Dodaj do ulubionych

Oberża pod strzechą

17.10.04, 09:36
Czy ktoś już był w tej oberży?Może ktoś napisze coś więcej?
Czy właściciele są ci sami co Karczmy pod strzechą na grodzkiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: miamiamia Re: Oberża pod strzechą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 16:15
      A ci mozna co dobre zisć.
      Jake pierogi ci kapusta z grzibami jyst
      A skolko to kosztuja ci kto wi
    • Gość: KIKA Re: Oberża pod strzechą IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.10.04, 08:19
      Otwarcie oberży 20.10.2004,dlatego nikt nie mógł odpowiedzieć na powyższe
      pytania.
    • Gość: freelancer dziady IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 19.10.04, 08:35
      otwarcie jutro 20-10-2004
      ale znam ludzi, to dziady i skąpcy
      żałują kasy na najdrobniejsze koszty
      umówią się na robotę a potem nie płacą wszystkiego co obiecali
      nie spodziewam się tam niczego poza gotowym bigosem i flakami kupowanymi
      wcześniej w Lider Szajsie
    • andzia353 Re: Oberża pod strzechą 19.10.04, 10:14
      a gdzież ta oberża powstanie ???
      • Gość: Werdan Re: Oberża pod strzechą IP: *.eu.org / *.eu.org 19.10.04, 10:36
        Oberza juz stoi na Winiarach, przy drodze wylotowej do Brudzenia. (miedzy Winiarami a Maszewem blisko stacji Orlenu). Mam nadzieje, ze dobrze kojarze. :D
    • Gość: Płocczanka Re: Oberża pod strzechą IP: 193.59.95.* 19.10.04, 13:54
      Z zewnątrz wyglądałoby to całkiem, całkiem, gdyby nie to paskudnr położenie i
      otoczenie...
    • Gość: Moćk Re: Oberża pod strzechą IP: 62.233.158.* 19.10.04, 17:03
      Miałem okazję być w Oberży przed otwarciem, widziałem menu i moge powiedzieć,
      że jest tam ogromny wybór, ceny nie są wygórowane, a porcje ogromne. Położenie
      faktycznie nie jest zbyt szczęśliwe, ale gdy jest się w środku, to pobliskiego
      otoczenia się nie widzi:)
      Na pewno warto tam zajrzeć, myślę, że to będzie bardzo konkurencyjny lokal dla
      Sfinksa i podobnych..
      • enaka Re: Oberża pod strzechą 20.10.04, 18:33
        to, ze wybor jest ogromny, raczej dobrze nie swiadczy o lokalu

w naprawde dobrych restauracjach menu jest raczej skromne z dwoch powodow:
        1. kucharz potrafi gotowac naprawde dobrze przygotowujac cos setny raz
        2. skladniki nie psuja sie tak szybko, sa na biezaco konsumowane
    • Gość: grejw Re: Oberża pod strzechą IP: *.class147.petrotel.pl 19.10.04, 21:27
      Juz sie dowiedzialem w miare duzo i stwierdzam ze ktos poprostu swiadomie popelnil plagiat (i to chamski jak sie okazuje) z nazwa i typem lokalu.
      Zycze powodzenia w jechaniu na czyjejs opinii i nazwie.Dobrze przynajmniej ze jest to na maszewie a nie w plocku.
      Moze szybko upadna !
      • Gość: Michałek Re: Oberża pod strzechą IP: *.class145.petrotel.pl 19.10.04, 22:09
        Ach zawiść zawiść!
        Jak to fajnie usadzić swoje dupsko za monitorem i życzyć źle wszystkiemu i
        wszystkim, którzy coś robią... ach jakie to polskie! aż się łezka w oku kręci.
        Macie rację... niech zbankrutują, będzie wesoło, w końcu to skąpcy! Jasne,
        zabić ich! W ogóle powybijać wszystkich, którzy mają pieniądze i odwagę żeby
        rozkręcić własny interes! DALEJ!!!
        • Gość: miamiamia Re: Oberża pod strzechą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 22:21
          Jak oni dac dobzie zieśc i nedrogo i bedzie to poziom jak w nurmalnych krajach
          to uni odniusu sukcesa. I im tiego zyciu od serca. A nie roziumu tych zwisnikow
          co to im zle zyczo. Dajmy im czasa a zobaczymi. Jako nie bedzie dobra to ja sam
          zainestuiu swoi penodze i pokazu jak si robi biznesa.
        • Gość: grejw Re: Oberża pod strzechą IP: *.class147.petrotel.pl 19.10.04, 23:56
          Zadna zawisc, wierz mi.
          Wydaje mi sie ze odrobine Dramatyzujesz Uwazam ze mozna inwestowac ale jak mozna otwierac lokal w tym samym (nieduzym) miescie , z podobna kuchnia wystrojem i prawie taka sama NAZWA !?!?!
          takie cos to sie nazywa plagiat,kserowanie , nawet jesli kopiuje sie sprawdzone receptury
          wydaje mi sie ze to nie uczciwa konkurencja poprostu bo wiele osob bedzie mylilo oba lokale i nie wydaje mi sie zeby to bylo dobre

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji
          • Gość: Michałek Re: Oberża pod strzechą IP: *.c151.petrotel.pl 20.10.04, 18:14
            Z tego co mi wiadomo, to nazwa tej restauracji wiąże się z tym, że dach jest
            słomiany. O to, że otwierają restaurację w tym samym mieście pretensji mieć nie
            powinieneś, bo właściciele po prostu mieszkają w Płocku. A styl... nie sądzę
            żeby kierowano się tutaj tym, że jest już jedna taka restauracja. To raczej
            gust właścicieli... zauważ jeszcze że ta restauracja mieści się na 'dzikim
            zachodzie' ;) Do pełni szczęscia brakuje jeszcze koników.

Tam jest też myjnia samochodowa, ręczna i automatyczna. Idąc Twoim tokiem
            rozumowania należałoby krzyknąć, że to skandal bo przecież w tak małym mieście
            myjni jest już sporo.

Pozdrawiam
            • Gość: grejw Re: Oberża pod strzechą IP: *.class147.petrotel.pl 20.10.04, 19:21
              "dach jest slomiany" - no inny nie mogl by byc chyba
              Nie ma mam pretensji ze otwieraja restauracje w plocku ale za nieuczciwe uwazam upodabnianie lokalu i nazwy do innego juz istniejacego.
              to tak jakby ktos otworzyl "Zamek Artura" albo "Rock 70"
              Coz wydaje mi sie ze wyczerpalismy ten temat - byla kiedys "Piramida" na grodzkiej ,menu bylo takie same jak w sphinxie - Piramidy juz nie ma

Pozdrawiam i zapewniam ze nie omieszkam wybrac sie do oberzy i jesli okaze sie lepsza od karczmy w smacznym jadle (pierogach zwlaszcza mniam) to zjem caly ten topic razem z monitorem ! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka