Dodaj do ulubionych

20 lat Katolickiego Radia Płock

07.06.11, 14:33
W pierwszym wydaniu katalogu firm BUSOLA, 20 lat temu, pojawiło się Katolickie Radio Płock, z sympatii drukowane dużymi literami. Konkurentem w Płocku było Radio Boss. W następnym wydaniu Busoli ukazała się reklama KRP na całej stronie. Do dziś mamy wyrzuty sumienia, że za pieniądze.
Ksiądz Wiesław Gutowski, jak został proboszczem w Radziwiu, to stworzył parafialny miesięcznik "Radziwie". Chwalebne i zasłużone dla naszej dzielnicy dzieło.
Wyrazy szacunku i gratulacje. Dla pana Stanisława Wiśniewskiego też.
Obserwuj wątek
    • osieckiboguslaw Re: 20 lat Katolickiego Radia Płock 07.06.11, 14:35
      Przepraszam za pomyłkę w imieniu.
      Andrzeja Wiśniewskiego.
      Przepraszam.
      • Gość: bij dziada Re: 20 lat Katolickiego Radia Płock IP: *.114.c89.petrotel.pl 07.06.11, 14:49
        katowickie radio plock ? dlaczego katowickie radio jest w plocku a nie w katowicach ?
        • Gość: pzastrozny Re: 20 lat Katolickiego Radia Płock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 15:03
          A mamusia cię nadal procą karmi ?
          • Gość: bij dziada Re: 20 lat Katolickiego Radia Płock IP: *.114.c89.petrotel.pl 07.06.11, 15:13
            katowickie radio do katowic!
            • Gość: 1234 Re: 20 lat Katolickiego Radia Płock IP: *.159.c80.petrotel.pl 07.06.11, 15:27
              A dla mnie ta rozgłośnia to "lipa" , nic ciekawego , informacje, muzyka leci z tzw. "wałka" , i tak myślę , że gdyby nie dotacje KK to dawno przestała by istnieć , nie wytrzymałaby konkurencji.
              Ale to jest moje zdanie i ocena nikt nie musi sie ze mna zgadzać, ja po prostu tego nie słucham a raiosłuchaczy KRP pozdrawiam.
    • Gość: Clitoris Re:20 lat i starczy.... :) IP: *.class101.petrotel.pl 07.06.11, 15:46
      Radio beznadziejne!
    • marcin_ek77 Top smokowa lista przebojów pamiętacie 07.06.11, 17:58
      Pamiętacie top smokową listę przebojów, chyba tak to się nazywało, była to lista przebojów powadzona przez Wiktora Dąbkowskiego i Michała Kublika, z telefonami od słuchaczy, zwariowane zabawy na mieście, wtedy to było coś.
      • Gość: kaziulek Re: Top smokowa lista przebojów pamiętacie IP: *.184.c95.petrotel.pl 07.06.11, 18:05
        Pamiętam też fajne konkursy - na telefon - taka zgaduj zgadula z dość atrakcyjnymi nagrodami. Zresztą nie o nagrody tu szło ale o zabawę , a teraz ? Wiadomości , muzyka puszczana w kółko z automatu, jeden gościu siedzi i pilnuje aby nic się nie zacięło, a kiedyś było to "Żywe" radio.
        Kiedyś więc słuchałem a teraz też sobie odpuściłem.
        Choć doceniam "posłanie" - tu lokalne :)
    • lastadministrator 20 lat Katolickiego Radia Płock 07.06.11, 18:14
      no cóż w obecnych czasach KRP to jedna wielka lipa, kiedyś to było RADIO, a teraz nic ciekawego. Pamiętam jak radio BOSS wymiatało :)
      • Gość: ws TV ciekawa jest IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.11, 18:27
        www.plockodnowa.org/
      • Gość: lamp0 Re: 20 lat Katolickiego Radia Płock IP: *.196.0.12.gost.mdi.pl 07.06.11, 19:25
        W artykule przemilczano fakt że przez pewien czas radio nazywało się bodajże KRP "PLUS" i po jakiś czasie powróciło do starej nazwy.

Niestety pod względem lokalnych rozgłośni w Płocku panuje marazm. Trudno za takową uznać ESKĘ (która "zjadła" bardzo lokalne PULS FM), pozostaje tylko KRP. Szkoda, bo choćby włocławek pokazuje że można mieć bardzo prężnie działającą rozgłośnię (Radio Gra) która jest bardzo aktywna przy wszelkich lokalnych sprawach, wydarzeniach etc jednocześnie muzycznie bijąc na głowę ESKI RMFy itp.
    • aksum78 20 lat Katolickiego Radia Płock 07.06.11, 20:03
      Pamietam jak zaczynalo to radio. Audje Wiktora swietne. Atualnie ten pan przebywa w Belgii na emigracji. Dosc szybko przezucilem sie na Puls, a tam Pulsiak prowadzony przez Korpola, czy tez audycje Wojtka Wojdy. Teraz rzadzi formatowe radio, czyli popelina. Dobrze ze radiowa Trojka odstaje i trzyma poziom:)
      • citymen Re: 20 lat Katolickiego Radia Płock 07.06.11, 20:12
        20 lat minęło.... :)
        • Gość: hehe Re: 20 lat Katolickiego Radia Płock IP: *.ip.netia.com.pl 07.06.11, 20:17
          ciekawa pełna głębi wypowiedź która dużo wnosi c
          • Gość: Igal Re: 20 lat Katolickiego Radia Płock IP: *.class96.petrotel.pl 07.06.11, 20:35
            KRP pozostało programowo, technicznie w XX wieku. Radio w ogóle się nie rozwija. Aż dziw bierze, że ten sam właściciel potrafił w Ciechanowie stworzyć bardzo ciekawą stację katolicką KRC. Podobnie Radio Victoria, rozgłośnia katolicka jest bardzo fajną stacją radiową.
            Mam nadzieję, że te wolne trzy częstotliwości dla Płocka, zostaną mądrze zagospodarowane.
    • zefciu Katolickie Radia Płock nadaje już od 20 lat! 08.06.11, 09:22
      TOP Smokowa Lista Przebojów, Wiktora Dąbkowskiego i Michała Kublika, to była "kultowa" audycja tej rozgłośni a wręcz kultowa audycja radiowa w Płocku. Dokładnie ją pamiętam! Niesamowite i nie przeciętne konkursy. :)
    • Gość: katolickie...? tylko z nazwy. Pamiętam, jak w Wielki Piątek IP: *.centertel.pl 08.06.11, 13:27
      któregoś roku puszczali ostrą muzę techno..
      • Gość: bij dziada Re: tylko z nazwy. Pamiętam, jak w Wielki Piątek IP: *.114.c89.petrotel.pl 08.06.11, 13:33
        katowickie!!!!!
    • Gość: Kamilek Re: 20 lat Katolickiego Radia Płock IP: *.opera-mini.net 24.06.14, 17:57
      No i radio zdechło po 23 latach marnego poziomu nadawania. Teraz słuchamy KRDP realizowanego przez ekipę z Ciechanowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka