Dodaj do ulubionych

Do sądu za wczasy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 20:57
Może co niektórym otworzyły się oczy
że na oszustwie daleko się nie zajedzie.
Myślę że nowe szefostwo K.M. wraz z prokuraturą
już niedługo ujawnią kto, za co i za ile (i na ile)
został ukarany???
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Kowalski Re: Do sądu za wczasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:06
      Czekamy - aby nie za długo......
      • Gość: Irena Re: Do sądu za wczasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:10
        a co z przękrętami byłego prezesa Magierskiego?
        Czy też prokurator się nim zajął???
        • Gość: Kierowca Re: Do sądu za wczasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 16:58
          Nie bo Kamiński i inne osoby podpisały po fakcie że maszyna była pożyczona.A
          inż Magierski chciał tylko odrysować o zgrozo.
    • kawka Re: Do sądu za wczasy 05.08.05, 22:49
      A swoją drogą - czy jest ktoś na tym forum, w tym mieście, w tym kraju, kto
      nigdy nie ukradł, nie oszukał? Śmiem wątpić. Zanim wyszła na jaw afera z
      wczasami w KM, już kilka lat wcześniej słyszałam naokoło, jak to się załatwia
      rachunki z wczasów (np. prosząc rodzinę czy znajomych, którzy gdzieś wyjechali,
      żeby wzięli taki rachunek na tego czy owego, bo im w pracy zwrócą koszty, jak
      się rachunek jakiś okaże). Kto nie przyniósł nigdy do domu jakiegoś długopisu z
      biura, papieru kancelaryjnego czy śrubki z budowy? My nawet nie zdajemy sobie
      sprawy, że niemal wszyscy mamy coś na sumieniu! Nie bronię wcale KM, ale w
      każdym zakładzie, w którym refundowano wczasy, są takie lewe rachunki, idę o
      zakład!
      Mnie - być może naiwnie - najbardziej boli to, że jako naród nie umiemy być
      uczciwi. Wystarczy nie ukraść komuś samochodu czy nie zabić kogoś, by czuć, że
      sumienie mamy czyste. Małe grzeszki własne są dla nas samych niedostrzegalne. I
      nie widzę, by miało się to zmienić.Najpierw walki z zaborcami, potem dywersja
      wobec okupanta, następnie potrzeba przetrwania w komunie, a teraz dziwne czasy
      z przepaścią między skrajnym ubóstwem a bezprzykładnym bogaceniem się i wcale
      niemalejącym bezrobociem - to wszystko od wieków czyni z nas krętaczy i ludzi
      niewrażliwych na "drobne" kradzieże. Dla nas to nawet nie kradzieże - to
      ZARADNOŚĆ. Czy naprawdę jesteśmy skazani na wieczną nieuczciwość?
    • Gość: lalamido8 Re: Do sądu za wczasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 09:47
      Może ktoś wie gdzie się zaszył mieetek. Jakoś po jego utracie coraz mniej
      gazeta pisze o KM.
    • Gość: d Re: Do sądu za wczasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 13:37
      nie było by zadnego problemu jesli prawo nie byłoby takie glupie .Bo kto to
      słyszal ,ze tylko dzieci ktore wyjechaly na kolonie maja prawo do zwrotu czesci
      kosztow ,a co z tymi co niechca lub niestac ich na zorganizowny wyjazd??Nie
      nalezy im sie nic bo niewiele maja ich rodzice wiec nie dac im skoro ich nie
      stac:-(( totalny debilizm i rozgraniczenia ,ktore w kraju demokratycznym jest
      chore ..ale czy to jedyny przypadek chorych przepisow w chorym kraju???? LUDZIE
      ROZSADKU
      • Gość: 30 Re: Do sądu za wczasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 14:06
        Premier Belka dał ministrom premię po kilkanaście tysięcy za to że chcieli być
        ministrami = to co się w tym kraju wyprawia to paranoja. Normalni ludzie są
        chyba w domu dla wariatów
    • Gość: do ucha Re: Do sądu za wczasy IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.05, 22:11
      No co co przydupasie Milusia widzisz teraz kto wybrał MM na prezydenta .
      • Gość: Ucho Re: Do sądu za wczasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 23:08
        Nie wiem co za idiota wziął mnie w tym podtekście
        chociaż przez małe "u", ale się domyśliłem.
        Nie byłem i nie jestem przydupasem - jak ty nazywasz -
        prezydenta Płocka M.Milewskiego, a "Miluś",dla mnie
        to takie słowo oznacza kogoś miłego. Wiadomo, że ci przegrani
        będą szukać dziury w całym. Może nareszcie nauczymy
        się żyć w kraju, w którym nie będzie oszustw.
        Chyba masz coś na sumieniu (kierowco) że wypisujesz głupoty.
        • Gość: Gość Re: Do sądu za wczasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 16:46
          Dziwna sprawa czytałem akt oskarżenia i zobaczyłem 21 osob oskarżonych z art
          286 a dalej są pracownikami KM, kto mi odpowie co jest grane osoby zwolnione to
          Związkowcy od Fabiszewskiego,a te co pracują to od Związkowca Burnata.Co powie
          na to Sąd jawne łamanie prawa pracy, kto zapłaci za mylne decyzje
          prezesów.Zakład powinien obciążyż tych prezesików bo jest taka opcja dlaczego
          podatnik ma płacić za głąbów.
          • Gość: Irena Re: Do sądu za wczasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 19:59
            a kto Ci pokazał ten akt oskarżenia?
            Może sam jesteś związany z tymi machlojami?
            Fabiszewski został zwolniony, ale za co?
            może napiszesz jak wiesz?.Bo ja wiem.
            • Gość: Gość Re: Do sądu za wczasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 08:55
              Ja wiem i nie jestem w to zamieszany ,ale wiem też że Pan Burnat,
              JaBłoński ,Magierski uczestniczyli w tym, sami jeżdzili po osirodkach
              oczywiście swoich kolegów bronić,a pozostałych topić. Teraz sam będzie pił to
              co ugotował wybory w Związku w tym roku powodzenia wszystkich nie zastraszy pa
              pa.
            • Gość: Gość Re: Do sądu za wczasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 09:06
              Przewodniczący jest ofiarą tej podłej gry tych osób które miały zamiar
              zlikwidować KM w Płocku,ale on się im postawił z mała częścią załogi choć
              pozostali pracownicy popierają to tylko są zastraszani. i teraz cierpi ale
              oliwa sprawiedliwa już sprawy zaczynają się kończyć.
    • Gość: XL Re: Do sądu za wczasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 16:53
      70 proc to ludzie od Burnata tego co pcha się na stołek vice prezesa
    • Gość: Bubka Re: Do sądu za wczasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 17:33
      A gdzie jest roman_j ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka