Dodaj do ulubionych

do redakcji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 00:00
Starałem się was broni do dziś. Wy jednak od kilkunastu miesięcy wyraźnie
wypadacie coraz gorzej. Tylko kiepski dziennik nie łapie tak gotowego hitu
jak konkursy na dyrektorów. Ruszcie dupy z redakcji, posłuchajcie ludzi, bo
ten sprawozdawczy tekścik was kompromituje w sytuacji, gdy w szkołach wrze.
Ktoś w redakcji wie, co to reportaż? co to komentarz? pokażcie różne opinie.
Jak to możliwe, że forum - zbiór przypadkowych ludzi - jest lepsze od was. Z
żalem wspominam dawną Gazetę.
Obserwuj wątek
    • Gość: pchelka Re: do redakcji IP: *.plock.msk.pl / 80.48.4.* 10.06.06, 19:38
      Mam propozycję tematu. otóż mojej koleżanki syn odbywal jakiś czas temu staż
      pracy, płacił mu za to oczywiście Urząd Pracy, po czym po jakimś czasie od
      ukończenia stażu okazało się że pieniążki które zarobił musi zwrócić bo UP
      doszukało się - rychło w czas - paragrafu, że jeśli ktoś pobiera rentę nie ma
      prawa dorabiania. Szkoda tylko że wcześniej urzędniczki nie raczyły zagłębić
      się w przepisach prawa. Biedny chłopak teraz musi zwrócić całą kwotę zarobioną
      na 6 miesięcznym stażu.

To chyba lepszy temat do gazety niż te różne ceregiele, których się czytać już
      nie daje.

Pozdrawiam
      • Gość: Vokaar Do pchełki IP: *.c158.petrotel.pl 10.06.06, 22:56
        Miło słyszeć że ktoś troszczy sieo problemy swoich znajomych. Uważam jednak że
        jeśli kroś ma dziecko w placówce oświatowej (czytaj szkoła/przedszkole) to
        zwraca szególną uwagę na to kto i czego uczy jego dziecko a także powinien się
        zainteresować tym kto tą jednostkę prowadzi. Prawie każdy urzednik dowiaduje
        się po czasie o tym że jest jakiś paragraf o którym powinien wiedzieć.
        Współczję Twemu koledze ale głosuję na konkursy dyrektorskie i cwiązane z nimi
        machloje.
        Ceść!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka