Dodaj do ulubionych

Czy dojdzie do referendum w sprawie straży miej...

14.03.13, 08:25
gdzie można jeszcze się podpisać
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.30.169.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.03.13, 08:37
      Ciekawe ile zarobią na sprzedaży danych osobowych ?
      • Gość: umobserwer Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.plock.mm.pl 14.03.13, 08:46
        interesujacy jest fakt , że dzis mamy czwartek a gw dopiero wlasnie dzis napisała o tym , ze jutro mija termin. jest to dla mnie b. wymowne, ale nie dziwie się temu jak spojrze na kolejne awanse do "koryta" dziennikarzy ( tzw.) do zaprzyjaźnionego ratusza.

przypomne jedynie , że ROCZNIE STRAZ MIEJSKA KOSZTUJE NAS :

5 000 000 - PIĘĆ MILIONOW ZL;OTYCH , CZYLI PRAWIE PÓLTORA MILIONA EURO- 1 500 000
        • Gość: welle Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.proxnetwork.com 14.03.13, 09:40
          w dziesiatkach miast Polski trwaja wysiłki by rozwiązać zbędna straż, w wielu miastach juz rozwiazano
        • Gość: gość Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.c157.petrotel.pl 14.03.13, 11:16
          Wara od straży miejskiej,co za głupie pomysły aby rozwiązać straż miejską w Płocku.
    • Gość: ccitizen Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 09:34
      Straż miejska jest potrzebna, ma swoje zadania do wykonania. Jeśli nie działa prawidłowo to jest to powód do wprowadzenia zmian, np. zmiany komendanta, jeśli sobie nie radzi, itd.

Proponuję przeprowadzić także referenda o likwodacji służby zdrowia, policji, szkolnictwa, oczywiście rządu - też sobie nie radzą, nie spełniają oczekiwań, a kosztują jeszcze więcej.

Najgorsze, że panem Krupą, kierują prywatne animozje, a nie troska o publiczne pieniądze czy bezpieczeństwo - brzydzę się takimi pseudo społecznikami.
      • Gość: pp Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: 69.163.40.* 14.03.13, 09:44
        wszędzie rozwiazują, kryzys, dobry gospodarz rzozwiązuje bez referendum
        • Gość: umobserwer do citizena IP: *.plock.mm.pl 14.03.13, 10:08
          a prosze pokaz mi kolego choc jeden przyklad , sytuacje ktora potwierdzi ze ta formacja jest potrzebna
          • Gość: toja Re: do citizena IP: *.play-internet.pl 14.03.13, 10:40
            Mogę ci wyliczyć tysiące spraw, które załatwia straż odciążając policję: odśnieżanie chodników, złe parkowanie, podrzucanie śmieci, wolno latające psy, spożywanie alkoholu na placach i ulicach, zbieranie się hołoty w klatkach schodowych i zastraszanie lokatorów, zbieranie leżących zaszczanych i zarzyganych pijaków z ławek i korytarzy itd itp....
            Problem jest w tobie samym kolego, bo prawdopodobnie nie potrafisz dobrze parkować lub popełniasz inne wykroczenia. Dlatego masz problem ze strażą. Ja im tylko zawdzieczam porządek, bo nie raz widziałam skuteczna pomoc. Jasne? Popraw się gościu, to i straż wyda ci się bardziej przyjazna.
            • Gość: Paweł Stefański Re: do citizena IP: *.204.70.240.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.03.13, 14:20
              Ja spędziłem dzisaj kilka godzin obserwując jak SM robi swoją robotę, trochę czasu obserwowałem te działania w towarzystwie komendanta Wochowskiego, poźniej w towarzystwie vice prezydenta miasta, trochę póżniej w towarzystwie reoprtera TV, chwilę potem w towarzystwie innego wysokiej rangi funkcjonariusza SM, na koniec obsrewowałem jak działa wezwany przeze mnie patrol SM.
              Wynik tych obserwacji jest taki, że patrząc na robotę SM (czytaj: OBIJANIE SIĘ I MARKOWANIE roboty) rzygać się chce, nóż się w kieszeni sam otwiera a kartofle już gniją w piwnicy, chociaż ich jeszcze nie kupiłem i nie włózyłem tam
              • Gość: Panie Pawle Re: do citizena IP: *.067.c72.petrotel.pl 15.03.13, 15:07
                może było by dobre by pokazać komendantowi straży miejskiej pewną małą uliczkę na starym mieście gdzie widać kompletną nieudolność municypalnych.POWIADAM KOMPLETNĄ NIEUDOLNOŚĆ.Pan komendant wie o co chodzi ale .....udaje ,że nie wie?.Niech przed dziennikarzami powie dlaczego taka bezradność straży miejskiej akurat na tej uliczce.Czyżby parkowali pod zakazem pracownicy ratuszowi i pracownicy pobliskiego sądu?.Jeśli tak jest to niech pan komendant zdemontuje wszelkie znaki.Także znaki o ograniczeniu prędkości a radarek niech sprzeda na allegro.
            • Gość: do toja Re: do citizena IP: *.067.c72.petrotel.pl 15.03.13, 15:23
              mogę podać miejsce gdzie straż miejska kompletnie nie panuje nad zle zaparkowanymi samochodami.Jest takie miejsce na starówce.Miejsce pod nosem władzy.Niedaleko Starego Rynku.Czyżby tu straż miejska nie zaglądała?.Może musieli by wlepiać mandaty tym którym mandatów nie można wlepiać.Jest jeszcze jedna sprawa,która zle wpływa na wizerunek straży.Jak powszechnie wiadomo w czasie trwających imprezek rozrywkowych nikt nie respektuje przepisów o zakazie spożywania alkoholu w miejscach publicznych.Nikt tego nie respektuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Jaki mają więc mieszkańcy mieć szacunek do straży gdy po imprezkach to mandaciki i spisywanie pijaczków trwa w najlepsze.Znam taki jeden przykład.W czasie imprezki pić można?.Tydzień póżniej nie można?.Szacunku chcecie?.Na szacunek trzeba sobie zapracować.A samochodziki jeżdzą choć nie mogą i parkują a nie mogą.Gdzie więc konsekwencja drodzy municypalni.
              • Gość: toja Re: do citizena IP: *.play-internet.pl 16.03.13, 19:08
                Toteż powinno być strażników kilka razy więcej! Twoje przykłady tego dowodzą! A jak jest ich za mało - nie ogarniają. Obserwowałam wiele razy pewną uliczkę: jak tylko SM odjedzie z powrotem parkują nieprawidłowo. SM musiałaby tam stać 24 godz. na okrągło. Tylko na jednej niewielkiej uliczce. A gdzie reszta?
                Co do imprez - sytuacja podobna. W czasie Audioriver wszyscy chleją. Jeden,dwa patrole ukarzą pięć czy dziesięć osób - kolejnych pięćdziesiąt pije. Jak to ogarnąć? Jedynie więcej strażników!!!!
                Pozdrawiam...
      • Gość: gosia Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.147.40.81.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.03.13, 10:36
        Tak straz jest potrzebna pan Krupa jest marnym spolecznikiem ciekawe co zrobil jako radny rady osiedla patologiczne pomysly do psychiatry trzeba isc bo innej rady nie ma
        • Gość: umobserwer do straznika -toja IP: *.plock.mm.pl 14.03.13, 11:18
          szanowny kolego nie chce ci zabierac prawa do dobrego samopoczucia ktore tez podszyte jest obawa o likwidacje twojego miejsca pracy
          ale to co napisales bardzo mnie rozsmiesza bo to nic innego jak katalog poboznych zyczen, to katalog tego co moze robic policja a nie formacja - straz-gwardia przyboczna tzw. prezydenta, kosztujaca nas podatnikow 5 000 000 zl rocznie,
          skoro uwazasz ze jest ona taka niezbedna to powiedz mi prosze kto dba o te wymienione przez ciebie sprawy w miastach w ktorych albo nie bylo albo zlikwidowano straz mniejskom ?
          czy tam nikt nie zajmuje sie pijakami porzadkiem itd.?
          skoro uwazasz ze jestem taki "niegrzeczny" i to jest powod dla ktgorego jestem za likwidacja tej formacji to dlaczego nie proponuje likwidacji policji , sadow itd?
          • Gość: ddd Re: do straznika -toja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 13:12
            Bo tym instytucjom możesz naskoczyć - proste.
            • Gość: umobserwer Re: do straznika -toja IP: *.plock.mm.pl 14.03.13, 13:53
              a wy nie na słuzbie ? dzisiaj wolne ?
              • Gość: toja do umobserwer IP: *.play-internet.pl 14.03.13, 20:55
                Coś ci się miły panie kićka w głowinie. Ja jestem niepracującą kobietą po 40-tce a nie żadnym strażnikiem i ze strażą nie mam nic wspólnego. Tylko jak czytam wpisy o tych rzekomych oszczędnościach typu: przesunąć koszty straży na policję to myślę, że czas się puknąć w czoło, gdzie te oszczędności? A jeżeli nawet przesuniemy obowiązki (razem z pieniędzmi) SM na Policję, to i tak ona będzie egzekwować to samo, co oni! To takie trudne do zrozumienia? Tak, że również będziecie dostawać mandaciki pseudo-kierowcy, co nie wiecie gdzie parkować. Tylko tym razem od Policji a nie od SM. Jeżeli robi wam to różnicę, to gdzie logika, skoro mandat i tak przyjdzie zapłacić?
                A zamiast podawać niechlubne przykłady braku SM w miastach proszę się przyjrzeć włoskiej "Policia municipale". Tam się ją szanuje!
                Reasumując sparafrazuję stare porzekadło: kowal zawinił - cygana należy rozwiązać! Ha,ha, ha,.... Oj, popraw się gościu "umobserwerze", poczytaj kodeks drogowy i go zastosuj, nie leż pijany na ławkach i nie obsikuj ulic , korytarzy i parków a SM nie będzie ci straszna. Policja zresztą też.
                • Gość: umobserwer Re: do toja IP: *.plock.mm.pl 14.03.13, 22:14
                  po pierwsze : policji sie nie boje bo czlek prawy jestem,
                  po drugie : skoro nie widzisz logiki to trudno twoj problem, jak jednak zauważam
                  jeżeli ta formacja kosztuje nas 5 000 000 wystarczy przekazać np. 2 na policje i 3 zostaja w kieszeni, czy logikę widzisz ?
                  po tzecie : powiem szczerze że wole dostać mandat o policjanta niż od pana ubranego na czarno zwanego strażnikiem , uważam że mimo wszystko to formacja zdecydowanie lepiej wyszkolona i lepiej na prawie się znająca
                  i na koniec : może i jestes niepracująca kobieta ale to wcale nie wyklucza tego że nie jestes na etacie w strazy miejskiej tamtakich niepracujących jest duzo,
                  i jeszcze tylko jedno , straż miejkska w kwestii przepisów ruchu drogowego ma nie za duzo do gadania , ty znawca kodeksu p[owinnas chyba wiedziec , a na lawce polezec lubie ale u siebie w ogródku
                  • Gość: do umobserwera Re: do toja IP: *.play-internet.pl 15.03.13, 09:53
                    Nie wykręcaj kota ogonem: przeciwnicy SM chcą WSZYSTKIE pieniądze przekazać do Policji! Ale gdyby nawet pozostał ten rozdział, który proponujesz - zgadnij - na co w UM pójdą te oszczędności??????????? ( Ha,ha, ha...) Na premie dla pracowników!!!!!!!!! I tak "skorzystamy" na tym wszyscy. Policjantów przybędzie ze 20-tu za te pieniądze i zamiast zająć się przestępstwami będą zbierać pijaków, łapać bezpańskie psy, uganiać sie za wyrostkami pijącymi w bramach i korytarzach.
                    Następny nielogiczny wniosek: czym się różni mandat od "mniej wyszkolonej formacji" od mandatu od "lepiej wyszkolonej formacji" ??? Czy bezpańskie pieski też lepiej będą potraktowane przez lepiej wyszkolonych policjantów??? A zasikane, zas..ne i zarzygane pijaki dadzą większy szacunek, bo Policja lepiej wyszkolona??? Zastanów się miły panie nad nędzą twojej argumentacji.
                    Na etacie w SM nie jestem i nie mam z nią nic wspólnego. Ale widziałam, jak np. na Królewieckiej matka z wózkiem musiała prosić przechodnia, by jej pomógł przenieść wózek z dzieckiem, bo jakiś "palant" tak zaparkował, że samochód prawie dotykał schodów do sklepu i kobitka nie mogła przejechać. Do tego też jest potrzebna "lepiej wyszkolona " Policja??? A w tym czasie mogą gdzieś zrobić napad, czy inne przestępstwo i Policji nie będzie, bo się będzie użerać ze źle parkującymi. Takich przykładów można mnożyć tysiące. Dlatego uważam, że należy rozbudować straże miejskie by odciążyć Policję od "dupereli" tak, by zajęła sie poważniejszymi przestępstwami, a nie wykroczeniami. Jasne?
                    • Gość: umobserwer Re: wyjasnienie IP: *.plock.mm.pl 15.03.13, 16:39
                      choć pisałem juz o tym wielokrotnie powtorze jeszcze raz specjalnie dla ciebie.
                      otóz, sugerowalem aby te zaoszczezone pieniądze - te miliony przekazac policji z jednoczesnym zastrzezeniem , ze maja to być dodatkowe sluzby , do realizacji zadan np. wożenie pijaczków tp. na rzecz porzadku w mieście.
                      za te np. 2 500 000 mielibysmy na mieście kilka dwuosobowych patroli policyjnych , calą dobę
                      a powiedz mi ilu tych straznikw dzis mamy ? w porywach dwa patrole , czasami jeden w nocy , nie wiem czy wiesz ale straż miejska zatrudnia ponad 70 osób z tego tylko polowa pelni s;lużbę "na ulicy' reszta to kierownictwo , administracja i jakies tam szefy.
                      tak więc prosze - nie pisz bzdur skoro nie wiesz.
                      a roznica miedzy mandatem od policjanta czy strażnika polega na tym , że ten pierwszy nie ukarze za byle co , bo kasa z jego mandatu idzie do budzetu panstwa ( województwa dokładnie) a tego drugiego do kasy ratusza , więc zalezy im na tym ( maja zresztą norme do wykonania ujęta w budżecie maista) aby bylo ich jak najwięcej - nie ważne za co .
                      i dalej : z przedstawionych danych statystycznych przez straż wlasnie , wynika , ze zdecydowana większośc nałozonych przez nich mandatow to nie te porzadkowe ale te z ruchu drogowego .

i na koniec , czy zadzwoniłaś jak ten samochód blokowal tej kobitce przejście po starż miejskom ? czy przyjechali ? kiedy przyjechali ?
          • Gość: płocczanin Re: do straznika -toja IP: *.play-internet.pl 14.03.13, 18:54
            a ja pozdrawiam straż miejską.Głowa do góry i nie przejmować sie tymi co są przeciw Straży Miejskiej. Pozdrawiam
        • Gość: SOK Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.180.176.99.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.03.13, 14:17
          A KTO POWINIEN ISC?
          • Gość: gosia Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.180.176.99.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.03.13, 14:26
            Pytssz sie kto powinien isc do lekarza odp owiadam niedorzeczne pomysly powinny isc
            • Gość: cocc Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.plock.mm.pl 14.03.13, 15:56
              tak pomysły są niedorzeczne wszędzie likwidacja, referendum, zwolnienia, kryzys, cięcia a polak polakowi wróg, pomysłów niestety nie da się wyeliminować w żaden sposób czy by z nimi tak czy inaczej jak otwieram ostatnio gazetę to referendum, straż do likwidacji,niedługo zacznę leczyć depresję albo rozdwojenie jaźni bo mam wrażenie że to już było, przyjżyjmy się funkcjonowaniu innych instytucji nie ma nic do zarzucenia, jest dużo po co się nakręcać jak tyle innych rzeczy można zrobić rzeczy pożytecznych
        • Gość: SŁOŃ Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.plock.mm.pl 14.03.13, 16:01
          TAK POMYSŁY SĄ DO LUFTU
        • Gość: binas Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.plock.mm.pl 14.03.13, 16:08
          nie wiem czy oni pracuja dobrze czy źle ale można coś poprawić a nie likwidowac myślę że pomysł jest naprawdę niezdrowy społecznie
          • Gość: Dr Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.pl 14.03.13, 18:51
            wpolityce.pl/wydarzenia/43793-polacy-maja-juz-dosyc-strazy-miejskich-ktore-przeksztalcaja-sie-w-samofinansujace-sie-straze-drogowe
        • Gość: gosiu Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.067.c72.petrotel.pl 15.03.13, 14:00
          czyżbyś o stołek się bała.Nic nie trwa wiecznie.Kiedyś o niedouczona fanko straży też wysyłano do psychuszki.Czy tęsknisz za takimi czasami?.Patologiczne pomysły powiadasz.Powiedz co to są patologiczne pomysły.Wszystko co mówi nieomylny komendant to patologiczne pomysły.Krytyka zakazana?.Gubisz się.Polecam wizytę u ...psychiatry.Widzisz jak ci teraz miło.Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe.Zastanów się więc co piszesz.Pozdrawiam nie wysyłając ciebie do psychiatry.
          • Gość: Gosia Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.plock.mm.pl 15.03.13, 18:10
            w przeciwieństwie do pana/ i imiennie nikogo nie wysyłałam do psychiatry napisałam powinno się iść d psychiatry pisząc to miałam na myśli siebie gdyż nieogarniam otaczających ludzi ani świata ani argumentów, ani niektórych wpisów nikogo imiennie nie wysłałam gdyż nie znam n i kultura mi na to nie pozwala , pan się nauczy czytac iwyciągać wnioski, a co do psychiatry to normalny lekarz leczy różne przypadłości jeśli uznam że muszę skorzystać z jego pomocy to zapewniam pana że pójdę a to co pan napisał jest mi wielce obojętne , w sm nie pracuję a uważam że musi być a pan/i nauczy się czytać
          • Gość: gosia Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.plock.mm.pl 15.03.13, 18:12
            zapewniam pana że nie jestem niedouczona zna mnie pan że takie bzdury pisze i na ty to nie jesteśmy
      • Gość: do ccitizen Re: Czy dojdzie do referendum w sprawie straży mi IP: *.067.c72.petrotel.pl 15.03.13, 13:52
        skoro straż miejska ma określone zadania to niech zacznie je realizować.Niektóre wypowiedzi przedstawicieli tej formacji są tragiczne.Panie komendancie każdy płocczanin ocenia działalność straży miejskiej po czynach.Najlepiej widzimy te działania w najbliższej okolicy zamieszkania.Jeden malutki przykładzik.Pod zakazem gdzie nikt poza mieszkańcami nie może wjechać stoi kilkadziesiąt samochodów.Samochody jeżdzą pod prąd a wy nic.Po co więc monitoring.Po co więc te gadania o zadaniach.Dajcie sobie więc spokój z tymi gadkami.Jeśli dalej tak będzie to ....szczaw.
    • mateusz834 do p Stefanskiego 14.03.13, 18:47
      PANIE STEFANSKI PRZECIEZ PAN SLYNIE TYLKO Z TEGO ZEBY WSZYSTKICH BIC PO JAJKACH - TO JEST PANA ULUBIONY TEKST - ALE JAKI TEKST TAKI ROZUM !!!! A MOZE PAN LUBI BIC SIE PO JAJKACH W LOZKU ? - TO WTEDY JEST TO ZROZUMIALE.
      • Gość: seksuolog Re: do Mateusza IP: *.plock.mm.pl 14.03.13, 18:53
        oj chyab czas na wizyte np. u seksuologa , jest takie zboczenie sadomasochizm , a skoro kolega lubi jak sie go bije po jajkach to cos tu na rzeczy chyba jest , i uważa kolega ze takie lubienie "jest zrozumiałe"
        • Gość: tutejszy Re: do Mateusza IP: *.078.c64.petrotel.pl 14.03.13, 23:02
          metromsn.gazeta.pl/Wydarzenia/1,126477,13559363,Bohaterski_straznik_miejski_z_Sosnowca_potrzebuje.html
          Może jego też zwolnimy, zabierzemy mu nadzieję na lepsze jutro, co wy na to?
          • Gość: umobserwer Re: do Mateusza IP: *.plock.mm.pl 15.03.13, 09:59
            skoro kolega wyciąga takie argumenty , to jak odniesie się do tego ( choć ja nie uogolniam):

Strażnik miejski z Warszawy podejrzany o zabójstwo matki - Wiadomości - WP.PL
            wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Straznik-miejski-z-Warszawy-podejrzany-o-zabojstwo-matki,wid,15405923,wiadomosc.html
            • Gość: tutejszy do... IP: *.078.c64.petrotel.pl 15.03.13, 10:54
              Kolego, ten strażnik, za to co zrobił, musi ponieść konsekwencje!
              A nawiązując do tematu, wszędzie, w każdej "formacji" znajdziemy ludzi porządnych i degeneratów, trzeba tylko zrobić porządny przesiew, by pozostawić to co się nadaje.
              • Gość: umobserwer Re: do... IP: *.plock.mm.pl 15.03.13, 12:00
                zgadzam sie jak najbardziej , ten link zamieściłem jedynie jako przeciwagę poprzedniemu ,ktory miał być powodem ( według zamieszczającego go) , argumentem do pozostawienia sm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka