grejw 17.10.04, 09:36 Czy ktoś już był w tej oberży?Może ktoś napisze coś więcej? Czy właściciele są ci sami co Karczmy pod strzechą na grodzkiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miamiamia Re: Oberża pod strzechą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 16:15 A ci mozna co dobre zisć. Jake pierogi ci kapusta z grzibami jyst A skolko to kosztuja ci kto wi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA Re: Oberża pod strzechą IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.10.04, 08:19 Otwarcie oberży 20.10.2004,dlatego nikt nie mógł odpowiedzieć na powyższe pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freelancer dziady IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 19.10.04, 08:35 otwarcie jutro 20-10-2004 ale znam ludzi, to dziady i skąpcy żałują kasy na najdrobniejsze koszty umówią się na robotę a potem nie płacą wszystkiego co obiecali nie spodziewam się tam niczego poza gotowym bigosem i flakami kupowanymi wcześniej w Lider Szajsie Odpowiedz Link Zgłoś
andzia353 Re: Oberża pod strzechą 19.10.04, 10:14 a gdzież ta oberża powstanie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werdan Re: Oberża pod strzechą IP: *.eu.org / *.eu.org 19.10.04, 10:36 Oberza juz stoi na Winiarach, przy drodze wylotowej do Brudzenia. (miedzy Winiarami a Maszewem blisko stacji Orlenu). Mam nadzieje, ze dobrze kojarze. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płocczanka Re: Oberża pod strzechą IP: 193.59.95.* 19.10.04, 13:54 Z zewnątrz wyglądałoby to całkiem, całkiem, gdyby nie to paskudnr położenie i otoczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moćk Re: Oberża pod strzechą IP: 62.233.158.* 19.10.04, 17:03 Miałem okazję być w Oberży przed otwarciem, widziałem menu i moge powiedzieć, że jest tam ogromny wybór, ceny nie są wygórowane, a porcje ogromne. Położenie faktycznie nie jest zbyt szczęśliwe, ale gdy jest się w środku, to pobliskiego otoczenia się nie widzi:) Na pewno warto tam zajrzeć, myślę, że to będzie bardzo konkurencyjny lokal dla Sfinksa i podobnych.. Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: Oberża pod strzechą 20.10.04, 18:33 to, ze wybor jest ogromny, raczej dobrze nie swiadczy o lokalu w naprawde dobrych restauracjach menu jest raczej skromne z dwoch powodow: 1. kucharz potrafi gotowac naprawde dobrze przygotowujac cos setny raz 2. skladniki nie psuja sie tak szybko, sa na biezaco konsumowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grejw Re: Oberża pod strzechą IP: *.class147.petrotel.pl 19.10.04, 21:27 Juz sie dowiedzialem w miare duzo i stwierdzam ze ktos poprostu swiadomie popelnil plagiat (i to chamski jak sie okazuje) z nazwa i typem lokalu. Zycze powodzenia w jechaniu na czyjejs opinii i nazwie.Dobrze przynajmniej ze jest to na maszewie a nie w plocku. Moze szybko upadna ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michałek Re: Oberża pod strzechą IP: *.class145.petrotel.pl 19.10.04, 22:09 Ach zawiść zawiść! Jak to fajnie usadzić swoje dupsko za monitorem i życzyć źle wszystkiemu i wszystkim, którzy coś robią... ach jakie to polskie! aż się łezka w oku kręci. Macie rację... niech zbankrutują, będzie wesoło, w końcu to skąpcy! Jasne, zabić ich! W ogóle powybijać wszystkich, którzy mają pieniądze i odwagę żeby rozkręcić własny interes! DALEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miamiamia Re: Oberża pod strzechą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 22:21 Jak oni dac dobzie zieśc i nedrogo i bedzie to poziom jak w nurmalnych krajach to uni odniusu sukcesa. I im tiego zyciu od serca. A nie roziumu tych zwisnikow co to im zle zyczo. Dajmy im czasa a zobaczymi. Jako nie bedzie dobra to ja sam zainestuiu swoi penodze i pokazu jak si robi biznesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grejw Re: Oberża pod strzechą IP: *.class147.petrotel.pl 19.10.04, 23:56 Zadna zawisc, wierz mi. Wydaje mi sie ze odrobine Dramatyzujesz Uwazam ze mozna inwestowac ale jak mozna otwierac lokal w tym samym (nieduzym) miescie , z podobna kuchnia wystrojem i prawie taka sama NAZWA !?!?! takie cos to sie nazywa plagiat,kserowanie , nawet jesli kopiuje sie sprawdzone receptury wydaje mi sie ze to nie uczciwa konkurencja poprostu bo wiele osob bedzie mylilo oba lokale i nie wydaje mi sie zeby to bylo dobre Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michałek Re: Oberża pod strzechą IP: *.c151.petrotel.pl 20.10.04, 18:14 Z tego co mi wiadomo, to nazwa tej restauracji wiąże się z tym, że dach jest słomiany. O to, że otwierają restaurację w tym samym mieście pretensji mieć nie powinieneś, bo właściciele po prostu mieszkają w Płocku. A styl... nie sądzę żeby kierowano się tutaj tym, że jest już jedna taka restauracja. To raczej gust właścicieli... zauważ jeszcze że ta restauracja mieści się na 'dzikim zachodzie' ;) Do pełni szczęscia brakuje jeszcze koników. Tam jest też myjnia samochodowa, ręczna i automatyczna. Idąc Twoim tokiem rozumowania należałoby krzyknąć, że to skandal bo przecież w tak małym mieście myjni jest już sporo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grejw Re: Oberża pod strzechą IP: *.class147.petrotel.pl 20.10.04, 19:21 "dach jest slomiany" - no inny nie mogl by byc chyba Nie ma mam pretensji ze otwieraja restauracje w plocku ale za nieuczciwe uwazam upodabnianie lokalu i nazwy do innego juz istniejacego. to tak jakby ktos otworzyl "Zamek Artura" albo "Rock 70" Coz wydaje mi sie ze wyczerpalismy ten temat - byla kiedys "Piramida" na grodzkiej ,menu bylo takie same jak w sphinxie - Piramidy juz nie ma Pozdrawiam i zapewniam ze nie omieszkam wybrac sie do oberzy i jesli okaze sie lepsza od karczmy w smacznym jadle (pierogach zwlaszcza mniam) to zjem caly ten topic razem z monitorem ! :) Odpowiedz Link Zgłoś