Dodaj do ulubionych

Do administracji.

03.09.08, 18:58
I do czego doprowadziliście?
Ano do tego że kolejna alternatywa powstała.
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=69731
alternatywa dla FD
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=64121
alternatywa dla FK.

Gratuluję.

A właścicielom alternatyw życzę sukcesu.:)
Obserwuj wątek
    • mali.sa Re: Do administracji. 03.09.08, 19:18
      Absolutnie nie mamy nic przeciwko takim forom.

> A właścicielom alternatyw życzę sukcesu.:)
      My również.:)
      • wacikowa Re: Do administracji. 03.09.08, 23:16
        mali.sa to jaki jest sens istnienia "ztrollowanego" FK i innych for które
        rozpieprzacie? Pozamykać i będziecie mieć święty spokój.
        Ach..już wiem, zapomniałam że GW żyje z reklam.
        Te alternatywy chcąc nie chcąc to wasze porażki.
        Ale do tego nigdy się nie przyznacie.
        • drugie_wcielenie Re: Do administracji. 04.09.08, 00:16
          no popatrz, a janek dablju chwali sie, ze wycina reklamy i nawet poleca w porywach jak to robic. czyzby przyboczni, a idac za tym dalej administracja kasala reke, ktora ja karmi ? oj.. chyba nieladnie tak :]
    • wanilinowa Re: Do administracji. 03.09.08, 19:28
      a czy to źle? więcej alternatyw -> więcej postów -> więcej odsłon -> więcej kasy.
      no i mniej utyskiwań na aesów do ignorowania, żyć nie umeirać :D
      • eela Re: Do administracji. 03.09.08, 19:31
        Sądzisz, że poszczególni forumowicze się rozmnażają? Ilośc postów jest ta sama, tylko rozmieszczona na większej liczbie forów. Jest demokracja, nie ma pańszczyzny w postaci jeden user - jedno forum. Piękno tkwi w róznorodnosci. :-)
        • wanilinowa Re: Do administracji. 03.09.08, 19:43
          Ilośc postów jest ta sama,
          > tylko rozmieszczona na większej liczbie forów.

nie do końca, forumowicze czują się swobodniej bez niesympatycznego aesa i
          "rozwijają skrzydła"
          no i pozostaje kwestia większej ilości odsłanianych stron
          • eela Re: Do administracji. 03.09.08, 19:59
            O tym właśnie piszę, że dobrze, że powstają nowe prywatne fora. Jesli komuś aes nie odpowiada zakłada przyjazne sobie forum bez cenzury, "rozwija skrzydła" jak sama twierdzisz. :-)
            Ilość forów jest mniej wiecej stała, około 5 tys. 10 forów w jedną czy drugą stronę nie sprawia żadnej różnicy.
            • jureek Re: Do administracji. 03.09.08, 20:06
              Przy okazji. O co chodziło z tym Barem? Cały dzień się głowię i przuypomnieć
              sobie nie mogę.
              Jura
        • vicky17 Re: Do administracji. 03.09.08, 19:49
          eela napisała:

> Sądzisz, że poszczególni forumowicze się rozmnażają? Ilośc postów jest ta sama,
          > tylko rozmieszczona na większej liczbie forów. Jest demokracja, nie ma pańszcz
          > yzny w postaci jeden user - jedno forum. Piękno tkwi w róznorodnosci. :-)

i w zamykaniu prywatnych forow pod byle jakim powodem,a o ten nie trudno w
          agorze.na miejscu userow zastanowila bym sie dosc dlugo nad tym jakie forum
          zakladaja,bo na pewno ich oponenci beda robili wszystko by ich zniszczyc a agora
          nie zrobi nic by im pomoc.
          • dana33 Re: Do administracji. 03.09.08, 19:56
            ale cie bola, rochellino, te twoje 3 zamkniete fora, ale cie bola...
            nie przestajesz o tym pisac... :)))
          • siwa Re: Do administracji. 04.09.08, 09:41
            vicky17 napisała:

> i w zamykaniu prywatnych forow pod byle jakim powodem

Skandaliczny antysemityzm nie jest byle jakim powodem. To powód raczej dość poważny.
            • vicky17 Re: Do administracji. 04.09.08, 16:49
              siwa napisała:

> vicky17 napisała:
              >
              > > i w zamykaniu prywatnych forow pod byle jakim powodem
              >
              > Skandaliczny antysemityzm nie jest byle jakim powodem. To powód raczej dość pow
              > ażny.
              >

hm o ile mi wiadomo propagowanie organizacji terrorystycznych jest lamaniem
              prawa i rownie skandalicznym zachowaniem..jakos to innym uchodzi zupelnie
              gladko. poza tym pod antysemityzm podciagneliscie krytyke pewnego zachowania i
              narodu a to ma miejsce dzien w dzien w duzo gorszym wydaniu na waszych serwerach
              i na forach tzw.publicznych,jak rownie ma miejsce rasizm i ponizanie wielu
              religii...a to juz nie wadzi nikomu i niczego nie lamie,przeto nic zamykac nie
              trzeba choc sie straszy co rusz .
              • mali.sa Re: Do administracji. 04.09.08, 17:51
                > i na forach tzw.publicznych,jak rownie ma miejsce rasizm i ponizanie wielu
                > religii...a to juz nie wadzi nikomu i niczego nie lamie,przeto nic zamykac nie
                > trzeba choc sie straszy co rusz .

Widzisz na naszym forum łamanie regulaminu lub prawa? Zgłoś!
                • vicky17 Re: Do administracji. 04.09.08, 18:26
                  mali.sa napisała:

> > i na forach tzw.publicznych,jak rownie ma miejsce rasizm i ponizanie wiel
                  > u
                  > > religii...a to juz nie wadzi nikomu i niczego nie lamie,przeto nic zamyka
                  > c nie
                  > > trzeba choc sie straszy co rusz .
                  >
                  > Widzisz na naszym forum łamanie regulaminu lub prawa? Zgłoś!
                  >

podobno macie moderatow pilnujacych porzadku co w koncu na moim forach
                  robiliscie 24/7. innym to jakos uchodzi bo rzekomo nic o takich organizacjach
                  nie wiecie a poza tym na forach prywatnych ponoc wlasciel jest obowiazany do
                  przestrzegania prawa i netykiety i z nim trzeba by konferowac na temat jej
                  lamania:)
                  jakbym chciala to moge wam podetkanac dziesiatki wpisow z dowolnego forum
                  moderowanego przez waszych adminow czy prywatnego,gdzie obrazliwe teksty i wpisy
                  sa znacznie gorsze od tego co nam bylo wolno,ale po co odgrzewac stare koltety w
                  koncu niczego to nie zmieni tak czy tak.
            • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 11:38
              > Skandaliczny antysemityzm nie jest byle jakim powodem. To powód raczej dość pow
              > ażny.
              >

Jeśli zamykacie forum prywatne za antysemityzm (jeśli zarzuty są prawdziwe to w
              pełni popieram) to powinniście też poważnie przyjrzeć się forom publicznym
              Polonia i Emigracja, gdzie "pyerdolona bulba" jest najłagodniejszą wrzutą.

Uprzedzając żelazną formułkę z mailem, byłam tam tylko kilka razy, przez główną
              stronę forum i to co widziałam, to pewnie wierzchołek góry lodowej. Najgorsze
              posty zgłosiłam koszem, ale to przecież niewiele zmienia.

Bardzo proszę o konsekwencję i zachowanie proporcji w karaniu antypolonizmu, bo
              to przecież ta sama kategoria co antysemityzm, prawda?
              • pozarski Re: Do administracji. 06.09.08, 12:28
                Mozesz mi wytlumaczyc jak antypolonizm i antysemityzm to ta sama kategoria?
                Nigdy nie moglem tego pojac.
                • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 12:31
                  Czego nie możesz pojąć? że wypowiedzi obrażające Polaków powinny być traktowane
                  tak samo jak te obrażające Żydów?
                  • pozarski Re: Do administracji. 06.09.08, 13:10
                    Antysemityzm to nie jest kategoria obrazania. Nie znasz historii,czy co?
                    • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 13:14
                      sugerujesz, że vicky na swoim forum mordowała Żydów?

>Nie znasz historii,czy co?

znam. co chcesz wiedzieć?
                      • pozarski Re: Do administracji. 06.09.08, 13:50
                        Chce sie zapytac: czym sie rozni antysemityzm od antypolonizmu. Odpowiedz mi na
                        to pytanie,a zobaczymy,czy znasz historie,czy zupelnie nie masz pojecia o co
                        chodzi. Nawiasem mowiac: Czy Vicky mordowala Zydow? Slowa, ktore czesto
                        wypowiada doprowadzily do morderstwa. To niewazne,czy mordowala wlasnymi rekami.
                        • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 14:28
                          czy masz coś do powiedzenia w sprawie wulgarnych komentarzy na forach Emigracja
                          i Polonia?
                          • pozarski Re: Do administracji. 06.09.08, 14:32
                            To jest odpowiedz. Dziekuje.
                            • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 14:36
                              wiedziałam. również dziękuję. na przyszłość spróbuj trzymać się tematu bo
                              rozmyłeś mi moje pytanie
                    • wanilinowa PS: 06.09.08, 13:21
                      > Nie znasz historii,czy co?

bardzo chętnie opowiedziałabym Ci o moim dziadku który został zamordowany za
                      polską narodowość, ale nie o to chodzi w tej dyskusji.

koniec offtopicu, proszę o wypowiedzi na temat.
                      • pozarski Re: PS: 06.09.08, 13:52
                        No,przykro mi. Moglbym ci opowiedziec o moich dziadkach i babciach z ich
                        rodzinami,ktorzy zostali zamordowani za swoja zydowska narodowosc. Ale czy
                        jestesmy na licytacji?;(
                        • wanilinowa Re: PS: 06.09.08, 14:38
                          nie jesteśmy. jesteśmy na forum o moderacji, na dyskusje o przeszłości Żydów
                          odsyłam na forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25695
              • snajper55 Re: Do administracji. 06.09.08, 14:45
                wanilinowa napisała:

> Bardzo proszę o konsekwencję i zachowanie proporcji w karaniu antypolonizmu,

A znasz jakieś anypolonistyczne (to ci, co nie lubią polonistek ?) forum ?

S.
                • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 14:50
                  czy jest na sali jakiś dorosły?

ciekawe czy równie ochoczo nabijalibyście się z wrogości wymierzonej w inne nacje.
                  • pozarski Re: Do administracji. 06.09.08, 15:02
                    Zadalem ci pytanie,na ktore mi nie odpowiedzialas,bo tez zadnej odpowiedzi nie
                    znasz. Jakis dzwon dzwoni,ale nie wiesz w ktorym kosciele.;)
                    • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 15:13
                      czym się różni antysemityzm od antypolonizmu? odpowiadam: jedno zabił twojego
                      dziadka a drugie mojego. podaj mi JEDEN powód uzasadniający dyskusję o
                      antysemityzmie w tym konkretnym wątku. ja nie widzę takiego dlatego po raz
                      kolejny wnoszę o to żebyś przestał ciągnąć ten offtopic.

ja również zadałam ci pytanie: czy masz coś do powiedzenia na temat który
                      poruszyłam swoim pierwszym postem?
                      • pozarski Re: Do administracji. 06.09.08, 16:02
                        To NIE JEST dobra odpowiedz. Antysemityzm to ideologia; antypolonizm (jesli w
                        ogole cos takiego istnieje; wiesz kto pierwszy na to wpadl i z jakiej okazji?
                        wygugluj sobie) to punkt widzenia. Co do reszty: Ty pierwsza wmieszalas
                        antysemityzm do watku:

Re: Do administracji.
                        wanilinowa 06.09.08, 11:38 Odpowiedz

> ażny.
                        >

Jeśli zamykacie forum prywatne za antysemityzm (jeśli zarzuty są prawdziwe to w
                        pełni popieram) to powinniście też poważnie przyjrzeć się forom publicznym
                        Polonia i Emigracja, gdzie "pyerdolona bulba" jest najłagodniejszą wrzutą.

Uprzedzając żelazną formułkę z mailem, byłam tam tylko kilka razy, przez główną
                        stronę forum i to co widziałam, to pewnie wierzchołek góry lodowej. Najgorsze
                        posty zgłosiłam koszem, ale to przecież niewiele zmienia.

Bardzo proszę o konsekwencję i zachowanie proporcji w karaniu antypolonizmu, bo
                        to przecież ta sama kategoria co antysemityzm, prawda?
                        • wacikowa Re: Do administracji. 06.09.08, 16:19
                          pl.wikipedia.org/wiki/Antypolonizm
                          Sam się "wygugluj"!
                          Jedno i drugie to ideologia!
                          Znawca się znalazł.
                          buhaha!
                          • snajper55 Re: Do administracji. 06.09.08, 16:36
                            wacikowa napisała:

> pl.wikipedia.org/wiki/Antypolonizm
                            > Sam się "wygugluj"!
                            > Jedno i drugie to ideologia!

Być może. Tylko o ideologii antypolonistycznej nikt jeszcze nie słyszał. Musisz
                            dopiero opracować składające się na nią poglądy, idee i takie tam inne rzeczy.

S.
                          • pozarski Re: Do administracji. 06.09.08, 19:17
                            wacikowa napisała:

> pl.wikipedia.org/wiki/Antypolonizm
                            > Sam się "wygugluj"!
                            > Jedno i drugie to ideologia!
                            > Znawca się znalazł.
                            > buhaha!

A co to za ideologia? Kto jest jej tworca?
                        • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 16:19
                          > antypolonizm (jesli w
                          > ogole cos takiego istnieje;

nazwa ma drugorzędne znaczenie, chodzi mi o wpisy o "polakach bulbonach którym
                          słońce z doopy świeci", o "brudnym polactwie które mieszka z zaszczanych blokach"
                          w żadnym z siedmiu swoich wpisów w tym wątku nie odniosłeś się do meritum. jeśli
                          NIE ROZUMIESZ w czym tkwi problem, to w powyższych zdaniach zamień sobie
                          "Polaka" na "Żyda" a "polactwo" na "żydolstwo" i pomyśl przez chwilę czy takie
                          forum nie powinno zostać dokładnie pozamiatane.

> Co do reszty: Ty pierwsza wmieszalas
                          > antysemityzm do watku:

błąd. antysemityzm wmieszała do wątku administracja, do której skierowałam swoje
                          pytanie.
                          • ariadna-enta Re: Do administracji. 06.09.08, 17:49
                            powiedzenie o brudnych polaczkach mieszkających w zaszczanych
                            blokach nie jest na pewno przyjemnie,czuć w tym pogardę
                            ale nie mówi się,że Polacy sa winni całemu złu świata
                            iże rzadzą światem,że wszedzie pchaja swoje łapska jak się to mówi
                            imówiło o Zydach bardzo często.

poza tym czy my Polacy nie mówimy z pogardą o innych nacjach?
                            niejeden mógłby powiedzieć o jakimś polskim anty,a to kacap,a to
                            Szwab,negatyw,asfalt itd
                            Co ionnego jednak mówić o kimś z lekceważeniem,poczuciem wyższosci
                            a co innego udawadniać od wieków,że sa zakałą ludzkości jak to mówią
                            antysemici o Zydach.
                            • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 18:09
                              proszę pokazać mi w którym miejscu bronię antysemityzmu? napisałam przecież na
                              samym początku: "Jeśli zamykacie forum prywatne za antysemityzm (jeśli zarzuty
                              są prawdziwe to w pełni popieram)..."

> powiedzenie o brudnych polaczkach mieszkających w zaszczanych
                              > blokach nie jest na pewno przyjemnie,czuć w tym pogardę
                              > ale nie mówi się,że Polacy sa winni całemu złu świata
                              > iże rzadzą światem,że wszedzie pchaja swoje łapska jak się to mówi
                              > imówiło o Zydach bardzo często.

dla mnie to tylko różnica w zarzutach. oba przykłady które podałaś są przykładem
                              irracjonalnych uprzedzeń i jako takie powinny znikać z publicznej przestrzeni. o
                              tym tylko jest mój pierwszy post, ale widzę że niedługo przyjdzie mi przepraszać
                              za to że ośmieliłam się porównać pogardę w stosunku do Żydów i Polaków.
                              • ariadna-enta Re: Do administracji. 06.09.08, 18:33
                                pogarda pogardzie nierówna
                                czasem konczy się tylko na słownym zniewazeniu,czasem na rękoczynach
                                czy mordzie.Czasem słowa mijają bez echa,a czasem sama wiesz.

jestem przeciw wszystkim anty,wkurzają mnie takie rzeczy
                                kierowanie się stereotypami,ale to jest w ludziach silniejsze.Jest
                                akcja i reakcja.
                                dobra zostawmy antysemityzm na boku na razie
                                o nas mówią nie zawsze laurkowo,ale czy my jesetśmy bez winy?
                                to zawsze działa na zasadzie wzajemności.
                                Nie ma nacji lubianej i podziwianej do końca,wiec dlaczego Polacy
                                mają być jakims wyjątkiem?
                                Może nie do końca to akceptujemy,ale tak jest.Irracjoanlne
                                upzredzenia były,są i będa czy nam się to podoba czy nie.
                                • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 19:15
                                  > o nas mówią nie zawsze laurkowo,ale czy my jesetśmy bez winy?
                                  > to zawsze działa na zasadzie wzajemności.

nie rozumiem, jaką widzisz wzajemność w tym że jakiś kretyn napisze to co
                                  przytoczyłam wcześniej?

mamy przejść do porządku dziennego nad tym że na forum publicznym rzyga się
                                  inwektywami o śmierdzących bulbończykach?? to może przywrócimy to antysemickie
                                  forum prywatne jeśli:
                                  > Irracjoanlne upzredzenia były,są i będa czy nam się to podoba czy nie.

aa zapomniałam że tego nie wolno nawet porównywać..
                                  • ariadna-enta Re: Do administracji. 06.09.08, 19:47
                                    a dlaczego z pzreproszeniem brudnego polaczka nie mozna porównać ze
                                    śmierdzącym kacapem ,czy wrednym Zydem?
                                    to Ty własnie stopniujesz i robisz różnice
                                    Jasne,że pięknie by było jakby takie rzeczy nie miały miejsca
                                    i nie wmawiaj mi,że coś akceptuję
                                    tylko mówię,że jak długo jestem na forach agory widzę kretynów
                                    co zawsze lubia sobie popluć ,popisać się swoim chamstwem
                                    masz pomysł co z tym zrobić?
                                    bo dla mnie jedynym wyjściem byłoby zamaknięcie połowy,albo i więcej
                                    forów.
                                    • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 19:53

> a dlaczego z pzreproszeniem brudnego polaczka nie mozna porównać ze
                                      > śmierdzącym kacapem ,czy wrednym Zydem?

bo kiedy próbuję to robić to panowie pozarski i snajper zarzucają mi
                                      nieznajomość historii i rozwijają offtopową dyskusję o antysemityzmie

> to Ty własnie stopniujesz i robisz różnice

w jaki sposób to robię? ja właśnie domagam się równego traktowania pogardliwych
                                      opinii. nie rozumiem Twojego postu..
                          • pozarski Re: Do administracji. 06.09.08, 19:23
                            Nie. Siwa ci odpisala na pytanie o to, dlaczego zamknieto forum Vicki. A ty
                            rozkrecilas sprawe.
                            • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 19:27
                              po pierwsze siwa mi na nic nie odpisała, chyba mylisz mój nick z kimś innym.

po drugie: zacznij pisać na temat. nie odniosłeś się do reszty mojego postu.

nazwa ma drugorzędne znaczenie, chodzi mi o wpisy o "polakach bulbonach którym
                              słońce z doopy świeci", o "brudnym polactwie które mieszka z zaszczanych blokach"
                              w żadnym z siedmiu swoich wpisów w tym wątku nie odniosłeś się do meritum. jeśli
                              NIE ROZUMIESZ w czym tkwi problem, to w powyższych zdaniach zamień sobie
                              "Polaka" na "Żyda" a "polactwo" na "żydolstwo" i pomyśl przez chwilę czy takie
                              forum nie powinno zostać dokładnie pozamiatane.

po trzecie, jeśli nie potrafisz spełnić puntu drugiego to daj mi wreszcie spokój.
                • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 16:46
                  snajper55 napisał:

> A znasz jakieś anypolonistyczne (to ci, co nie lubią polonistek ?) forum ?
                  >
                  > S.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=69697038&a=70072844
                  chyba jednak wiesz o czym mówię, skoro sam używasz tego terminu. kłopot w tym,
                  że kiedy ja pokazuję palcem konkretny objaw (który według Ciebie ciężko wskazać)
                  to Ty rżniesz głupa rzucając coś o polonistkach. pozostawię to bez komentarza..

nadal oczekuję jakiejś rzeczowej odpowiedzi, niekoniecznie od forumowiczów
                  którzy zaprezentowali się powyżej.
                • bj32 Re: Do administracji. 11.09.08, 19:47
                  Ja znam. Czytuję Społeczeństwo. I Polską_potęgę_światową.
                  Zdecydowanie zakłada wątki antypolonistyczne pod każdym względem:
                  niedość, ze Polacy są paskudni to jeszcze jego polszczyzna
                  pozostawia do życzenia dużo wiecej niż moja.
              • vicky17 Re: Do administracji. 06.09.08, 18:11
                wanilinowa napisała:

>
                > Jeśli zamykacie forum prywatne za antysemityzm (jeśli zarzuty są prawdziwe to w
                > pełni popieram) to powinniście też poważnie przyjrzeć się forom publicznym
                > Polonia i Emigracja, gdzie "pyerdolona bulba" jest najłagodniejszą wrzutą.
                >
                > Uprzedzając żelazną formułkę z mailem, byłam tam tylko kilka razy, przez główną
                > stronę forum i to co widziałam, to pewnie wierzchołek góry lodowej. Najgorsze
                > posty zgłosiłam koszem, ale to przecież niewiele zmienia.
                >
                > Bardzo proszę o konsekwencję i zachowanie proporcji w karaniu antypolonizmu, bo
                > to przecież ta sama kategoria co antysemityzm, prawda?

:)) czy chcialabys by gie wu karala tak samo za
                antypolonizm,antyarabizm,antykomunizm i inne anty jak za tzw.antysemityzm,
                ktorym jest np.nazwanie zyda zydem:)
                wacikowa nie sadze bys po wymianie slowa z tzw.ekspertami od netykiety
                giewu,ktorzy sami nazywaja Polakow katofaszystami,smierdzacymi
                polaczkami,polonia z jackowa a na innych forach otwarcie pogardzaja niektorymi
                nacjami i ich religia popierajac jawnie organizacje terrorystyczne etc. miala
                watpliwosci dlaczego niektorym zamyka sie forum pod byle pretekstema i nnych i
                owszem firmuje sie wlasnym szyldem i za pomoca wlasnych aesow.

slowo antysemityzm jest juz tak oklepane i de mode,ze az dziw bierze iz ktos w
                nie wierzy w takim,jak tu wydaniu:)
                smiech pusty mnie ogarnia na te jeki pozarskiego,snajpera i innych,ktorzy dzien
                w dzien chamsko obrazajac Polakow,ich historie,wiare i tradycje..sami placza nad
                brakiem szacunku dla tych,ktorzy tak wlasnie sie zachowuja.
                masz racje wacikowa,ze ten kto zabil twego dziadka jest takim samym bandyta jak
                ten kto zabil innego dziadka..tyle,ze ten kto zabil twego dziadka dla piszacych
                tu zydow i giewu jest nieistotny.
                • absztyfikant Re: Do administracji. 06.09.08, 20:15
                  A o mnie ani slowa?????????? Chlip, chlip...

vicky17 napisała:
                  > smiech pusty mnie ogarnia na te jeki pozarskiego,snajpera
                • absztyfikant "nazywanie zyda zydem" 06.09.08, 20:19
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=79451249&a=79472435
                  • absztyfikant parchaty jezyk 06.09.08, 20:22
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=72510416&a=72511112
                    • i-love-2-bike iscie parchaty jezyk 06.09.08, 20:34
                      w wykonaniu dany33 i niepotrzebnie skasowany przez gazete..
                      a jesli masz ochote na twoje kulturalne to mam ich pod dostatkiem rowniez,bo i
                      ciezko twoj styl,jezyk i kulture przebic byle czym.
                      tego typu opinie sa mile widziane a wlasciciele for,ktore je glosza nie sa wcale
                      szykanowani lub posadzeni o tzw.antycostam lub rasizm. do tego pochodzi jawne
                      propagowanie czyto terrorystycznej organizacji kahane chai,ktorego chore i
                      zboczone idee sa jak najbardziej powielane na pewnym forum zupelnie jawnie.

"arabowie tylko klamia klamstwa maja w genach
                      nie wierze zadnej informacji podawanej przez
                      arabow.... tak juz maja.... geny, geny"

"nu, jak moje dzieci beda zabijac, to juz nie beda dziecmi. juz beda doroslymi
                      ludzmi. ich dzieci zabijaja juz w wieku 5-17 lat i to masowo"

"To nie ja wrzeszczę, że pięciolatki - gdziekolwiek na świecie - są masowymi
                      mordercami..", ograniczylam sie do tzw. palestynczykow"

"jak zobaczysz gdzies jakas petycje przeciwko meczetom i zalewaniem europy przez
                      islam, to daj mi znow remez....
                      podpisze natychmiast: niech bedzie skrajnie prawicowa, nazistowska"

"arabowie to rasa okrutna, prymitywna, bez wyksztalcenia, majaca za glowny cel
                      tylko i wylacznie mordy na "innych" "bardzo mi przykro, ze 80% arabow popiera
                      terroryzm i tym amym tez sa terrorystami"
                      "bo wlasnie te 80% terrorystow to bym gladko zlikwidowala"

"wczoraj podpisalam petycje, zeby z gazy nie wychodzic, a jak to sie nie uda, bo
                      sharon prze naprzod, to podpisze nastepna, zeby wszystko wyburzyc i zostawic im
                      te piachy, ktore my zastalismy tam 40 lat
                      temu."

"ta 13-letnia dziewczynka byla podejrzana, bo znajdowala sie tam, gdzie nie
                      powinna byla byc." - O dziewczynce idacej do szkoly zabitej strzalem w plecy
                      przez "zolnierza" izraelskiego a potem dobita kilkunastoma strzalami.

"To nie ja wrzeszczę, że pięciolatki - gdziekolwiek na świecie - są masowymi
                      mordercami..", ograniczylam sie do tzw. palestynczykow"

"fakt jest, ze jak juz 3-letnie sie trenuje, to wlasciwie juz 4-letnie powinny
                      wiedziec jak si rzuca granatem jak taki smarkacz ma rzucic granat na naszych
                      zolnierzy, to oczywiscie trzeba go zabic"
                      • pozarski Dobrze,zeby tamte depresyjne uczestniczki 06.09.08, 20:39
                        wiedzialy, ze i love 2 bike to kolejny nick vicky17. Bo sie pogubia.;)
                        • snajper55 Re: Dobrze,zeby tamte depresyjne uczestniczki 06.09.08, 22:15
                          pozarski napisał:

> wiedzialy, ze i love 2 bike to kolejny nick vicky17. Bo sie pogubia.;)

Może byś tam wrzucił ten post o śp. Irenie Sendlerowej.
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=79451249&a=79472435
                          Niech wiedzą, z kim rozmawiają.

S.
                          • pozarski Re: Dobrze,zeby tamte depresyjne uczestniczki 07.09.08, 01:00
                            Swietny pomysl. Niech wiedza,ze wrog mojego wroga nie zawsze jest przyjacielem.
                            • vicky17 Re: Dobrze,zeby tamte depresyjne uczestniczki 09.09.08, 00:00
                              pozarski napisał:

> Swietny pomysl. Niech wiedza,ze wrog mojego wroga nie zawsze jest przyjacielem.

no i co ,jak sie dowiedzialy,ze nie jestem ani nie bede twoim przyjacielem bo to
                              watpliwa przyjemnosc, to co..masz juz je w swojej kieszeni bohatyrze kulturaly
                              inaczej?
                              he,he snajper i SP Sendlerowa.. on sam jej zapalal swieczki w tym kosciele gdzie
                              PPS ja zegnal a on oczywiscie razem z toba do Mszy Sw. tam sluzyl:)
                              wy chlopcy macie czasem poczucie humoru w typie pensjonariuszy zakladu zamknietego.
                              bujajcie sie dalej bo dostarczacie niezlej rozrywki po kolacji a przy zachodzie
                              slonca,jak i ta reszta grona cieniutkich rasistow i propagadnowej,oszolomskiej
                              ekstremy.
                              • dana33 Re: Dobrze,zeby tamte depresyjne uczestniczki 09.09.08, 12:33
                                zabanowano cie na aquanecie, rochellino, ze teraz przychodzisz pluc
                                na moderacje? wyklikalam cie za chamski post....
                      • dana33 Re: iscie parchaty jezyk 06.09.08, 20:42
                        a to nie prawda, ze trenuja 3-latki, rochellino?
                        i powiem ci cos jeszcze, bos durna strasznie: jeszcze poltora roku
                        temu mielismy w israelu zamachy co miesiac, a jeszcze wczesniej 2
                        razy w tygodniu..... jakby to zydzi urzadzali ci pod nosem takie
                        zamachy, ze nie wypuszczalabys dziecka z domu ze strachu, ze zginie,
                        to ciekawa jestem, z jakim zrozumieniem bys pisala o tych
                        terrorystach.... bo tymczasem zaden zyd nie probowal ci dziecka
                        zabic, nawet nie dac ci w morde, a ziejesz nienawiscia do zydow w
                        ogole i do mnie osobiscie w kazdym twoim poscie....

ale zasejfowalam sobie ten twoj wpis, bo mam dowod, ze nie tylko ja
                        sejfuje twoj wypowiedzi, ale ty moje tez, chociaz oczywiscie plujesz
                        tylko na nas, ze sejfujemy i zapewniasz w co drugim poscie, ze ty
                        nie tracisz czasu na sejfowanie.... wlasnie udowodnilas swoje
                        klamstwo.... nie ze jestem zdziwiona.... :))))
                • dana33 Re: Do administracji. 06.09.08, 20:30
                  czy mozesz rochellino dac jakies przyklady na "pozarskiego,snajpera
                  i innych,ktorzy dzien w dzien chamsko obrazajac Polakow,ich
                  historie,wiare i tradycje.. "???? czy znowu puste slowa, zeby
                  oskarzyc innych o to, co sama robisz?
                  to moze ci przypomne, git?

7 wrzeszczacych bachorow przez 7 godzin i tatus
                  w kapeluszu,ktorego to nawet nie bralo jakos mnie nie rajcowalo.
                  wspolczulam wygolonej,ale w koncu widzialy koszerne galy co sobie
                  wybieraly.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=78928729&a=79106140

po tym wpisie widac,ze nie bo zydzi najwyrazniej zawsze przejmuja
                  sie cudzymi brudami a swoich to jak widac po pierwszym wpisie nie
                  widza,chociaz jak widze lista tych rabinow pedofili jest dluga jak
                  stad do podkrakowskiej,ciemnej wsi polskiej.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=76810074&a=76823775

w tym ostatnim widac nie tylko twoj szalejacy antysemityzm, ale i
                  obrazanie polakow i polskiej wsi, o ktore oczywiscie oskarzasz tutaj
                  pozarskiego i snajpera...... o twoim pisaniu o slaskim smrodku to
                  juz wspominalam nie raz....
                  ty zawsze, ale to zawsze i bez wyjatku oskarzasz innych.
                  spojrz sie w koncu na siebie i na to co piszesz....
                  • pozarski Re: Do administracji. 06.09.08, 20:36
                    Dana, daj spokoj. Strata czasu.
                    • absztyfikant Re: Do administracji. 06.09.08, 20:42
                      A o Tobie Pozarsiu Vicky nie zapomniala.. Strata czasu na pewno, ale ile zabawy?:)
                      • dana33 Re: Do administracji. 06.09.08, 20:47
                        najbardziej to mi sie spodobalo, ze oskarzyla snajpera o
                        antypolskosc...... :))))
                        nu, ale puste slowa to ona rzuca juz od lat dzien w dzien...
                        tak juz ma wlasnie.....
                      • pozarski Re: Do administracji. 06.09.08, 20:47
                        Rachelcia jest sklamana koncem naszej czasami dosc zabawnej przyjazni.
                        Starosc,nie radosc,nawet jak sie maluje pazurki na niebiesko.;)
                        • wacikowa Z netykiety! 06.09.08, 23:13
                          -Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
                          -Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum.

Banda dzieciaków jesteście .
                    • ariadna-enta Re: Do administracji. 06.09.08, 20:47
                      dlaczego spokój?
                      mamy tu wojowniczki o równe traktowanie wszystkich nacji
                      z tym,że o pewnych można żle bo to mówienie prawdy i gęby nie mozna
                      zatykać
                      o innych wcale ,albo dobrze
                      taka to jest ich sprawiedliwość i tolerancja.
                      • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 22:49
                        > mamy tu wojowniczki o równe traktowanie wszystkich nacji
                        > z tym,że o pewnych można żle bo to mówienie prawdy i gęby nie mozna
                        > zatykać
                        > o innych wcale ,albo dobrze
                        > taka to jest ich sprawiedliwość i tolerancja.

proszę mnie nie podpinać pod swoją wojnę aquanetową.
                      • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 22:52
                        a jeśli masz coś do mnie to odpowiedz w miejscu w którym poprosiłam o jakiś
                        przykład mojej nietolerancji.

tak strasznie was boli i dziwi sprzeciw wobec plucia na "bulbę" że straciliście
                        zdolność logicznego myślenia.
                        • ariadna-enta Re: Do administracji. 06.09.08, 23:27
                          pzrestań wciskac mi dziecko w brzuch
                          ja sie burzyłam za bulbę? napisałam przecież,że to pogardliwe
                          tylko tak się jakoś w składa czego nie możesz pojąć,że Polaków aż
                          tak bardzo się nienawidzi jak Zydów
                          nie słychać aż tyle złego na nasz temat
                          owszem nieprzyjemnego,ale nie złego.
                          co jest gorsze i może mieć gorsze konsekwencje
                          ten nieszczesny bulba,czy kiedy sie mówi,że Zydzi są na przykład
                          winni wojny w Iraku,że kradną polską kasę ,że się panoszą wszędzie?
                          tu nie o określenia chodzi,ale ich wymowę i siłę rażenia
                          więcej tłumaczyć nie będę
                          • wanilinowa Re: Do administracji. 06.09.08, 23:37
                            ślicznie, a teraz jaki ma to związek z moją prośbą o przyjrzenie się forom
                            polonia i emigracja?

(to jest oczywiście pytanie retoryczne)
                            • ariadna-enta Re: Do administracji. 06.09.08, 23:52
                              a kto na tych forach pisze?
                              może Polacy z emigracji i maja takie zdanie o samych sobie i z
                              pogrdą parzą na tych biedaków co w kraju zostali
                              bo i z czymś takim się często spotykam.
                              hasełka typu "wstydzę sie,że jestem Polakiem" albo "jesteśmy narodem
                              dewotów i złodziei" lub "wyjechałem z tego kraju bo tu jest syf"
                              to wcale nie takie rzadkie
                              .Nie mówie o wszystkich oczywiście.
                              piszą tam cudzoziemcy?chyba raczej mało.
                              ale zobaczę jak tam wyglada,choć jako nieemigrantce niektóre tematy
                              będą obce.
                              • absztyfikant Re: Do administracji. 07.09.08, 00:11
                                Jesli widzisz wulgarne posty Wanilinowa, to zglaszaj je. Same sie przeciez nie
                                usuna. Ja przykladowo nawet nie mialem pojecia o istnieniu tego forum.
                                • wanilinowa Re: Do administracji. 07.09.08, 00:29
                                  napisałam już, że zgłosiłam, ale tematyka forum jest mi obca i byłam tam
                                  przypadkiem. ta stajnia augiasza potrzebuje pełnoetatowej sprzątaczki a nie
                                  przypadkowych przechodniów klikających w kosz. wpisy tam wiszące mnie obrażają,
                                  abstrahując już od inwektyw jakimi wzajemnie obrzucają się emigranci i ci co
                                  zostali.

> Jesli widzisz wulgarne posty Wanilinowa, to zglaszaj je. Same sie przeciez nie
                                  > usuna. Ja przykladowo nawet nie mialem pojecia o istnieniu tego forum.
                                  >

nie musisz mieć pojęcia o każdym forum, a FoM jest właśnie po to żeby dyskutować
                                  o moderacji (nie jest to przedłużenie aquanetu, wbrew temu co tu wypisujecie)
                                  • absztyfikant Re: Do administracji. 07.09.08, 00:35
                                    Aquanet to specyficzne miejsce. Praktycznie wszystkie osoby udzialajace sie w
                                    tym watku pisuja na dziestakach innych foroww, wiec nie wiem czy nalezaloby
                                    postrzegac nas przez opryzmat Aquanetu;) Aquanet to taka ustawka 24/7.

A co do tego forum dziwnego emigrantow. Wiesz, na tym portalu jest kilka tysiecy
                                    forow i administracja nie ma jak kontrolowac kazdego wpisu. Masz dwa wyjscia:
                                    sygnalizowac szlam albo cierpiec. Mozesz tez zostac tam administratorka
                                    spoleczna , jesli sie administracja zawodowa zgodzi;)
                                    • wanilinowa Re: Do administracji. 07.09.08, 00:58
                                      zwróciłam też uwagę na to że forum emigracja nie poszukuje nawet admina
                                      społecznego, wygląda więc na to że nie było wcześniej sygnałów na temat tego
                                      forum - i stąd mój post. uważam że agora odpowiada za stan swojego podwórka,
                                      zwłaszcza publicznego. jeśli sobie nie radzą to może powinni zatrudnić więcej
                                      osób, albo zwabić jakoś kompetentnych aesów (patrząc na obecnych, brzmi to jak
                                      oksymoron).. tak czy owak to nie jest problem użytkowników.

na aesa się nie wybieram bo nie mam predyspozycji, forum jest mi obce, a
                                      nożyczek nikt by mi nie dał nawet do popilnowania.
              • mali.sa Re: Do administracji. 08.09.08, 20:35
                Ale o żelazną formułkę z mailem aż się prosi, bo jak wiesz nie czytamy całego
                forum.:>
                Oczywiście lżenie jakiegokolwiek narodu jest niezgodne z regulaminem i prawem i
                jeśli natrafiamy na jego przejawy na forum, jest natychmiast usuwane.
                • pozarski Re: Do administracji. 08.09.08, 20:47
                  mali.sa napisała:

> Ale o żelazną formułkę z mailem aż się prosi, bo jak wiesz nie czytamy całego
                  > forum.:>
                  > Oczywiście lżenie jakiegokolwiek narodu jest niezgodne z regulaminem i prawem i
                  > jeśli natrafiamy na jego przejawy na forum, jest natychmiast usuwane.
                  >
                  Wolne zarty. Ale spokojnie wierz w to, co piszesz. Wiara gory przenosi.;)
                • wanilinowa Re: Do administracji. 09.09.08, 16:57
                  dziękuję za odzew. na żelazną formułkę mam żelazną odpowiedź:

"napisałam już, że zgłosiłam, ale tematyka forum jest mi obca i byłam tam
                  przypadkiem. ta stajnia augiasza potrzebuje pełnoetatowej sprzątaczki a nie
                  przypadkowych przechodniów klikających w kosz. wpisy tam wiszące mnie obrażają,
                  abstrahując już od inwektyw jakimi wzajemnie obrzucają się emigranci i ci co
                  zostali."

i

"zwróciłam też uwagę na to że forum emigracja nie poszukuje nawet admina
                  społecznego, wygląda więc na to że nie było wcześniej sygnałów na temat tego
                  forum - i stąd mój post. uważam że agora odpowiada za stan swojego podwórka,
                  zwłaszcza publicznego. jeśli sobie nie radzą to może powinni zatrudnić więcej
                  osób, albo zwabić jakoś kompetentnych aesów (patrząc na obecnych, brzmi to jak
                  oksymoron).. tak czy owak to nie jest problem użytkowników."

traktuję FoM jako księgę uwag klientów, które powinny być cenne dla gospodarza.
                  tak przynajmniej funkcjonuje biznes. sumienie mam czyste, mam nadzieję że ktoś
                  się tym zajmie
    • mika_p Re: Do administracji. 03.09.08, 22:59
      Pokazę ci coś lepszego.
      Alternatywa dla edzieckowego forum Rówieśnicy:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=573
      wygląda tak:
      forum.gazeta.pl/forum/0,80312,4086260.html?x=2433530
      :D
    • easy_door Re: Do administracji. 03.09.08, 23:59
      co do czego doprowadzili?.Oni moga w kazdej chwili zlikwidowac wszystkie foraczy
      p[rywatne czy nie.Ich cyrk i ich malpy.
    • Gość: Fociarz A co z forami fotograficznymi? IP: *.gprs.plus.pl 04.09.08, 19:43
      Kiedy zostanie wprowadzona możliwość założenia prywatnego fotoforum?
      • jan-w Re: A co z forami fotograficznymi? 04.09.08, 21:26
        Gość portalu: Fociarz napisał(a):
        > Kiedy zostanie wprowadzona możliwość założenia prywatnego fotoforum?
        Wyobraź sobie te prywatne fotofora założone przez trolle i przez nie nadzorowane ;-)
        • wanilinowa Re: A co z forami fotograficznymi? 04.09.08, 22:16
          sugerujesz że instytucja forum prywatnego służy tylko trollom? śmiała teza,
          nawet jak na ciebie
        • snajper55 Re: A co z forami fotograficznymi? 04.09.08, 22:42
          jan-w napisał:

> Wyobraź sobie te prywatne fotofora założone przez trolle i przez nie
          nadzorowane ;-)

To powinno być fotoforum. Otwarte.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34008

S. ;)
          • wacikowa Re: A co z forami fotograficznymi? 04.09.08, 22:49
            Nie wiesz co to jest stosunek analny i fetysz?
            Zapukaj, wpuszczą Cię i olśnią.
            • snajper55 Re: A co z forami fotograficznymi? 05.09.08, 00:43
              wacikowa napisała:

> Nie wiesz co to jest stosunek analny i fetysz?
              > Zapukaj, wpuszczą Cię i olśnią.

Zasugerowałem się nazwą i nie przeczytałem opisu. To ma być ten ekstremalny seks
              ? :(

S.
              • drugie_wcielenie Re: A co z forami fotograficznymi? 05.09.08, 06:36
                jak widac nader czesto sie sugerujesz, a zbyt malo czytasz :]
              • wacikowa Re: A co z forami fotograficznymi? 05.09.08, 08:52
                Dla jednych ekstrema dla innych nie.
                Nie pisałam żeby dołożyć ale żeby skorygować.
                Plus za przyznanie się do błędu.
    • helenka_z_doliny_troli Re: Do administracji. 05.09.08, 08:59
      porownywanie forum kobieta i depresja, to jak porowwnywanie kaczki i planu paryza.

tacy ludzie piszacy na forum kobieta potrzebuja moderatora. chlopcy osobno pod
      jedna sciana, dziewczynki osobno pod druga, to potrzebny byl wodzirej ktory ich
      zagna do tanca.

a na depresji to chorych kopia. koparami im na budowach kopac a nie chorych z
      glana. ledwo zesmy uciekli i przycupneli cichutko w konciku na nowym forumie, a
      tam znow snajper nas goni
      • wacikowa Re: Do administracji. 05.09.08, 09:16
        I jedno i drugie forum potrzebuje moderatora.
        Z głową na karku.
        • helenka_z_doliny_troli Re: Do administracji. 05.09.08, 09:24
          ciekawe ze piszacy na depresji nie potrzebuja moderacji, ale ci z innych forumow
          sa gleboko przekonani o potrzebie moderacji na depresji. wiadomo, nad chorymi
          trzeba czuwac. my tu na depresji wchodzimy z trolami w dialog a nawet w klotnie.
          bo my wiemy, ze :

aes odejdzie
          troll odejdzie
          ale forumowicz jest wieczny
          • wacikowa Re: Do administracji. 05.09.08, 09:36
            I jedno i drugie forum nie jest prywatne.
            • helenka_z_doliny_troli Re: Do administracji. 05.09.08, 09:57
              a co to znaczy ze nie jest prywatne?

kiedys myslalem ze to znaczy ze jest otwarte dla wszystkich, a prywaciarze niech
              sobie robia swoje getta i strzyga je jak zywoploty.

ale ostatnio okazuje sie ze fora nie-prywatne to fora prywatne administracji.
              zawsze zreszta pojawia sie argument przy dyskusji z moderatorem, ze to prywatny
              serewer agory.
              • wacikowa Re: Do administracji. 05.09.08, 10:13
                No i nic nie poradzisz że taki mają argument.
                Chcesz walczyć z wiatrakami?
                Maja prawo wrzucić tam moderatora. A że nie wychodzi to na dobre forum to już
                inna sprawa.
                Wisz co? A może zamiast toczyć boje ze snajperem i innymi to w ramach tego jak
                mówicie(ratowania forum"waszego") Usiądziecie i znajdziecie jakieś priorytety?
                Umówicie się z moderatorem że wątki które nie będą związane z tematyką forum
                albo trolle do usunięcia i pilnowania będziecie mu zgłaszać mailowo? Dajcie mu
                czas np miesiąc jeśli się nie sprawdzi to (mam nadzieję)administracja go usunie.
                • drugie_wcielenie Re: Do administracji. 05.09.08, 11:11
                  administracja raczej na to nie pojdzie. odnosze wrazenie, ze oni daja do zrozumienia, ze sa tutaj bogami, a caly ten plebs to zbyteczny dodatek na olimpie.
                  • pozarski Re: Do administracji. 05.09.08, 11:29
                    No przeciez sa bogami,a wy im skladacie holdy swoimi targami na
                    FoM.;)
                    • drugie_wcielenie Re: Do administracji. 05.09.08, 11:43
                      ja sie targuje ? ??
                      • pozarski Re: Do administracji. 05.09.08, 11:49
                        Generalizuje. Sam fakt,ze spedzacie tyle czasu po prosbie,chyba o
                        czyms swiadczy,nie? Z jednej strony chcecie tu pisac,ale z drugiej
                        domagacie sie ze strony bogow niebywalej dla bogow wyrozumialosci i
                        lagodnosci. Tak nie ma. A wyjscie jest proste: albo przestac pisac na
                        otwartych forach agory,albo isc gdzies indziej. A przede wszystkim
                        przymruzac oko.;)
                        • drugie_wcielenie Re: Do administracji. 07.09.08, 13:28
                          faktycznie generalizujesz. ja nie prosze. ja zauwazam. nei udzielam sie, nie hasam po forach. pomijajac jakies epizody z przeszlosci oprocz fof/fom pisuje/pisywalem na raptem trzech, a w tym jednym prywatnym. w wiekszosci przypadkow nie sa one warte najmniejszej uwagi. nie pisz wiec do/o mnie 'chcecie tu pisac', bo jak dla mnie to rybka gdzie pisze. chwilowo przebywanie tutaj nie nudzi mnie, a jesli taki stan zaistnieje, to naturalnie ulotnie sie stad. nie domagam sie wyrozumialosci i lagodnosci tylko przyzwoitego zachowania, stosowania sie do jakichs sensowmych zasad i rzetelnosci, skoro agora tak sie z tym afiszuje. tak powinno byc, a co za tym idzie nieudolnosc trzeba wskazac, a oni powinni w to skorygowac. wbrew pozorom, to dzialanie jest rowniez dla ich dobra. natomiast wyjscie, ktore proponujesz jest gorszym ujeciem konformizmu. tak dla zobrazowania.. wedlug takiej recepty, gdy w polsce byly ciezkie czasy wszyscy, ktorym sie to nie podobalo powinni byli wyjechac, a jednak czesc z nich zostala pomimo mozliwosci ucieczki.

ps. oko mruze w calkowicie innych sytuacjach, na pewno nie w przypadku bezczelnosci.
                          • pozarski Re: Do administracji. 07.09.08, 13:46
                            Konformizmu? Raczej wrecz odwrotnie. Porownanie z Polska nienajlepsze chyba, bo
                            prywatna spolka Agora,to nie politbiuro, jakkolwiek mozesz sobie tak myslec. Oni
                            maja swoj interes w tym,zeby te fora dzialaly tak, jak sobie to ustanowili w
                            swoim biznesplanie. Nic im nie przeszkadza fakt,ze komu sie to moze nie podobac.
                            Nie podoba ci sie? Idz gdzies indziej. Na FoM i FoF nie pisuje sie wg mnie
                            tak,jak na innych forach. Tu przychodzisz z konkretnym problemem, w
                            przewazajacej czesci - pretensja. Admini ustosukowuja sie do tego. Tyczasem
                            watki, ktore powinny tylko o tym traktowac,rozjezdzaja sie i pedza w kazdym
                            mozliwym kierunku. Moj punkt widzenia jest taki: Nie masz nic do powiedzenia,
                            nic nie mow.;)
                            • drugie_wcielenie Re: Do administracji. 07.09.08, 16:05
                              uciekanie, bo cos funkcjonuje zle to jednak konformizm. nie lepiej postarac sie, aby funkcjonowalo lepiej ? napisalem jak sobie to wyobrazam.

celowo napisalem 'zobrazowanie', aby uniknac slowa 'porownanie'. dla mnie ta roznica nie jest, az tak subtelna.

z tym podobaniem sie to wiesz jak jest. tym razem porownam np. do programow komputerowych. tworca stara sie zdobyc jak najwieksza rzesze uzytkownikow. jadnym z dosc oczywistych warunkow tego zdobywania jest komounikacja z uzytkownikiem i poprawanie tego co zle (na bazie zazalen). kiedys przytaczalem porownanie do urzedniczki z filmow barei. tutaj odnosi sie dokladnie takie wrazenie.

na fom/fof raczej nie uprawiam prywaty. wiem do czego sluza. jesli juz to sie zdarzy, to zgodnie z regulaminem administracja ma prawo to wyciac. jakkolwiek, moim zdaniem, administracja czesto zapedza sie w swoim (nad)interpretowaniu regulaminu. jednak to nie oznacza, ze w ogole mam nie wyrazac swojej opinii.

pkt widzenia masz dobry.
                              • pozarski Re: Do administracji. 08.09.08, 03:58
                                Uciekanie,bo cos funkcjonuje zle jest konformizmem? Pierwsze slysze.
                                Konformizm to uleganie wladzy;czasami dla swietego spokoju,a czasami
                                dla wyzszych wartosci(zwlaszcza pieniedzy). Uznanie,ze jest ponizej
                                mojej godnosci uzeranie sie z administratorami forow o wolnosc slowa
                                tam, gdzie mnie to ani grzeje,ani ziebi, to zaden konformizm, a
                                jedynie uznanie zasady: jestem w gosciach,nie zostawiam kupy na
                                srodku pokoju gospodarzy. Oni ustanowili sobie jakies prawa; ja sie
                                ich trzymam. Nie podobam sie im i banuja mnie? Nie wyklocam sie. Ide
                                sobie gdzies indziej,gdzie siedzom same liberaly.;)
                                • drugie_wcielenie Re: Do administracji. 08.09.08, 06:29
                                  '(...) jest gorszym ujeciem konformizmu.' to rowniez bylo napisane celowo. jelsi mam czas, to zdarza sie, ze bardziej przykladam sie do tego co pisze. natomiast nie ulega watpliwosci to, ze na konformizm mozemy nie patrzec w jeden i taki sam sposob.

niby w gosciach. zwroc jednak uwage, ze forum jest stowrzone m.in. specjalnie dla ciebie. byc moze okrutnie myle sie w takim stwierdzeniu. ponadto nie neguje istnienia natykiety, a takze nakazu jej przestrzegania. pisalem juz wczesniej, ze skoro obowiazuja pewne zasady, to powinny one obowiazywac wszystkich skoro nie ma wyraznego zastrzezenia. to chyba dosc rozsadne podejscie ? w przeciwnym razie tego kto je sporzadzil mozna nazwac klamca, a to juz pociaga za soba pewne konskwencje, m.in. brak poszanowania i wynikajace z niego podejscie do zasad takiej osoby lub grupy.
                                  • pozarski Re: Do administracji. 08.09.08, 06:37
                                    Jasne,ze zasad powinni sie trzymac wszyscy. Dyskusja nie jest
                                    zabroniona,ale w takich sytuacjach might is right. Czy warto dla
                                    spraw tak nieistotnych,jak pisanie na forum,zuzywac zarowno
                                    zyciowa,jak i intelektualna energie? Wg mnie, nie warto. Wg ciebie -
                                    warto.;)
                                    • drugie_wcielenie Re: Do administracji. 08.09.08, 07:22
                                      to czy warto, to rzecz wzgledna. dyssypacja energii to zjawisko calkowicie normalne w przyrodzie. zyciowa zuzywasz chociazby oddychajac. na intelektualna moim zdaniem maja wplyw inne czynniki. przez rozmowe mozesz jej raczej dostarczac niz odbierac.

ps. nie stwierdzilem, ze warto zuzywac w/w energie na nieistotne sprawy. co wiecej daleki jestem od takiego stwierdzenia.
                • dolor Re: Do administracji. 05.09.08, 12:40
                  wacikowa napisała:

> No i nic nie poradzisz że taki mają argument.
                  > Chcesz walczyć z wiatrakami?
                  > Maja prawo wrzucić tam moderatora. A że nie wychodzi to na dobre forum to już
                  > inna sprawa.
                  > Wisz co? A może zamiast toczyć boje ze snajperem i innymi to w ramach tego jak
                  > mówicie(ratowania forum"waszego") Usiądziecie i znajdziecie jakieś priorytety?
                  > Umówicie się z moderatorem że wątki które nie będą związane z tematyką forum
                  > albo trolle do usunięcia i pilnowania będziecie mu zgłaszać mailowo? Dajcie mu
                  > czas np miesiąc jeśli się nie sprawdzi to (mam nadzieję)administracja go usunie
                  > .

Wiesz, wpadliśmy nawet na to, zanim tu przyszliśmy:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=84008425&a=84015893
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=84008425&a=84017337
                  I mógłbym takich linków jeszcze sporo. Jakby się dało, to by nas tu nie było.
                  • wacikowa Re: Do administracji. 05.09.08, 12:58
                    dolor ja to rozumiem.
                    Sama miałam nie-przyjemność walczyć z wiatrakami.
                    Skończyło się tym że ocenzurowali mi zdjęcie w wizytówce bo jak to ktoś
                    powiedział, rzucałam się w oczy.
                    I też słyszałam że jak mi się nie podoba "to zmień portal"
                    I też szukałam sensu istnienia for na GW dla adminów i moderatorów a nie dla
                    forumowiczów.
                    Prawda jest taka że mają cie(nas) głęboko w d.. i albo się pogódź z tym albo
                    zmień portal.
                    • dolor Re: Do administracji. 05.09.08, 13:10
                      wacikowa napisała:
                      > Prawda jest taka że mają cie(nas) głęboko w d.. i albo się pogódź z tym albo
                      zmień portal.
                      >
                      siwa napisała:
                      > Problem polega na tym, ze to nie jest forum prywatne, tylko potrzebne
                      społecznie forum tematyczne i nie możemy pozwolić, żeby zamieniło się w śmietnik.

Teraz nie ma śmietnika na forum, teraz nic tam nie ma. A nasza skarga zostanie
                      rozpatrzona jak "przestaniemy pluć jadem".
                      Przestanę tu pisać, gdy to, co ogłasza administracja, będzie zgodne z
                      rzeczywistością.
                      Ty też widać nie zrezygnowałaś. Pozdrawiam.
                      -
                • hiperrealizm Tylko że Agora nie ma pojęcia co w jej imieniu 06.09.08, 15:20
                  wprawia taki jeden aes z drugim!
                  ====
                  Aesostwo z forum uczyniło sobie prywatny folwark po za wszelką
                  kontrolą. Siwa nie jest w stanie zapanować nad armią kilkudziesięciu
                  aesów. Zresztą, najstarsi aesi mają dłuższy staż niż siwa. W pewnym
                  sensie to oni ją uczyli zawodu.
                  • konto_online Jasne, gdyby tylko I sekretarz wiedział ... 07.09.08, 02:59
                    co wyrabia sekretarz POPu w naszej gminie, zaraz by wszystko naprawił!
                    • hiperrealizm Nie wiem czy właściciele Agory SA 07.09.08, 06:59
                      wszystko by naprawili.
                      Moze tak moze nie.
                      Ja twierdzę że nie mają pojęcia o tym co banda oszołomów wyprawia na
                      forum w ich imieniu!
                      • pozarski Re: Nie wiem czy właściciele Agory SA 07.09.08, 09:44
                        Koniecznie donies im, abstrakt. Na pewno wzburza sie slusznym gniewem i posla
                        oszolomow,gdzie pieprz rosnie.;)))
                        • hiperrealizm Re: Nie wiem czy właściciele Agory SA 07.09.08, 10:38
                          pozarski napisał:

> Koniecznie donies im, abstrakt.
                          =====================================
                          Może ty masz praktyke w donoszeniu, ja nie.
                          • pozarski Re: Nie wiem czy właściciele Agory SA 07.09.08, 12:59
                            hiperrealizm napisał:

Policz swoje posty na FoM i FoF, potem moje, potem sprawdz o czym sa twoje
                            (donosicielskie) i moje (o samym sobie), i zobaczymy,kto donosi.;))
                            • jureek Re: Nie wiem czy właściciele Agory SA 09.09.08, 11:12
                              Wydaje mi się, że zbyt szeroko definiujesz donos. Ja widzę to tak, że donosi się
                              władzy na sąsiada, kolegę z pracy, forumowicza, jednak, gdy informuje się
                              społeczeństwo o nieprawościach władzy, to nie jest to donos.
                              Jura
                              • pozarski Re: Nie wiem czy właściciele Agory SA 09.09.08, 11:24
                                Masz racje. Ale tak czeste przebywanie z "informacjami" na obu forach jest
                                podejrzane, nie uwazasz? Poza tym abstrakt w zebach przynosi linki do
                                postow,ktore mu sie nie podobaja. To nie sa jego posty. Cos wiec donosi. Nie
                                doslownie, bron boze, ale w kazdym razie.;)
                          • snajper55 Re: Nie wiem czy właściciele Agory SA 07.09.08, 23:18
                            hiperrealizm napisał:

> Może ty masz praktyke w donoszeniu, ja nie.

może admni nie wytrzymał i
                            trzasnął klawiatują w monitor? PS on też ma kłopoty ze zdrowiem
                            So, 30-08-2008, 18:58:39 Forum Depresja Autor: hiperrealizm

to też wyleci
                            penis nie ma nic wspólnego z depresją PS napisz co[ś] co dotyczy przeszczepów
                            So, 30-08-2008, 18:51:35 Forum Depresja Autor: hiperrealizm

Hiperrealizm nie donosi na snajpera. On tylko udziela informacji. ;)

S.
                            • vicky17 Re: Nie wiem czy właściciele Agory SA 08.09.08, 04:25
                              snajper55 napisał:

>
                              > to też wyleci
                              > penis nie ma nic wspólnego z depresją PS napisz co[ś] co dotyczy przeszczepów
                              > So, 30-08-2008, 18:51:35 Forum Depresja Autor: hiperrealizm
                              >
                              > Hiperrealizm nie donosi na snajpera. On tylko udziela informacji. ;)
                              >
                              > S.

penis i snajper..to juz za duza parabola by nie byc w depresji.
                              faktycznie brakuje ci forsy na dobra ksiazke na temat anatomii,wiec powielasz
                              wyciete watki abstrakta na temat swej ulomnosci ad nauseam.
                              boooo
                              • pozarski Re: Nie wiem czy właściciele Agory SA 08.09.08, 04:40
                                Moglabys, Rachelciu, z wolskiego na polski?
                              • hiperrealizm wyrwane z kontekstu 08.09.08, 06:31
                                wątek dotyczył depresji no ale snajper wyciał i może teraz sobie
                                zaszaleć cetatem.
                                Niech mu na zdrowie wyjdzie.
                                PS
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69731&w=84265993&a=84269512
                                • jureek Re: wyrwane czy nie wyrwane... 09.09.08, 11:07
                                  ... tymi chamskimi wypowiedziami się nie popisałeś.
                                  Jura
                              • jureek Re: Nie wiem czy właściciele Agory SA 09.09.08, 11:17
                                Wiele razy zarzucałaś adminom, że tolerują wywlekanie na forum prywatnych spraw
                                adwersarzy. Jednak gdy hiperrealizm jako "argumentu" używa aluzji do stanu
                                zdrowia Snajpera, to wyraźnie Ci to nie przeszkadza.
                                Jura
                                • vicky17 Re: Nie wiem czy właściciele Agory SA 09.09.08, 14:02
                                  jureek napisał:

> Wiele razy zarzucałaś adminom, że tolerują wywlekanie na forum prywatnych spraw
                                  > adwersarzy. Jednak gdy hiperrealizm jako "argumentu" używa aluzji do stanu
                                  > zdrowia Snajpera, to wyraźnie Ci to nie przeszkadza.
                                  > Jura

sa sprawy "prywatne" i "prywatne"..zwazyszy na to,ze snajper na innych forach
                                  pozwala sobie na grupowe nagonki w dosc wulgarnym stylu.ja stawiam limit jesli
                                  chodzi o publikowanie danych personalnych,bo to nigdy miec miejsca nie powinno,
                                  ale zaslanianie sie na kazdym forum jednym i tym samym cytatem, podczas gdy lata
                                  sie po innych z rownie wrednymi jest dla mnie grzecznie mowiac "dziecinne".
                                  owszem mialo to miejsce i abstrakt nie powienien sie byl tak wyrazac i
                                  zachowac,co nie zmienia faktu kim jest snajper i jak wrednie na innych forach on
                                  sam sie zachowuje od lat.
                      • jureek Re: Nie wiem czy właściciele Agory SA 07.09.08, 12:26
                        hiperrealizm napisał:

> wszystko by naprawili.
                        > Moze tak moze nie.
                        > Ja twierdzę że nie mają pojęcia o tym co banda oszołomów wyprawia na
                        > forum w ich imieniu!

Chyba nie wszystkich właścicieli dotyczy Twoja uwaga, bo ja np. pojęcie mam.
                        Jura
                        • hiperrealizm Re: Nie wiem czy właściciele Agory SA 07.09.08, 12:55
                          jureek napisał:

> hiperrealizm napisał:
                          >
                          > > wszystko by naprawili.
                          > > Moze tak moze nie.
                          > > Ja twierdzę że nie mają pojęcia o tym co banda oszołomów
                          wyprawia na
                          > > forum w ich imieniu!
                          >
                          > Chyba nie wszystkich właścicieli dotyczy Twoja uwaga, bo ja np.
                          pojęcie mam.
                          > Jura
                          =============
                          myślałem tylko o tych którzy mają powyżej 5% akcji.
                          Masz więcej?
                          • jureek Re: Nie wiem czy właściciele Agory SA 09.09.08, 11:18
                            hiperrealizm napisał:

> myślałem tylko o tych którzy mają powyżej 5% akcji.
                            > Masz więcej?

jeszcze nie
                            Jura
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka