow2
- bez względu na jego treść linkami do pewnej opinii.

np. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=83804116&a=83823179

Kiedy snajper55 interweniuje, kasując rózne posty,znajdujące się poniżej
poziomu kultury osobistej, w tym i moje - podnosi się krzyk. Moderator jest
atakowany przez zwolenników adnow2 - który prowadzi na forum prywatną
pseudointelektualną polemikę, floodując, spamując i zniesławiając innych
użytkowników.

Czy forum ma służyć tylko obrazaniu lekarzy?

Czy ktoś wspomoże snajper55'a w walce z łamaniem netykiety, floodowaniem i spamem?

Prosiłbym o racjonalne przyjrzenie się temu forum przez pracownika Agora S.A.

Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: zastraszanie moderatora na forum służba zdrow 26.08.08, 00:04
      Wspomoglbym Snajpera modlitwa, ale jestem ateista, wiec pozostaje mi trzymanie
      za niego kciukow;)
    • snajper55 Re: zastraszanie moderatora na forum służba zdrow 26.08.08, 00:09
      loraphenus napisał:

> otóz.
      >
      > jeden z użytkowników - konkretnie adnow2 ma misję spamowania i floodowania
      > forum od wielu miesięcy. Robi to w imię tak zwanych "obiektywnych przesłanek"
      > jak i zniesławia innych użytkowników od "prostaczków" - zapewne w imię
      > suwerenności poglądów.
      >
      > Każdy prawie wątek jest spamowany i floodowany od wielu miesięcy przez adnow2
      > - bez względu na jego treść linkami do pewnej opinii.
      >
      > np. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=83804116&a=83823179

No nie przesadzajmy. Ja to jednak trochę inaczej widzę. Trzymanie się swoich
      poglądów to nie spamowanie ani floodowanie.

> Kiedy snajper55 interweniuje, kasując rózne posty,znajdujące się poniżej
      > poziomu kultury osobistej, w tym i moje - podnosi się krzyk.

To ja mam chyba słuch przytępiony. ;))

> Moderator jest atakowany przez zwolenników adnow2 - który prowadzi na forum
      > prywatną pseudointelektualną polemikę, floodując, spamując i zniesławiając
      > innych użytkowników.

Administrator zwykle jest atakowany. Taki los administratora. (Patrz moja
      sygnaturka)

> Czy forum ma służyć tylko obrazaniu lekarzy?

Nawet bardzo skrajne poglądy na temat różnych grup zawodowych nie muszą być
      sprzeczne z netykietą. Jeśli ktoś uważa lekarzy, prawników, rolników czy
      górników za obiboków żądających tylko wciąż więcej kasy, to ma prawo takie
      poglądy na forum zamieścić i ich bronić.

> Czy ktoś wspomoże snajper55'a w walce z łamaniem netykiety, floodowaniem
      > i spamem?

A zapłać Panie Boże za dobre chęci, ale mnie nie trzeba żadnej pomocy a dobrymi
      chęciami to wiesz co jest wybrukowane. ;) Posty łamiące netykietę są usuwane a
      te, które Tobie i innym lekarzom się nie podobają według mnie netykiety nie
      łamią. Sądzę, że także "pomoc" ich nie usunie. ;)

S.
      • eela Re: zastraszanie moderatora na forum służba zdrow 26.08.08, 00:28
        No proszę, sa jeszcze ludzie, troszczący się o aesów. :-)))))))))
        • paczula8 Re: zastraszanie moderatora na forum służba zdrow 26.08.08, 00:39
          eela napisała:

> No proszę, sa jeszcze ludzie, troszczący się o aesów. :-)))))))))

Nie, pan pieniacz Loraphenus troszczy się o siebie zasłaniając
          moderatorem.
          • loraphenus czy powyższy post jest zgodny z namiętnie cytowany 26.08.08, 00:46
            przez użytkowniczkę regulaminem?

1. Czy wklejanie od 14 miesięcy tych samych linków na forum - około 70 razy -
            nie jest floodem?

2. Czy pisanie o innych użytkownikach w temacie postów - prostaczek nie jest
            zniesławieniem ?

Dziękuję za uwagę. Rozumiem że musimy być "prawie sprawiedliwi"
            • paczula8 Re: czy powyższy post jest zgodny z namiętnie cyt 26.08.08, 00:57
              loraphenus napisał:

> przez użytkowniczkę regulaminem?

Namiętnie regulamin zacytowałam raz, ooo tutaj ...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=79539512&a=83768951

w sumie świetnie sie składa, że ze swoimi problemami pojawił sie
              Pan na FoM ... moze ktos bardziej kompetentny niz ja wytłumaczy
              Panu, że na forum gazeta.pl nie podaje sie danych osobowych nawet
              własnych (bo jak sprawdzić, że są własne?) a co dopiero cudzych.

> 1. Czy wklejanie od 14 miesięcy tych samych linków na forum -
              około 70 razy - nie jest floodem?
              >
              > 2. Czy pisanie o innych użytkownikach w temacie postów -
              prostaczek nie jest zniesławieniem ?
              >

Te sprawy proszę wyjasniac ze Snajperem, który na niepolitycznym(:))
              forum Służba Zdrowia sprawdza się doskonale :)
              • paczula8 ale z tym 'zastraszaniem moderatora' to Pan się 26.08.08, 00:59
                udał:) no jajca po prostu ... ;)))
              • eela Re: czy powyższy post jest zgodny z namiętnie cyt 26.08.08, 01:02
                Oczywiście, że żadnych danych osobowych na forum się nie podaje.
                • paczula8 Re: czy powyższy post jest zgodny z namiętnie cyt 26.08.08, 01:04
                  eela napisała:

> Oczywiście, że żadnych danych osobowych na forum się nie podaje.

dziękuję, może dotrze ... :)
                • loraphenus a czy cytowanie linków zawierających ogłoszenia 26.08.08, 01:19
                  marketingowe też jest zakazane?

w końcu to takze dane osobowe.
                  • snajper55 Re: a czy cytowanie linków zawierających ogłoszen 26.08.08, 01:22
                    loraphenus napisał:

> marketingowe też jest zakazane?
                    >
                    > w końcu to takze dane osobowe.

Srawę ujawniania danych chyba już wyjaśniliśmy. Chcesz to jeszcze raz tutaj
                    wyjaśniać ? Ja nie mam nic przeciwko.

S.
                    • loraphenus w sumie tak, 26.08.08, 01:26
                      bo czy w sytuacji, w której użytkownik loraphenus na przykład na tym forum
                      ujawni swoje dane osobowe, na przykład wielokrotnie wklejając linki do tychże
                      danych na róznych serwisach ogłoszeniowych .

i za np. rok, kiedy ktoś te dane powtórzy (a więc de facto będą ujawnione już
                      rok wcześniej - będą wcześniej przez samego użytkownika jawne)

to czy w tej sytuacji mówimy o ujawnieniu danych osobowych ?

• snajper55 Re: w sumie tak, 26.08.08, 01:33
                        loraphenus napisał:

> bo czy w sytuacji, w której użytkownik loraphenus na przykład na tym forum
                        > ujawni swoje dane osobowe, na przykład wielokrotnie wklejając linki do tychże
                        > danych na róznych serwisach ogłoszeniowych .

W którym poście andnow2 wkleił link do swoich danych, które opublikowałeś ?

S.
                        • loraphenus Re: w sumie tak, 26.08.08, 01:39
                          w starych postach, które bodajże skasowała albo feline albo inny moderator. Ja
                          nie pracuję w specsłużbach i dane miałem z forum służba zdrowia, bo tam był z
                          około rok temu ten spam.
                          • snajper55 Re: w sumie tak, 26.08.08, 01:44
                            loraphenus napisał:

> w starych postach, które bodajże skasowała albo feline albo inny moderator. Ja
                            > nie pracuję w specsłużbach i dane miałem z forum służba zdrowia, bo tam był z
                            > około rok temu ten spam.

Nigdzie na forum Służba zdrowia andnow2 nie ujawnił swoich danych. Dopiero Ty to
                            zrobiłeś. Żadne linki wklejane przez andnow2 tego nie usprawiedliwiają.

S.
                            • loraphenus sugerujesz że jestem jasnowidzem? 26.08.08, 01:53
                              czy mi się wydaje? Głosów które mi te dane powiedziały nie przypominam sobie...

P.S. Znalazłem je na forum, nigdzie indziej.
                              • paczula8 Re: sugerujesz że jestem jasnowidzem? 26.08.08, 01:54
                                loraphenus napisał:

> czy mi się wydaje? Głosów które mi te dane powiedziały nie
                                przypominam sobie...
                                >
                                > P.S. Znalazłem je na forum, nigdzie indziej.

rok temu <LOL>
                              • snajper55 Re: sugerujesz że jestem jasnowidzem? 26.08.08, 02:06
                                loraphenus napisał:

> czy mi się wydaje? Głosów które mi te dane powiedziały nie przypominam sobie...

Nie interesuje mnie skąd je miałeś. Andnow2 ich nie podał. Tak będę twierdził,
                                dopóki nie dostanę linku do postu, w którym andnow2 podaje swoje dane.

S.
                                • loraphenus niestety musisz tak twierdzić, 26.08.08, 02:08
                                  ponieważ szukałem tychże wertujac archiwalne wątki, szukając przez google by się
                                  uwiarygodnić i nie znalazłem.

a zdanie innych użytkowników forum nie ma jakiejkolwiek mocy dowodowej.

Trudno, jakoś muszę z tym żyć snajperze.
                                  • snajper55 Re: niestety musisz tak twierdzić, 26.08.08, 02:13
                                    loraphenus napisał:

> ponieważ szukałem tychże wertujac archiwalne wątki, szukając przez google by się
                                    > uwiarygodnić i nie znalazłem.

Ja tez nie znalazłem.

> a zdanie innych użytkowników forum nie ma jakiejkolwiek mocy dowodowej.
                                    >
                                    > Trudno, jakoś muszę z tym żyć snajperze.

Wierzę, że dasz sobie radę. :)

S.
                                  • siwa Re: niestety musisz tak twierdzić, 26.08.08, 10:01
                                    loraphenus napisał:

> ponieważ szukałem tychże wertujac archiwalne wątki

Ja szukałam nawet w wątkach skasowanych i też nie znalazłam.
                                • p.atryk Czy to nie sa dane andnow2 ? 26.08.08, 12:47
                                  Czy moze roznimy sie w definicji, czym sa "dane osobowe" (bo moze
                                  nie imieniem i nazwiskiem) ?

ludzie.gazeta.pl/andnow2/0,0.html
                                  snajper55 napisał:

> Nie interesuje mnie skąd je miałeś. Andnow2 ich nie podał. Tak
                                  będę twierdził, dopóki nie dostanę linku do postu, w którym andnow2
                                  podaje swoje dane.

> S.

• paczula8 Re: Czy to nie sa dane andnow2 ? 26.08.08, 13:16
                                    p.atryk napisał:

> Czy moze roznimy sie w definicji, czym sa "dane osobowe" (bo moze
                                    > nie imieniem i nazwiskiem) ?
                                    >
                                    > ludzie.gazeta.pl/andnow2/0,0.html

Adres, nie widzę adresu ... Loraphenus go podał. Musiał sobie zadać
                                    nieco trudu, żeby go odnaleźć, tak? Dlaczego to zrobił?

• p.atryk Ale widzisz dane,prawda? 26.08.08, 13:26
                                      paczula8 napisała:

> Adres, nie widzę adresu ... Loraphenus go podał. Musiał sobie
                                      zadać nieco trudu, żeby go odnaleźć, tak? Dlaczego to zrobił?

O to pytaj Loraphenusa, ja moge sie jedynie domyslac. Trudu nie
                                      musial sobie zadawac- andnow2 podawal linki zewnetrzne, prowadzace
                                      m.in. do adresu jego biura (wystarczylo klikac w takie
                                      niebieskie,podkreslone linijki).

• paczula8 Re: Ale widzisz dane,prawda? 26.08.08, 14:01
                                        p.atryk napisał:

> paczula8 napisała:
                                        >
                                        >
                                        > > Adres, nie widzę adresu ... Loraphenus go podał. Musiał sobie
                                        > zadać nieco trudu, żeby go odnaleźć, tak? Dlaczego to zrobił?
                                        >
                                        > O to pytaj Loraphenusa, ja moge sie jedynie domyslac.

Też się domyślam - osądził, wydał wyrok i przystąpił do wykonania kary.

> Trudu nie
                                        > musial sobie zadawac- andnow2 podawal linki zewnetrzne, prowadzace
                                        > m.in. do adresu jego biura (wystarczylo klikac w takie
                                        > niebieskie,podkreslone linijki).

wystarczyło kliknąć raz, dwa razy, więcej razy? Od ilu kliknięć uznasz, że ktoś
                                        szuka? I czego szuka oraz co robi z tym, co znalazł?

Patryku, życiem społeczeństwa rządzi prawo i obyczaj (dobry obyczaj) ...
                                        Loraphenus złamał jedno i drugie.
                                        • p.atryk Jeszcze raz... 26.08.08, 14:24
                                          Nie ma znaczenia, czy andnow2 (lub ktokolwiek)-opublikuje swoje dane
                                          pod postacia informacji tekstowej, "wklejki" czy linka. Widocznie (z
                                          sobie wiadomych powodow) chial by te dane byly jawne i latwo
                                          dostepne (co istotnie sie udalo osiagnac).

Przeciwstawiasz sie wyborom i decyzjom 50-letniego, metrykalnie
                                          pelnoletniego, odpowiadajacego za swoje decyzje czlowieka.

A przeciez cenisz sobie wolnosc (nawet wolnosc
                                          niekonsekwencji),prawda?
                                          • paczula8 Andnow? 26.08.08, 15:11
                                            p.atryk napisał:

> Nie ma znaczenia, czy andnow2 (lub ktokolwiek)-opublikuje swoje dane
                                            > pod postacia informacji tekstowej, "wklejki" czy linka. Widocznie (z
                                            > sobie wiadomych powodow) chial by te dane byly jawne i latwo
                                            > dostepne (co istotnie sie udalo osiagnac).
                                            >
                                            > Przeciwstawiasz sie wyborom i decyzjom 50-letniego, metrykalnie
                                            > pelnoletniego, odpowiadajacego za swoje decyzje czlowieka.
                                            >
                                            > A przeciez cenisz sobie wolnosc (nawet wolnosc
                                            > niekonsekwencji),prawda?

a co mnie Andnow obchodzi? ja piszę o decyzji Loraphenusa.

Czy Loraphenus działał z polecenia Andnowa?
                                            • p.atryk Trudno mi sie wypowiadac za Loraphenusa... 26.08.08, 15:28
                                              ...ale przytaczajac dane w takim zakresie, w jakim andnow2 swiadomie
                                              je upublicznil-Loraphenus nie popelnia ani przestepstwa ani
                                              wykroczenia przeciw regulaminowi.
                                              Mozna tu mowic o "domniemanej zgodzie" podmiotu (logiczny ciag
                                              zdarzen).
                                              BTW-nie zauwazylem tez zadnego protestu ww. podmiotu w tej sprawie
                                              • paczula8 Re: Trudno mi sie wypowiadac za Loraphenusa... 26.08.08, 15:50
                                                p.atryk napisał:

> ...ale przytaczajac dane w takim zakresie, w jakim andnow2 swiadomie
                                                > je upublicznil-Loraphenus nie popelnia ani przestepstwa ani
                                                > wykroczenia przeciw regulaminowi.

Podaj, proszę, linka do postu, w którym Andnow upublicznił swój adres.

> Mozna tu mowic o "domniemanej zgodzie" podmiotu (logiczny ciag
                                                > zdarzen).

Skoro mówisz o ciągu zdarzeń ... co poprzedziło działanie Loraphenusa i co to
                                                działanie miało spowodować?

> BTW-nie zauwazylem tez żadnego protestu ww. podmiotu w tej sprawie

służę uprzejmie ...
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=79539512&a=83685903
                                                gdzieś niżej jest jeszcze wyraźna prośba, żeby tego nie rozbić.

Zresztą, gdyby jej nawet nie było ... brak reakcji ze strony Andnowa nie zmienia
                                                oceny działania Loraphenusa, szczególnie, że motywy jego działania są jasne.
                                                • p.atryk Re: Trudno mi sie wypowiadac za Loraphenusa... 26.08.08, 16:29
                                                  paczula8 napisała:

> służę uprzejmie ...
                                                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=79539512&a=83685903
                                                  > gdzieś niżej jest jeszcze wyraźna prośba, żeby tego nie rozbić.

Post i prosba zamieszczone sporo po zaistnialym fakcie. Od tego
                                                  czasu prosba wyraznie uszanowana.

Ciag logiczny? Prosze bardzo:

1.Dzialanie Loraphenusa poprzedzila ponad roczna aktywnosc (1200
                                                  postow) andnowa2 na forum. W sporej czesci z nich andnow2 zajmowal
                                                  sie urabianiem opinii publicznej w sprawie roznych watkow
                                                  tzw. "wypadku Huberta".

2.Naglasnianiu tejze sprawy oraz opinii andnowa2 co do przebiegu
                                                  postepowania sluzyly zamieszczane na forum linki (spelniajace BTW
                                                  definicje spamu wg. Netetykiety)

3.andnow2 sugerowal rowniez podjecie sie pomocy prawnej innym
                                                  uczestnikom forum, zamieszczajac (linkujac) adresy mailowe i adresy
                                                  stron www, zawierajacymi szczegolowe dane adresowe i kontaktowe

Majac na uwadze powyzsze, L. mogl uwazac w dobrej wierze, ze
                                                  wyswiadcza adnowow2 przysluge-przytaczajac powyzsze dane, ulatwia mu
                                                  kontakt z potencjalnymi klientami, nie sadzisz?

Oceny dzialan i motywow L. pozostawialbym odpowiednim instytucjom
                                                  (prawnym lub medycznym)-na razie uprawiasz dywagacje ;).

P.S.
                                                  odbierz @
                                                  • paczula8 Re: Trudno mi sie wypowiadac za Loraphenusa... 26.08.08, 20:26
                                                    p.atryk napisał:

> paczula8 napisała:
                                                    >
                                                    > > służę uprzejmie ...
                                                    > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=79539512&a=83685903
                                                    > > gdzieś niżej jest jeszcze wyraźna prośba, żeby tego nie rozbić.
                                                    >
                                                    > Post i prosba zamieszczone sporo po zaistnialym fakcie. Od tego
                                                    > czasu prosba wyraznie uszanowana.
                                                    >
                                                    > Ciag logiczny? Prosze bardzo:
                                                    >
                                                    > 1.Dzialanie Loraphenusa poprzedzila ponad roczna aktywnosc (1200
                                                    > postow) andnowa2 na forum. W sporej czesci z nich andnow2 zajmowal
                                                    > sie urabianiem opinii publicznej w sprawie roznych watkow
                                                    > tzw. "wypadku Huberta".
                                                    >
                                                    > 2.Naglasnianiu tejze sprawy oraz opinii andnowa2 co do przebiegu
                                                    > postepowania sluzyly zamieszczane na forum linki (spelniajace BTW
                                                    > definicje spamu wg. Netetykiety)
                                                    >
                                                    > 3.andnow2 sugerowal rowniez podjecie sie pomocy prawnej innym
                                                    > uczestnikom forum, zamieszczajac (linkujac) adresy mailowe i
                                                    adresy
                                                    > stron www, zawierajacymi szczegolowe dane adresowe i kontaktowe
                                                    >
                                                    > Majac na uwadze powyzsze, L. mogl uwazac w dobrej wierze, ze
                                                    > wyswiadcza adnowow2 przysluge-przytaczajac powyzsze dane, ulatwia
                                                    mu
                                                    > kontakt z potencjalnymi klientami, nie sadzisz?

Ty żartujesz, prawda? Przeczytaj te dwa posty ...
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=83829274&a=83829274
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=83829274&a=83831580

Loraphenus nie chce byc 'prawie sprawiedliwy', on chce
                                                    byc 'sprawiedliwy'.

I to były moje ostatnie slowa w tej sprawie.
                                  • snajper55 Ale to nie są te dane. 26.08.08, 18:23
                                    Opublikowany został dokładny adres andnow2, a nie widziałem, aby andnow2 go na
                                    forum zamieścił.
                                    S.
                                    • p.atryk Snajper... 26.08.08, 20:21
                                      W przeciwienstwie do Ciebie i Siwej nie jestem w stanie (fizycznie)
                                      przeszukac 1200 postow andnowa2 i podac, gdzie i kiedy linkowal
                                      strone swojej kancelarii. Zapewne dysponujecie zaawansowanymi,
                                      software'owymi narzedziami filtrujacymi i wieksza iloscia czasu,
                                      jaki mozecie temu poswiecic-ja nie (swoja droga to ciekawy problem
                                      techniczny-moge liczyc na uchylenie rabka tajemnicy-jak sie to robi?)

Mozesz wobec tego uznac, ze L. wysnil sobie dane adresowe i
                                      kontaktowe andnowa2. Albo kupil je na allegro.pl czy innym eBay'u i
                                      upublicznil.

Nalezaloby wobec tego wspomniany post usunac,a przeszanownego
                                      andnowa2 przeprosic (to ostatnie jest akurat opcjonalne).

Prawdopodobnie ta sprawa niczego nie zmieni, a forum bedzie ciagle
                                      zasmiecane plodami mysli andnowa2 o charakterze notorycznego,
                                      chronicznego spamu-tu sie akurat z L. zgadzam.

A spam nie ma nic wspolnego z "wolnoscia gloszenia pogladow".
                                      • snajper55 Re: Snajper... 26.08.08, 20:32
                                        p.atryk napisał:

> W przeciwienstwie do Ciebie i Siwej nie jestem w stanie (fizycznie)
                                        > przeszukac 1200 postow andnowa2 i podac, gdzie i kiedy linkowal
                                        > strone swojej kancelarii. Zapewne dysponujecie zaawansowanymi,
                                        > software'owymi narzedziami filtrujacymi i wieksza iloscia czasu,
                                        > jaki mozecie temu poswiecic-ja nie (swoja droga to ciekawy problem
                                        > techniczny-moge liczyc na uchylenie rabka tajemnicy-jak sie to robi?)

Niestety, ja dysponuję takimi samymi narzędziami jak Ty.

> Mozesz wobec tego uznac, ze L. wysnil sobie dane adresowe i
                                        > kontaktowe andnowa2. Albo kupil je na allegro.pl czy innym eBay'u i
                                        > upublicznil.

Muszę uznać, że opublikował je bezprawnie. Czego jedyną konsekwencją jest
                                        usunięcie postu z danymi, co zresztą dawno zostało zrobione.

> Nalezaloby wobec tego wspomniany post usunac,a przeszanownego
                                        > andnowa2 przeprosic (to ostatnie jest akurat opcjonalne).

To ostatnie nie do mnie należy. ;)

> Prawdopodobnie ta sprawa niczego nie zmieni, a forum bedzie ciagle
                                        > zasmiecane plodami mysli andnowa2 o charakterze notorycznego,
                                        > chronicznego spamu-tu sie akurat z L. zgadzam.

Tu się nie zgodzimy. Wiesz kto spamuje i czyje posty jako spam są usuwane.

> A spam nie ma nic wspolnego z "wolnoscia gloszenia pogladow".

Nie ma. Wolność głoszenia poglądów nie polega na wolności głoszenia każdych
                                        poglądów w każdym miejscu w dowolnym momencie.

S.
                              • siwa Re: sugerujesz że jestem jasnowidzem? 26.08.08, 10:00
                                Użytkownik, który podaje swoje dane ma prawo żądać ich usunięcia, a my mamy
                                obowiązek te dane usunąć.
                                Ty publikując te dane ponownie łamiesz, nawet nie regulamin, ale prawo.

Jeśli snajper55 poczuje się atakowany czy zastraszany, to wie gdzie się zgłaszać
                                po pomoc, myślę, że Twoja troska jest zbyteczna.

Uparte głoszenie swoich poglądów nie jest złamaniem regulaminu, nawet jeśli te
                                poglądy nie są zgodne z Twoimi, a ich głosiciel uparcie nie daje się do Twoich
                                poglądów przekonać.
              • snajper55 Re: czy powyższy post jest zgodny z namiętnie cyt 26.08.08, 01:12
                paczula8 napisała:

> Te sprawy proszę wyjasniac ze Snajperem, który na niepolitycznym(:))
                > forum Służba Zdrowia sprawdza się doskonale :)

Jędza. ;)

S.
                • paczula8 Re: czy powyższy post jest zgodny z namiętnie cyt 26.08.08, 01:17
                  ja też Cię lubię ;)))

p.
                  • siwa Re: czy powyższy post jest zgodny z namiętnie cyt 26.08.08, 10:02
                    Znaczy to takie czułości, czy mam kasować? ;)
                    • paczula8 Re: czy powyższy post jest zgodny z namiętnie cyt 26.08.08, 11:03
                      Niech będzie, że czuła prawda ... zrobisz jak uznasz za stosowne :)
            • brumbak Re: czy powyższy post jest zgodny z namiętnie cyt 27.08.08, 10:11
              loraphenus napisał:

> przez użytkowniczkę regulaminem?
              >

> 2. Czy pisanie o innych użytkownikach w temacie postów - prostaczek nie jest
              > zniesławieniem ?
              ....nie nie jest - wg Administracji tego forum
              widać ze nie orientujesz się jaki jezyk jest dopuszczalny na forum
      • dwimmerling Snajper,wszystko super-ale...no wlasnie,jest "ale" 26.08.08, 01:05
        Linkow do fotoforum z papierami nastepcy kubicy,czy
        komentarzami "oni wprawdzie tak postanowili w oparciu o opinie
        bieglych,ale ja WIEM,ze wszyscy klamia" juz powoli zaczynam miec
        troche dosyc-co watek,to to samo.Poza tym,w rzyci mam zdanie kogos-
        tam nie majacego pojecia o leczeniu,ze w jego przypadku wystapil
        blad medyczny-ma problem,to niech z nim idzie do
        prokuratury.Przegral w sadzie,albo nie ma jaj,zeby wogole pojsc z
        tym do prokuratury-to niech sie nie odzywa,zamiast opluwac
        wszystkich lekarzy-znow,"bo ja wiem lepiej"...To samo szlachcic-
        prawdopodobnie,osoba odpowiedzialna za sprawnosc komputerow w
        szpitalu-czyli,cos duuuzo mniej niz nawet administrator sieci.To,ze
        bez podstawowej wiedzy wypowiada sie na wszystkie tematy jako
        ekspert-niech mu bedzie,jezeli z tym mu lepiej.Ale obrazliwe
        okreslenia w stylu "doktorku","doktorzyno",etc,czy oskarzanie
        wprawdzie nie calego,lecz tylko 98% srodowiska lekarskiego o
        lapowki,morderstwa,etc moim zdaniem nadaja sie do stalego bana z
        forum...
        • vicky17 Re: Snajper,wszystko super-ale...no wlasnie,jest 26.08.08, 01:07
          dwimmerling napisał:

"doktorku","doktorzyno",etc,czy oskarzanie
          > wprawdzie nie calego,lecz tylko 98% srodowiska lekarskiego o
          > lapowki,morderstwa,etc moim zdaniem nadaja sie do stalego bana z
          > forum...

na wielu forach wysmiewa sie lekarzy mowiac na nich per "felczerku" i
          moderatorow to zupelnie nie mierzi..
          • dwimmerling Re: Snajper,wszystko super-ale...no wlasnie,jest 26.08.08, 01:29
            > na wielu forach wysmiewa sie lekarzy mowiac na nich
            per "felczerku" i
            > moderatorow to zupelnie nie mierzi..

...a nie powinno...?To,ze w chinach lamane sa prawa czlowieka nie
            oznacza,ze w polsce tez mozemyje lamac w mysl zasady,bo
            przeciez "kogos-za-to-odpowiedzialnego tam to zupelnie nie mierzi"...
            • vicky17 Re: Snajper,wszystko super-ale...no wlasnie,jest 26.08.08, 01:33
              dwimmerling napisał:

>
              > ...a nie powinno...?To,ze w chinach lamane sa prawa czlowieka nie
              > oznacza,ze w polsce tez mozemyje lamac w mysl zasady,bo
              > przeciez "kogos-za-to-odpowiedzialnego tam to zupelnie nie mierzi"...

a tu jest wolnosc slowa bo nie zauwazylam? bardzo bawia mnie te swiatle uwagi
              moderatorow,bo gdzie indziej wlasnie 100 razy gorsze obelgi pod adresem
              niewygodnych sa rzucane dzien w dzien i NIKOGO one nie interesuja wlasnie.
              • snajper55 Re: Snajper,wszystko super-ale...no wlasnie,jest 26.08.08, 01:35
                vicky17 napisała:

> a tu jest wolnosc slowa bo nie zauwazylam? bardzo bawia mnie te swiatle uwagi
                > moderatorow,bo gdzie indziej wlasnie 100 razy gorsze obelgi pod adresem
                > niewygodnych sa rzucane dzien w dzien i NIKOGO one nie interesuja wlasnie.

Ależ interesują. Przecież te twoje obelgi są kasowane.

S.
                • vicky17 Re: Snajper,wszystko super-ale...no wlasnie,jest 26.08.08, 01:38
                  snajper55 napisał:

> Ależ interesują. Przecież te twoje obelgi są kasowane.
                  >
                  > S.

no wybiorczosc polega wlasnie na kasowaniu jednych a zostawianiu drugich..mowimy
                  tu o wyzwiskach na temat lekarzy a nie o mnie,bo wyzwiska na moj temat zaraz
                  bylyby tu skasowane,jak przystoi na wybiorcza:)
                  • paczula8 Vocky, 26.08.08, 01:43
                    może odpuść sobie ten wątek co?

Bardzo Cię o to proszę :)

pozdrawiam,
                    p.
                    • paczula8 Vicky, sorry ... :) n/t 26.08.08, 01:44

• snajper55 Re: Vocky, 26.08.08, 01:45
                      paczula8 napisała:

> może odpuść sobie ten wątek co?
                      >
                      > Bardzo Cię o to proszę :)

Ona za mną łazi.

S.
                      • paczula8 Re: Vocky, 26.08.08, 01:48
                        Ty tez sobie odpuść :)
                        • paczula8 Re: Vocky, 26.08.08, 01:48
                          paczula8 napisała:

> Ty tez sobie odpuść :)

Vicky oczywiście, nie wątek ;)
                          >
                          >
                          • snajper55 Re: Vocky, 26.08.08, 01:51
                            paczula8 napisała:

> paczula8 napisała:
                            >
                            > > Ty tez sobie odpuść :)
                            >
                            > Vicky oczywiście, nie wątek ;)

W tym wątku to mi andnow2 brakuje. ;)

S.
                            • paczula8 Re: Vocky, 26.08.08, 01:53
                              nie wywołuj wilka z lasu, bo przyjdzie i Cię 'zastraszy' ;D
                              • snajper55 Re: Vocky, 26.08.08, 01:57
                                paczula8 napisała:

> nie wywołuj wilka z lasu, bo przyjdzie i Cię 'zastraszy' ;D

Wszystkich zastraszy. ;)

S.
                                • paczula8 Re: Vocky, 26.08.08, 02:03
                                  > Wszystkich zastraszy. ;)

w takim razie zmykam pod kołdrę ;)

dobranoc :)
                                  • snajper55 Re: Vocky, 26.08.08, 02:08
                                    paczula8 napisała:

> > Wszystkich zastraszy. ;)
                                    >
                                    > w takim razie zmykam pod kołdrę ;)
                                    >
                                    > dobranoc :)

Dobranoc. :)

S.
                    • vicky17 Re: Vocky, 26.08.08, 02:05
                      paczula8 napisała:

> może odpuść sobie ten wątek co?
                      >
                      > Bardzo Cię o to proszę :)
                      >
                      > pozdrawiam,
                      > p.
                      >
                      >
                      >
                      mowie o problemie nazywania lekarzy felczerkami,czy wsiowymi felczerkami..na
                      wielu forach agory,wiec chyba na temat watku.
              • siwa Re: Snajper,wszystko super-ale...no wlasnie,jest 26.08.08, 10:03
                Zapewne publikowane są na forum, które ma życzenie być oazą wolności słowa. Albo
                je zamkniemy.
                • hiperrealizm Re: Snajper,wszystko super-ale...no wlasnie,jest 26.08.08, 11:08
                  siwa napisała:

> Zapewne publikowane są na forum, które ma życzenie być oazą
                  wolności słowa. Alb
                  > o
                  > je zamkniemy.
                  =================
                  groźba karalna... po za tym ograniczanie wolności słowa jest
                  sprzeczne z konstytucją.
                  • yavorius Re: Snajper,wszystko super-ale...no wlasnie,jest 26.08.08, 11:48
                    > groźba karalna...

Buhahahahahahaha:DDDD
                    • hiperrealizm Re: Snajper,wszystko super-ale...no wlasnie,jest 26.08.08, 13:19
                      yavorius napisał:

> > groźba karalna...
                      >
                      > Buhahahahahahaha:DDDD
                      :)
                • hiperrealizm Re: Snajper,wszystko super-ale...no wlasnie,jest 26.08.08, 11:10
                  siwa napisała:

> Zapewne publikowane są na forum, które ma życzenie być oazą
                  wolności słowa. Alb
                  > o
                  > je zamkniemy.
                  ====================
                  zabanuj Michnika.
                • vicky17 Re: Snajper,wszystko super-ale...no wlasnie,jest 26.08.08, 16:10
                  siwa napisała:

> Zapewne publikowane są na forum, które ma życzenie być oazą wolności słowa. Alb
                  > o
                  > je zamkniemy.
                  >

co FS tez zamykasz..no no jak widze malo wiesz co sie i tam dzieje i jaki nie
                  troll co tam produkuje..ale jakos mnie to nie dziwi,ze jestes niezorientowana w
                  temacie,w koncu tylko nadzorujesz tu fora i wybiorcza cenzure.
        • snajper55 Re: Snajper,wszystko super-ale...no wlasnie,jest 26.08.08, 01:17
          dwimmerling napisał:

> Ale obrazliwe okreslenia w stylu "doktorku","doktorzyno",etc,czy
          > oskarzanie wprawdzie nie calego,lecz tylko 98% srodowiska lekarskiego
          > o lapowki,morderstwa,etc moim zdaniem nadaja sie do stalego bana z
          > forum...

A za oskarżanie 98% środowiska urzędniczego czy politycznego o łapówki też byś
          dawał bana ? ;)

Nie ma bana z forum. Ban to wyrzucenie z portalu.

S.
          • dwimmerling Re: Snajper,wszystko super-ale...no wlasnie,jest 26.08.08, 01:32
            > A za oskarżanie 98% środowiska urzędniczego czy politycznego o
            łapówki też byś
            > dawał bana ? ;)

A zebys wiedzial,ze bym dawal.Ilosc uzytkownikow spadnie o 80%-i
            dobrze,wzrosnie wartosc forum/portalu...

> Nie ma bana z forum. Ban to wyrzucenie z portalu.

Tego akurat nie wiedzialem.Ale moze czas zaczac stosowac taka
            kare...?Wolnosc wypowiedzi rowniez ma swoje niezaprzeczalne
            granice...
    • hiperrealizm snajper sam się zgłosił na moderatora 26.08.08, 06:40
      wiedział na co się decyduje.
      Teraz musi ponieśc tego konsekwencje.
      • snajper55 Ty się nie zgłosiłeś. 26.08.08, 09:34
        hiperrealizm napisał:

> wiedział na co się decyduje.
        > Teraz musi ponieśc tego konsekwencje.

I też musisz ponieść tego konsekwencje.

S.
        • hiperrealizm nie masz pojecia na temat 26.08.08, 11:04
          tego czy się zgłaszałemm, czy mnie zgładzano czy tez się do mnie z
          ofertą współpracy zwracano.
          • snajper55 Tak czy inaczej 26.08.08, 11:12
            konsekwencje swoich wyborów musisz ponosić.

S.
            • hiperrealizm Re: Tak czy inaczej 26.08.08, 11:23
              snajper55 napisał:

> konsekwencje swoich wyborów musisz ponosić.
              >
              > S.
              ========
              "oczywista oczywistość" jak mawia klasyk
          • eela Re: nie masz pojecia na temat 26.08.08, 11:28
            To było 100 lat temu i żart.
            • hiperrealizm a skąd to niby mozesz wiedzieć? 26.08.08, 11:41
              nie wiesz kto, co, gdzie i kiedy.
              • eela Re: a skąd to niby mozesz wiedzieć? 26.08.08, 12:07
                Jednak czytasz? :-)
                Jest na ten temat na FoF albo moderacji, więc wiem.
                • hiperrealizm Re: a skąd to niby mozesz wiedzieć? 26.08.08, 12:43
                  eela napisała:

> Jednak czytasz? :-)
                  ======
                  Z czego się cieszysz? tego niku nie wpisałem jeszcze na listę trolli.
                  =====
                  > Jest na ten temat na FoF albo moderacji, więc wiem.
                  =====
                  No własnie. Tak jak myslałem. Ty nic nie wiesz.
                  PS
                  Na szczeście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka