Dodaj do ulubionych

SLD zaczął w Płocku kampanię wyborczą

IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 16.09.02, 08:26
Spijanie śmietanki - tak można krótko określić program SLD -
należy o nim zapomnieć, bo program pisze się pod wybory, a potem
natychmiast robi się zupełnie coś innego.
Ja chciałbym zapytać tą drogą ekepię SLD, a może któregoś z
internautów - stawiam to jako oficjalne pytanie na które
dziennikarze Gazety NaMazowszu winni odpowiedzieć swoim
czyutelnikom, by być wiarygodnym - pytam ?? - o co chodzi z
pieniędzmi które, cyt."Nie ma słowa o tym, że długo przed
wyborami były załatwione przez Solidarność pieniądze na
rozpoczęcie budowy mostu, ale eseldowskie władze miasta nie
wykorzystały ich zupełnie" koniec cyt.
Co to znaczy??
O co chodzi??
Pytam i oczekuję odpowiedzi od dziennkiarzy i Pana Prezydenta
Hetkowskiego kreującego się na ojca sukcesu - czy z tego cytatu
można rozumieć, że:
- Plock mógł mieć most o klka lat wcześniej???
- mieszkańcy mogli o kilka lat stać krócej w korkach???
- ciężkie tiry mogły o kilka lat krócej niszczyć nasze ulice???
Proszę Pana Prezydenta o szybkie zaprzeczeniu temu - jest ku
temu dobra okazja - trwająca kampania wyborcza pozwala na szybką
ścieżkę sądową o zniesławienie - sądzę, że będzie to lepsze niż
proces przeciwko innej gazecie
Obserwuj wątek
    • fryy Re: SLD zaczął w Płocku kampanię wyborczą 16.09.02, 09:17
      Nie jestem zwolennikiem ani SLD ani innej partii, ale bardzo nie
      podoba mi się sposób w jaki został napisany ten artykuł, prasa
      powinna być bezstronna.............
      • roman_j Re: SLD zaczął w Płocku kampanię wyborczą 16.09.02, 10:15
        fryy napisał:

> Nie jestem zwolennikiem ani SLD ani innej partii, ale bardzo nie
        > podoba mi się sposób w jaki został napisany ten artykuł, prasa
        > powinna być bezstronna.............

Ja też uważam, że prasa powinna być bezstronna. Ale uważam też, że stawiając
        zarzut stronniczości powinno się przynajmniej go uzasadnić, jeżeli nie
        udowodnić. Mam nadzieję, że nie wymagam zbyt wiele? :-))
      • chetkos Re: SLD zaczął w Płocku kampanię wyborczą 16.09.02, 11:00
        Ja też nie jestem członkiem SLD i mnie tan artykuł nie wzburzył. Ot, autor
        skomentował pewne fakty, bo tak naprawdę SLD się nie wysiliło i wysmażyli
        program kiepski.
        Ale wracając do dziennikarskich komentarzy na temat zbliżających się wyborów,
        to chciałbym zwrócić Twoją i forumowiczów uwagę na tekst, jaki ukazał się w
        tygodniku "Nowe Mazowsze" z 4 września 2002 r. Autorem tekstu jest Bogdan
        Iwański, a swoje przemyślenia opatrzył tytułem "Czy jest z nami pilot?".
        Tekst jest bardzo, ale to bardzo krytyczny wobec kierownictwa SLD w Płocku i
        nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że ukazuje się w piśmie
        redagowanym przez działaczy SLD, w piśmie sygnowanym takimi nazwiskami jak
        Piłat, Oleksy, Waniek.
        Iwański pisze m.in. " Jesteśmy pismem lewicowym, jedynym w Płocku. I dlatego
        jako redakcja czujemy się źle. (...) Prezydent Hetkowski, chyba, pomimo
        gromkich okrzyków nie czuje się zbyt pewnie, skoro szuka wsparcia w gazecie
        całkiem prawicowej, która na okoliczność panegiryków na cześć naszego włodarza
        zmienia chwilowo barwę. Polityka kadrowa Ratusza jest skandaliczna, przyjmuje
        się do pracy ludzi, którzy zapewniają o swej lojalności wynikającej z więzów
        towarzyskich i rodzinnych."

I dalej Iwański (a także inspirujący go działacze SLD) postuluje m.in.
        o "zaprzestanie drażniących społeczeństwo gromkich okrzyków nie popartych
        żadnymi działaniami, jak to się dzieje z budową mostu."

Natomiast parę akapitów wcześniej powiada : "Mamy przed sobą listy wyborcze
        SLD. Ogłoszone naszym zdaniem zbyt wcześnie, co jest błędem, zawierają
        kuriozalne przypadki. Świadczy to niewątpliwie o o arogancji, a także i
        zaślepieniu układaczy list.".

Iwański nie jest wrogim działaczem prawicy, jest - jak sam przyznaje w tekscie -
        "starym komunistą". Zresztą cały tekst pisany jest językiem działacza PZPR-u z
        powiatowego zadupia. Okazuje się , że SLD ma też przeciwników nie tylko poza
        SLD. Neobolszewickie praktyki tej partii zauważają nawet tacy zasłużeni
        partyjniacy jak Iwański, jego Redaktor Naczelny i spółka.

Od siebie mogę tylko dodać : wspieramy Wasze działania na tym odcinku,
        Towarzyszu Iwański.
    • Gość: KIBIC Re: kto jest krolem? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 12:17
      Czy ktoś moze wyjaśnić?
      adres autora spotu mrkch Czy to nie jest przypadkiem Mazowiecka Kasa Chorych, a
      krol to Krzysztof Rolirad radny płocki i pracownik kasy?

pozdrawiam
      • chetkos Re: kto jest krolem? 16.09.02, 13:20
        No to bardzo ciekawa sprawa ! Radny Rolirad robi kampanię w internecie ! Ale
        zobaczcie jak zgrabnie, jak gustownie to czyni ! Jak tak dalej pójdzie to
        zostanie ... no zgadnijcie kim).
        Oj chyba będzie ciężko znowu wejśc do Rady Miasta Płocka i przyczepić się jak
        do SLD jak g..o do statku.
      • roman_j Re: kto jest krolem? 16.09.02, 15:10
        Gość portalu: KIBIC napisał(a):

> Czy ktoś moze wyjaśnić?
        > adres autora spotu mrkch Czy to nie jest przypadkiem Mazowiecka Kasa Chorych,
        > a krol to Krzysztof Rolirad radny płocki i pracownik kasy?

Hmm, choć nie ma dowodu, to jednak poszlaki są na tyle mocne, że skłonny jestem
        przyjąć, że to prawda. Jeżeli tak, to działalności "Krola" na forum muszę
        przyjrzeć się ze wzmożoną uwagą. Już w tym wątku wypowiedź jego autora dowodzi,
        że nie obca jest mu dwulicowość. Przecież Pan Radny (o ile to on jest "Krolem")
        uczestniczył w sprawowaniu władzy w mieście przez ostatnie 4 lata, czemu więc
        zadaje naiwne (w tym kontekscie) pytania prezydentowi Hetkowskiemu?
        Jeśli "Krol" to rzeczywiście Krzysztof Rolirad, to znaczy, że na nasze forum
        znowu wszedł kuchennymi drzwiami polityk. Jak widać "sprawa Dzwonnika" nie
        wniosła nowej jakości na nasze forum. O ile "Dzwonnika" można jeszcze
        usprawiedliwić tym, że swą działalność na forum zaczął wcześniej niż zajmowanie
        się na poważnie polityką, o tyle przypadek "Krola" (jeśli jest tym, za kogo go
        uważamy) jest jaskrawym przykładem wykorzystywania forum do nieczystych zagrań
        politycznych. Taka praktyka zasługuje na potępienie. Jeszcze raz apeluję, żeby
        czynni politycy wypowiadali się tutaj pod swoim imieniem i nazwiskiem.
        Przynajmniej na tematy polityczne.
        Pozostaje tylko mieć nadzieję, że wyborcy wyciągną odpowiednie wnioski i nie
        zdecyduja się obdarzyć swoim zaufaniem człowieka bawiącego się w takie gierki.
        • ploom Re: kto jest krolem? 17.09.02, 12:48
          roman_j napisał:

> Hmm, choć nie ma dowodu, to jednak poszlaki są na tyle mocne, że skłonny
          >jestem przyjąć, że to prawda. Jeżeli tak, to działalności "Krola" na forum
          >muszę przyjrzeć się ze wzmożoną uwagą. Już w tym wątku wypowiedź jego autora
          >dowodzi, że nie obca jest mu dwulicowość. Przecież Pan Radny (o ile to on
          >jest "Krolem") uczestniczył w sprawowaniu władzy w mieście przez ostatnie 4
          >lata, czemu więc zadaje naiwne (w tym kontekscie) pytania prezydentowi
          >Hetkowskiemu?

... przepraszam, ze pytam ;-))) ale czy jednym z Twoich poprzednich wcieleń
          nie był inkwizytor ;-)))

> Jeśli "Krol" to rzeczywiście Krzysztof Rolirad, to znaczy, że na nasze forum
          > znowu wszedł kuchennymi drzwiami polityk. Jak widać "sprawa Dzwonnika" nie
          > wniosła nowej jakości na nasze forum. O ile "Dzwonnika" można jeszcze
          > usprawiedliwić tym, że swą działalność na forum zaczął wcześniej niż
          zajmowanie
          >
          > się na poważnie polityką, o tyle przypadek "Krola" (jeśli jest tym, za kogo
          go
          > uważamy) jest jaskrawym przykładem wykorzystywania forum do nieczystych
          zagrań
          > politycznych. Taka praktyka zasługuje na potępienie. Jeszcze raz apeluję,
          żeby
          > czynni politycy wypowiadali się tutaj pod swoim imieniem i nazwiskiem.
          > Przynajmniej na tematy polityczne.
          > Pozostaje tylko mieć nadzieję, że wyborcy wyciągną odpowiednie wnioski i nie
          > zdecyduja się obdarzyć swoim zaufaniem człowieka bawiącego się w takie gierki.

... ale na poważnie Romanie przecież przy wejściu na forum nie ma
          tabliczki: 'Politykom, żydom ;-))))), masonom i cyklistom wstęp wzbroniony',
          więc i Ty nie próbuj jej na siłę ustawiać. Poza tym żadne nieczyste działania
          na forum długo trwać nie będą bo Ty jesteś obrońcą wszystkich niedojrzałych
          głów, które mogłyby zostać sprowadzone na manowce ;))) i szybciutko takie gry
          zdemaskujesz ;))) he he

Nie chcę tu nikogo bronić, ale na forum każdy wypowiada swoje zdanie i takiego
          prawa nie można nikomu odmówić, żadnemu politykowi jawnemu czy nie, także i
          Tobie – choć pewnie gdyby odbyło się głosowanie forumowiczów czy odebrać Ci
          prawo do wypowiadania się na formu myślę, że drżałbyś o wynik. Zatem proponuje
          Ci ograniczaj się do ocen faktów, a agitacje pozostaw na boku. Bo co wnikliwsi
          i o dobrze rozwiniętym zmyśle spiskowym ;-))) mogliby i Tobie zarzucić, że
          stosując totalną krytykę niektórych ugrupowań politycznych szykujesz się do
          pokerowej zagrywki i w przededniu wyborów rozpoczniesz forumową kampanię nowej –
          jedynie słusznej - trzeciej siły ;-)) oczywiście żartuję teraz trochę (ale
          tylko trochę) i pozostaję z nadzieją, że wzrośnie u Ciebie współczynnik
          tolerancji ...
          Pozdrawiam

• roman_j Re: kto jest krolem? 17.09.02, 23:15
            ploom napisał:

> roman_j napisał:
            >
            > > Hmm, choć nie ma dowodu, to jednak poszlaki są na tyle mocne, że skłonny
            > >jestem przyjąć, że to prawda. Jeżeli tak, to działalności "Krola" na forum
            > >muszę przyjrzeć się ze wzmożoną uwagą. Już w tym wątku wypowiedź jego
            > >autora dowodzi, że nie obca jest mu dwulicowość. Przecież Pan Radny (o ile
            > > to on jest "Krolem") uczestniczył w sprawowaniu władzy w mieście przez
            > > ostatnie 4 lata, czemu więc zadaje naiwne (w tym kontekscie) pytania
            > > prezydentowi Hetkowskiemu?
            >
            > ... przepraszam, ze pytam ;-))) ale czy jednym z Twoich poprzednich wcieleń
            > nie był inkwizytor ;-)))

Oczywiście. Moje prawdziwe nazwisko brzmi Torquemada.

> > Jeśli "Krol" to rzeczywiście Krzysztof Rolirad, to znaczy, że na nasze
            > > forum znowu wszedł kuchennymi drzwiami polityk. Jak widać "sprawa Dzwonnika"
            > > nie wniosła nowej jakości na nasze forum. O ile "Dzwonnika" można jeszcze
            > > usprawiedliwić tym, że swą działalność na forum zaczął wcześniej niż
            > > zajmowanie się na poważnie polityką, o tyle przypadek "Krola" (jeśli jest
            > > tym, za kogo go uważamy) jest jaskrawym przykładem wykorzystywania forum do
            > > nieczystych zagrań politycznych. Taka praktyka zasługuje na potępienie.
            > > Jeszcze raz apeluję, żeby czynni politycy wypowiadali się tutaj pod swoim
            > > imieniem i nazwiskiem. Przynajmniej na tematy polityczne.
            > > Pozostaje tylko mieć nadzieję, że wyborcy wyciągną odpowiednie wnioski i
            > > nie zdecyduja się obdarzyć swoim zaufaniem człowieka bawiącego się w takie
            > > gierki.
            >
            >
            > ... ale na poważnie Romanie przecież przy wejściu na forum nie ma
            > tabliczki: 'Politykom, żydom ;-))))), masonom i cyklistom wstęp wzbroniony',
            > więc i Ty nie próbuj jej na siłę ustawiać.

Ja próbuję ustawić tylko jedną tabliczkę: "Politykom na tematy polityczne wolno
            się wypowiadać tutaj tylko pod własnym imieniem i nazwiskiem lub pod nickiem
            nie pozostawiającym wątpliwości, kto zacz!". Czy naprawdę oczekuję zbyt
            wiele????

> Poza tym żadne nieczyste działania na forum długo trwać nie będą bo Ty jesteś
            > obrońcą wszystkich niedojrzałych głów, które mogłyby zostać sprowadzone na
            > manowce ;))) i szybciutko takie gry zdemaskujesz ;))) he he

Nie wiem, czy to kompelement, ale za takowy uznam tę wypowiedź w swej naiwności.

> Nie chcę tu nikogo bronić, ale na forum każdy wypowiada swoje zdanie i
            > takiego prawa nie można nikomu odmówić, żadnemu politykowi jawnemu czy nie,
            > także i Tobie – choć pewnie gdyby odbyło się głosowanie forumowiczów czy
            > odebrać Ci prawo do wypowiadania się na formu myślę, że drżałbyś o wynik.

Nikomu prawa do głosu nie odbieram. Czytaj proszę uważnie moje wypowiedzi.
            Szczególnie pierwszą moją odpowiedź w tym wpisie.

> Zatem proponuje Ci ograniczaj się do ocen faktów, a agitacje pozostaw na
            > boku. Bo co wnikliwsi i o dobrze rozwiniętym zmyśle spiskowym ;-))) mogliby i
            > Tobie zarzucić, że stosując totalną krytykę niektórych ugrupowań politycznych
            > szykujesz się do pokerowej zagrywki i w przededniu wyborów rozpoczniesz
            > forumową kampanię nowej - jedynie słusznej - trzeciej siły ;-))

Czas najlepiej pokaże, że tacy popełniliby błąd w rozumowianiu.
            Poza tym mamy już (nawet w Płocku) trzecią, czwartą, a nawet i piątą siłę i
            każda z nich jest jakoś tak bardzo podobna do pozostałych... :-)))

> żartuję teraz trochę (ale tylko trochę) i pozostaję z nadzieją, że wzrośnie u
            > Ciebie współczynnik tolerancji ...

Dla politycznej agitacji na forum prowadzonej z ukrycia nigdy nie będę miał ani
            krzty tolerancji. Próżna więc twa nadzieja.
            A tak na marginesie, to może to Ty jesteś tym osławionym "Krolem" lub masz z
            nim jakieś bliskie powiązania, bo czytając Twój wpis co rusz przychodzi mi na
            myśl powiedzenie: "Uderz w stół, a nożyce się odezwą"...
            • ploom Re: kto jest krolem? 18.09.02, 10:00
              roman_j napisał:

> ploom napisał:
              >
              > > roman_j napisał:
              > >
              > > > Hmm, choć nie ma dowodu, to jednak poszlaki są na tyle mocne, że skło
              > nny
              > > >jestem przyjąć, że to prawda. Jeżeli tak, to działalności "Krola" na f
              > orum
              > > >muszę przyjrzeć się ze wzmożoną uwagą. Już w tym wątku wypowiedź jego
              > > >autora dowodzi, że nie obca jest mu dwulicowość. Przecież Pan Radny (o
              > ile
              > > > to on jest "Krolem") uczestniczył w sprawowaniu władzy w mieście prze
              > z
              > > > ostatnie 4 lata, czemu więc zadaje naiwne (w tym kontekscie) pytania
              > > > prezydentowi Hetkowskiemu?
              > >
              > > ... przepraszam, ze pytam ;-))) ale czy jednym z Twoich poprzednich wciel
              > eń
              > > nie był inkwizytor ;-)))
              >
              > Oczywiście. Moje prawdziwe nazwisko brzmi Torquemada.
              >

Wiedziałem !!! ... masz to w genach ;-)))

> > > Jeśli "Krol" to rzeczywiście Krzysztof Rolirad, to znaczy, że na nasz
              > e
              > > > forum znowu wszedł kuchennymi drzwiami polityk. Jak widać "sprawa Dzw
              > onnika"
              > > > nie wniosła nowej jakości na nasze forum. O ile "Dzwonnika" można jes
              > zcze
              > > > usprawiedliwić tym, że swą działalność na forum zaczął wcześniej niż
              > > > zajmowanie się na poważnie polityką, o tyle przypadek "Krola" (jeśli
              > jest
              > > > tym, za kogo go uważamy) jest jaskrawym przykładem wykorzystywania fo
              > rum do
              > > > nieczystych zagrań politycznych. Taka praktyka zasługuje na potępieni
              > e.
              > > > Jeszcze raz apeluję, żeby czynni politycy wypowiadali się tutaj pod s
              > woim
              > > > imieniem i nazwiskiem. Przynajmniej na tematy polityczne.
              > > > Pozostaje tylko mieć nadzieję, że wyborcy wyciągną odpowiednie wniosk
              > i i
              > > > nie zdecyduja się obdarzyć swoim zaufaniem człowieka bawiącego się w
              > takie
              > > > gierki.
              > >
              > >
              > > ... ale na poważnie Romanie przecież przy wejściu na forum nie ma
              > > tabliczki: 'Politykom, żydom ;-))))), masonom i cyklistom wstęp wzbroniony
              > ',
              > > więc i Ty nie próbuj jej na siłę ustawiać.
              >
              > Ja próbuję ustawić tylko jedną tabliczkę: "Politykom na tematy polityczne
              wolno
              >
              > się wypowiadać tutaj tylko pod własnym imieniem i nazwiskiem lub pod nickiem
              > nie pozostawiającym wątpliwości, kto zacz!". Czy naprawdę oczekuję zbyt
              > wiele????
              >

Myślę, że to jednak nie Ty będziesz decydował co wolno a czego nie wolno na tym
              formu, ... chyba ze szanowna Gazetka uzbroi cię w takowe uprawnienia ;-)))

> > Poza tym żadne nieczyste działania na forum długo trwać nie będą bo Ty jes
              > teś
              > > obrońcą wszystkich niedojrzałych głów, które mogłyby zostać sprowadzone na
              > > manowce ;))) i szybciutko takie gry zdemaskujesz ;))) he he
              >
              > Nie wiem, czy to kompelement, ale za takowy uznam tę wypowiedź w swej
              naiwności
              > .
              >
              > > Nie chcę tu nikogo bronić, ale na forum każdy wypowiada swoje zdanie i
              > > takiego prawa nie można nikomu odmówić, żadnemu politykowi jawnemu czy nie
              > ,
              > > także i Tobie – choć pewnie gdyby odbyło się głosowanie forumowiczów
              > czy
              > > odebrać Ci prawo do wypowiadania się na formu myślę, że drżałbyś o wynik.
              >
              > Nikomu prawa do głosu nie odbieram. Czytaj proszę uważnie moje wypowiedzi.
              > Szczególnie pierwszą moją odpowiedź w tym wpisie.
              >
              > > Zatem proponuje Ci ograniczaj się do ocen faktów, a agitacje pozostaw na
              > > boku. Bo co wnikliwsi i o dobrze rozwiniętym zmyśle spiskowym ;-))) moglib
              > y i
              > > Tobie zarzucić, że stosując totalną krytykę niektórych ugrupowań polityczn
              > ych
              > > szykujesz się do pokerowej zagrywki i w przededniu wyborów rozpoczniesz
              > > forumową kampanię nowej - jedynie słusznej - trzeciej siły ;-))
              >
              > Czas najlepiej pokaże, że tacy popełniliby błąd w rozumowianiu.
              > Poza tym mamy już (nawet w Płocku) trzecią, czwartą, a nawet i piątą siłę i
              > każda z nich jest jakoś tak bardzo podobna do pozostałych... :-)))
              >

... no cóż ... hmmm ... czy Ty Romanie czasem nie jesteś jakąś hybrydą LPR i
              Samoobrony ;-)))

> > żartuję teraz trochę (ale tylko trochę) i pozostaję z nadzieją, że wzrośni
              > e u
              > > Ciebie współczynnik tolerancji ...
              >
              > Dla politycznej agitacji na forum prowadzonej z ukrycia nigdy nie będę miał
              ani
              >
              > krzty tolerancji. Próżna więc twa nadzieja.
              > A tak na marginesie, to może to Ty jesteś tym osławionym "Krolem" lub masz z
              > nim jakieś bliskie powiązania, bo czytając Twój wpis co rusz przychodzi mi na
              > myśl powiedzenie: "Uderz w stół, a nożyce się odezwą"...

Tak się zastanawiam, czy zdajesz sobie sprawę, że wspomniane przez
              Ciebie ‘uderzenie i nożyce’ to pojęcie obosieczne i Ty także mu podlegasz ;-)))
              ale nie będę Ci tego rozwijał, z Twoja percepcją ... powinieneś zrozumieć.
              Aha nawet nie chciało mi się tego komentować, ale wyprowadzę Cię z błędu i
              jednak napiszę: na forum nie używam innego nicka niż PLOOM, a Krola chyba nie
              znam, tzn. nie łączę tego pseudonimu z żadną znaną mi osobą ... a poza tym
              jestem raczej tolerancyjny ...
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka