Dodaj do ulubionych

Kolej w Płocku

29.11.12, 12:31
KOLEJ W PŁOCKU

POBIERZ DOKUMENTACJĘ (LINK POWYŻEJ)

W POSTACI ZDJĘĆ I FILMÓW NIEBEZPIECZNEJ KOLEI W CENTRUM PŁOCKA JAKO MATERIAŁ DOWODOWY
Obserwuj wątek
    • stuntman Re: Kolej w Płocku 02.12.12, 19:01
      Trzeba przyznać, że się chłopie narobiłeś.
      • citymen Re: Kolej w Płocku 05.12.12, 11:27
        Cała przyjemność po mojej stronie. :)
        • radeqrdemenes Re: Kolej w Płocku 05.12.12, 21:54
          Faktycznie kawał dobrej roboty!
          Jak otworzyłem załącznik to pierwszy odruch był:
          "natychmiast wyłącz". Pomyślałem jednak że skoro poświęciłeś czas
          aby to przygotować, to mnie z pewnością łatwiej będzie to przeczytać.
          Zastanawiam się czy będzie miało to jakikolwiek realny wpływ,
          na zmianę opisanego przez Ciebie stanu rzeczy.
          Masz plan jak wcielić to w życie ?
          • citymen Re: Kolej w Płocku 08.12.12, 20:37
            Oczywiście że temat trzeba dalej drążyć.

Jest też pismo w tej sprawie od Ministerstwa Transportu

Link do pisma od Ministerstwa Transportu

Trzeba podejmować dalsze działania i są podejmowane, na stronie Kolej w Płocku są te kwestie opisane ale też z tej strony prowadzą dalej linki do innych stron itd.

Ludzie muszą obierać tę dokumentację i wysyłać pisma gdzie tylko można do rządu do organów unijnych, im więce4j tym lepiej, a wszystko poparte dowodami, nazwiskami ludzi itd.

RAZEMSTANOWIMY WIELKĄ SIŁĘ !
            • citymen Re: Korespondencja z Przewodniczącym PE 08.12.12, 21:31
              Oto jedna z wielu moich korespondencji z różnymi urzędami i urzędnikami, zarówno w Polsce jak i w Unii Europejskiej:

Moja korespondencja z Przewodniczącym Parlamentu Europejskiego Martinem Schulzem cz. 1

Moja korespondencja z Przewodniczącym Parlamentu Europejskiego Martinem Schulzem cz. 2

Odpowiedź Przewodniczącego Parlamentu Europejskiego Martina Schulza
              • citymen Re: Pismo z pE ws. petycji 08.12.12, 21:36
                A tu już pismo z informacją o uznaniu mojej petycji za dopuszczalną:

Pismo z PE

Tak, więc trzeba działać a owoce z czasem będą. Ale im nas więcej będzie tym lepiej.
                • citymen Re: Pismo z PE ws. petycji 10.12.12, 10:59
                  Poniżej są zaprezentowane listy wraz z linkami zawartymi w listach:

Dla zainteresowanych upubliczniam moją korespondencję z Przewodniczącym Parlamentu Europejskiego Martinem Schulzem:

Moja korespondencja z Przewodniczącym Parlamentu Europejskiego Martinem Schulzem cz. 1

(Dwa linki zawarte w pierwszej części powyższej korespondencji odwołują się do strony internetowej
    • tomjani Re: Kolej w Płocku 17.12.12, 21:02
      O, następny leming któremu kolej w centrum Plocka śmierdzi. A więc to kolej jest niebezpieczna, a nie niczym nie powstrzymany żywioł ruchu samochodowego? Najlepiej zaorać, wyrzucić precz poza miasto bo i tak nikt pociągiem nie jeździ. I budowac coraz szersze i szybsze drogi, drogi, DROGI! Żeby nie było niczego!, jak to ten tam nooo. Palikononowicz powiedzial.
      • citymen Re: Kolej w Płocku 18.12.12, 21:49
        któremu kolej w centrum Plocka śmierdzi

dość eufemistyczna nazwa jak na bomby przemieszczające się na kupie złomu między ostem a pokrzywą w 21 wieku po jednym torze sprzed II WŚ prez środek miasta

rozumiem sentyment do rupieci itd ale życie i zdrowie ludzkie jednak zdecydowanie ważniejsze... no chyba że ktoś właśnie jest lemingiem i mu wsio ryba
        • tomjani Re: Kolej w Płocku 19.12.12, 00:17
          citymen napisał:

> dość eufemistyczna nazwa jak na bomby przemieszczające się na kupie złomu między
          > ostem a pokrzywą w 21 wieku

Ale te same bomby przewożone przez środek miasta autosysternami między szaj-busiarzami a TIRanozaurami kierowanymi przez pijanych krolów kazachstańskich szos - nie wywołalyby już jakichkolwiek zastrzeżeń? Bylo nie było, kolej jest starsza niż samochody, więc warto ryzykować nawet życiem w imię prestiżu nowoczesności - tak?

> po jednym torze

Normalnie jakbym arona busowego barona czytał. Wg niego podobni mu idioci za kółkiem jak widzą jeden tor - automatycznie zakładają że już nic po nim nie jeździ, więc nawet nogi z gazu nie warto zdejmować. Co prawda ten sielankowy obraz psuje trochę drut zawieszony nad tym pojedynczym torem, gdyby go nie było tak jak nie ma na północ od Trzepowa nie byłoby zbednego stresu.

> sprzed II WŚ

Geniialne kryterium! Zlikwidujmy zatem praktycznie całą sieć PKP, z wyjątkiem CMK, linii Qtno - Poznań, Radom - Tomaszów Maz. Skierniewice - Pilawa - Łuków, no i oczywiście świeżo wybudowanego dwukilometrowego ogryzka linii w tunelu ze Służewca na warszawskie Lotnisko Chopina. Cała reszta, podobnie jak linia Łódź Kaliska - Qtno - Plock - Sierpc powstała wszak przed II WŚ.

prez środek miasta
          >
          > rozumiem sentyment do rupieci itd ale życie i zdrowie ludzkie jednak zdecydowanie
          > ważniejsze...

Nareszcie pelna zgoda. W jeden weekend potrafi wszak zginąć w rupieciach poruszajacych się po drogach kilkadizesiąt osob, w ciągu roku znika w ten sposob 20-tysięczne miasteczko.

> no chyba że ktoś właśnie jest lemingiem i mu wsio ryba

Hehe, teraz to dopiero zaprezentowałeś citymenie mentalność nie tyle leminga, lecz wiochmena ] ze słomą wystającą z butów, szczycącego się tym że jako pierwszy w gminie przesiadł się ze śmierdzącej świńskim gnojem furmanki w przydzieloną mu serenkie.
          • citymen Re: Kolej w Płocku 19.12.12, 10:43
            Doprawdy trudno jest ustosunkowywać się do takigo tekstu z pogranicza psychodeli i bełkotu, ale spróbuję, choć sam do końca nie wiem po co...

Ale te same bomby przewożone przez środek miasta autosysternami między szaj-bus
            iarzami a TIRanozaurami

fajne, szkoda że puenty nie było...

gdyby go nie było tak ja
            k nie ma na północ od Trzepowa nie byłoby zbednego stresu

problem w tym że nie jest tak jak na północ od Trzepowa...

Geniialne kryterium!

Jedynie skrót myśłowy, bo widzisztak się złożyło że budując kolej w tym miejcu przed wojną nie było tam ani zabudowań ani co najistotniejsze najwiękzego przemysłu rafineryjno-petrochemicznego w tej części europy a na pewno w Polsce, cywilizowanym krajom nie wystarczały takie 'standardy" no chyba że zmierzamy szybkimi krokam w stronę Kazachsatńskiej SRR co zważywszy na mental i to co dzieje się w tym kraju można mieć pełnoprawne takie wrażenie

Nareszcie pelna zgoda. W jeden weekend potrafi wszak zginąć w rupieciach
            poruszajacych się po drogach kilkadizesiąt osob, w ciągu roku znika w ten spos
            ob 20-tysięczne miasteczko

ta "logika" szczególnie przypadła mi do gustu.. ;)) inni giną w rupieciach to my w ramach solidarności też możem, a co... :))

Hehe, teraz to dopiero zaprezentowałeś citymenie mentalność nie tyle lem
            inga, lecz wiochmena

I tu też pozwolę się z Tobą nie zgodzić, dziś "wiochmeni" często "rozbijają" się takimi furami o których miastowe mogą tylko pomarzyć o hacjendach nie wspominając :))
            • tomjani Re: Kolej w Płocku 19.12.12, 21:11
              citymen napisał:

> Doprawdy trudno jest ustosunkowywać się do takigo tekstu z pogranicza psychodel
              > i i bełkotu, ale spróbuję, choć sam do końca nie wiem po co...

A po co komu te twoje wypociny o rzekomych niebezpieczenstwach sprowadzanych przez kolej? Też mi afera, niestrzeżony przejazd na szutrowej leśnej drodze. Albo przejazd wprawdzie bez dróżnika, ale z sygnalizację świetlną i dźwiękową. Chociaż - być może masz rację. Na takich tłuków jak autoholicy ktorych interesy reprezentujesz niejednokrotnie i szlabany by nie pomogły, niezbędna bylaby kolczatka przed przejazdem.
              >
              > problem w tym że nie jest tak jak na północ od Trzepowa...

Czyli najpierw zdjąć druta między Trzepowem a Qtnem a potrm zaorać?

> Jedynie skrót myśłowy, bo widzisztak się złożyło że budując kolej w tym miejcu
              > przed wojną nie było tam ani zabudowań

Nic to, i tak kolei płockiej daleko do takiej "doskonałosci" jak kolei ostrołęckiej, gdzie linia i dworzec odległe są od miasta o jakieś 5km, za laskiem i zabudowaniami o wiejskim charakterze. Chciałbyś sięgając do najlepszych carskich wzorów zrobić to samo i z koleją w Płocku, zamiast chociażby dobudowac przystanek kolo przejazdu drogi na Zakroczym, gdzie sporo się ostatnio buduje? Ja wiem że dla osób tak ograniczonych jak ty kolej w mieście to powód do wstydu, ale wyobraź sobie że nie wszyscy podzielają wasze zdanie.

> ani co najistotniejsze najwiękzego przemysłu rafineryjno-petrochemicznego w tej części
              > europy a na pewno w Polsce, cywilizowanym krajom nie wystarczały takie 'standardy"

A niby jakie? Zamiast kolei powinny dochodzić do rafinerii conajmniej dwie krzyżujące się autostrady, z wydzielonymi pasami dla autoystern?

> no chyba że zmierzamy szybki mi krokam w stronę Kazachsatńskiej SRR co zważywszy na
              > mental i to co dzieje się w tym kraju można mieć pełnoprawne takie wrażenie

Wrażenie jak najbardziej prawidłowe, ale zdecydowanie nie na Mazowszu lecz na tzw. Ścianie Wschodniej, i dodatkowo w Małopolsce. To tam pociągi pasażerskie zostaly wyparte przez tzw. busy czyli furgonetki przystosowane do przewozu osób, za naszą wschodnią granicą nazywane marszrutkami. Ty zaś usilnie walczysz o to aby i w Płocku wprowadzić wschodnie i azjatyckie standarty.

> ta "logika" szczególnie przypadła mi do gustu.. ;)) inni giną w rupieciach to m
              > y w ramach solidarności też możem, a co... :))

Że co mianowicie? Napisałem wyraźnie że 20-tysięczne miasteczko ginie corocznie w wypadkach drogowych a nie kolejowych.

> I tu też pozwolę się z Tobą nie zgodzić, dziś "wiochmeni" często "rozbijają" się takimi
              > furami o których miastowe mogą tylko pomarzyć o hacjendach nie wspominając :))

Ależ wcale tego nie kwestionuję. Ty od samego początku zdajesz się być jednym z takich nowych ruskich.
              • stuntman Re: Kolej w Płocku 19.12.12, 21:26
                Panowie, bardzo was proszę o nie stosowanie argumentacji ad personam.
                • citymen Re: Kolej w Płocku 20.12.12, 10:03
                  Faktycznie "polemika" z kimś kto używa "argumentów" że 20 tys rocznie ginie ludzi na drogach albo że kolej w Ostrołęce daleko od miasta itp ma taki sens jak tłumaczenie teorii względności Chińczykm po arabsku... :))
                  • citymen Re: Kolej w Płocku 20.12.12, 10:12
                    Jeszcze żeby kolega miała jakąs elementarną wiedzę co tą koleją jest transportowane to było by super, ale chyba oczekuję zbyt wiele...
                    Poniżej przykład z Białegostoku tego co nam zagraża tyle że na znacznie większą skalę

• citymen Re: Poprawiony link 22.12.12, 11:40
                        Podaję jeszcze raz działający link do tekstu znajdującego się na poniżej podanej stronie do pobrania w postaci pliku PDF (plik zawiera 5 stron)

Link
    • citymen Re: Dokumentacja do przeglądania 22.12.12, 10:53
      Dokumentacja fotograficzna i filmowa dotycząca stanu infrastruktury drogowej i kolejowej na terenie miasta Płocka i jego rejonu do przeglądania bez konieczności jej pobierania.

DOKUMENTACJA DO PRZEGLĄDANIA

A tu można ją pobrać:

DOKUMENTACJA DO POBRANIA
    • citymen Re: Korespondencje z innymi samorządami 24.12.12, 11:38
      Dla zainteresowanych podaję poniżej moją korespondencję z samorządem Warszawy:

Treść mojej korespondencji cz. 1.

Treść mojej korespondencji cz. 2.

Odpowiedź z urzędu miasta Warszawy

Powyżej przedstawione korespondencje to sygnał dla naszych samorządówców i nas wszystkich że w naszych działaniach i celach nie jesteśmy sami. Tak samo jak my inni mają problemy, a że te problemy są zbieżne musimy wykorzystywać okazję i tworzyć zwartą koalicję wspólnych interesów, tak na dole wśród mieszkańców jak u góry samorządowców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka