Dodaj do ulubionych

Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Rynku

04.02.05, 17:10
Wczoraj w ogólnopolskiej częsci GW na stronie zawierającej reklamy pojawiło
się ogłoszenie Rynex'u o konkursie na:
"koncepcję architektoniczno-urbanistyczną zagospodarowania placu Nowy Rynek w
Płocku (...) oraz na wybór inwestora, któremu Zamawiający powierzy m.in.
realizację inwestycji polegającej na budowie obiektu handlowo-uslugowego typu
Galeria Handlowa", jej finansowaniu, zarządzaniu i eksploatacji."
Jak sądzicie, kto wygra ten przetarg? Ja stawiam na Cinema City. :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: A_K Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 17:30
      Po Twoich opiniach spodziewalam sie czegos bardziej konstruktywnego :(
      • roman_j Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn 04.02.05, 17:35
        No cóż. Nie zawsze w życiu dostaje się to, czego się oczekuje. :-))
        • Gość: A_K Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 17:59
          a szkoda , zawiodles mnie w kilku tematach .....
          • Gość: Jarek Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 18:07
            Prezydent już dawno powiedział , Ze i tak zrobi jak będzie uważał bez opinii
            radnych. A co będą mu mówić jak ma robić ;-) Przecież to mądrość zbiorowa. A do
            tego naczytał się Żeromskiego i teraz ma wizje o szklanych domach. Szkoda , że
            przed teatrem. Jest tyle wolnych miejsc w centrum: plac po Mleczarni , na
            Kobylińskiego po obu stronach (na wysokości) SDK. Niech sobie tam budują!
            • Gość: anonim Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 18:21
              Jarku , zostaw zielony skwer na Tysiacleciu w spokoju ! :>
              a po drugiej stronie ulicy (wnioskuje , ze masz na mysli plac przy banku
              handlowym) to chyba jest teren ksiezy , natomiast za zabudowa placu po
              mleczarni - jestem ZA :)
              • Gość: mieszkaniec Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 19:24
                Czeka nas więc - ale pewnie tym razem skuteczna - powtórka marca 2004.
                Teraz już nic nie zablokuje inwestycji - jedynie rozsądek - jeśli przebudowa
                Przedwiośnia rzeczywiście się zacznie - nie ma szans na Przedwiośnie i drugie
                kino w centrum,bo wiadomo. Ale proszę nie używajcie argumentów typu "precz z tą
                inwestycją,po co nam to,o ile wiemy budowa kina na Podolszycach idzie pełną
                parą,co ten prezydent wyprawia". Był przetarg na Podolszyce pięć lat temu,wygrał
                Era-Bud,widoki na kino tamże są - jakie - każdy zobaczy,jak zajrzy przez
                gustowny płot tamże (nadmienię że w połowie b.r. kończy się 5-letni okres umowy
                na Podolach). Dlaczego teraz ma nie być przetargu na Nowy Rynek - każda władza
                ma swój przetarg.
          • roman_j Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn 04.02.05, 18:28
            Zawiodłem Cię??? Takie uwagi kierowane na forum pod moim adresem zawsze wywołują
            we mnie rozbawienie. Zawiodłem Cię? A kim ja dla Ciebie jestem, żeby móc Cię
            zawieść? Mężem, synem, starym przyjacielem, z którym znacie się jak łyse konie?
            Kobieto, nie pisz mi takich rzeczy, bo zwątpię w Twój zdrowy rozsądek. :-)) Ja
            przychodzę na forum, żeby wyrażać tu swoje opinie, a nie po to żeby spełniać
            cudze oczekiwania wobec mojej osoby. Jeśli swoją wypowiedzią zburzyłem Twój
            wyimaginowny obraz mojej osoby, to bardzo dobrze. Widocznie był błędny. :-))
            • Gość: A_K Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 18:35
              haha , jak latwo Cie sprowokowac ! i teraz mnie nie zawiodles , spodziewalam
              sie , ze tak zareagujesz ! :))))
              • roman_j Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn 04.02.05, 18:38
                No to się bardzo cieszę. Ale nie mogę Ci niestety zagwarantować, że zawsze tak
                będzie. :-))
                • Gość: A_K Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 18:47
                  Dobrze jest jak jest :)
                  wiecej dystansu do siebie , zycze :)))
                  • roman_j Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn 04.02.05, 18:52
                    Gość portalu: A_K napisał(a):

> wiecej dystansu do siebie , zycze :)))

I nawzajem. :-)))
                    • Gość: A_K Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 19:09
                      Dzieki :)))
                      • roman_j Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn 05.02.05, 11:45
                        Drobiag. Cała przyjemność po mojej stronie. :-)))
    • Gość: PITER Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.02.05, 18:39
      Teren po mleczarni jest własnościom prywatnom prezydent niema wpływu
      na ten teren. Mnie akutat odpowiada lokalizacja biznesu w planowanym
      centrum Płocka przy Nowym Rynku .
    • Gość: płocczanin Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 18:56
      Ameryki nie odkryłeś :-)
      Już wczoraj taka informacja pojawiła się na Forum - dwa razy , raz na FPI i
      drugi raz w wątku co Centrum Handlowym.
      Oferty można składać przez miesiąc. Co do C.C. - skąd wiadomo że ma być. C.C. ma
      plany na najbliższe 2 lata i nie ma tam Płocka. A co do kin - plany przebudowy
      Przedwiośni plus pusty ogrodzony plac budowy. Czy przetarg wpłynie na dwie
      wspomniane sprawy?
      • roman_j Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn 04.02.05, 19:15
        Gość portalu: płocczanin napisał(a):

> Ameryki nie odkryłeś :-)

Niestety, Kolumb mnie uprzedził. :-))

> Już wczoraj taka informacja pojawiła się na Forum - dwa razy, raz na FPI i
        > drugi raz w wątku co Centrum Handlowym.

Ten drugi wpis zauważyłem dopiero dzisiaj zakopany gdzieś w środku wątku. A taki
        temat trzeba odpowiednio wyeksponować. :-))

> Co do C.C. - skąd wiadomo że ma być.

Nie wiadomo. Ja na razie napisałem, jakie są moje typy. A dlaczego takie?
        Pytasz, jakbyś w Płocku nie mieszkał... ;-))

> C.C. ma plany na najbliższe 2 lata i nie ma tam Płocka.

Plany zawsze można zmienić stosownie do zmiany okoliczności.

> A co do kin - plany przebudowy Przedwiośni plus pusty ogrodzony plac budowy.
        > Czy przetarg wpłynie na dwie wspomniane sprawy?

Żeby odpowiedzieć na to pytanie, najlepiej byłoby zapoznać się z warunkami
        konkursu ogłoszonego przez Rynex. Liczę na to, że może Gazeta zainteresuje się
        tematem. Stąd ten wątek. Samodzielny temat łatwiej wpada w oko. ;-))
        • Gość: płocczanin Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 19:27
          Racja,trzeba wyeksponować temat - czekamy na reakcję prasy lokalnej i domysły
          oraz typy.
          • Gość: Jarek Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 22:02
            No i co z tego , że tereny są własnością prywatną ! Co- od miasta będzie
            taniej? Prywatny wystawi aktualną cenę rynkową , a miasto ostatnio chciało
            sprzedać teren przed teatrem po 1,70zł za metr kwadratowy. Za tyle to może się
            dogadamy , zrobimy ściepę i kupimy ten plac na parking ( po 2 zł za godz.) co?
            A tamci niech kupują od prywatnych ! :-)
    • Gość: noidobrze No i dobrze - raczej się cieszyć niż martwić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 00:02
      Na takim przetargu zyska miasto.
    • Gość: SĄSIAD Re: Rynex ogłosił konkurs na zagospod. Nowego Ryn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:21
      Nareście ktoś pomyślał o ścisłym centrum Płocka a nie o jakimś
      wysrajewie na PODOLACH.
    • Gość: historyk To było na "topie" 11 m-cy temu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:53
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=11406297&a=11415826
      Za jakiś miesiąc wielki come-back tematu , a może nie , któż to wie ;-)
      • Gość: baca Re: To było na "topie" 11 m-cy temu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 20:42
        Wielki przekręt MM i Ryneksu, wystarczy przeczytać pseudospecyfikację - wygra
        MTBS i Cinema,
        • Gość: kunegunda Re: To było na "topie" 11 m-cy temu ? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.02.05, 22:10
          baca tobie w głowie się przewraca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka