Dodaj do ulubionych

skrot kierowcow

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 15:25
przechodzac codziennie obok nowatora napotykam sie na plage jadacych i
rozpedzonych samochodow. Kierowcy znalezli sobie tu skro przejezdzajac od ulicy
Otolinskiej do Dworcowej. w godzinach szczytu w ogole nie mozna tamtedy przejsc
a mysle ze jest to droga osiedlowa i piesi maja na niej pierwszenstwo podczas
gdy kierowcy pedza tedzy czesto trobiac na pieszych. Czy moze i tam nalezy
ustawic "spiacych policjantow" aby znalezli sobie inny obiazd. Poza tym parkuje
tam pelno samochodow i aby tamtedy przejsc trzeba byc nie lada wysporotowanym
przemykajac w blocie miedzy zaparkowanymi samochodami i tymi rozpedzonymi. MOze
powinien sie jakis wypadek aby odpowiednie sluzby zareagowaly !!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • rene2 Re: skrot kierowcow 19.03.02, 16:48
      No właśnie, jestem kierowcą, ale mnie też denerwuje nadużywanie tego przejazdu.
      Chodzi głównie o prędkość.
      • Gość: rzecznik Re: skrot kierowcow IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 17:19
        przeaze sprawe do sekcji ruchu drogowego. jesli chodzi o "lezacych policjantow"
        to nie my decydujemy o ich instalacji. decyduje zarzadca drogi. my jako policja
        mozemy tylko opiniowac tego typu przypadki. w zdecydowanje wiekszosci opiniujemy
        je pozytywnie, jestesmy za instalowanie takich utrudnien dla "wariatow", ktorzy
        bezmyslnie piratuja po drogach osiedlowych. w takich przypadkach rada osiedla -
        mieszkancy danego osiedla moga zwrocic sie do zarzadcy drogi o
        zalozenie "lezacych policjantow":-)))

pozdrawiam
        Jaroslaw Brach
    • Gość: bzq Re: skrot kierowcow IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 17:48
      calkiem niedaleko od wspomnianego miejsca jest drugi punkt, w ktorym objawia
      sie fenomen plockich kierowcow - skrzyzowanie kilinskiego i jachowicza.
      kierowcy jadacy w strone centrum jada lewym pasem (tylko w lewo) prosto juz
      chyba zwyczajowo. radiowozy rzadko tam stoja. a przeciez to zyla zlota ;)
      • Gość: rzecznik Re: skrot kierowcow IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 20:13
        > [...] radiowozy rzadko tam stoja. a przeciez to zyla zlota ;)

czyzby pan sugerowal, ze kasa z mandatow "idzie" dla policji?

pozdrawiam
        Jaroslaw Brach

• Gość: bzq Re: skrot kierowcow IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 20:24
          szanowny panie rzeczniku, to ;) oraz napomkniecie o zyle zlota mialo dodac
          wyrazu mojej wypowiedzi. chcialem po prostu zaakcenowac fakt, ze wspomniana
          przeze mnie sytuacja ma miejsce bardzo czesto.
          co do pieniedzy z mandatow, to, szczerze mowiac, nie orientuje sie do konca w
          sposobie gospodarowania nimi.
          dla mnie duzo wazniejszy jest fakt popelnienia wykroczenia na moich oczach i
          uczucie dosc sporego niesmaku jakie towarzyszy spokojnemu odjazdowi pirata
          drogowego w sina dal.
          • Gość: rzecznik Re: skrot kierowcow IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 20:38
            ok. tak myslalem. mam nadzieje, ze drogowka bedzie miala co robic:-)))

pozdrawiam i dziekuje

jaroslaw Brach
            • Gość: pieszy Re: skrot kierowcow IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 09:23
              Co do kilinskiego jachowicza to chyba wlasnie robia oddzielny TRZECI rzekomo
              udrazniajacy pas ruchu dla skrecajacych w lewo, a odnonisnie skrotu obvok
              nowatora nalezy rowniez zwrocic uwage na parkujace tam samochody, po pierwsze
              pas zieleni ktory tam byl teraz nie ma po nim sladu, moze straz miejska kilka
              razy przejechala by tamtedy i zrobila porzadek, chyba od czegos sa w tym
              miescie. Z kolei samochody parkujace po stronie chodnika nie pozostawiaja,
              parkujac doslawnie na calym chodniku, czy moz Policja tez mogla sie przejechac
              tamtedy. Tak wiec tam piszy naprwde ma utrudnione przejscie. Podejrzewam ze
              przydaloby sie tam kilka wypadkow ( choc kilka kolizji mialo juz miejsce, od ul
              otolinska 5 jest wyjazd i tam chyba obowiazuje regula prawej reki a wiele
              kierowcow jadacych skrotem uwaza ze ma pierwszenstwo) aby te sprawe rozwiazac...
              • rene2 Re: skrot kierowcow 20.03.02, 14:25
                dziś też tam jeżdżą!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka