Dodaj do ulubionych

Praca licencjacka

25.10.11, 17:47
Witam wszystkich - jestem nowy na forum także na sam początek chciał bym powiedzieć po prostu "dzień dobry" :)

Jestem studentem III roku i postanowiłem napisać prace lic. o naszym pięknym mieście. Jednakże pojawił się wielki kłopot dotyczący mojego III rozdziału, w którym muszę opisać i podsumować/ocenić wykonane inwestycje w Płocku w latach 2006- 2010. Nie wiem kompletnie jak do tego podejść, brak mi zupełnie pomysłów. Mój promotor nie pochodzi z Płocka i raczej też nie za bardzo jest w stanie mi pomóc.

W I rozdziale zawarłem ogólne informacje o inwestycjach...
II rozdział poświęciłem inwestycjom w mieście i krótkim opisie każdej z nich.

Jeśli ktoś miałby jakiekolwiek pomysły bądz informację które mógłbym zamieścić w kolejnym rozdziale - bym był dozgonnie wdzięczny za wszelką pomoc.

Z góry dziękuje za poświęcony czas i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • pijzemna Re: Praca licencjacka 25.10.11, 21:02
      a nie masz zadnego planu pracy zaakceptowanego przez promotora? troszke dziwne podejscie z Twojej strony. co moge polecic? naciskaj promotora o ukierunkowanie - to, ze nie jest z Plocka, nie znaczy, ze nie powinien wiedziec jak ta praca powinna wygladac - czy to biorac pod uwage Warszawe, czy Kozia Wolke winien powiedziec, co chce, zebys zawarl w tej pracy. Ja osobiscie w 3 rozdzialem skupilbym sie na tym, co w naszym miescie jest planowane - obwodnice, polaczenia kolejowe, polityka rozwoju miasta na szczeblu centralnym itd. itp. Masz na tym forum kilka tematow, w ktorych sa poruszane takie kwestie. Dopiero po tym rozdziale w podsumowaniu zestawilbym to co osiagnieto z tym co wladze przyszykowaly dla mieszkancow w przyszlosci i jakies tam wnioski wyciagal.
    • stuntman Re: Praca licencjacka 25.10.11, 23:13
      Nie wiem jakie założenia zostały przyjęte dla tej pracy licencjackiej, ale uważam że bardzo ciekawie byłoby odnieść pewne płockie przedsięwzięcia do innych miast porównywalnej wielkości, np. standard ulic miejskich (długość ulic 2x2 i 4x1 w km), ilość nowoczesnej powierzchni handlowej (w m2 na 1000 mieszkańców), ilość powierzchni biurowej na wynajem, utworzone miejsca pracy w sektorze przedsiębiorstw, ilość miejsc w hotelach itp.
      Ot taki pomysł - dla mnie byłaby to interesująca lektura.
      • konrad_wp Re: Praca licencjacka 26.10.11, 07:57
        Dlaczego jak ja kończyłem studia kilka ładnych lat temu to nie było takich fajnych tematów prac magisterskich ? :-)
        • necunio Re: Praca licencjacka 06.11.11, 16:56
          Dziękuje bardzo za podpowiedzi i za poświęcony czas. Jeśli chodzi o plan do pracy to posiadam zatwierdzony jednak tylko do 3 rozdziału dlatego zwróciłem się z pomocą do forumowiczów :)

Zdecydowałem się jednak na przeprowadzenie ankiety wśród mieszkańców, która to ma zbadań atrakcyjność przeprowadzonych w latach 2006-2010 inwestycji w naszym mieście. Całość III rozdziału będzie miała charakter empiryczny i zbuduje go na podstawie otrzymanych wyników. Mam nadzieje ze tym razem promotor będzie zadowolony :) Postaram się skończyć ją dzisiaj i zwrócę się jeszcze raz z prośbą o wypełnienie jeśli nie było by to problemem :)

konrad_wp - temat wymyśliłem sobie sam :D
          • necunio Re: Praca licencjacka 22.11.11, 21:52
            Witam ponownie, zwracam się z wielką prośbą o wypełnienie ankiety, którą można pobrać poniżej. Dotyczy ona inwestycji w Płocku a uzupełnienie jej nie zajmie więcej niż 5 min. Będzie ona stanowiła materiał do III rozdziału mojej pracy lic. Z góry dziękuje bardzo za poświęcony czas i pozdrawiam.

ankieta
            • necunio Re: Praca licencjacka 23.11.11, 07:37
              Wypełnione ankiety proszę wysyłać na adres mailowy : neco2@o2.pl

Jeszcze raz dziękuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka