Dodaj do ulubionych

Gdzie umyć samochód?

05.11.01, 12:38
Jesień pełną gębą, samochody brudne po jednodniowym jeżdżeniu po mieście.Llatem sam myłem
samochód na działce pod Płockiem, teraz to niemożliwe. Gdzie w Płocku są tanie ale i dobre myjnie?
Korzystacie z nich? Lepsze są automatyczne, czy ręczne?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bl Re: Gdzie umyć samochód? IP: 217.67.196.* 05.11.01, 13:01
      Ja myłem na rogu Bielskiej i Tysiąclecia w Polmozbycie. Tam myją ręcznie i
      można też zamówić np. mycie silnika - generalnie dużo opcji. Ceny - chyba ok.
      Nie porównywałem. Mycie ręczne ma przewagę nad automatycznym, bo aż tak nie
      rysuje lakieru.
    • libertyn Re: Gdzie umyć samochód? 05.11.01, 13:47
      > Jesień pełną gębą, samochody brudne po jednodniowym jeżdżeniu po mieście.Llatem
      > sam myłem
      > samochód na działce pod Płockiem, teraz to niemożliwe. Gdzie w Płocku są tanie
      > ale i dobre myjnie?
      > Korzystacie z nich? Lepsze są automatyczne, czy ręczne?

Witam,
      Ja korzystam z recznej u zbiegu Kazimierza Wielkiego i Dobrzynskiej. Szybko,
      fachowo i niedrogo. Za mycie 12 zl, to porownywalnie z automatyczna a efekt
      znacznie lepszy. Przy wiekszym myciu (czyszczenie w srodku, woskowanie mozna sie
      potargowac.
      Pozdrawiam
    • Gość: boy Re: Gdzie umyć samochód? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.11.01, 14:13
      zależy co chcesz ?? Jak tylko umyć to jest pełno myjni i dają różne
      profity.Byłeś w ZE ? A w stacjach paliw z gostkami idzie się dogadać.
      • super-mario Re: Gdzie umyć samochód? 05.11.01, 14:33
        myślę o zwykłym, ale dość częstym myciu, najlepiej gdzieś blisko centrum. Chyba, że gdzieś dalej jest
        dużo taniej i przy 10 wizytach gra warta jest świeczki.
        • hiubi Re: Gdzie umyć samochód? 05.11.01, 19:41
          Tak z teorii (i z plotek) to automatyczne myjnie niszczą lakier. Szczególnie
          jeśli jest metalik.
          Ja ostatnio jeżdżę do ZE i nie narzekam.
    • Gość: Nook Re: Gdzie umyć samochód? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.11.01, 22:37
      Kiedyś korzystałem z usług automatycznej myjni na stacji PKN Orlen przy ulicy
      Łukasiewicza i nie narzekałem. Samochód mam nie za młody, lakier nie
      metalizowany.Pewnego pięknego dnie wybrałem się na myjnie ręczną przy ul.
      Dobrzyńskiej. Cacycacy, pan pokrył warstwą piany mój wehikuł i mówi: "Ojjjj,
      lakier zniszczony, trzeba będzie wypolerować" . Ja wielce zdziwiony, bo
      wiedziałem, że głupote palnął (lakier wyglądał jak nowy). Wyjechałem
      zadowolony, samochód odstawiłem do garażu i....Rano patrzę, a lakier jak był
      czerwony tak teraz jest płowy!!! I załamka. Pojechałem na tą myjnie, a tan
      koles do mnie: "150 zł i zrobione". Myślę sobie: wrobił mnie i tyle. Nigdy już
      tam nie pojadę, używaja jakiegoś silnego srodka do czyszczenia i wyżera laier.
      Pojechałem na inną myjnię i polerkę zrobili za 100 zł (stracone pieniądze).
      Życzę przyjemniejszych wrażeń :-)
      • Gość: Duch Re: Gdzie umyć samochód? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.11.01, 06:10
        Na pewno nie jezdzij na stacje benzynowa kolo MacDonalda, chyba ze szykujesz
        sie do pomalowania fury-wtedy polecam! Jest niezla reczna na Kostrogaju kolo
        salonu Suzuki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka