Gość: Zatroskana IP: *.c243.petrotel.pl 09.06.06, 09:42 A co powiecie na temat nowego dyrektora w 8, który jest wiejskim nauczycielem i kolegą pana M? Czy będzie lepszy od dotychczasowej dyrektorki, która zrobiła tyle dobrych rzeczy dla tej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: belfer Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 09:54 Gość z ukladu - nie ma prawa sobie poradzić w takiej szkole, szkoda tylko że tyle pracy i serca dotychczasowej dyrekcji zostanie zmarnowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ami Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 11:30 niektórzy wysoko lecą nie dzięki skrzydłom, tylko plecom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 14:02 ja mam w dupie nowego dyrektora, to zlodziej komunistyczny. Załatwił se ciepłą posadkę dzieki prezydentowi M. Nic nie zrobi, bedzie tylko mamonę brał za przepuszczanie do nastepnej klasy. [Ja mam srednią 5,28 ale nikt sie nie może dowiedzieć o tym, że takie rzeczy pisze. u nas w gimnazjum by mnie przytemperowali, bo jestem niewygodny, tam jest komuna!] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:43 czy mam rozumieć, ze nowy dyrektor będzie gorszy, bo to wiejski nauczyciel? Przewaga Dąbrowskiej polegała na tym, że była z miasta Płocka? Jeśli argumentować to z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatroskana Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.c153.petrotel.pl 09.06.06, 14:44 Nie, droga Beciu, głównie chodzi o układ a nie o pochodzenie dyrektora. Chociaż to też jest ważne, bo nie wiadomo jak ów poradzi sobie w dżungli miejskiego życia. Ale od czego są wielkie układy.... Z nimi góry można przenosić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: 69.177.149.* 09.06.06, 14:56 Bylo od samego poczatku wiadomo, ze dyrektorka nie ma szans w tym ukladzie. Wielka strata dla szkoly, poswiecila pare lat i udalo jej sie stworzyc jedna z najlepszych szkol w Plocku. Teraz przyjdzie taki cwok od Milewskiego i zacznie sie szarogesic. Mam nadzieje, ze potknie sie na pierwszym zadaniu. Ludzie zrobmy cos, bo naprawde szkoda naszych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 08:55 pani Dąbrowska też była z układu i wiemy kto ją zrobił dyrektorem najpierw chcieli zrobić jagielonki ,ale sie nie udało ,to nawineła się nowa szkoła . A co internat to nie dla wiejskich dzieci ona tam rzadziła ala były nowe aspiracje . Ale nowy dyrektor moze się nie podoba mężczyznom bo nie ukrywajmy faktów ze nie którym pani Dąbrowska sie podobała i tak kiedyś wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 09:05 i tak wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:06 Jak taka dobra, to dlaczego parę lat temu jej własna rada pedagogiczna nie chciała jej w Jagiellonce? Pamiętacie te bunty, wycieczki do ratusza, protesty? Co tu w końcu jest grane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 12:59 dlatego tępa beciu że tam rządzi stara klika która boi się zmian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.wirba.net / 88.220.32.* 09.06.06, 15:14 Ten rzekomy ćwok, jak twierdzi pewien półmózg nigdy nie uczył na wsi, ale w szkołach płockich. Kiedyś pracowałam z nim w III LO im. M. Dąbrowskiej. Super kumpel. Między innymi dzięki temu, jak twierdzą "znawcy tematu" ćwokowi nauczyciele dostają teraz kilkuprocentowe dodatki motywacyjne. To wieloletni związkowiec, który zna doskonale problemy środowiska oświatowego. A w ogóle to zajebiście przystojny facet. I walczył z takimi Panami z poprzedniej ekipy rządzącej Płockiem, którzy te dodatki zabrali. Gratulacje kochani nauczyciele i przydupasy. Robicie tylko smród i popelinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:02 babci jesteś bardzo wulgarna i wstyd że jesteś pedagogiem a poza tym żadnych konkretów nie przedstawiasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 16.06.06, 07:00 To sprawa jest jasna. Solidarnościowiec, stary kumpel pana Krysztofiaka. Krysztofiak to przecież też nauczyciel III LO. Hahahaha- wszystko jasne- na czym polegają kompetencje nowego dyrektora. Krysztofiak znowu GÓRĄ> Z nim i ijego układami- nikt spoza "tajemnego kręgu" nie ma szans. Boże- widzisz to i nie grzmisz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do babci Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:20 słowo "zajebiście" wystawia pani świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:45 To w koncu skąd ten niby-ćwok przychodzi i jak się nazywa, co ostatnio robił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 16:11 historyk w szkole w Gorach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda gadać Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 16.06.06, 07:03 Zapalony związkowiec- czyli swój- czytaj "kumpel" Krysztofiaka. W Urzędzie to pseudo Solidarnośćon rozdaje karty. Reszta tańczy, jak im gra.:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.wirba.net / 88.220.32.* 09.06.06, 17:43 Jeśli już, to ściślej. Nauczyciel dyplomowany. Uczy również w Centrum Kształcenia Ustawicznego i nie tylko. Prowadzi kursy maturalne. Uczestniczy od lat w komisjach ustalających coroczne regulaminy wynagradzania dla środowiska oświatowego. Walczy o podwyżki dla administracji i obsługi a także dla tych, którzy teraz na tym właśnie forum na Niego psioczą, czyli prawdopodobnie przydupasów byłej Dyrektor. Można by wypisać długą listę kolejnych zasług. A tak na marginesie ten niby - ćwok to kolega wielu nauczycieli z Gimnazjum Nr 8, z którymi uczył także w SP Nr 23. A teraz doświadczenie Pani dyrektor, prócz dwóch prezentów od miasta w postaci internatu Jagiellonki i właśnie G 8???. Co wcześniej. Jakie ma kwalifikacje? - świetlica!!! Ale chyba nie ma sensu dalej pisać, ani czytać obecnego forum, bo oprócz pomówień i rzucania błotem niczego więcej od krzykaczy nie można oczekiwać. Jestem pewna, że wielu zdziwi się, gdy zobaczy prawdziwą klasę, jaką prezentuje ten człowiek. Oj będzie Wam podwójnie przykro. I dobrze. Pozdrwaiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Babci Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: 69.177.149.* 09.06.06, 17:56 A Ty dokladnie jestes zapoznana z zyciorysem tego pana. CKU tez mi wyczyn dla tak wysoko wykwalifikowanego nauczyciela. Zobaczymy czy on rzeczywiscie jest tak dobry. A co do walki z wladza, coz zoneczka pracownica w UM, wiec strasznie duzo wywalczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.06.06, 00:37 Ale się zdziwi nowy dyrektor G8 jak go przyjmie Rada Pedagogiczna, nie ma tak znowu wielu kolegów w G8. Ale super klasę prezentuje, startuje do nieuczciwej konkurencji. Moim zdaniem bez godności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 20:21 Idź do CKU popracować, to będziesz się mądrzyć. To nie sztuka pracować np. w Jagiellonce i tylko wymagać, bo rodzice i tak zapłacą za korepetycje. W oświacie należałoby stosować rotację:(co parę lat ci tzw. wybitni pedagodzy z tzw.renomowanych liceów powinni chociaż przez rok popracować w CKU, zawodówce, to by zobaczyli, jak należy pracować. Również dyrektorzy poznaliby innych rodziców i może reagowali na ich uwagi. Dlatego za pracę w trudnych środowiskach nowy dyrektor ma u mnie plus. Dotychczasowa dyrektorka chyba nie myślała, że ma w G8 dożywocie. A na dawne układy wciąż może liczyć, bo widać kto śpieszy z wyrazami współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatroskana Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.c240.petrotel.pl 09.06.06, 21:24 Założyłam ten wątek i bedę bić się w piersi, jeśli okaże się, że to DOBRY WYBÓR. Zawsze dobrze wysłuchać opinii dwóch stron i postarać się być obiektywnym. Wasze argumenty są rzeczowe, po prostu oczekuję polemiki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rulez Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.wirba.net / 88.220.32.* 10.06.06, 06:39 A przepraszam: kto jest tym nowym dyrektorem G8? Bo z postów to nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.06.06, 09:19 Nie wiesz? Od miesiąca już było wiadomo, że przejdzie w konkursie Michalski z "Solidarności". Jest to kolega Milewskiego i zastępca Krysztofiaka. Wszyscy wiedzą, że konkursy to fikcja. Michalski nigdy nie kierował szkołą ani żadną inną placówką oświatową i będzie eksperymentował z G 8. Współczuję dzieciom, nauczycielom i rodzicom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 20:28 A ja współczuję Tobie. Podpisujesz sie "Gość", a jesteś tylko zwykłym "gostkiem". Owszem było wiadomo, kto startuje, ale odbył sie normalny konkurs i trudno wymagać, że wszyscy znajomi Milewskiego muszą w konkursie przepaść. Ty chetnie wysłałbyś ich do gazu, albo jeszcze lepiej na Syberię. Co, tesknota bierze za dawnymi czasami, kiedy to koledzy Twoich kolegów tym miastem rządzili? Myślałeś, że są niezatapialni? W pewnym sensie tak, bo ustawili siebie, swoje dzieci i resztę kol.esiów. Stąd ten pisk i histeria, która was ogarnia. Powtarzacie bzdury - jakbyście niczego nie rozumieli. Jest to charakterystyczne dla byłego betonu.Obrzucanie błotem to stara, sprawdzona przez metoda. Jak wiele wyrządziła ona krzywd - wszyscy wiemy.Pozwólcie nowym dyrektorom normalnie pracować, a kiedy zawiodą - będziecie mieli dopiero prawo do krytyki. Z góry zakładacie, że będą żli. Komu ubliżacie? Sami sobie ubliżacia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: 69.0.13.* 10.06.06, 21:26 Ela wez lepiej tabletke na dobre samopoczucie, moze Ci pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 06:42 Kiedy ja mam świetne samopoczucie - odwrotnie jak Ty. Bardzo dziekuje za troskę, ale martw się o siebie . Jeżeli chodzi o leczenie - to mogę Ci pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrzacy z boku Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.06.06, 08:15 ela bardzo dobrze argumentujesz, w przeciwienstwie do swoich oponentów w tym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.06.06, 22:30 Ja nie potrzebuję współczucia. A jeśli uważasz, że to był uczciwy konkurs , to się mylisz, zapytaj ludzi, którzy byli w komisji. Ten konkurs był fikcją i wszyscy o tym wiedzą, tylko Ty wierzysz w uczciwość Krysztofiaka i Adasiewiczowej. Poza tym nie moi koledzy tym miastem rządzili. Głosowałem na Milewskiego i tego żąłuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:08 a co macie do zarzucenia Dąbrowskiej mao miaa zasug, nagród? ito wszystko się nie liczy. Najlepiej w tej szkole wypadają egzaminy najlepsze miejsca w konkursach i kto ma to teraz przeją. Trzeba byo dać szansę tej która to stworzya i pozwolić jej dokończyć dzieo. Zobaczymy czy Milewski wygra - może powinien żeby wywiązać się ze swoich obiecanek i żeby go można za wszystko rozliczyć ale Dąbrowskiej tej szansy nie dano PIS jest ale za 4 lata umrze śmiercią naturalną ja na pewno na nich już nie zagosuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 16.06.06, 07:09 O czym człowieku piszesz?? O normalnym konkursie? Nie ma nic takiego jak normalny konkurs, gdy Krysztofiak chce wsadzić swojego przydupasa - i nie dotyczy to tylko G8!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 11:03 Czy ktoś może wymienić konkretne zasługi Dąbrowskiej, poza tą robotą za którą jej płacili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z boku Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.06.06, 23:19 ot i dobre pytanie: konktrety. damy rade? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:01 Drodzy forumowicze, dotąd śmiałem się tylko z tych bzdur, które wypisuje się na forum, ale już mnie krew zalewa, jak czytam te beznadziejne kawałki ludzi, którzy albo nie mają pojęcia o kwestiach oświaty, albo są przyjaciólmi Pani Dąbrowskiej. Nie będę milczał. Chciałbym zweryfikować kilka "ciekawostek". Jednak okazało się prawdą to, że ludzie o wysokim poziomie intelektualnym nie krzyczą, nie bunttują i są po prostu świadomi, że krzyki na forum to inicjatywa zwykłych przydupasów. Jestem nauczycielem i z przykrością muszę stwierrdzić, że mieszkam w zwykłym grajdole. Ktoś (kolega lub koleżanka Pani Dyrektor)wywoła temat a reszta nie znając realiów pyskuje, ubliża i tak naprawdę kompromituje się. Kilka faktów. 1) Ile lat Pani Dąbrowska przepracowała przy tablicy? 2) Na ile skalała się zwykłą pracą dydaktyczną? - Żeby poznać pracę nauczyciela, trzeba mieć kwalifikacje. Jakie doświadczenie ma była Pani Dyrektor w tym zakresie? - Żadne. 3) Nie przepracowała ani chwili przed tablicą, prócz marnych prób związanych ze śpiewem. 4) W jakich placówkach pracowała dotychczas? - W internacie Jagiellonki, do którego dosłownie wcisnęła Ją poprzednia ekipa. A tak na marginesie "pracując " w internacie Jagiellonki już wiedziała, że dostanie w prezencie nowe Gimnazjum. Dlaczego i skąd wiedział (ten wątek przemilczę, proszę zastanówcie się drodzy forumowicze). Czy teraz mamy pełniejszy obraz Pani Dyrektor Dąbrowskiej. Krzyczycie o ustawianiu konkursów? - W tym zakresie Pani Dąbrowska jest specjalistką. Skąd to wiem, zastanówcie się z której rady pedagogicznej jestem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zła Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.c158.petrotel.pl 12.06.06, 17:48 Jesteś z Jagielonki. Nie probuj się wymądrzać na temat Dąbrowskiej. Można zjeść zęby przy tablicy i być beznadziejnym belfrem. I też Ci za to zapłacą a reszte wyrównasz korkami. Bo w miarę jedzenia apetyt rośnie. Nie ????????? Jacy wy wszyscy biedni i pokrzywdzeni, do czasu kiedy wam zniosa Kartę Nauczyciela. Wtedy zobaczycie czym się rożnicie. Swoją inteligencję (wątpliwą) właśnie udowodniłeś. Ale być dobrym dyrektorem to jest sztuka. Umiec zarządzać taką szkolą. Widzisz w Jagielonce jej nie chcieli, a do Gimnazjum ściagnęła najlepszych nauczycieli i są efekty. Zazdrościsz? Chyba tak, bo gdybyś szukał pracy to marny Twój los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:19 Po pierwsz mądralo to dyrektor przede wszystkim musi być dobrym menadżerem a od dydaktyki to maq dobrych zastępców. Może jesteś jednym z faszywych i obudnych czonków obecnej rady G8 którzy myślą że będą mieli lepiej ale grubo się mylą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:21 Przepraszam, jeszce kilka faktów. Czy placówka, którą kierowała Pani Dąbrowska ma aż takie sukcesy? Cóż takiego zrobiła Pani Dąbrowska, czego nie robią inni Dyrektorzy? Nic wyjątkowego. Jaki wydźwięk na zewnątrz ma ta placówka, kto o niej słyszy? Jak rozmawiam ze znajomymi to nikt nie wie prócz zainteresowanych, gdzie jest ta szkoła. Piękne budynki i zwykłe konkursiki, tak jak w innych szkołach. Nawołujecie do buntów i myślicie, że normalni ludzi krzykacze Was poprą? Tak się składa, że Ja też mam swoje dziecko w G8. I jak mi Bóg miły wystąpię przeciwko krzykaczom i z innymi rodzicami, których znam mnóstwo przeciwko Pani Dyrektor i jej znajomym. Wielu rodziców cieszy się wręcz, że będzie zmiana. Pani Dąbrowska przez lata grała wielką Dyrektorkę, a tak naprawdę to zwykły karierowicz bez kwalifikacji. A jeśli myślicie, że Pani Dyrektor ma aż takie poparcie Rady Pedagogicznej, to zdziwilibyście się. Wiem, że nowy Dyrektor, którego nie ukrywam trochę znam, to super facet. I tak na marginesie. Z wieloma osobami z tej właśnie rady doskonale się zna i bardzo lubi. W całym świecie odbywają się konkursy, w całym świecie zmieniają się Dyrektorzy i to odświerza atmosferę. Pani Dąbrowska poza określony schemat pracy i działania już by nie wyszła. To co zrobiła, to zwykła robota za którą jej płaciło miasto. Nie dajmy się zwariować. Czasami warto się pożegnać z godnością, pogodzić z klęską. Bo kto teraz psuje atmosferę w G8. Pani Dąbrowska i kilkoro jej przyjaciół z najbliższego otoczenia. Cieszę się, że będzie zmiana. Poplecznicy Dąbrowskiej nie liczcie na poparcie, bo wiem, że jest Was zdecydowanie mniej. A Pani Dyrektor życzę mimo wszystko wszystkiego najlepszego. Może w przyszłości Jej kolesie znów sprawią Jej prezent, wcisną do jakiejś placówki. Pani Dyrektor trochę ambicji i honoru, bo jak widać nie zna Pani tych dwóch kategorii. Ps. Może warto pokusić się o jakieś studia podyplomowe? Bo dopiero wtedy mogłaby Pani naprawdę stać się nauczycielem. Jak narazie nie ma Pani pojęcia o procesie dydaktycznym. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliw Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 13:21 KRETYN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.06.06, 16:11 Jeśli nie wiesz jakie sukcesy osiągnęła pani Dąbrowska, to znaczy ,że nie masz pojęcia o szkole. A jakie to sukcesy ma Michalski, do tej pory nikt o nim nie słyszał. Zresztą, gdyby jego kolesie nie zrobili mu prezentu nigdy , by konkursu nie wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 14:06 Pani mgr Dąbrowska była i jest OK, a ten "wygrał" ten konkurs dzięki kolegom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 16.06.06, 14:38 cała prawda- kolesie dalej działają i obsadzają swoimi stołki. Chocby Gimnazjum nr 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.c243.petrotel.pl 23.06.06, 09:40 jestem uczennica tego gimnazjum szczerze mowiac wcale sie z tego powodu nie ciesze na przerwach nawet muzyka nie mogla leciec bo przeszkadzalo to pani dyrektor.A tego nowego to i tak wszyscy beda w dupie mieli tak samo jak Pania Dąbrowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oni Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.c154.petrotel.pl 23.06.06, 10:34 I my ciebie tez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 14:08 ''W internacie Jagiellonki, do którego dosłownie wcisnęła Ją poprzednia ekipa. A tak na marginesie "pracując " w internacie Jagiellonki już wiedziała, że dostanie w prezencie nowe Gimnazjum. Dlaczego i skąd wiedział (ten wątek przemilczę, proszę zastanówcie się drodzy forumowicze)." Proszę jaśniej. Poprzednia ekipa? O tym chyba decydował dyrektor Jagiellonki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 16:00 Nie ! Decydowali o tym ówcześni prezydenci, którzy chcieli - dzięki ustawionemu konkursowi wcisnąć ją na dyrektora Jagielonki. Nie doszło do tego tylko dzięki bardzo solidarnej i stanowczej postawie nauczycieli tej szkoły, którzy znali ją z pracy w internacie i kategorycznie ( narażając sie władzom ) zaprotestowali. Tak więc w ramach rekompensaty powierzono p.Dąbrowskiej funkcję dyrektora G8. I jak widać będzie jej bardzo trudno żyć jako "nie dyrektor". Boże ! Jakie to straszne !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złą Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.c158.petrotel.pl 12.06.06, 17:54 Wtedy wcisnęli Dąbrowską, a dziś kolegę krysztofiaka i Milewskiego. To jaka mowa o normalnym konkursie? To kiedy się wreszcie doczekamy uczciwej gry? Bo ponoć ta opcja miała to gwarantować - PRAWO na lewo i SPRAWIEDLIWOŚĆ na falszywość !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 12:56 kogo wcisnęli Dąbrowską zastanów się co piszesz, a kto nie dopuści do tego żeby bya dyrektorem jagielonki pani Adasiewicz i Rada? przecież wtedy to dopiero bya farsa i nikt tego nie pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:35 Jak rozumiem cały czas chodzi o wciśnięcie do internatu na kierowniczkę. Ale - o ile znam oświatę - to powinna być decyzja dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 12:53 Drogi Bodzio! Tak powinno być, jak piszesz. To dyrektor powinien powołać kierownika internatu, ale tak nie było. Nie napiszę na forum dlaczego! To są zbyt intymne sprawy, w które wplątała się pani Dąbrowska. Pomyśl drogi Bodzio. Wszystkie te wpisy są bezsensowne, ponieważ obnażają prawdziwą naturę tych, którzy je inicjują. Ci, którzy rozpoczęli tę głupią nagonkę, giną od własnej broni. Czytając wpisy dotyczące konkursów nie mogę powstrzymać swojego zdumienia. Wszystko kiedyś było w porządku. Kiedy stare władze wsadzały swoich było o.k. Teraz kiedy odbywają się konkursy zgodnie z procedurami jest źle. Starzy dyrektorzy, uważajcie, żeby tak naprawdę ktoś nie zainteresował się waszymi kombinacjami przedkonkursowymi. Bo to akurat można udowodnić. Starzy dyrektorzy ustalając osoby uczestniczące w konkursach byli bardzo nierozważni i nieostrożni. Krzykacze, nie krzyczcie, już jest po konkursach, przyjdą nowi i wszystko będzie jak dawniej. Jestem przekonany, że lepiej. Atmosfera się oczyści i będzie o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 17:40 Też tak uważam !!!Ale najlepiej zarzuciś komuś kolesiostwo i bezkarnie obrzucać błotem. No cóz....jacy ludzie, taki kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywniejszy Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:29 Gość portalu: Obiektywny napisał(a): > Czytając wpisy dotyczące konkursów nie mogę powstrzymać swojego zdumienia. > Wszystko kiedyś było w porządku. Kiedy stare władze wsadzały swoich > było o.k. Teraz kiedy odbywają się konkursy zgodnie z procedurami jest źle. Było źle. Jest jeszcze gorzej. A miało być lepiej. Uczciwiej. I to jest największy zarzut pod adresem tej ekipy. Że poszli do władzy pod hasłami uczciwości i przejrzystości życia publicznego, a potem te hasła jak jeden mąż zostawili przed progami swoich gabinetów. Teraz od swoich poprzedników różnią się już tylko szyldem i gronem przydupasów. A nazwa Prawo i Sprawiedliwość to dzisiaj kpina w żywe oczy z ludzi, którzy im uwierzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 20.06.06, 22:24 Brawo "obiektywniejszy". Pięknie to ująłeś. Powiem tak, że w wiekszości tych wypowiedzi wyraźnie czuje się klasę osób piszących.Rzeczowe argumenty są nie do podważenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heyah Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.c240.petrotel.pl 20.06.06, 11:28 Tylko w kółko macie jakieś pretensje do innych ludzi, których wcale nie znacie ,a może przydałoby sie pomyśleć nad swoim postepowaniem. Dobrze by było postawic siebie na miejscu tego mądrego człowieka i pomysleć jak to miło jest słuchać takich obelg na swój temat od obcych ludzi, którzy nic o tobie nie wiedzą tylko snują jakieś hipotezy twojego zachowania. Jestem pewna, że juz niedługo dowiecie się , że się myliliście i wtedy zastanowicie się nad tym jak potraktowaliście tego człowieka, bo nie ma głupich ludzi, którzy nigdy się nie zamyslaja nad sobą! Życze dokładnego przemyślenia sprawy i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 20:01 powiem tak (nieco dlugie): dyrektorka gimnazjum nr 8 jest osoba mi znana - prawda jest, ze w szkole zarzadzana przez siebie wlozyla wiele wysilku - czego ciezko jest nie zauwazyc, a nawet powiem wiecej - trzeba byc przedstawicielem solidarnosci z jagiellonki, zeby tego nie chciec zauwazyc - jesli chodzi o solidarnosc, to mozna o niej powiedziec w czasie przeszlym _byla_! - skakanie przez ploty, obrona zakladow przed czolgami ... oni to zrobili i to wystarczy - chwala im za to - teraz solidarnosc to ugrupowanie polityczne (czesto nieodmiennie mylone ze zwiazkami zawodowymi, ktorymi kiedys byli) wyrywajace przy pomocy Podstepu i Sprytu wskazane przez tych ostatnich stolki. dlaczego michalski (czy jak mu tam) nie awansowal na dyrektora szkoly w swojej wsi? czyzby dyrektor tej szkoly byl juz wystarczajaco solidarny zeby nie trzeba go bylo wypieprzac ze stolka? a moze byl tylko Podstepny i Sprytny? ... lepiej wyrzucic osobe zasluzona, bezpartyjna, majaca cos do powiedzenia, walczaca o szkole - na rzecz wkladajacych posliniony palec w srodek zadow adasiewicz, kubery i milewskiego - jedynie Podstepnie i Sprytnie solidarnych? czy gosciu od wyrywania kasy od znienawidzonej bolszewickiej lewicy jest lepszy od bezpartyjnego menedzera z prawdziwego zdarzenia? przeciez teraz nie da sie juz wyrwac kasiory od bolszewikow, bo ci nie maja nic do powiedzenia? to do czego ma sluzyc na stolku menedzerskim nauczyciel ze szkoly wiejskiej z ramienia solidarnosci wslawiony 'wyrwaniem kasy od czerwonych'? postawilem tak wiele pytan, na ktore za chwile pojawia sie w pelni solidarne odpowiedzi ludzi, (byc moze) dzieki ktorym jagiellonka w ciagu kilku lat (tak mniej wiecej bedzie to czas obejmowania przez byla dyrektor gimnazjum nr 8 funkcji dyrektora tegoz gimnazjum) stracila w rankingu najlepszych szkol w plocku - czyzby solidarnosc wyrwala tu za malo kasy od 'czerwonych'? a moze na terenie szkoly ustawiono za malo plotow lub brak czolgow nie pozwolil sie wyroznic zasluzonym bojownikom o Podstep i Spryt? brzydze sie partyjnymi szmatami - szansonistami sliniacymi otwory jedynie szlusznie rzadzacych - zawsze bede sie brzydzil! kubera, adasiewicz, milewski - pierwszorzedowe szmaty a z nimi pseudozwiazkowiec z palcami poslinionymi w ich tlustych dupach, ktory chce rzadzic szkola wiec mu wspanialomyslnie dadza, bo maja gest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.wirba.net / 88.220.32.* 20.06.06, 22:02 Zgadzam sie z Obiektywniejszym w 100%. Krystofiak to nie związkowiec. To karierowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 20.06.06, 22:12 Wybory tuż, tuż - będziemy mogli wyrazić swoją dezaprobatę dla tych, którzy nas zawiedli, oszukali, wywiedli w pole.Kadencja radnych- w tym pana Marka dobiega końca:)))Do jesieni nie zapomnimy waszych "dokonań".Odpłacimy "pięknym za nadobne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: represjonowany Do pseudo "gościa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 12:21 Słuchaj młody "przyjacielu". Jestem nauczycielem z bardzo długim stażem i znam realia płockiej oświaty od podszewki. Chcę Ci kilka spraw wyjaśnić, bo jak widzę Ty z kolei trzymasz palec w dupie, ale Pani Dąbrowskiej. Jestem członkiem "Solidarności" od 1980 roku. Byłem świadkiem wydarzeń przełomowych i nie mogę nie zabrać głosu w tej pseudo polemice. Jak czytam wywody takiego buca, to zaczynam rzeczywiście wątpić w człowieka. Posłuchaj tłuku marny, na podstawie Twojego prymitywnego wywodu dochodzę do wniosku, że nie masz prawa wycierać swojej smętnej, parszywej mordy "Solidarnością". Solidarność to symbol, jeśli tego nie rozumiesz. Piszesz o czołgach a sam pewnie srałeś po krzakach ze strachu, chowając się za dupą tych, którzy po wojnie zgotowali nam wielki raj na ziemi. Być może nawet nie było Ciebie na tym świecie. Więc nie piłuj mordy i nie strasz. Zza woalki portalu internetowego każda największa łajza może napisać dokładnie co chce. Żeby o czymś pisać, trzeba coś przeżyć i coś wiedzieć. Tak bardzo żal Ci Pani Dąbrowskiej, bo pewnie jesteś jednym z jej podstawionych kolesi. Piszesz o wkładaniu palca w dupę Milewskiemu, a Ty jesteś gorszym łachmytą od wszystkich. Milewski został wybrany w wolnych, bezpośrednich wyborach, ale Ty zapewne żałujesz. Dla Ciebie lepiej byłoby, gdyby pewien, według Ciebie "nieznaczący" fakt nie ujrzał światła dziennego. Żałujesz, że proceder fałszowania wyborów niestety nie wyszedł, prawda? Słuchaj kmiocie, z Pani Dąbrowskiej jest taki menadżer, jak z Leppera biskup. Wszystko dostała na tacy. Według Twojego marnego rozumowania, tylko urzędujący dyrektorzy powinni startować w konkursach i oczywiście je wygrywać. Inni nie mają prawa. Piszesz o bezpartyjnym menadżerze, Ty oszołomie. Gdzie odbyły się uroczystości 100 - lecia Związku Nauczycielstwa Polskiego w 2004 r? - w Gimnazjum Nr 8. Byli liczni dygnitarze, w większości lewicowi, kolesie Pani Dąbrowskiej. Czy to przypadek, że uroczystości odbyły się w G8? Nie. Byłem również i przyglądałem się temu spektaklowi. Krzyczysz o ustawionych konkursach, to powiem Ci (choć wiesz o tym doskonale), większość rodziców reprezentujących Radę Rodziców, to kolesie obecnych dyrektorów. Mało tego szli do Urzędu Miasta z przygotowanymi wcześniej pytaniami do kontrkandydatów. Możemy na ten temat podyskutować, ale w tym momencie wchodzimy w niebezpieczne dla Ciebie rejony. Żeby być dobrym menadżerem, nie wystarczy jechać na znajomości z kolesiami, trzeba mieć również podstawy teoretyczne. Jaki staż i ile lat spędziła Pani Dąbrowska przed tablicą? Wcale. Piszesz o nagłaśnianiu sprawy konkursów. Pojawia się temat tvn i Polsatu. Słuchaj, Ty ideologiczny, uwikłany w sieć zależności popaprańcze, zaproś nawet CNN oraz BBC, ale pamiętaj, że normalni ludzie nie zechcieliby nawet kopnąć Cię w Twoją partyjniacką, wredną dupę. Ubliżasz ludziom, kandydatom na dyrektora. Skoro piszesz o wsi w tych kategoriach, to znaczy, że reprezentujesz zwykłe dno. Lepper i Pawlak są ze wsi a podejrzewam, że każdy z nich wciągnąłby Ciebie dziurką od nosa i wypuścił nogawką. A tak przy okazji. Przez lata ludzi innej opcji, właśnie tej solidarnościowej kopano w dupę, nie mogli nawet myśleć o awansach. Sam start w konkursach był dla nich zastrzeżony. A teraz, gdy mogą starować dosłownie wszyscy zaczęła się jatka. Co za paranoja. Wszystkim nowym dyrektorom życzę siły i wytrwałości, jestem z Wami, nie tylko zresztą ja. Jeśli trzeba będzie was wspomóc, to wspomożemy. Nie jesteście sami. Pomimo pism z protestami, które tworzy się w Radach Pedagogicznych na zasadzie "proszę" podpisać i podsuwa się je młodym nauczycielom, którzy boją się odmówić, nie dajcie się zastraszyć. Prawo jest po Waszej stronie. Niedługo Ci, którzy krzyczą stracą swoje wpływy, a tego jest im najbardziej żal. Na koniec przepraszam za swój język, ale musiałem pierwszy raz w życiu zniżyć się do poziomu zwykłego kmiota i prymitywa, który parszywie napisał o Sollidarności. Może dzisiaj sytuacja wszędzie wyglądałaby inaczej, gdyby w tym 10 millionowym ruchu społecznym nie było ludzi Twojego pokroju "gościu". Duża część byłej Sollidarności to sprzedawczyki i odpowiedni funkcjonariusze. Pamiętaj o tym draniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do represjonowaneg Re: Do pseudo "gościa" IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 21.06.06, 14:25 Jezu!!!!!!!!!!!! ale jazda !!!!!!!!!! To dopiero poziom dyskusji.Aż strach sie bać takich "represjonowanych". Zabiłby gołymi rączkami i to bez zmróżenia okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aldona55 Re: Do represjonowanego 27.06.06, 20:26 Mocnych słów używasz, a wulgaryzmy też są nie na miejscu. Poniosło Cię, rozumiem, ale bez przesady. Twoje przepraszam przyjmuję. Kolego byłam na 100- leciu ZNP bo należę do tego związku jak wielu, wielu nauczycieli, którzy podziwiają Solidarność za dawne wyczyny, ale są (jak ja) zbyt młodzi by aż tak angażować się w politykę. Kiedy zobaczyłam nauczycielkę z Tajnego nauczania to łezki same mknęły po policzku. Znam to przecież jedynie z książek. Dziś ZNP i Solidarność - to inne realia i oczywiście inni ludzie. Wszyscy pragniemy lepszej przyszłości a nie wiecznego rozliczania przeszłości - to dziś potrzebne niektórym, ale przecież nie wszystkim. Trwanie w przeszłości to zastój, a zastój to cofanie się w rozwoju! Nie tego pragniemy. Co do konkursów zdania są podzielone jak we wszystkich sprawach. W konkursach dokładnie widać walkę ZNP i Solidarności. Takiego zacietrzewienia nigdy dotąd nie odczuwałam, a przecież oba związki mają podobne cele. Szkoda że te drogi aż tak się od siebie oddalają, że ginie w nich zwykły uczeń, nauczyciel, przepada dobry kandydat na dyrektora. WALKA o jedynie słuszną przynależność zaćmiła umysły. To jest niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez nauczyciel Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 12:35 Koledzy i koleżanki przestańcie się ośmieszać i skończcie już tę infantylną dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młotkowy Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:48 I tak zamykamy dyskusję o p. Dąbrowskiej i jej następcy. Dowiedzieliśmy się, że to nieuki, on wsiok, ona romansowa. Odżyły wątki sprzed lat: Dąbrowska a Jagiellonka. Czy o to wam chodziło drodzy nauczyciele? Wszak wam podobno na sercu leży dobro naszych dzieci. Uczycie ich tymczasem pogardy dla samych siebie, bo publicznie wyciągacie brudy o sobie, swojej koleżance. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam solidarnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 21:02 coz zamiast czwartej godziny w-fu historia oto wasze oblicze wszyscy wywodzicie sie od prostakow i popieracie prostakow jakim jest giertych wprowadzcie piec godzin religii zamiast w-fu na pewno wyrosnie piekne i zdrowe spoleczenswto, przynajmniej sport z tego co wiem i sie orientuje w osemce dzialal na wysokim poziomie zobczymy czy da sie go utrzymac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do takitam Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.wirba.net / 88.220.32.* 23.06.06, 08:54 Tylko jedno określenie do takitam - DEBIL, ot i wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janiemoge Re: Nowy dyrektor w Gimnazjum Nr 8 IP: *.plock.msk.pl / *.4.48.80.plock.msk.pl 23.06.06, 10:42 Nie widzę żadnego sensu w tej dyskusji, wątpię, czy byliście przy każdym kroku P. Dąbrowskiej czy tego drugiego. Może zamiast z góry określać ramy ich postępowania i wpychać ich w nie, poczekajmy aż coś się zacznie. Jestem uczennicą g8 i jeśli tak bardzo pragniecie, mogę we wrześniu napisać cokolwiek, jak narazie to chyba nie ma sensu? A jeśli chodzi o osiągnięcia, to ja myślałam, że to UCZNIOWIE biorą udział w konkursach, a NAUCZYCIELE ich przygotowują, no ale skoro uważacie, że to dyrektorzy piszą egzaminy i zajmują miejsca w konkursach... Ktoś już dobrze napisał: jakiego ucznia może obchodzić dyrektor, chodzę tam, żeby się uczyć; niektórzy tacytam może i po to, żeby pięknie wyglądać, no tak wygląd ważniejszy niż wiedza... Pozdrawiam :) P.S. Hmmm... na tym akurat się nie znam, ale tak tylko zastanawiam się, czemu pracę najwcześniej kończy akurat dyrektor i wychodzi wcześniej niż uczniowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikroprocesor Kiedyś obecnie odchodzącą Dyrektor też odsądzali IP: *.wirba.net / 88.220.32.* 23.06.06, 21:20 od czci i wiary, szczególnie kiedy została Dyrektorem LO im. Wł.Jagiełły. Czy nie pomyliłem osoby ? Wiekszość ludzi tak bardzo uwielbia opluwać bliźnich, to takie polskie uczucie wyssane z mlekiem matki. Smerf "Maruda" z kreskówek musiał napewno pochodzić z Polski albo przynajmniej jakiś jego przodek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xero Re: Kiedyś obecnie odchodzącą Dyrektor też odsądz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 14:41 M.Dąbrowska nie była ani jednego dnia dyrektorem Jagiellonki, bo nie chciała jej rada pedagogiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Kiedyś obecnie odchodzącą Dyrektor też odsądz IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.06.06, 18:48 A Michalskiego nie chce Rada Pedagogiczna Gimnazjum nr 8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKS Re: Kiedyś obecnie odchodzącą Dyrektor też odsądz IP: *.plock.mm.pl 27.06.06, 17:02 A JEŚLI ALU TO WIESZ TO PEWNIE TEŻ TAM UCZYSZ ! a moze twojego towarzystwa też sobie nie życzą?dobrze by było sie zastanowić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Kiedyś obecnie odchodzącą Dyrektor też odsądz IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.06.06, 10:22 Nie nie uczę, ale mam tam dużo znajomych, którzy otwarcie popierają swojego dyrektora Panią Dąbrowską. Odpowiedz Link Zgłoś