Gość: <<< IP: *.ump.pl / *.c149.petrotel.pl 28.08.06, 10:26 stoje przed wyborem mebli kuchennych. bardzo prosze o opinie gdzie mozna kupic solidne meble, moga byc na zamowienie, bez wiekszych problemow ze strony sprzedajacego. dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dermo Re: meble kuchenne - gdzie najlepiej??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 11:24 Black Red White Rog Bielskiej i Kobylinskiego. Jestem bardzo zadowolony, mam juz od roku. Pelna profeska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciw Re: meble kuchenne - gdzie najlepiej??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 11:58 BlackRedWhite robił mi kuchnię 2,5 roku temu. Zero pojęcia o montażu, blat nie przystawał do ściany, trzeba było maskować listwą. Wiercili dziury nie w tych miejscach, sami tłukli szklane elementy.Przychodziły kolejne ekipy montażowe, dziwiły się poprzednim i paprali dalej. Radzę: zamów u nich meble, ale bez montażu. Szkoda mebli i nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <<< Re: meble kuchenne - gdzie najlepiej??? IP: *.ump.pl / *.c149.petrotel.pl 28.08.06, 14:36 nie slyszalam pozytywnych opinii na temat black red white. a jakies inne firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura Re: meble kuchenne - gdzie najlepiej??? IP: *.kablowka.waw.pl 28.08.06, 15:29 Jeśli masz własny transport to polecam Ikea. Bardzo dobry mechanizm wysuwania szuflad - do końca i lekko, bez względu na ciężar. Namaczała mi się szafka od zlewu przez 1 dzień, a śladów prawie nie ma. Są głębsze niż BRW - tamte mają mieć ponad 10 cm odstępu od ścian "na media". Najdroższe w ich zestawach są drzwiczki (w zestawach z dobrymi zawiasami co prawda), ja mam kupione wszystkie obudowy i wyposażenie, ale fronty szuflad były robione w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celownik78 Re: meble kuchenne - gdzie najlepiej??? IP: *.plock.mm.pl 28.08.06, 15:32 a co sądzicie o Hebanie i meblach KAM?? kuzyn takie kupił ale sam składał i montował jak narazie jest zadowolony, ciekawe jakby mieli oni montować hmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plocman Re: meble kuchenne - gdzie najlepiej??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 00:49 ja od lat tylko meble z HEBANU na międzytorzu. Zdecydowanie polecam, nigdy się nie zawiodłem a umeblowałem całe mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <<< Re: meble kuchenne - gdzie najlepiej??? IP: *.c149.petrotel.pl 29.08.06, 07:19 a czy w hebanie robia tez na zamowienie? i jak duzy maja wybor? i z jakich materialow, tzn. drewno, plyta wiorowa czy moze jakas inna? dzis mam zamiar troche pozwiedzac sklepow o ile bedzie dobra pogoda wiec i tam bym sie wybrala. aha a jakie sa u nich ceny w porownaniu z innymi salonami? pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldona55 Re: meble kuchenne - gdzie najlepiej??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 03:10 Pod Sierpcem (jadąc z Płocka, po lewej stronie drogi) znajduje się duży pawilon meblowy. POLECAM! Mają projektanta gratis i wykonują meble kuchenne pod indywidualne zamówienia. Ciekawe mebelki kuchenne (gotowe i wykonywane na zamówienia)można spotkać w sklepie meblowym w Zągotach. Trasa: z Płocka na Sierpc, a na skrzyżowaniu w Zągotach skręt w lewo w stronę Proboszczewic, na Sikórz. Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: meble kuchenne - gdzie najlepiej??? 28.08.06, 18:40 mnie rowniez temat interesuje, wiec do gory go! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http Re: meble kuchenne - gdzie najlepiej??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 00:34 zdecydowanie odradzam EMKE, EMKA MEBLE, meble może spoko, mam krótko, ale EMKA koszmarna. Przywieźli meble na czas (mieli 3 m-ce, żeby je przygotować :))). Nie zdążyli wysiaść z samochodu już kierownik dzwonił żeby przywieźć resztę pieniedzy, na wszelki wypadek nie pojechałem. Po dwoch godzinach okazało sie że jeden z blatów jest za krótki o 5cm. Telefon, niemożliwe twierdzą, oddzwonia. Pól godz poźniej: wszystko już jasne moja wina! Kierownik wpaja mi, że uzgadniałem zmywarke 45 a kupiłem 60, probuje wyjasnic gościowi, że gdybym kupil 45, choc napewno nie uzgadniałem, to przedmiotowy blat byłby za dlugi o 10cm. Spedzamy z montazystami kolejne kwadransy na porownywaniu projektow, zamowienia i telefonowaniu. Staje na tym, że ostatecznie blat zostanie wymieniony przez sklep, choć szef nieprzekonany kto nawalił. Mam czekać trzy dni do poniedziałku, ale dobrze żebym zaplacil - wie pan też mamy terminy... Słyszę szepty ekipy, że blat za trzy dni to mzonka. Kasy nie będzie dopoki blat nie wyląduje na szfkach. Po trzech dniach blatu nie ma, po kolejnych trzech również, mimo, że dzwonie codziennie. Mija kilka nastepnych, jestem bezsilny, a może nie jestem? Przypominam sobie, że dziwnym zbiegiem okoliczności wplaciłem śmisznie mała zaliczke zamiast standardowych 15% Gram va bank, dzwonie do szefa i melduje, że w tej sytuacji dziekuję za mebelki, zaliczkę niech zatrzyma i rośnie duży. Działa, teraz to on dzwoni do mnie, a po kolejnych dwóch dniach jest blat! Nie spotkałem zadowolonych klientów Emki, raczej takich co to słuchając o moim przypadku, komentują że mialem szczęście, bo oni... i tu zaczynają sie opowieści znacznie mniej śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: meble kuchenne - gdzie najlepiej??? 30.08.06, 14:21 Co do rzetelnosci Emki, a raczej jej braku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=41075491&a=42638255 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: - HEBAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 15:45 A ja polecam HEBAN na piłsudskiego meble mają naprawdę tanie, a te z systemu Black Red White chyba najtańsze w mieście... co chcesz to ci sprowadzą także nie ma sensu szukać po całym mieście - no chyba że chcecie meble z IKEI - to tam nie ma.. Niestety jak kupowałem kiedyś to za wniesienie trzeba oddzielnie pracownikom coś dać - ale właśnie dlatego mają najtańsze, bo nie wliczają wniesienia i montażu do ceny.. dowóz mają gratis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: - HEBAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 09:05 A ja polecam Domar na ul.Chopina, nad bankiem. Robiłam tam kuchnie, przyjeżdza projektant do domu, potem pokazują wszystko na komputerze można wtedy szybko dowolnie zmieniać. Mają duży wybór kolorów i oczywiście montaż na życzenie. Ja brałam z montażem wszystko dobrze pasowało i jset super. Mogę naprawdę śmiało polecić. od pomiarów Odpowiedz Link Zgłoś