Gość: Ela IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.12.05, 12:32 Mieszkam od niedawna w Płocku, poszkuję dobrego przedszkola, czy ktoś może mi jakieś polecić. POdolszyce i ten rejon odpadają ze wzg. na lokalizację, mieszkam niedaleko szpitala wojewódzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: autor-ka odradzam PM nr 16, ul. Wolskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 13:13 nie polecam - to nie jest przedszkole, tylko przechowalnia!!!!! z dziećmi (raczej) się nie pracuje; obowiazkowe leżakowanie w grupie 4-latków, zaniedbany (haniebnie) placa zabaw; roztargnione - niekompetentne 'panie' naburmuszona dyrektorka, żywcem wyjęta z opowiadań Szultza; wnętrze pamietające jeszcze wczesnego Gierka. wszędzie - tylko nie tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: odradzam PM nr 16, ul. Wolskiego IP: *.c157.petrotel.pl 08.12.05, 17:27 Bzdury, to przedszkolom zawdzięcza się przygotowanie dzieci do szkoły. Pamietasz chyba czasy swojęgo uczęszczania do przedszkola i jesteś taka (i) rozgoryczona(y) Współczuje. Moje dziecko miało cudowne Panie w przedszkolu, interweniowały szybko jeśli zaistniał problem i byłam zadowolona z opieki, nie ukrywam że rozwijały talent mojego dziecka a kiedy syn poszedł do szkoły świetnie sobie radził, bo był dobrze przygotowany. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figa Re: odradzam PM nr 16, ul. Wolskiego IP: *.c157.petrotel.pl 08.12.05, 17:29 W poście generalizujesz wszystko, mój syn nie uczęszczał do przedszkola nr 16 ale to do którego chodził nie zdradze gdzie się mieści nie chce pracowników stawiać w niezręcznej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: odradzam PM nr 16, ul. Wolskiego IP: *.c241.petrotel.pl 08.12.05, 21:19 Ja na początku też byłam zawiedziona, gdy córka zaczęła chodzić do tego przedszkola. Szczególnie walczyłam z obowiązkowym leżakowaniem w młodszych grupach, po prostu chciałam aby była możliwość wyboru. I udało mi się. Nie wiem jak jest ten problem rozwiązany dziś, gdyż córka chodzi już do 6-latków. Obecne panie są b. przyjazne, dzieci spor sie uczą, często wychodzą do muzeum, biblioteki itp. Jeżeli chodzi o wnętrze to moim zdaniem wcale nie jest ono z epoki wczesnego Gierka, jak napisała "autor-ka". Jest czysto, schludnie. Trochę mnie denerwują te dywany na schodach, które jak wiadomo trudno utrzymać w czystości. Powinny być zwykłe schody. Dzieci odbiera się przez domofon, ale zawsze ktoś z obsługi w szatni ma dyżur i zna rodziców. A p. Dyrektor może wówczas miała zły dzień, bo generalnie można się z nią dogadać. Może nie jest to ideał przedszkola, ale nie jest beznadziejnie. Jeżeli miałabym drugi raz wybierać to także posłałabym tam dziecko, z powodu przyzwyczajenia, dogodnej dla mnie lokalizacji oraz miłych pań w 6-latkach. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycek Re: PRZEDSZKOLE - POSZUKUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:31 polecam nr 1 na Kościuszki Odpowiedz Link Zgłoś
tuptus10 Re: PRZEDSZKOLE - POSZUKUJE 08.12.05, 18:01 Polecam przedszkole nr 19 na ulicy Słowackiego. Doskonała opieka , rodzinna atmosfera , panie zawsze mają czas by zająć się dzieckiem , które boi się przedszkola. Dzieci mają ciekawy program zajęć , nie nudzą się ale nie robią z nich geniuszów na siłę. Jest przytulnie , sympatycznie i dzieci są zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: PRZEDSZKOLE - POSZUKUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 20:43 Potwierdzam słowa "tuptus10" i polecam również PRZEDSZKOLE nr 19 na Słowackiego (nie mylić z przedszkolem nr 3, które się mieści obok na Gałczyńskiego). Przedszkole nr 19 jest troszkę mniejsze gabarytowo od tego obok, ale dużo przytulniejsze. Panie, które tam pracują faktycznie troszczą się o dzieciaki, poświęcają im swój czas. Dzieci mają cały czas jakieś zajęcia, które pomagają im w aklimatyzacji, szczególnie dotyczy to maluchów. Naprawdę nic na siłę... Dzieci, jak to dzieci, trzeba im troszkę pomóc w otwarciu się na innych, w przełamaniu tego pierwszego lęku i dokładnie to znajdą w Przedszkolu nr 19. Moje dziecko miało troszkę mniej niż 3 latka, jak zapisałam je do 19-tki. Troszkę się na początku niepokoiłam jak sobie poradzi, jak to matka, ale szybko się przekonałam, że decyzja była słuszna. Dzieci tam mają możliwość rozwijania swoich zdolności. Dużo by o tym pisać. Najlepiej samemu sprawdzić. PS. I jeszcze raz chciałabym zauważyć, że 19-tka to przedszkole do którego trzeba skręcić w Słowackiego, nie jest ono tuż przy Gałczyńskiego. Tak tylko wspominam, żeby się ktoś nie pomylił :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: PRZEDSZKOLE - POSZUKUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 20:46 Aha i jeszcze jedno. W Przedszkolu nr 19 jest też specjalna dieta bezglutenowa, dla dzieci które wymagają specjalnego żywienia. To tak a propo, gdyby ktoś był zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: PRZEDSZKOLE - POSZUKUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 20:51 A ja polecam Przedszkole nr 3 , jest bardzo dobre.Mój synek chodzi tam od 2 lat i jest tam bardzo fajnie.Dyrekcja przyjazna , panie Przedszolanki bardzo życzliwe i jest tam bardzo dużo zajęć dodatkowych tak więc dzieci się nie nudzą.Jest opieka psychologa , logopedy.Leżakowanie jest , owszem ale nie ma obowiązku spania , tylko dzieci słuchają bajek.Gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: PRZEDSZKOLE - POSZUKUJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 12:37 Moje dziecko jeszcze nie chodzi do przedszkola, ale w przyszłym roku chcemy je posłać do najmłodszej grupy. Niestety napawało nas to lekkiem, gdyż nasze dziecko ma mały kontakt z rówieśnikami. Teraz wszystko jest na najlepszej drodze i myślę, że chętnie pójdzie do przedszkola, ponieważ uczęszcza na zajęcia przed-przedszkolne, co prawda do prywatnej szkoły The Sunny School na Tumskiej, ale zajęcia są niedrogie, a dziecko świetnie spędza czas z rówieśnikami.Trudno było znaleźć coś ciekawego dla naszego malucha w Płocku, ale się udało.Myślę, że z przedszkolami jest podobnie i to dziecko musi się w nim czuć dobrze i bezpiecznie, a sukces gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skakanka Re: PRZEDSZKOLE - POSZUKUJE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 11:04 uleńko kochana jakie zajęcia przedprzedszkolne - gdzie to jest mam 2 letnia córeczkę i bardzo bym chciała aby czasami mogła pobawić sie z rówieśnikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatle1 Re: PRZEDSZKOLE nr 8 - Kazimierza Wielkiego IP: *.ceetrust.org 12.12.05, 12:32 Polecam przedszkole nr 8 blisko szpitala, bo na Kazimierza Wielkiego. Odpowiedz Link Zgłoś