Dodaj do ulubionych

Woda z poznańskich wodociągów niezdatna do picia

IP: *.echostar.pl 21.10.01, 19:25
Jak do teraz mogłem narzekać tylko na
paskudny smak i zapach.
Ale ostatnio picie jej powoduje u mojej żony biegunkę.
Musiałem przejść wyłącznie na tą butelkową.
Nie wiem czy to uczulenie na chlor, czy flor ( też dodają )
czy też inne paskudztwo.
Czy ktoś ma podobne doświadczenia ????
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: Woda z poznańskich wodociągów niezdatna do picia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 21:31

Do smaku chloru przywykłem. Ale trudno przywyknąć że jako gorącą czy też ciepła
      wodę puszczają wrzątek. Normalnie można herbatę bezpośrednio wodą z kranu
      zaparzyć. Poparzyć się można paskudztwem jeśli wcześniej nie odkręcisz kurka z
      zimną.
      • Gość: WALDI Re: Woda z poznańskich wodociągów niezdatna do picia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 08:24
        Gość portalu: lol napisał(a):

>
        > Do smaku chloru przywykłem. Ale trudno przywyknąć że jako gorącą czy też ciepła
        >
        > wodę puszczają wrzątek. Normalnie można herbatę bezpośrednio wodą z kranu
        > zaparzyć. Poparzyć się można paskudztwem jeśli wcześniej nie odkręcisz kurka z
        > zimną.
        KOLEGO - SKRETYNIALES. Co ma wspolnego smak wody z jej temperatura. Za pierwsze odpowiada
        PWiK za dugie EC.
        PWiK - Przedsiebiorstwo Wodociagow i Kanalizacji - chyba sp. z o.o.
        EC - Elektrocieplownia
        NIE PISZ BZDUR

• Gość: Zbyszek Re: Woda z poznańskich wodociągów niezdatna do picia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 08:27
          Gość portalu: WALDI napisał(a):

> Gość portalu: lol napisał(a):
          >
          > >
          > > Do smaku chloru przywykłem. Ale trudno przywyknąć że jako gorącą czy też c
          > iepła
          > >
          > > wodę puszczają wrzątek. Normalnie można herbatę bezpośrednio wodą z kranu
          > > zaparzyć. Poparzyć się można paskudztwem jeśli wcześniej nie odkręcisz kur
          > ka z
          > > zimną.
          > KOLEGO - SKRETYNIALES. Co ma wspolnego smak wody z jej temperatura. Za pierwsze
          > odpowiada
          > PWiK za dugie EC.
          > PWiK - Przedsiebiorstwo Wodociagow i Kanalizacji - chyba sp. z o.o.
          > EC - Elektrocieplownia
          > NIE PISZ BZDUR
          >
          NAWET NIE EC TYLKO SPOLDZIELNIA MIESZKANIOWA LUB INNY PODMIOT OBSLUGUJACY WEZEL
          CIEPLNY.
          POZDRAWIAM
        • Gość: lol Re: Woda z poznańskich wodociągów niezdatna do picia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 09:37

Co ja Ci takiego zrobiłem Waldeczku że mnie obrażasz??? Hę? Piszę co mnie
          denerwuje w wodzie która leci z mojego kranu! Rozumiesz to? Gdzie napisałem
          Misiu że temperatura wody wynika z jej smaku??? Czy Ty jesteś przytomny, czy
          rozumiesz znaczenie słowa "ale"???
    • Gość: olek Re: Woda z poznańskich wodociągów niezdatna do picia IP: *.wielkopolska.mw.gov.pl 22.10.01, 07:41
      w tej wodzie jest wszystko.....siarczany też.....nie wspominając o innych
      świństwa. itak długo wytrzymaeś człowieku "na kranówie"...hehehe (chociaż w
      sumie to smutne a nie śmieszne )
    • Gość: WODZIARZ Re: Woda z poznańskich wodociągów niezdatna do picia BZDURA!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 08:20
      Panowie
      Co za bzdury wypisujecie. Poznan ma bardzo dobra wode do picia, mozna pis bez przegotowania!!!
      Jesli macie problemy (takie lokalnie zawsze moga wystapic bo siec jest stara) - to zgloscie ten
      problem w PWiK lub Sanepidzie a nie w prasie! Bez paniki bo to GLUPOTA.
      WODZIARZ
      PS
      nie jestem pracownikiem PWiK ale na wodzie "troszeczke" sie znam aby protestowac na takie glupoty
      • Gość: XXL Re: Woda z poznańskich wodociągów niezdatna do picia BZDURA!!! IP: *.echostar.pl 22.10.01, 12:14
        To nie są bzdury, żona ma biegunkę po piciu tylko
        poznańskiej wody. Tego nie ma na wakacjach i w czasie
        pobytu w innych miastach !!!
        Po przejściu na wodę butelkowaną, sprawy nie ma.

To MUSI być w wodzie! Sprawdzone na Winogradach i
        Piątkowie ( to nie jest sprawa lokalna ).
        To jest pewnie uczulenie na jakiś specyficzny składnik
        poznańskiej wody. Tylko co ??????
        • Gość: Remik Re: Woda z poznańskich wodociągów niezdatna do picia BZDURA!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 16:42
          Gość portalu: XXL napisał(a):

> To jest pewnie uczulenie na jakiś specyficzny składnik
          > poznańskiej wody. Tylko co ??????

A moze to Twoja zona jest specyficzna? ;)

Remik
          • Gość: XXL Re: Woda z poznańskich wodociągów niezdatna do picia BZDURA!!! IP: *.echostar.pl 22.10.01, 18:21
            Gość portalu: Remik napisał(a):

> A moze to Twoja zona jest specyficzna? ;)

Jasne, że tak !!! Drugiej takiej nie ma :-)))
            Zaraz, ale dlaczego tylko w Poznaniu ????

pozdrowienia
            • Gość: ethanol Re: Woda z poznańskich wodociągów niezdatna do picia BZDURA!!! IP: 151.112.27.* 22.10.01, 22:28
              ja sie dziwie ze dopiero teraz przeszedles na butelkowana. Tylko nie wszystkie
              butelkowane sie nadaja do gotowania. Musisz to sprawdzic, to zalezy od skladu
              mineralow.

PS, ta kranowa to sie specjalnie i do mycia nie nadaje, a co dopiero do picia.
              Na pocieszenie moge ci tylko powiedziec, ze w LA jest tak samo
          • Gość: ohlej Re: Woda z poznańskich wodociągów niezdatna do picia BZDURA!!! IP: *.icpnet.pl 01.11.01, 17:04
            jest najsmaczniejsza
      • Gość: tur Re: Woda z poznańskich wodociągów niezdatna do picia BZDURA!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.11.01, 19:14
        Woda w Poznaniu wcale nie jest najgorsza. W innych miejscowosciach spotkałem
        o wiele gorszą. Kranówa w Poznaniu mi nie szkodzi. Zresztą rzadko taką piję. Najczęściej przegotowaną w postaci
        herbaty lub kawy.
        • crebs1234567 Re: Woda z poznańskich wodociągów niezdatna do picia BZDURA!!! 01.11.01, 19:26

czy moze ktos czerpie wode ze zrodla nad Malta?
          • canemuto Re: Woda z poznańskich wodociągów niezdatna do picia BZDURA!!! 01.11.01, 20:18
            osobiscie nie czerpie, ale znajomi sobie chwala. co do jakosci wody - widzialem
            z rok temu analize poznanskiej wody i (poza jednym kladnikiem) miescila sie w
            normach UE. pytanie - o jaki skladnik chodzilo??? moze to wlasnie na to jest
            uczulona zona? pozdro:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka