Dodaj do ulubionych

Przy okazji przebudowy dróg wokół hali...

05.10.10, 16:23
Ciekaw jestem, czy Ratusz wymusi na wykonawcy przebudowy, żeby naprawił uszkodzenia, jakie powstały podczas modernizacji dróg wokół hali na okolicznych chodnikach? Niektóre z nich nie były w planach przeznaczone do przebudowy, ale zostały podczas niej uszkodzone. Głównie przez ciężki sprzęt, ale także przez panów od sygnalizacji świetlnej, którzy pokopali rowy pod chodnikiem, ale nie wszędzie udało im się potem na nowo chodnik porządnie ułożyć. Szczególnie dużo zadoleń jest na skrzyżowaniu Łukasiewicza-Gałczyńskiego-Batalionów Chłopskich. Przydałoby się fachowców przypilnować, żeby poprawili to, co zrobili.
Obserwuj wątek
    • Gość: kosma Roman - IP: *.plock.mm.pl 05.10.10, 21:04
      co za neologizmy tworzysz?

Szczególnie dużo zadoleń jest na skrzyżowaniu...

• roman_j Re: Roman - 05.10.10, 21:42
        Rozumiem, że nie jesteś z branży budowlanej i dlatego znasz słownictwa specyficznego dla niej. Na szczęście masz Internet. Wpisz sobie do Google słowo "zadolenie" i nie przypisuj mi autorstwa słów, które już funkcjonują w polszczyźnie.
        Dodam jeszcze tylko, żebyś przeglądając wyniki zignorował te przykłady, w których "zadolenie" występuje jako skutek literówki, żebyś nie nabrał kolejnego błędnego przekonania. :-))
        • Gość: kosma Re: Roman - IP: *.plock.mm.pl 05.10.10, 22:09
          Przepraszam. Byłem trochę wstawiony i dlatego przyczepiłem się. :-(
          • Gość: menel Re: Roman - IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.10, 22:54
            > Przepraszam. Byłem trochę wstawiony i dlatego przyczepiłem się. :-(

powiedz co za wynalazek bierzesz, że tak szybko przechodzi i jeszcze do tego stymuluje kulturę ?
            BTW - zadolenia to największy płocka bolączka a może nawet palaga i problem sądzac na podstawie częstości pojawiania się tego słowa w interpelacjach radnych; uprzedzając ewntualną zaczepkę o częstość wyjaśniam: tak częstość od często a nie częstotliowość tak jak gęstość a nie gęstotliwość od gęsto.

• Gość: o romanie Re: Roman - IP: 195.117.55.* 06.10.10, 07:15
              Tym razem zgadzam się z romanem - "zadolenie" to pojęcie techniczne, na przykład zadoleniem określa się potocznie nazywane dziury lub wyrwy w jezdniach.
              • henrykkreuz to taki "zwis męski elegancki" 06.10.10, 07:37
                określenia tego po raz pierwszy najprawdopodobniej użył głupkowaty I sekretarz, zawsze to ładniej brzmi "zadolenie w jezdni" jak dziura, wyrwa, dół w jezdni, podobnie jak "zwis męski elegancki" ładniej brzmi jak krawat. haha. "Zadolenie jezdni" to dla niewtajemniczonych takie łagodne nie wiadomo o co chodzi z tą jezdnią i na pewno nie chodzi o zwykłą dziurę lub jakiś dół w jezdni.

• roman_j Re: to taki "zwis męski elegancki" 06.10.10, 21:03
                  henrykkreuz napisał:

> określenia tego po raz pierwszy najprawdopodobniej użył głupkowaty I sekretarz,

A kilku najwyraźniej niewiele mądrzejszych od niego ma teraz temat do debaty... :-))
                  To podrzucę jeszcze trzy słowa, żeby dyskusja nie utknęła w martwym punkcie: środnik, krzyżulec, wytężenie. Jak coś jeszcze mi się nasunie, to dopiszę. Miłego debatowania. ;-))
    • roman_j Przejawy dobrych chęci 10.10.10, 09:02
      Wczoraj w okolicy hali zauważyłem pewne przejawy dobrych chęci w kwestii naprawienia szkód, o których wcześniej tutaj pisałem. Daje się zauważyć pewne poprawki, ale ze względu na ich zakres, jak też na jakość ich wykonania, nie mogę ich zakwalifikować inaczej jak tylko jako sygnalizację dobrych chęci. Wierzę jednak, że ciąg dalszy nastąpi i nie skończy się na dobrych chęciach. :-))
      • Gość: Tubylec Re: Przejawy dobrych chęci IP: *.023.c95.petrotel.pl 10.10.10, 11:28
        A ja widzę przebudowę /modernizację/ taką jak wcześniejsze tej ekipy. Niedługo /po otwarciu hali/ zauważymy niewydolność stworzonego tu układu komunikacyjnego.
      • Gość: towwieslaw Re: Przejawy dobrych chęci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 19:14
        ten uklad komunikacyjny sie nie sprawdzi , oby nikt nie zginal! to jedno

hala bedzie do remontu i poprawek , jak daleko idacych pokaze czas ,
        w trakcie eksploatacji ujawni sie jeszcze pozostaly szereg wad projektowych i wykonawczych .
        nastepnie w trakcie organizacji imprez i eksploatacji ujawnia sie wady w zarzadzaniu i organizacji koniec koncow przyjdzie czas na podsumowanie

• Gość: biper [...] IP: *.175.c95.petrotel.pl 11.10.10, 14:57
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka