Dodaj do ulubionych

PRZEDSZKOLE - POSZUKUJE

IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.12.05, 12:32
Mieszkam od niedawna w Płocku, poszkuję dobrego przedszkola, czy ktoś może mi
jakieś polecić. POdolszyce i ten rejon odpadają ze wzg. na lokalizację,
mieszkam niedaleko szpitala wojewódzkiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: autor-ka odradzam PM nr 16, ul. Wolskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 13:13
      nie polecam - to nie jest przedszkole, tylko przechowalnia!!!!!

z dziećmi (raczej) się nie pracuje;
      obowiazkowe leżakowanie w grupie 4-latków,
      zaniedbany (haniebnie) placa zabaw;
      roztargnione - niekompetentne 'panie'
      naburmuszona dyrektorka, żywcem wyjęta z opowiadań Szultza;
      wnętrze pamietające jeszcze wczesnego Gierka.

wszędzie - tylko nie tam
      • Gość: figa Re: odradzam PM nr 16, ul. Wolskiego IP: *.c157.petrotel.pl 08.12.05, 17:27
        Bzdury, to przedszkolom zawdzięcza się przygotowanie dzieci do szkoły.
        Pamietasz chyba czasy swojęgo uczęszczania do przedszkola i jesteś taka (i)
        rozgoryczona(y) Współczuje. Moje dziecko miało cudowne Panie w przedszkolu,
        interweniowały szybko jeśli zaistniał problem i byłam zadowolona z opieki, nie
        ukrywam że rozwijały talent mojego dziecka a kiedy syn poszedł do szkoły
        świetnie sobie radził, bo był dobrze przygotowany. Pozdrawiam
        • Gość: Figa Re: odradzam PM nr 16, ul. Wolskiego IP: *.c157.petrotel.pl 08.12.05, 17:29
          W poście generalizujesz wszystko, mój syn nie uczęszczał do przedszkola nr 16
          ale to do którego chodził nie zdradze gdzie się mieści nie chce pracowników
          stawiać w niezręcznej sytuacji
      • Gość: Ania Re: odradzam PM nr 16, ul. Wolskiego IP: *.c241.petrotel.pl 08.12.05, 21:19
        Ja na początku też byłam zawiedziona, gdy córka zaczęła chodzić do tego
        przedszkola. Szczególnie walczyłam z obowiązkowym leżakowaniem w młodszych
        grupach, po prostu chciałam aby była możliwość wyboru. I udało mi się. Nie wiem
        jak jest ten problem rozwiązany dziś, gdyż córka chodzi już do 6-latków. Obecne
        panie są b. przyjazne, dzieci spor sie uczą, często wychodzą do muzeum,
        biblioteki itp. Jeżeli chodzi o wnętrze to moim zdaniem wcale nie jest ono z
        epoki wczesnego Gierka, jak napisała "autor-ka". Jest czysto, schludnie. Trochę
        mnie denerwują te dywany na schodach, które jak wiadomo trudno utrzymać w
        czystości. Powinny być zwykłe schody. Dzieci odbiera się przez domofon, ale
        zawsze ktoś z obsługi w szatni ma dyżur i zna rodziców. A p. Dyrektor może
        wówczas miała zły dzień, bo generalnie można się z nią dogadać. Może nie jest
        to ideał przedszkola, ale nie jest beznadziejnie. Jeżeli miałabym drugi raz
        wybierać to także posłałabym tam dziecko, z powodu przyzwyczajenia, dogodnej
        dla mnie lokalizacji oraz miłych pań w 6-latkach.

pzdr
    • Gość: cycek Re: PRZEDSZKOLE - POSZUKUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:31
      polecam nr 1 na Kościuszki
      • tuptus10 Re: PRZEDSZKOLE - POSZUKUJE 08.12.05, 18:01
        Polecam przedszkole nr 19 na ulicy Słowackiego. Doskonała opieka , rodzinna
        atmosfera , panie zawsze mają czas by zająć się dzieckiem , które boi się
        przedszkola. Dzieci mają ciekawy program zajęć , nie nudzą się ale nie robią z
        nich geniuszów na siłę. Jest przytulnie , sympatycznie i dzieci są zadowolone.
        • Gość: Mama Re: PRZEDSZKOLE - POSZUKUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 20:43
          Potwierdzam słowa "tuptus10" i polecam również PRZEDSZKOLE nr 19 na Słowackiego
          (nie mylić z przedszkolem nr 3, które się mieści obok na Gałczyńskiego).
          Przedszkole nr 19 jest troszkę mniejsze gabarytowo od tego obok, ale dużo
          przytulniejsze. Panie, które tam pracują faktycznie troszczą się o dzieciaki,
          poświęcają im swój czas. Dzieci mają cały czas jakieś zajęcia, które pomagają im
          w aklimatyzacji, szczególnie dotyczy to maluchów. Naprawdę nic na siłę...
          Dzieci, jak to dzieci, trzeba im troszkę pomóc w otwarciu się na innych, w
          przełamaniu tego pierwszego lęku i dokładnie to znajdą w Przedszkolu nr 19.
          Moje dziecko miało troszkę mniej niż 3 latka, jak zapisałam je do 19-tki.
          Troszkę się na początku niepokoiłam jak sobie poradzi, jak to matka, ale szybko
          się przekonałam, że decyzja była słuszna. Dzieci tam mają możliwość rozwijania
          swoich zdolności. Dużo by o tym pisać. Najlepiej samemu sprawdzić.

PS. I jeszcze raz chciałabym zauważyć, że 19-tka to przedszkole do którego
          trzeba skręcić w Słowackiego, nie jest ono tuż przy Gałczyńskiego. Tak tylko
          wspominam, żeby się ktoś nie pomylił :-))
        • Gość: Mama Re: PRZEDSZKOLE - POSZUKUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 20:46
          Aha i jeszcze jedno. W Przedszkolu nr 19 jest też specjalna dieta bezglutenowa,
          dla dzieci które wymagają specjalnego żywienia. To tak a propo, gdyby ktoś był
          zainteresowany.
    • Gość: przemo Re: PRZEDSZKOLE - POSZUKUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 20:51
      A ja polecam Przedszkole nr 3 , jest bardzo dobre.Mój synek chodzi tam od 2 lat
      i jest tam bardzo fajnie.Dyrekcja przyjazna , panie Przedszolanki bardzo
      życzliwe i jest tam bardzo dużo zajęć dodatkowych tak więc dzieci się nie
      nudzą.Jest opieka psychologa , logopedy.Leżakowanie jest , owszem ale nie ma
      obowiązku spania , tylko dzieci słuchają bajek.Gorąco polecam!
      • Gość: ula Re: PRZEDSZKOLE - POSZUKUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 12:37
        Moje dziecko jeszcze nie chodzi do przedszkola, ale w przyszłym roku chcemy je
        posłać do najmłodszej grupy. Niestety napawało nas to lekkiem, gdyż nasze
        dziecko ma mały kontakt z rówieśnikami. Teraz wszystko jest na najlepszej
        drodze i myślę, że chętnie pójdzie do przedszkola, ponieważ uczęszcza na
        zajęcia przed-przedszkolne, co prawda do prywatnej szkoły The Sunny School na
        Tumskiej, ale zajęcia są niedrogie, a dziecko świetnie spędza czas z
        rówieśnikami.Trudno było znaleźć coś ciekawego dla naszego malucha w Płocku,
        ale się udało.Myślę, że z przedszkolami jest podobnie i to dziecko musi się w
        nim czuć dobrze i bezpiecznie, a sukces gwarantowany.
        • Gość: skakanka Re: PRZEDSZKOLE - POSZUKUJE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 11:04
          uleńko kochana jakie zajęcia przedprzedszkolne - gdzie to jest mam 2 letnia
          córeczkę i bardzo bym chciała aby czasami mogła pobawić sie z rówieśnikami
          • Gość: Beatle1 Re: PRZEDSZKOLE nr 8 - Kazimierza Wielkiego IP: *.ceetrust.org 12.12.05, 12:32
            Polecam przedszkole nr 8 blisko szpitala, bo na Kazimierza Wielkiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka