Dodaj do ulubionych

Stop dla tirów

IP: *.c241.petrotel.pl 04.08.06, 21:53
Tiry na tory zwłaszcza te ruskie !!! kierowcy łamią wszystkie przepisy i
normy ostatnio na bielskiej rusek wymusił mi pierwszeństwo i mało co
niestaranował mnie. Gdzie jest policja i ten cały monitoring !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mooniek Re: Stop dla tirów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 12:42
      Niech ktoś odpowiedzialny za drogi przejedzie się do Grabiny i sprawdzi tą
      zdewastowaną drogę w Górach koło szkoły, ruskie TIR-y notorycznie łamią zakaz
      jazdy w ciepłe dni czy niewarto byłoby wprowadzić dla nich jakichś opłat?
      Płacąc podatki chyba mam prawo jeździć normalną drogą a nie po torach powstałych
      po zagranicznych TIR-ach i jeszcze uciekać przed nimi na pobocze gdy taki król
      drogi rozpędzi się od Gór i zaczyna wyprzedzać na trzeciego a jego reakcją na
      samochód jadący przeciwnym pasem jest trąbienie i światła.
      Dodam, iż jadąc dwa tygodnie temu z Grabiny do Płocka, korek na 25 minut,
      naliczyłem 18 Tirów Lv i Lt, była godzina 18 temp.powietrza ok. 30 st. asfalt
      wylewał się na chodniki a oni pędzili przed siebie.
    • Gość: J_Karol Kierowcy tirów to bandyci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 13:16
      Zwłaszcza ci z Litwy. Jako rowerzysta często jeżdżę drogą przez Boryszewo. Tiry
      z daleka już trąbią na mnie bo im we łbach się nie mieści, że muszą takie coś
      omijać. Gdy zostaną zmuszeni ominąć to natychmiast skręcają w prawo tak, że
      trzeba uciekać na pobocze, by nie wpaść pod przyczepę lub naczepę. A pędzą przy
      tym z niebywałą prędkością.
    • Gość: a Re: Stop dla tirów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 13:26
      jedźcie sobie na wschód i zobaczcie jak tam się jeździ...
      • Gość: płocczanka Re: Stop dla tirów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 15:29
        Ja też często przejeżdżam tą trasa i muszę przyznać że nigdy policjanta nie
        widziałam to po pierwsze,po drugie modlę się żeby ten odcinek drogi przebyć
        szczęśliwie.TIRY NA TORY.
    • Gość: marta Re: Stop dla tirów IP: *.net.pl / 80.50.246.* 06.08.06, 19:08
      niestety to moja mama zginela w poniedzialek w Boryszewie!!!! Z tym trzeba cos
      zrobic tak byc niemoze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A kto wroci jej zycie??
      • aldona55 Re: Stop dla tirów 09.08.06, 01:51
        W niedzielę widziałam kolejny wypadek w Boryszewie. Często jeżdżę tą trasą i
        równie często widuję dachowane auta lub TIR-y w rowach. Na tym iście wypadkowym
        łuku powinno być ograniczenie prędkości do 20/h a nie do 40/h. Ale sam znak nie
        załatwi sprawy, więc może monitoring z ukrycia?
        • Gość: kierowca Re: Stop dla tirów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:23
          Przecież fotoradar by załatwił sprawę... Ale po co? Lepiej go ustawić na
          Piłsudskiego czy Wyszogrodzkiej, gdzie jest szeroko, bezpiecznie, dwa pasy
          ruchu, trasa dobrze oświetlona w nocy, doskonała widoczność w dzień i można
          trochę szybciej pojechać niż 50 czy 60km/h.
          • Gość: menel Re: Stop dla tirów a monitoring w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 16:23
            Na rogatkach warszawskich jest kamera monitorująca a ciężarówki wjeżdżają na
            sporej szybkości na skrzyżowanie na czerownym świetle i to w ciągu dnia, często
            w godzianch szczytu przy dużym ruchu z Kolegialnej. To samo dzieje się na
            skrzyżowaniu z Sienkiewicza. Widziałem takie przypadki kilka razy, dwukrotnie
            cudem uniknąłem rozbicia mnie. Nie słyszałem natomiast, żeby monitoring coś
            odnotował, nigdy nie wezwano mnie na światka - przecież nr mojego samochodu
            kamery powinny zarejstrować.
            Do czego zatem służy ten monitoring? Potłuc to o kant du-py.
          • enaka Re: Stop dla tirów 09.08.06, 16:51
            Zeby fotoradar pomogl, trzeba wiedziec, ze on tam jest. Sam z siebie to raczej
            tira nie zatrzyma. A chyba nie brakuje tych, ktorzy tam jezdza bardzo rzadko i
            nie zawsze musza pamietac, ze akurat w tym miejscu jest takie urzadzenie?
            • Gość: kierowcaTIRA Re: Stop dla tirów IP: *.plock.msk.pl 15.08.06, 18:32
              Jaki procen wszystkich wypadków jest spowodowanych i tylko spowodowanych przez
              TIRY ? NIEWIELKI. W większości przypadków to kierowcy pojazdów osobowych
              wyprzedzających na trzeciego, nałuku, na ciągłych liniach i ci mający nadzieję
              ze zdążą zjechać na swój pas są winni tych wszystkich wypadków. To właśnie
              przez nich giną niewinni rowerzyści, bo kierowcy TIRów chcąc uniknąć, tak
              uniknać - a nie staranować - zderzenia zjeżdżają maxymalnie w prawo a często
              też wpadają do rowów.

Ale niezrozumie tego nikt, kto widzi tylko czubek swojego nosa i uważa się za
              super kierowcę, któremu wszystko wolno, a TIRY to najlepiej jakby fruwały.

Nauczmy się jeździć zgodnie z przepisami a wtedy i TIRY przestana nam aż tak
              przeszkadzać.

Zgadzam się jedynie z wypowiedziami dotyczącym Litewskich kierowców. Na
              wschodzie niestety przepisy jeśli wogóle jakieś mają to są bardzo okrojone stąd
              zamieszanie na naszych drogach.

Ps nie wszystkie Tiry muszą stosować się do zakazu jazdy w dzień (gdybyście
              śledzili wjadomości to byście o tym wiedzieli), te które przewożą np żywność
              zakaz ten nieobowiązuje.
              • Gość: ela Re: Stop dla tirów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 20:10
                acha akurat oznakowany ze wiezie zywnosc a w srodku co wiezie wersalki i inne
                meble .A czy zderzenie Tira z Tirem to też skutek osobowego chyba nie.
                • Gość: ..... Re: Stop dla tirów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 16:58
                  Kierowco TIRA jeśli wieziesz ciężki ladunek to zastanów się jaka prędkość
                  będzie dla ciebie i innych użytkowników drogi bezpieczna nie gnaj na oślep a
                  potem trąbisz na tego przed tobą bo myślisz że nie wyhamujesz.Czy nie uważasz
                  ze to jest bardzo idiotyczne jesli ktoś w terenie zabudowanym jedzie z
                  prędkościa 60 km/godz ,a ty uzywasz klaksonu to proszę walnij się lepiej w
                  łeb,zostaw ten samochód albo przekwalifikuj się to dziś na czasie,i nie
                  zasmiecaj drogi.
                  • Gość: asfalt Re: Stop dla tirów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 17:02
                    Im wydaje się że są panami dróg.
                    • Gość: driver Re: Stop dla idiotów za kierownicą IP: *.localdomain / *.msmplock.pl 21.08.06, 08:51
                      Za panów dróg uważają się łepki, które dopiero co dostały prawko, jakąś super
                      fure i szarżują po drogach. To na nich trzeba najbardziej uważać. Nieraz byłem
                      zmuszony do gwałtownego hamowania i usuwania się na bok bo jakiś p... uważał że
                      ma pierwszeństwo jak wyprzedza i wszyscy muszą mu ustąpić ... jeśli chcą
                      przeżyć.

TIRy w porównaniu z guwniarzami są mało szkodliwe.
                      • Gość: emkier Re: Stop dla idiotów za kierownicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:09
                        Gó..arze TIRami też jeżdżą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka