Dodaj do ulubionych

Ponawiam prośbę

11.11.15, 11:27
Kupcie temu listonoszowi nowy rower. Otrzymywanie e-maili z dwudniowym opóźnieniem to kpina. A może u Was też Inpost wygrał przetarg i już wkrótce będziemy odbierali swoje e-maile w rybnym albo co gorsza w monopolowym.
Nie ma możliwości żeby Wam to udowodnić bo spóźniony e-mail pozycjonuje się w miejscu gdzie być powinien tylko z dwudniowym opóźnieniem. Właśnie zaczęłam analizować swoją pocztę od początku bo ilość e-maili przed przenosinami z googla była mniejsza od tej którą mam po przenosinach. Czyli że z chwilą przenosin dotarła do mnie mocno zaległa korespondencja.
Chyba czas ogłosić konkurs na najpóźniej doręczony e-mail.
Obserwuj wątek
    • m.agnieszka Re: Ponawiam prośbę 11.11.15, 11:43
      Witam w klubie... ja właśnie napisałam na nowapoczta@agora.pl maila z podobnym zapytaniem - dlaczego maile dochodzą z kiklugodzinnym opóźnieniem, choć i zdarzają się takie co po 1-2 dniach przychodzą. Nie wiem jak mi to agora uzasadni. Nie są to wszystkie maile, ale np. z newsletterów różnych, czy choćby dzisiejszy od firmy kurierskiej. Datowany na 4:32, u mnie zjawił się około godziny 11.
      I teraz zagwozdka - czy oczekując odpowiedzi od kogoś mam rozumieć:
      a) że ten ktoś mi jeszcze nie odpisał;
      b) mój mail błąka się gdzieś w gazetowo-agorowych zaroślach i dopiero podczas porządków świątecznych ktoś postanowi wrzucić go do mojej skrzynki.

Kiedy wreszcie ten burd...lnik zostanie porządnie skonfigurowany, by nikt na niego nie psioczył.....
      • m.agnieszka Re: Ponawiam prośbę 11.11.15, 20:09
        Chwilę po godz.20 otrzymałam maila newslettera datowanego na 15:44.
        Nawet zauważyłam, że dziś skrzynka jakaś "cicha".
        Jestem ciekawa co będzie jak jutro rano sprawdzę pocztę.. ile zabłąkanych maili trafi w końcu do mnie.
    • bagienny Re: Ponawiam prośbę 12.11.15, 09:15
      Czy wszystkie listy są dostarczane z opóźnieniem czy tylko niektóre? Będziemy mogli to sprawdzić jak otrzymamy przykład listu, a najlepiej jego nagłówek.
      Jeśli nie ma nagłówka: adres nadawcy, data i godzina wysyłki listów które przyszły z opóźnieniem.

Te informacje proszę przesłać na adres pomoc@agora.pl
      • grecz Re: Ponawiam prośbę 18.11.15, 22:13
        Dzieje się tak na przykład z newsletterami z adresu club@news-pl.orsay.com. Wysyłka miała miejsce o 6.29, a na koncie pojawił się po 17ej...
        • m.agnieszka Re: Ponawiam prośbę 19.11.15, 07:58
          Ale to że piszemy i mówimy co jest nie tak, to Bagienny uparcie powtarza 'przyślijcie nam nagłówek to sprawdzimy'. A czy Bagienny nie może zaufać nam na słowo? Musi mieć namacalny dowód by uwierzyć, że dzieje się tak jak piszemy?
          Ja już się pożegnałam z gazetową pocztą. Założyłam konto na gmailu, gdzie logowanie trzyma długo i nie zrywa połączeń oraz banery reklamowe nie zasłaniają pocztowego okna. Kontakty przeniesione, ludzie poinformowani - i jest ok.
          Zauważyłam też, że nawet po wypisaniu się z newsletterów, które przychodziły na gazetową pocztą - newslettery wciąż przychodzą, ale te które nie trafiły do niej w swoim czasie (w czasie obowiązywania gazetowego adresu). I tak w poniedziałek czy wtorek dostawałam newsletter z soboty i niedzieli z booking.com. Kiedy wchodziłam na linka, żeby sie z niego wypisać, dostawałam komunikat, że 'jesteś już z niego wypisana". Normalka - newslettery na nową gazetową pocztę przychodzą nie wtedy kiedy powinny, tylko tak jak im sie podoba.

Moze Bagienny mi wytłumaczy, dlaczego przekierowując nową przychodzącą pocztę na wciąż obowiązujący adres z gazety.pl na nowo powstały na gmailu - poczta jest przekierowywana przez frm.poczta.onet.pl?
          Kilka razy już o tym pisalam na forum, jednak nigdy Bagienny ani nikt z gazety.pl mi tego nie wytłumaczył.

I jeszcze jedno (też pozostało bez odpowiedzi) - dlaczego logując sie na gazetową pocztę w Firefoxie na zakładce mam logo onetu - dużą żółtą kropkę?
          • bagienny Re: Ponawiam prośbę 19.11.15, 08:01
            To nie jest kwestia wiary. Musimy wiedzieć gdzie szukać problemu, a informacja o tym skąd i kiedy przyszła wiadomość jest dla nas istotna.

Firma Dreamlab obsługuje także pocztę Onetu - ten problem został zgłoszony do poprawienia.
        • bagienny Re: Ponawiam prośbę 19.11.15, 08:02
          Czyli na konto, z którego napisałeś/aś 18 listopada?
          • grecz Re: Ponawiam prośbę 19.11.15, 11:02
            Tak, na to.
        • grecz Re: Ponawiam prośbę 25.11.15, 23:54
          Sytuacja bez zmian, wszystkie emaile od Orsaya przychodzą opóźnione (nie tylko newslettery, także te dotyczące zamówień)...
          • bagienny Re: Ponawiam prośbę 26.11.15, 15:09
            Problem został przekazany.
            • grecz Re: Ponawiam prośbę 07.12.15, 18:25
              Problem dalej istnieje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka