Dodaj do ulubionych

REJS M.Łakomski

04.12.09, 17:38
Kiedy tak oglądam kolejne kartki z nowej książki, wzruszenie ściska
gardło. Oto widzimy setki płocczan w życiu codziennym. Każda epoka ,
każde pokolenie ma swoje Żywoty. Pragnienia , chwile wesołości i
zmagań codziennych. Jednak trudno rozeznać w kalejdoskopie naszych
Losów Spełnienie.
Puste półki, znikome płace. Licha odzież i to poczucie martwoty w
działaniu . Jak w malignie sennej. To wszystko widzimy w nowej książce
Mirosława Łakomskiego. Ksiązka powstała dzięki zbiorowemu przekazowi
fotogarfii a więc jest przeglądem naszego istnienia zbiorowego i
osobistego. Książka dała chwile uniesień i Jedności z postaciami,
ktore rozesłane zostaną we wszystkie strony świata. Postaci nie znikną
lecz zawsze będa za nami , pośród nas. Na koniec ..żal zamknąc
książkę i ciśnie się pytanie ...dlaczego tak mało ... czekamy na
nastepne. Księga zatknięta jak i nasze Losy. Nasza młodośc , może
chmurna ale NASZA. Zamnięte kadry otworzą i ci , którzy po nas przyjdą.

I to jest potęga zamysłu Serii wydawanych książek. Podziękowanie
Autorowi - A tam z Wysoka nasi bliscy. Odeszli już, również patrzą i są
z nami . Na zawsze.
Obserwuj wątek
    • maciek.zwany.jajem Re: REJS M.Łakomski 04.12.09, 21:17
      Piękna refleksja.
      • Gość: z gintera Re: REJS M.Łakomski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 22:48
        Piękna?Mało powiedziane.Bardzo piekna!
        • Gość: z wankowicza Re: REJS M.Łakomski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 23:21
          Też mało powiedziane. Cud i miód.
          • Gość: z.bysław Re: REJS M.Łakomski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 11:23
            Bardzo ładne przesłanie.Cos takiego mogł napisać tylko prawdziwy
            humanista prawdziwie miłujący drugiego człowieka.dziekuje.Wpis
            powinien śłużyc jak przedmowa do książki i byc przesłaniem do
            pokolen zapominajacych czym jesr obowiązek obywatelski.
            • Gość: jaś Re: REJS M.Łakomski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 00:20
              Cudownie napisane :-).Och,ACH.Książka równie wspaniała,jak jej"
              recenzent",zwany przez siebie płocczninem :-).Po takich zachwytach
              osoby uwielbianej na forum,szczerej,kulturalnej i prawdomównej nie
              pozostaje nic innego jak zobaczyc te "Puste półki, znikome płace."
              Płocki wieszcz i historyk stworzył kolejne "dzieło" zapewne do
              spółki z "płocczaninem"...Jaka spółka takie i "dzieło" :-)
              • Gość: antytroll Re: REJS M.Łakomski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 10:38
                Dziwne,że tym razem plocczanin sie nie bulwersuje.IP jego tym
                razem "fanów" pochodza ze znanej mu grupy G8+1.Widac,że jak go
                chwala to są dobrymi Polakami i katolikami.Nie przeszkadza,że robia
                to w dzien szabasu.
                • Gość: de-es Re: REJS M.Łakomski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 11:30
                  Czy ktos wie co to znaczy ?Jaki ma sens?:

"Księga zatknięta jak i nasze losy"

Na co ta ksiega zatknięta i po co ?Kto ją i kiedy zatknął?A nasze
                  losy po co zatykać?Nie pojmuje tego.

• Gość: tu i teraz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 12:21
                    Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: płocczanin Re: REJS M.Łakomski IP: *.plock.mm.pl 06.12.09, 13:18
                      Przecież oni, tzn. neofici męczyli sie ze swym Złem całą sobotę. Jako
                      rozdarci miedzy obrazem swego idola i rzekomym nawróceniem, przepędzili
                      sobotę wpisując igły, łamiąc tym samym umowę zakazu, ale nie z nami...

widac tu duże zakłamanie wiary, która udaje świątka przez dobę, żeby
                      wypocząc i przywalic gojom z wybiciem zegara o północy....
                      Chroń PAnie Boze od takich wiernych.
                      Nie mogli doczekać się północy i zaraz ruszyli z atakiem , tak ich
                      pędziło do opluwania. Zaraz po sabacie zrobili wpis na Forum w Witrynie
                      Prawicy, skąd ich wypędzili wcześniej.

W ten sposób wykazują również nienawiść do Żydów, ponieważ wszystko
                      robią, żeby nas z nimi skłócić.

W moim tekście są zwykłe literówki ale im nie o to chodzi, tylko
                      w..wia ich , cenzura własna, mój wiersz o Jedwabnem ...Zresztą poparty
                      przez Michnika a jak wiemy , coś tam wspólnego z Agorą ma.... A potem
                      Gazeta traci czytelników , ma małe nakłady itd.

Całe pół dnia czekali, żeby opluwać a Moderatorzy niby tego nie widzą...?

Ich wpisy przydały mi się do obróbki w toczącym dochodzeniu jako
                      przejawy rasizmu i polonofobi.

Ponieważ książka Rejs opisuje Życie, tradycje Polaków, doprowadza ich to
                      do szału. Niestety jesteśmy u siebie i mamy takie życzenie, żeby
                      opisywać naszych przodków. Tu muru nie zbudują.

• Gość: nikuś Re: REJS M.Łakomski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 13:27
                        Dooooobre!Naprawdę dooooobre!!!Uśmiałem się jak norka.
                      • roman_j Re: REJS M.Łakomski 06.12.09, 13:59
                        Gość portalu: płocczanin napisał(a):

> widac tu duże zakłamanie wiary, która udaje świątka przez
                        > dobę, żeby wypocząc i przywalic gojom z wybiciem zegara o
                        > północy....

Północ nie ma tutaj nic do rzeczy. Polecam lekturę:
                        pl.wikipedia.org/wiki/Szabas
                        A jeśli tekst za długi dla niemłodych już oczu, to wklejam najważniejsze, w
                        powyższym kontekście, zdanie: "(...) Szabat zaczyna się o zmierzchu w piątek i
                        trwa do zmierzchu w sobotę."
                        • Gość: płocczanin Re: REJS M.Łakomski IP: *.plock.mm.pl 06.12.09, 14:06
                          to zamiast wyciąć prześladowców, dajesz mi nauki obce mojej Jaźni? Niech
                          sobie robią co potrzebują, mają w moim kraju pełne swobody aby byli
                          lojalni i nie prześladowali Polaków. Niestety 4 już rok to ciągniecie.
                          Więcej o niby Rejsie pisać nie będę.
                          Kiedy Ktoś napisał , żeby dali pokój w niedziele, też wyciąłeś, czyli
                          patronujesz prześladowcom...
                          • Gość: antyeRJot Re: REJS M.Łakomski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 14:26
                            Panie "płocczanin",zobacz pan w temat o pomniku Krzywoustego,gdzie
                            dyskusja była naprawde jak na to forum kulturalna i rzeczowa,ale
                            BYŁA,dopoki Roman_J nie dokonal tam wpisu odnosnie
                            uzytkownika "hehu" ,a napisał tak ze zmieszal z
                            blotem "hehu",wykazał ze on RJ jest najmadrzejszy i wogole.Zanizyl
                            tym samym poziom dyskusji w tamtym temacie,rownając do forumowych
                            trolli.I taki ktos,nie majacy szacunku do wspolforumowiczow i tego
                            co pisza jest opiekunem tegoż forum i kilku innych!Zgroza,ale coz
                            począc!
                            • roman_j Re: REJS M.Łakomski 06.12.09, 17:23
                              Jak na postronnego obserwatora, to za bardzo emocjonalnie zareagowałeś i to Cię
                              zdradziło, drogi Hehu. Następnym razem bierz siebie samego w obronę w pierwszej
                              osobie. Tak będzie uczciwiej. Wydaje mi się, że odpisując pod innym nickiem
                              chciałeś zachować wizerunek człowieka zrównoważonego. Niestety, nie udało się.
                              Trudno.
                              • Gość: hehu Re: REJS M.Łakomski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 19:48
                                Konfalubujesz i strzelasz slepakami Romanie_J-to nie ja hehu
                                pisałem,ale zgadzam sie z antyerjotem.
                                • roman_j Re: REJS M.Łakomski 06.12.09, 20:33
                                  Nie będę Cię przekonywał, że Ty to Ty. Tyle to na pewno sam wiesz. A to, że się
                                  sam ze sobą zgadzasz, to bardzo dobrze. :-))
                                  Następnym razem nie umieszczaj tej samej odpowiedzi na dwa różne wpisy, bo w
                                  jednym Cię demaskowałem (tutaj), a w jednym jeszcze tylko wyraziłem takie
                                  przypuszczenie (tam), przy którym wcale się nie upierałem. Twoje dwie identyczne
                                  odpowiedzi w obu przypadkach to kolejna wpadka. :-))
                                  • Gość: hehu Re: REJS M.Łakomski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 20:44
                                    Widzisz,nie masz racji,bo ja to faktycznie ja "hehu" a nie jakis
                                    antyerjot.Nie mam rozdwojenia jaźni.Na czym mnie "złapałeś"??Na
                                    tym,że ten sam wpis zamiescilem w dwoch tematach?? Uproszczę Ci
                                    sprawę-w tym go napisałem,po przeczytaniu Twoich wywodów,a w drugim
                                    temacie go przekopiowałem,rowniez po przeczytaniu Twoich tam
                                    wywodów,tyle ,że mi się nie chciało pisać nic innego i użyłem opcji
                                    kopiuj-wklej.To tyle z mojej strony.
                                    • roman_j Re: REJS M.Łakomski 06.12.09, 21:22
                                      Wiem, że musisz walczyć do upadłego, bo chodzi o Twoją twarz. Ale tę walkę już
                                      przegrałeś.
                                      Nie musisz mi tłumaczyć, jak się kopiuje treść wpisów, bo nie o technikę, ale o
                                      motywy chodziło. ;-))
                          • Gość: john berry Re: REJS M.Łakomski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 14:41

Gość portalu: płocczanin napisał(a):

Kiedy Ktoś napisał , żeby dali pokój w niedziele, też wyciąłeś,
                            czyli
                            > patronujesz prześladowcom...

To ja napisalem,ale jedynie żeby podtrzymać cokolwiek frywolną
                            atmosferę,która swoim wpisem o żydach wprowadziłes.Żle mnie
                            odczytałeś.Chodziło mi o to,ze by wpisujac sie w twoj plocczaninie
                            spoób prowadzenia forumowej dysputy sie troche pośmiac,bo śmiech to
                            zdrowie ,każdy powie.To takie nasze polskie przysłowie.
                          • Gość: noe Re: REJS M.Łakomski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 15:12
                            "płocczaninie" zamiast obrażać romana.j podziękuj mu,że oświecił cię
                            kiedy zaczyna i konczy sie szabat.Pisząc o tym święcie nie wiedząc
                            co to jest dajesz dowód swojej płytkości intelektualnej i małpiej
                            złośliwości narażając się na śmieszność,która potem wywołuje twój
                            smieszny gniew.
                            • Gość: do plocczanina Re: REJS M.Łakomski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 17:22
                              Plocczanin napisal:

"Przecież oni, tzn. neofici męczyli sie ze swym Złem całą sobotę.
                              Jako
                              rozdarci miedzy obrazem swego idola i rzekomym nawróceniem,
                              przepędzili
                              sobotę wpisując igły, łamiąc tym samym umowę zakazu, ale nie z
                              nami... "

Neofitom bez wzgledu jak to plocczanin rozumie ostro sie
                              dostało,szczególnie za te "igły".Teraz kolej na FELOTÓW.Im
                              jakoś odpuścił.
    • Gość: iiiiii Re: REJS M.Łakomski IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.09, 19:46
      ordynarna reklama szmiry
      • Gość: jaś Re: REJS M.Łakomski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 20:18
        Kto kupi produkt reklamowany przez 'płocczanina" ? :-)I napisany
        przez "pisarza" Ł. ..? heehheh.Nie raz mówiłem,ze nieszcześcia
        chodzą parami :-)
        • Gość: x ordynarna reklama szmiry IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.09, 20:27
          taki watek juz był
          • Gość: dociekacz Re: ordynarna reklama szmiry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 21:24
            Zenonie dlaczego wszystko na forum co nie jest po twojej myśli
            kojarzy ci sie ze złym i napastujacym ciebie/w twoim
            mniemaniu/człowiekiem wyznania mojżeszowego?
            • Gość: olo Re: ordynarna reklama szmiry IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.09, 09:13
              to taki odkrywca komuny, jakbysmy nie znali
              • Gość: hyyy Re: ordynarna reklama szmiry IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.09, 10:44
                bzdura
    • Gość: rycho Re: REJS M.Łakomski IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.09, 11:43
      ale chała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka