Dodaj do ulubionych

Centrum handlowo-kulturalne przy Tumskiej

23.03.04, 17:15
No i całe szczęście, że zakup Horteksu nie okazał się próbą spekulacji, ale
że jego nabywcy mają plany ciekawego zagospodarowania tego miejsca. "Wszystko
zależy od urzędników" deklarują inwestorzy i ja mam nadzieję, że urzędnicy
staną na wysokości zadania. Oby tylko obcenej ekipie nie przyszło do głowy
blokować tej inwestycji w odwecie za podkupienie budynku po Horteksie.
Niestety w Płocku taki scenariusz też jest możliwy. I chyba tylko w Płocku.
Dowodem niech będą opóźnienia w inwestycji na Podolszycach. Jestem jednak
dobrej myśli. Wierzę, że obecna ekipa nie będzie po raz kolejny wystawiać na
próbę cierpliwości mieszkańców. :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: robert Re: Centrum handlowo-kulturalne przy Tumskiej IP: *.class145.petrotel.pl 23.03.04, 23:17
      byłem w poznaniu i w starym browarze Płock nie dorośnie do pięt z tymi butikami
      i tu nie chodzi o złośliwośc ale weśmy przykład czępiona i tych żenujących
      stoisk jedynie galerie w auchan trzymają poziom mam nadzieje że spece od
      marketingu nie dopuszczą do pomylki po czempionie
    • Gość: MikiFans Re: Centrum handlowo-kulturalne przy Tumskiej IP: 158.75.25.* 24.03.04, 09:16
      Ja mam generalnie podobna do przedmowcy opinie - jakie by nie bylo to nowe
      centrum uslugowo-handlowe na Tumskiej chocby i wykonane ze zlota ;-) to i tak
      wszelkie porownania ze Starym Browarem sa najdelikatniej mowiac zdecydowanie na
      wyrost - zaczynajac juz od samej kubatury, poprzez jakosc tej calej galerii
      handlowej a konczac na naprawde ladnym i milym dla oka otoczeniu budynku.
      Tymczasem w Plocku...Wy to zawsze lubicie nadmuchiwac baloniki przed jakas
      inwestycja, a to ze Champion ma najwieksze logo na sklepie w Polsce, a to z
      kolei ze powstaje super hiper i wogole sklep Lidl a potem sie okazuje ze to
      wszystko to bryndza, fuszerka i ogolnie kupa...Dlatego na razie z ocenami
      jestem dosc sceptyczny...cos zbuduja, zobaczymy...Nie ulega dla mnie
      watpliwosci, ze miastu przydaloby sie nowe centrum uslugowo-handlowe w centrum
      miasta, ale jesli to ma byc taka sama kila jak TRayger z pawilonikami
      poprzedzielanymi plastikowa obudowoka to ja dziekuje i wole juz jak straszy ta
      badziewna hortexowa elewacja...Wyrazam tez drobne zwatpienie, czy aby na pewno
      hortex jest wystarczajaco duzy (chociaz plany dobudowy pietra moga je
      rozwiazac) by mogla znalezc sie w nim taka inwestycja? Dziekuje za uwage :-)
    • Gość: MARKUS76 A może tak młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 09:47
      centrum handlowo rozrywkowe w dawnym horteksie no nie niezły ubaw. moim zdaniem
      to może być miejsce tylko na dobrą knajpę i nic więcej. albo chociarz coś
      takiego jak KFC (i nie podnoście głosu oportuniści)tumska powinna być miejscem
      rozrywki odppoczynku a nie handlu. tak się zastanawiam co dzieje się ze starym
      młynem przy skrzyżowaniu bielska kobylińskiego może tam można by zrganizować
      PRAWDZIWE centrum rozrywkowe z kęgielnią salą koncertową i innymi wodotryskami.
      potrzebny jest w płocku prawdziwy klub(duży) gdzie możnaby organizować koncerty
      lub inne imprezy muzyczne. może mógłby znaleźć swoje miejsce w STARYM MŁYNIE
      • alex1960 Re: A może tak młyn 24.03.04, 12:29
        Oczywiście, że w starym młynie powinno być zorganizowane prawdziwe centrum
        rozrywkowo-kulturalne/ ale bardzo proszę bez handlu!!/.
        Miejsce jest wspaniałe,a przy zachowaniu oryginalnego-warunek konieczny- stylu
        budynku mogłaby powstać naprawdę ciekawa budowla w centrum Płocka, która teraz
        straszy i szpeci miasto.
        To jest to. Popieram.
    • aq777 Re: Centrum handlowo-kulturalne przy Tumskiej 24.03.04, 15:58
      Wyglada no to że nikt niechciał spekulować Horteksem ale w wypowiedzi pani
      rzecznik widzę próby spekulaci wizerunkiem tumskiej - dlaczego architekt z
      łodzi ma decydować jak ma wygladać tumska - czy konkurs jest obowiązujący dla
      całej tumskiej i czy właścicieli kamienicy na tumskiej uzyska zgode na
      pomalowanie okna wtedy gdy projekt tego okna zamówi w łodzi
      • Gość: PITER Re: Centrum handlowo-kulturalne przy Tumskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 18:09
        Niewłaściwym jest poruwnwanie Hortexu do browaru p Kulczkoweji
        nazwanie go centrum handlu kultury i rozrwki,poniewarz
        browar to wielkość ok 30 000m a Hortexto 1200m
        piwnica 400m
        parter 380m
        piętro 410m
        gdzie tu ma być handel
        gdzie tu ma być kultura
        gdie tu ma być rozrywka
        gdzie tu ma być kultura
        • aq777 Re: Centrum handlowo-kulturalne przy Tumskiej 24.03.04, 18:25
          Myśle że się czepiasz chdzi o idee a nie wielkość
          • w_starym_kinie Re: Centrum handlowo-kulturalne przy Tumskiej 24.03.04, 20:50
            plock ma idee byc nowoczesnym, ladnym miastem, odwiedzanym chetnie przez
            turystow... a jak jest, kazdy wie...

takie idee to, za przeproszeniem, o kant dupy potluc - skoro ich wdrazanie w
            zycie szwankuje!
    • Gość: gonia Re: Centrum handlowo-kulturalne przy Tumskiej IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 20:09
      I znowu kolejny "TIGER"....?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka