Dodaj do ulubionych

Kto wygra konkurs "Osiedle przyjazne środowisku"

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.06.01, 00:00
Rada Miasta Płocka ogłosiła konkurs "Osiedle przyjazne środowisku". Będzie
brana w nim pod uwagę: estetyka, czystość, pielęgnacja zieleni, place zabaw,
boiska... itp. Które osiedle, Waszym zdaniem, ma szanse wygrać?
Ja myslę, że te starsze osedla, jak np. Skarpa, z góry są skazane na
niepowodzenie, a to ze względu już na samą architekturę bloków - są brzydkie,
wykonane przestarzałą metodą...
A Wy co sądziecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Stuntman Re: Kto wygra konkurs IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 11:41
      Jest to fakt, dlatego utrzymując moje zapatrywania sądzę, że największe szanse
      mają Podolszyce PD, a szczególnie ich najnowsza część, ew. jeszcze Zielony Jar.
      Niestety, np. na takiej Skarpie nikt nie dba o estetykę zieleni, stan bloków,
      klatek schodowych, a do takiego stanu osiedla przyczyniają się jego niektórzy
      mieszkańcy.
    • Gość: dada Re: Kto wygra konkurs IP: *.ploc.gazeta.pl 27.06.01, 17:38
      Jestem pewna, że wygra Zielony Jar - konkretnie Spółdzielnia BUDOWLANI. Tak zadbanego, czystego
      i świetnie zagospodarowanego osiedla nie ma w Płocku.
      • Gość: YAH Re: Kto wygra konkurs IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.06.01, 07:43
        Niestety - chyba znowu Podolszyce górą.
        • Gość: Duch Re: Kto wygra konkurs IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 03:33
          a ja obstawiam Gory.
        • Gość: Strucho Re: Kto wygra konkurs IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 13:19
          A czy to tak źle że wygrywają Podolszyce jeśli są ładną dzielnicą? Powinien to
          być tylko przykład i mobilizacja dla innych spółdzielni i zarządców terenu do
          upiększania swojego osiedla. A to że bloki są starsze też nie powinno
          przeszkadzać. Przykład - budynek płockich "Mostów" - po remoncie wygląda bardzo
          estetycznie.
          • Gość: Duch Re: Kto wygra konkurs IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 02:58
            masz na mysli calosc Podolszyc, czy jakis okreslony kawalek?
            • Gość: Strucho Re: Kto wygra konkurs IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 14:58
              Jak niektórzy mogli już zauważyć jestem za Podolszycami PD, w szczególności
              wschodnim krańcem. Chciałbym żeby wygrały bo mam plany na przyszłość co do tej
              dzielnicy. A zawsze to przyjemniej, choć na nic konkretnego takie miano nie
              wpłynie.
              • Gość: Viola Re: Kto wygra konkurs IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.07.01, 08:24
                Jeżeli w Twoich planach mieści się założenie tam pięknego parku zieleni - z
                dużą ilością drzew i alejek spacerowych - jestem ZA !!! Zagłosuję na Ciebie w
                najbliższych wyborach do Rady Miasta!
                Pozdrawiam !
                • Gość: Strucho Re: Kto wygra konkurs IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 13:57
                  Serdecznie dziękuję za uznanie, ale mówiąc o planach miałem na myśli posunięcia
                  czysto prywatne, tzn. zamieszkanie na tych spokojnych terenach o nowoczesnej
                  architekturze, na najładniejszym płockim osiedlu (jeśli wygra). Niestety nie
                  zajmuję się polityką i chyba już nie będę, a z tego co mogłem zrobić dla Was,
                  mieszkańcy Podolszyc, prowadzę nieoficjalną stronę o tej płockiej dzielnicy.
                  Myślę, że własne strony na których coś się czasem pisze mają tylko te lepsze i
                  ciekawsze dzielnice, co przyczynia się do podniesienia jej rangi chociażby
                  przez jej lepszą znajomość. A z tego co obserwuję to strona jest odwiedzana
                  przez ludzi z całej Polski.
                  W każdym bądź razie dziękuję za zgodne poglądy i pozdrawiam.
                  • Gość: ß0bik Re: Kto wygra konkurs IP: *.petrotel.com.pl 16.07.01, 16:08
                    Strucho, strona jest naprawde niezla.
                    Fajnie jest mieszkac na osiedlu, o ktorym
                    obszerna informacje i zdjecia mozna znalezc
                    w internecie.
                    Bez dwoch zdan,naladniejszym i najbezpieczniejszym
                    osiedlem w Plocku sa Podolszyce Poludnie.
                    Kto nie wierzy, niech do nas zawita na maly
                    spacerek :))
                    Pozdrawiam

• Gość: Strucho Strucho it's Stuntman IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 11:51
                      Co do strony Podolszyc to ktoś mógł zauważyć, że ta kwestia była poruszana pod
                      inną moją ksywą. Kiedyś używałem starej ale potem sukcesywnie przesiadałem się
                      na obecną. Sorki za zamieszanie, ale to tylko ja.
                      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka