Dodaj do ulubionych

Czynsze komunalne w Płocku - będzie rewolucja

15.01.12, 21:34
kolejny debilny pomysł władz miasta

wysokość czynszu powinna zależeć od standardu i lokalu i kosztów jego utrzymania i ewentualnych remontów

znowu będziemy dopłacać do bandy nierobów i dzieciorobów

w cywilizowanym świecie jak cie nie stać na mieszkanie to przenosisz się do gorszej dzielnicy i mniejszego mieszkania
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Czynsze komunalne w Płocku - będzie rewolucja IP: *.centertel.pl 15.01.12, 21:40
      Należy natychmiast zlikwidować wszelkie zasiłki, dotacje na kopulacje i głodem zmusić bydło rozpłodowe do podjęcia pracy. Ja nie mam zamiaru ich utrzymywać! Mają zdrowie do picia ,ale nie do pracy .Szlag mnie trafia jak widzę wielodzietnych nygusów prezentujących roszczeniową postawę. Ich jedynym osiągnięciem w życiu jest spłodzenie bachora. Bezzębne matki-alkoholiczki kryte przez swoich zmieniających się konkubentów żyją z moich podatków! Od rana wiszą na klamce opieki społecznej. Mieszkają w mieszkaniach socjalnych opłacanych przez państwo, czyli nas. Ich dzieci jeżdżą na darmowe kolonie z MOPS-u, jedzą bezpłatne obiady w szkole, dostają za darmo paczki świąteczne, stypendia podręczniki, bilety do kina, korzystają z wszelkich ulg, dofinansowania, zapomogi, pielęgnacyjnego ,rodzinnego, zasiłków, becikowego, dodatków itp. Ich podstawową rozrywką w życiu jest picie i prokreacja. To wszystko finansowane jest z naszych podatków. Sami niech zarabiają na swoją "wesołą gromadkę". Wara od moich&ładek! Nie życzę sobie utrzymywania z moich pieniędzy patologii. Gdzie dużo dzieci tam bieda ibandytyzm. Z tych dzieci nie będzie podatników i nie będą pracować na moją emeryturę. Chwasty społeczne zaczną się rozmnażać w wieku kilkunastu lat nie kończąc szkół i nie zdobywając zawodu. Wyrośnie kolejne pokolenie bezrobotnych leni na zasiłkach . Prawo pomocy społecznej mają w małym palcu. Wiedzą jakie dokumenty złożyć ,gdzie i do kiedy. Te dzieci od kołyski nauczone są żebractwa. Prowadzą pasożytniczy tryb życia i mają wrodzone skłonności do nieróbstwa. Będą żyć z funduszu alimentacyjnego i MOPS-u. Będą kulą u nogi dla społeczeństwa. Mamy już trzynaście procent bezrobotnych. Nie potrzebujemy więcej dzieci. Jest nas za dużo. Jest obecnie więcej ludzi niż miejsc pracy. Nie ma nawet wolnych miejsc w przedszkolach. Nie róbmy z Polski drugiego Bangladeszu. Nie mam zamiaru utrzymywać ze swoich podatków cudzych bachorów i płacić za czyjeś fantazje rozrodcze! Pomoc patologii to pieniądze wyrzucone w błoto, bo tylko ich rozleniwia i zabija chęć podejmowania pracy. Wszystko co dostaną i tak wydadzą na papieroski i alkohol. Niech rozmnażają się ludzie inteligentni, na poziomie i z kasą, a nie margines społeczny i wielodzietna hołota. Nie potrzebujemy bubli genetycznych po prymitywach. Całe życie musimy do czegoś dokładać. Jak nie do górników, hutników, stoczniowców, PKP, to do rodzin z gromadą bachorów! Mam tego dość! Sami niech utrzymują swoje fermy rozrodcze! Zasiłki tylko demoralizują i są szkodliwe społecznie. Nic tak nie wspiera kreatywnego myślenia jak pusty żołądek.
      • Gość: ab ania nie na temat IP: *.188.c85.petrotel.pl 15.01.12, 22:01
        Chyba się rozminęłaś z tematem... i gadasz bzdury jak rzadko który. Założenie: wilodzietność=patologia jest błędne i nieuprawnione. A swoją drogą - ile "inteligentnego" potomstwa z siebie wydałaś? A może dokucza ci staropanieństwo, samotność czy zaawansowana niechęć do macierzyństwa?
        • Gość: ania Re: ania nie na temat IP: *.centertel.pl 15.01.12, 22:07
          nie rozminęłam się z tematem.... projekt zakłada że "bogatsi" zamieszkujący mieszkania komunalne będą dopłacać do "biedniejszych" zamieszkujący mieszkania komunalne. Znowu rozdawnictwo.

W Jarze na Miodowej budują mieszkania komunalne o podwyższonym standardzie. W myśl tego co proponuje ratusz za mieszkania te "biedota" będzie płacić grosze a inni z innych budynków komunalnych dołożą do nich.... chcesz tego ?
          • Gość: Jas Re: ania nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 22:21
            Popieram. Bardzo trafna opinia.
            • Gość: realista Re: ania nie na temat IP: *.100.c73.petrotel.pl 15.01.12, 22:55

Również zgadzam się z tą gorzką przemową.
              Niestety władza wie, że tak najprościej hoduje się wierny elektorat. Co z tego, że to nieuczciwe, niesprawiedliwe i krzywdzące dla tych, którym się chce.
              Kiełbasa wyborcza jest najważniejsza.
              Pod pretekstem "wrażliwości społecznej" i wyciągania ręki do biednych dzieci okrada się ludzi pracowitych, oszczędnych i zaradnych, żeby wesprzeć Patologię.
              Zapamiętajmy sobie to, następne wybory kiedyś też będą...
          • cichy_32 Re: ania nie na temat 16.01.12, 07:19
            napisałaś bogatsi zamieszkujący mieszkania komunalne. DROGA PANI mieszkania komunalne są dla biednych jeżeli komuś status społeczny wzrasta powinien pomyśleć o własnym M to właśnie patologia mieszkania komunalne dziedziczone z babki na matki, córki przydział takiego lokalu powinien zależeć od pozycji społecznej. Sama pisałaś że biedni mają mieszkać w biednych dzielnicach.
      • cichy_32 Aniu, Anno 16.01.12, 07:15
        tego Ci właśnie życzę, pustego żołądka. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja nie życzę sobie żeby opasłe trole wyzyskiwały ludzi płaciły im grosze a jak nawet płacą więcej to składki i tak odprowadzają od najniższej średniej, wszystko kupują na faktury ja mogli by to nawet podpaski na firmę by kupili bo to przecież koszt, auta paliwo wszystko odliczają od dochodu, jadą na wczasy a pracownicy zostają bez pensji też sobie tego nie życzę . TYLKO CO Z TEGO??? Wszędzie tak jest jest biedny i bogaty no i bezrobotny i nie ma złudzeń to biedny utrzymuje to towarzystwo bo jest biedny.
      • Gość: podsumowanie brawo dla Ani, 100% poparcia dla twoich wnioskow IP: *.174.c76.petrotel.pl 16.01.12, 14:56
        a kto nie zrozumial ten pewnie jest opisywanym przez nia przypadkiem :)
      • Gość: do anki Re: Czynsze komunalne w Płocku - będzie rewolucja IP: *.plock.mm.pl 15.03.12, 13:06
        Kto tobie, posiadającej śmierdzące i czarne dziury w zębach i sztuczna szczękę zmajstrował bękarta? Potem kolejnego. Kopuliując ochoczo bo masz te kilka zetów więcej. A z gęby ci śmierdzi bardziej niż menelowi po zjedzeniu zepsutego żarcia znalezionego w śmietniku.
        Kąpiesz się też rzadko bo jesteś oszczędna i dlatego masz na czynsz. Dlatego śmierdzi wokół ciebie i masz pchły w domu. Majtek nie pierzesz bo szkoda wody, a obrywasz co jakiś czas "bursztyny" z pod cipia bo taniej.
        I ty śmiesz zabierać głos w sprawie wysokości czynszu? Wstyd się.
      • Gość: gosc Re: Czynsze komunalne w Płocku - będzie rewolucja IP: 80.48.4.* 16.03.12, 20:23
        Ja mam inną propozycje . Osądzic i wysłac do kamieniołomów wszystkich którzy doprowadzili mój kraj do gospodarczej ruiny . Z powodu której ludzie nie maja pracy , 2 mln musiało wyjechac. Dlaczego nie napisałas ,ze Twoje podatki rzad marnuje w Iraku, Afganistanie ,marnuje na wysokie emeryturki dawnych komunistycznych zbrodniarzy ?

• roman_j Bardzo dobry pomysł 15.01.12, 23:07
      Pomysł bardzo dobry. Ja proponuję pójść jeszcze o krok dalej i wziąć się za kontrole lokali komunalnych pod kątem tego, czy mieszkają w nich faktyczni najemcy. W Warszawie takie kontrole, i to nie tylko w godzinach pracy urzędu, przynoszą wymierne, pozytywne skutki:
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,10887924,Lokale_dla_biednych__Niektorzy_pobudowali_sobie_domy.html
      • cichy_32 Re: Bardzo dobry pomysł 16.01.12, 07:22
        Popieram Romana z tym miasto już dawno powinno zrobić porządek. Ale urzędasy sami wynajmują takie lokale to gorzka prawda.
      • Gość: ... Re: Bardzo dobry pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 07:33
        Wszystko byłoby dobrze, troska Pana Prezydentga o ubogtich jest wzruszająca, problem tylko w tym, ze bardzo trudno będzie zweryfikować rzeczywistą prawdę. Osobiscie znam osobę, która żyjac w tzw separacjii z mężem - formalnie przeprowadzonej w sadzie, faktgycznie z tym mężem była fizycznie, ale w ten sposób była też samotną matką. Mąż miał dom zapisany tylko na siebie, żona nie miała nic, otrzymywała więc pomoc socjaląa od państwa ( w tym i mieszkanie z MTBS- u). W ten sposób miała i dom i mieszkanie (nówkę), dotgacje do utrzymania mieszkania, bo przeciez ma niskie zarobki, a żyje samotnie ( ale tak naprawdę z mężem). Dziecko uczące się ma prawo do wszelich bonusów socjalnych, bo matka ma niskie dochody. Spirala cwaniactwa kręci się. Pani zachorowała , szybko załatwiła sobie grupe inwalidzką, teraz z ta grupa ma dostęp do pracy chronionej, wyglada tgo w ten sposób, że zaytrudnia sie na krótki czas, nabywa prawo do zwolnienia lekarskiego i przechodzi na półroczne zwolnienie. Kiedy czas zwolnienia sie kończy, znowu znajduje sobie prace chroniona i interes sie kreci tak juz od kilku lat.
        Nie pisze tego z zazdrosci, ale Panie Prezydencie!
        Często ci z tym tzw. wysokimi dochodami, żyjacy i pracujący uczciwie na żadne bonusy liczyc nie moga. Dochodzi do paradoksu, bo dziecko pracujacych na żadne wakacje nie pojedzie, bo rodziców mimo pracy obydwojga na wakacje dla dzieci nie stać. Koszty utrzymania sa dramatycznie wysokie, nawet pracując ledwo wiąże się przysłowiowy koniec z końcem.
        Uczciwość jednak nie popłaca. Nasze dzieci nie moga liczyc na stypendium naukowe, socjalne, mimo że cięzko pracują ucząc się, ale dzieci z rodzin socjalnych ( czyli niepracujacych lub rozwiedzionych rodziców) mogta liczyc na wszystko!! Nie mozna jednej miary dokładac do wszystkiego. Na przykład te tzw samotne matki we wszystkim uprzywilejowana gdzie mają ojców? No bo przeciez ktos te dzieci spłodził? Rodzice nie muszą być razem, żeby pokrywać koszty utrzymania potomstwa. Zobowiazani do tego powinni być zarówno kobieta jak i mężczyzna.
        System sam stwarza kryzys rodziny. Tam, gdzie ludzie żyja z godnościa i uczciwie, s anapietnowani. Sytuacja ekonomiczna w pełnych i pracujących rodzinach bywa często dramatyczna. Rodzina jednak ma swoja godność- nie pójdzie wymuszac podreczników od państwa, tyko zapożyczy sie, weźmie kredyt. I tak cały rok spłaca ten kredyt na książki, zeby następnego lata zrobic to samo. Z pełnych rodzin dziecko często może pomarzyc tylko o wyjeździe wakacyjnym. Nikogo to nie obchodzi, bo przeciez dochody na członka rodziny przekraczaja patologiczne limity.
        W zwiazku z powyższymi pomysłami ja proponuję: Małzeńtwa! Rozwódźcie sie, wchodźcie w separacje, kłamcie, oszukujcie, a będzie sie wam żyło dobrze i dostatnio!
        I tylko zostaje bezsilność.
        Ech Panie Prezydencie dobroczyńco ludzkości. Żałuję, że oddanego na ciebie mojego głosu.
      • Gość: Ja Re: Bardzo dobry pomysł IP: *.class99.petrotel.pl 16.01.12, 15:23
        Dobrze myślisz. Ja dodałabym jeszcze kontrolę, która sprwdzi czy dofinansowania z Urzędu są dysponowane właściwym najemcom. Wielu pracuje ,,na czarno" np. w Niemczech i stać ich na auto, satelitę czy telefony komórkowe i imprezki, a pieniędzy na czynsze NIE MAJĄ! TO JEST NAGMINNE!! Chyba mają zbyt duże socjale.
    • firstkaktus Re: Czynsze komunalne w Płocku - będzie rewolucja 16.01.12, 08:02
      ja.prezydent.plocka napisała:

............w cywilizowanym świecie jak cie nie stać na mieszkanie to przenosisz się do gorszej dzielnicy i mniejszego mieszkania ................

W cywilizowanym świecie jest się gdzie przenosić !!!!! Ale mieszkamy w POLSCE !!!!!! W małym powiatowym miasteczku !!!!
      • Gość: mag Re: Czynsze komunalne w Płocku - będzie rewolucja IP: *.098.c71.petrotel.pl 16.01.12, 08:13
        Jeżeli ten mały komunista iwaniak szefuje tej komisji to niech rozwija wory i sprawdza kto w tych lokalach faktycznie mieszka, sprawdza stan lokali a nie opowiada bajki. Komuna upadła teraz nastał czas na eliminację ludzi starych i chorych - u....ć ich jeszcze bardziej. Kogo my wybraliśmy do ratusza ? Boże chroń Polskę przed tumanami.
    • monster_truck MTBS 16.01.12, 08:17
      Pamiętam jak po wybudowaniu przez MTBS kompleksu nowych bloków na Podolszycach Południowych te nowe mieszkania były wystawiane w ogłoszeniach pod wynajem. Kontrole powinny być przeprowadzane reguLARNIE.
      • Gość: leon Re: MTBS IP: *.class147.petrotel.pl 16.01.12, 08:28
        Najlepsze jest to że osoby posiadające mieszkania komunalne jednocześnie posiadają własnościowe lokale mieszkalne, które wynajmują. Może by tak zacząć od nich. Co lepsze są to osoby które kandydowały do aktualnej Rady Miasta. Może by tak pan prezydent zrobił porządek wśród swoich partyjnych kolegów, którzy zgodnie z uchwałami rady miasta mają nielegalnie mieszkania komunalne................jakby pan prezydent nie wiedział o kogo chodzi "podrzucę" nazwiska
        • Gość: lewica społeczna Re: MTBS IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 11:11
          Panu Prezydentowi mylą się lokale CZYNSZOWE KOMUNALNE (właściciel MIASTO) z mieszkaniami SOCJLANYMI .
          W lokalach czynszowych, niezależnie od tego, kto jest właścicielem o wysokości czynszu normalnie decydują czynnki rynkowe (lokalizacja, standard, piętro, popyt, itd) i albo kogoś stać albo nie.
          Natomiast rozwiązywaniu sytaucji miszkaniowej ludzi ubogich, dotkniętych przez los i niezaradnych życiowo ale UCZCIWYCH ( NIE CYNIKÓW I CWANIAKÓW) służą lokale SOCJLANE iu regulaminy ich przydzielania oraz ustalania cynszów. Inaczej nic prostszego jak wykazać sie ubóstwem i nieszczęsciem i powiedzieć że jestem w trudnej sytuacji i należy mi się .
          • Gość: asia Re: MTBS IP: *.class147.petrotel.pl 16.01.12, 12:04
            tef facet nie ma pojęcia jak rządzić miastem !!
            • Gość: ferryt Ania, doskonała analiza i wnioski, tylko stosować IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 12:30
              ale nie ma kto tego zrobić
            • Gość: jjiijoiw Re: MTBS IP: *.052.c74.petrotel.pl 18.01.12, 15:27
              To chyba pierwsza i ostatnia kadencja Nowakowskiego .Ludzie maja juz go dosc i załuje ze na niego glosowalem
        • Gość: krysti Re: MTBS IP: *.069.c87.petrotel.pl 16.01.12, 17:52
          mało tego. nawet biura jakiegoś posła z PO nie ma!!!!!! jest tylko jedno! posła jasińskiego. nie ma SLD, PSL, RP. na pytanie gdzie jest biuro PO na królewieckiej 12 padła odpowiedź: wszyscy są w ratuszu!! nie ma z kim i nie ma o czy rozmawiac. wiocha totalna. nawet p. J. Pitera olewa tę wiochę chociaż we wrześniu stojąc na tumskiej zachwalała jak to się zajmie płockiem. żenada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: kaziulek do krysti IP: *.class99.petrotel.pl 16.01.12, 18:07
            A czemuż to napisałas "nawe Julia Pitera" przeciez ona tak zawsze , przypomina sobie o płocku jak wybory sie znbliżają , a później ? sama wiesz. A naród znów ją wybrał - to jest śmieszne i naiwne , co zresztą potwierdza twoja opinie, że niestety Płock to nie metropolia ale duża wioska.
            • Gość: renta to Pitera,jej partia te podwyżki biednym wprowadza IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.12, 07:42
              w ramach polityki miłości by żyło się lepiej
            • Gość: krysti Re: do krysti IP: *.069.c87.petrotel.pl 17.01.12, 13:35
              no właśnie kaziulek potwierdziłeś moje słowa. to o co ci chodzi? moge jedynie dodać, że w dniu 21.09.2011r spotkałam się na ul.Tumskiej z p. J.Pitera- wtedy kandydatką do sejmu i chciałam zadać jej 3 pytania. dała mi swoja wizytówkę i prosiła o napisanie ich w mailu, co uczyniłam w dniu 22.09.2011r. do chwili obecnej (chociaż mnie zapewniała, ze napewno odpisze) nie mam odpowiedzi. napisałam jeszcze 2 meile z prośba o odpowiedx i nawet dzwoniłam do biura, lecz nie mam odpowiedzi do dziś. robic z mordy cholewę i to kto? poseł na sejm rp?
              • Gość: Icek z Kazimierza Re: do dupy IP: 31.61.162.* 18.01.12, 19:17

forum.gazeta.pl/forum/w,66,132463266,132463266,Czynsze_za_mieszkania_wedlug_dr_Rafala_Kani_z_MZG.html
                • Gość: ja Re: do dupy IP: *.cdma.centertel.pl 19.01.12, 09:10
                  > W zwiazku z powyższymi pomysłami ja proponuję: Małzeńtwa! Rozwódźcie sie, wchod
                  > źcie w separacje, kłamcie, oszukujcie, a będzie sie wam żyło dobrze i dostatnio
                  > !
                  Rewelacyjny pomysł!
                  Dzięki stokrotne.
                  Tylko mąż wróci z pracy to zaraz zaczniemy kombinować, a w najbliższy weekend napiszemy pozew o rozwód.
                • 0wezyrek Re: do dupy 03.02.12, 16:16
                  Jak wejdziesz między wrony to i sam musisz krakać.
                  • Gość: SeeQ Re: do dupy IP: *.193.c83.petrotel.pl 14.03.12, 22:57
                    nasz radny wprowadza zmiany a sam co z ARSEM nie wypaliło prowadzili lokal co robi sobie kampanię na prezydenta niech da sobie spokój
                    • Gość: obserwator Re: do dupy IP: *.173.c88.petrotel.pl 15.03.12, 00:33
                      To jest wspaniały pomysł. Minęło tyle lat ,tyle było mądropelków i nikt nie wpadł na taki pomysł. Problem mieszkań komunalnych jest wrzodem na d…. wielu włodarzy miasta jak nie wszystkich. Czas na zmiany. Zasoby miejskie w dużej części w fatalnym stanie, miasto płaci za konserwacje grosze a firmy konserwujące udają że pracują.
                      1. Konieczne uzależnienie dużej części czynszu za lokal od zarobków lokatorów
                      2. Kontrola lokatorów /koniecznie /sporo mieszkań wróci do zasobów gminy
                      3. Kontrola stanu zamożności lokatorów/ wielu żyje z wykazanych dochodów w nędzy i dostaja dopłaty mieszkaniowe a pomykaja furami powyżej 50000 tyś zł
                      4. Duże lokale dzielić i dokwaterować lokatorów
                      5. Ludzi dostających wsparcie finansowe z mopsu kierować na prace interwęcyje np. sprzątanie terenu , malowanie klatek itp
                  • Gość: kapo Re: do dupy IP: *.plock.mm.pl 15.03.12, 13:18
                    Tylko namiotowe getto dla biednych mieszkańców, Teren ogrodzić, postawić stare wojskowe namioty. Wieżyczki i warty z psami.
                    Zabronić kupować w normalnych sklepach, a jak przyjdzie zima nie sprzedawać im opału i prądu. Na wiosnę miasto już nie będzie miało problemów z biedakami. Z tym gettem tez nie.
                    Powstanie nowe po zastosowaniu podatku katastralnego. Wtedy ci z lokali własnościowych i prywatnego budownictwa, niewydolni tego podatku zaludnią getto i znając metody ich się też pozbędziemy. Miasto wtedy będzie lśniło bogactwem jak Las Vegas. Same hotele, restauracje i kasyna.

Ale najpierw zaczniemy od podniesienia ceny wody, o te marne 400% - dla wszystkich. Od tego zaczniemy selekcję.

• przesilenie Re: Albo wóz Drzymały 15.03.12, 14:25
                      Czyli cyrk na kółkach
    • Gość: perry Re: Czynsze komunalne w Płocku - będzie rewolucja IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.12, 21:48
      będzie jak zdążą vod.gazetapolska.pl/1357-w-tv-tego-nie-pokaza-wstancie-z-kolan-polacy
      • Gość: tolek duże podwyżki były ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.12, 09:56
        w tej "rewolucji" ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka