Dodaj do ulubionych

Chcę schudnąć - jaką wybrać dietę?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:06
Jak wyżej
Obserwuj wątek
    • Gość: :-) Re: Chcę schudnąć - jaką wybrać dietę? IP: *.c157.petrotel.pl 06.05.06, 21:13
      Polecam tzw. dietę kopenhaską. Trwa 13 dni, jest się po niej lżejszym o 6-8 kg
      (im większą się ma nadwagę, tym więcej spada). Niestety, nie jest ona wskazana
      dla nadciśnieniowców z uwagi na to, że prawie każdy dzień zaczyna się od czarnej
      gorzkiej kawy. Ale to naprawdę działa!
      • Gość: to ta dieta:-)))) Re: Chcę schudnąć - jaką wybrać dietę? IP: *.c157.petrotel.pl 06.05.06, 21:18
        Lunch i obiad można zmieniać nawzajem, jeśli będzie to miało miejsce tego samego
        dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii, co prowadzi do tego, że po 13
        dniu możesz jeść normalnie bez obaw tycia przez pierwsze dwa lata. Jeżeli dietę
        przeprowadzisz rygorystycznie, zgubisz nadmiar tłuszczu (7-20 kg). Kurację
        przeprowadza się 13 dni i ani jeden dzień więcej ani mniej.

Jeżeli podczas kuracji wypijesz lampkę wina, piwo, zjesz słodycze albo żujesz
        gumę do zucia, jesz dodatkowe jedzenie, to przerywasz kurację od razu i w
        związku z tym ginie efekt. Jeżeli kurację przerwiesz przed upływem 6 dni, możesz
        ją powtórzyć od nowa po 3 miesiącach. Jeżeli kurację przeprowadziło się punkt po
        punkcie we wszystkim, nie można jej absolutnie powtórzyć szybciej niż po roku.
        Zaleca się jednak, aby kurację powtórzyć po 2 latach (jeśli to potrzebne). Ze
        względu na długość kuracji jest ją trudno zaplanować, należy się upewnić czy w
        tym czasie nie jesteśmy zaproszeni do znajomych na urodziny czy inne przyjęcie.

Jeśli jesteś głodny – wypij szklankę wody. Pij przynajmniej 2 litry wody dziennie!!!

DZIEŃ 1, 8

Śniadanie:1 kubek kawy, 1 kostka cukru
        Lunch:2 jajka na twardo, gotowany szpinak , 1 pomidor
        Obiad:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną

DZIEŃ 2, 9

Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
        Lunch:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną
        Obiad:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego

DZIEŃ 3, 10

Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka
        Lunch:gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor
        Obiad:1 plaster szynki, 2gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną

DZIEŃ 4, 11

Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru,
        Lunch:tarta marchewka, jajko na twardo, twarożek naturalny
        Obiad:sałatka owocowa,2-3 szklanki jogurtu naturalnego

DZIEŃ 5, 12

Śniadanie:duża tarta marchew z cytryną
        Lunch:duża chuda ryba
        Obiad:1 befsztyk, sałata i brokuły

DZIEŃ 6, 13

Śniadanie:kubek czarnej kawy, kostka cukru
        Lunch:kurczak, sałata z olejem i cytryną
        Obiad:2 jajka na twardo, duża marchewka

DZIEŃ 7

Śniadanie:kubek herbaty bez cukru
        Lunch:kawałek chudego grilowanego mięsa
        Obiad:NIC
        • Gość: :-) Możesz sam zresztą coś wybrać IP: *.c157.petrotel.pl 06.05.06, 21:22
          www.twojadieta.info/
    • plockier Re: Chcę schudnąć - jaką wybrać dietę? 06.05.06, 22:20
      Każda (dosłownie KAŻDA, no może jedynie poza śródziemnomorską) dieta grozi albo
      powikłaniami zdrowotnymi albo efektem jo-jo. Od kiedy diety są w modzie jest
      coraz więcej ludzi otyłych (!).
      Jedynym rozwiązaniem (chyba) jest dieta mż (mniej żreć) połączona z regularnym
      i efektywnym wysiłkiem fizycznym. Jak udaje mi się mniej jeść i stosować
      obojętnie jaki sposób ćwiczenia (siłownia, długie marszo-biegi, izo) to chudnę.
      PS
      Uśmiechnij się :-)) To dobry początek na wszystko.
    • Gość: ntyyjjymjyrnhtht Re: Chcę schudnąć - jaką wybrać dietę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 02:42
      Sprawdzony sposób: nie słodzić napojów, smażyć bez tłuszczu na patelni z teflonem itp itd
      • sawrojek Re: Chcę schudnąć - jaką wybrać dietę? 08.05.06, 22:21
        JP czyli jedz połowę:) wszystkiego co ci przysługuje. To działa....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka