Dodaj do ulubionych

Nomasvello

IP: *.106.c66.petrotel.pl 09.11.10, 21:24
Dziewczyny czy byłyście już tam na zabiegu? Ja miałam jeden zabieg, cholernie mnie bolało, nie wiem czy to wina pani, która obsługuje tą maszynerię bo z wypowiedzi, które czytałam na forach w innych miastach wynika, ze zabieg jest prawie a nawet bezbolesny.. nie wiem dlaczego ja czuję to tak jakbym była przypalana z prądem i zastanawiam się czy iść drugi raz :(
Obserwuj wątek
    • mardyla Re: Nomasvello 10.11.10, 10:39
      Ja byłam już na 2 zabiegach i w najbliższym czasie mam 3 i mogę śmiało powiedzieć, że dla mnie zabieg jest prawie bezbolesny. Jak miałam robione bikini to w pachwinach tylko odczułam lekki ból. A zgłaszałaś to pani kosmetyczce? Może zbyt dużą mocą to robiła, albo miałaś za długie włoski i przy spalaniu wtedy odczuwałaś ból. Najlepiej jak włosek jest długości ok.2mm żeby było go już widać ale właśnie żeby nie był za długi.
      • Gość: ola Re: Nomasvello IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 19:50
        Chodziłam jakiś czas temu na IPL działający na tych zasadach co novello (byłam 5 razy)... Dla mnie to totalna porażka. Spróbujcie zrobić sobie dłuższą przerwę (2 mce), a nie co 3 - 4 tyg. Dopiero wtedy widać, że efekt jest praktycznie żaden...
        • Gość: blanka Re: Nomasvello IP: *.139.c87.petrotel.pl 12.11.10, 23:35
          no nie żartuj!, chodząc 5 razy wydam 1000 zł na nogi i żadnego efektu nie będzie?
          • Gość: ola Re: Nomasvello IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 18:34
            Nie mam odpowiedzi na to pytanie i sama jestem ciekawa bo cena jest atrakcyjna. Tak jak napisałam, chodziłam na ipl mylnie zwany też laserem, do innego gabinetu, nie był to gabinet novello. Jednak z tego co się doczytałam, działa na tych zasadach, co ten, na który ja chodziałm. Jeśli tak jest, to dla mnie będą to kolejne wyrzucone pieniądze... Chociaż na początku wydaje się, że są efekty. Każą Ci przychodzić w określonych terminach i włoski w tym czasie owszem wypadają, stają się cieńsze, szkoda tylko, że dłuższa niż zalecana przerwa pokazuje prawdziwą skuteczność... Czyli w zasadze zerową...
            Ja w końcu sobie poradziłam ale z przykrością stwierdzam, że nie w Płocku. U nas dobre efekty dawał laser w Wiśle, chociaż w porównaniu do tego, na który w końcu trafiłam to też kiepsko...
            • Gość: basia Re: Nomasvello IP: *.139.c87.petrotel.pl 26.11.10, 00:40
              to do kitu, też słyszałam, że boli :(
              • Gość: s Re: Nomasvello IP: *.012.c66.petrotel.pl 30.01.11, 10:49
                popękały mi naczynka na nogach po jednym zabiegu!!!
                ogólnie to boli jakby przypalanie ogniem
            • Gość: asia Re: Nomasvello IP: *.189.216.65.skyware.pl 03.02.11, 00:24
              a ja chodze do novello w rzeszowie od listopada i jestem zadowolona
              • Gość: Ola Re: Nomasvello IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.02.11, 01:01
                Pisałam do Was już wcześniej ale... rozmawiałam ostatnio z bardzo wiarygodną osobą, która jest niesamowicie zadowolona z zabiegów w Novello. Po 4 widać już całkiem niezłe efekty. Sama już nie wiem co o tym sądzić, może jednak to faktycznie działa? Nie chce mi się w tą pogodę gonić do Wawy, na miejscu byłoby znacznie prościej...
        • Gość: Sunflower Re: Nomasvello IP: *.xdsl.centertel.pl 23.02.11, 08:54
          Ale przecież w zabiegach o to chodzi, żeby było robione regularnie. Mi w salonie kosmetyczka wytłumaczyła, że są fazy wzrostu włosa i każdy ma tą swoją chwilę na to, żeby go spalić. chodziłam regularnie i po 5 zabiegach na pachy nie mam ani jednego włosa. bikini zaczęłam robić jakieś 3 miesiące temu ale też już widzę super efekty. fakt, że przy bikini lekko szczypie ale w porównaniu z woskiem na który wcześniej chodziłam to żaden ból. Szczerze polecam!
        • natalia029 Re: Nomasvello 06.12.11, 17:43
          ja chodzę do nomasvello w Gdańsku we Wrzeszczu i jestem zadowolona.
    • Gość: Ewelina Re: Nomasvello IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 13:41
      Zabieg fotodepilacji niesie ze sobą pewien dyskomfort. W zależności od tego czy stosowałaś wcześniej inne środki depilacji typu wosk, depilator. W porównaniu do wymienionych metod, zabieg jest dużo bardziej komfortowy, a poza tym w perspektywie wisi brak tych włosów!
      • Gość: x Re: Nomasvello IP: *.012.c66.petrotel.pl 17.02.11, 18:30
        znajoma była 6 razy na nogach i do tej pory gdzieniegdzie jej włosy odrastają, nie jest to takie rewelacyjne w dodatku parzy
    • Gość: marta Cała prawda o fotodepilacji - nomaswello IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.11, 10:27
      Witam,

IPL - czyli silne impulsy światła, jest to zabieg bezbolesny i trwały. Nikt nie mówi, ze zabieg jest jednorazowy, oczywiste jest, że trzeba wykonać ich kilka, a czasem nawet kilkanaście. Impulsy światła, które wydobywają sie z głowicy pochłaniane są przez melaninę zawartą we włosach , wytwarza się wtedy temp. 60-70 stopni Celsjusza co powoduje uszkodzenie brodawki i włos więcej nie wyrasta. Jak , któraś z was już wspomniała są różne fazy wzrostu włosa: w skrócie: włosy, które widac, włosy, które wypadły i włosy, które "śpia". Atakujemy włosy, które sa i czekamy na wzrost tych, które wypadły i tak do usunięcia wszystkiego. później czekamy na włosy, które maja się "obudzic" i atakujemy znowu.

Wszyscy właściciele laserów powiedzą, że ipl jest nie skuteczny, a tak na prawdę robimy taką sama robotę, z tym, że laser jest droższy i bardziej bolesny.
      Bolesność: przed ipl mrozi sie skórę kompresem chłodzącym i tak sie ja znieczula, to cały ból
      Ilość zabiegów laserowych będzie taka sama jak ipl-em, bo robimy to samo. Różnica jest taka, że właściciele laserów zapłacili za urządzenia kilka lat temu setki tys zł i do dziś nie mogą ich spłacić, stad ta cena, sam zabieg nie jest bardzo kosztowny, urządzenie nie za szybko sie eksploatuje, do tego pracownik, lokal i środki do dezynfekcji oraz jednorazowe materiały

Sama korzystałam z fotodepilacji i jestem bardzo zadowolona, nic mnie nie bolało, był to prywatny, krakowski salon fotodepilacj.

Jeśli chodzi o nomasvelllo...:
      Obecnie pracuje w salonie nomasvello w Krakowie ul. Racławicka 1 i szczerze go polecam , salon jest nowy , czysty, posiadamy wykształcenie kosmetyczne, oraz szkolenie na IPL. Nasze klientki nie wychodzą poparzone ani obolałe, wracaja do nas, więc o czymś to chyba świadczy . Nasz salon jako jedyny ma ogromne doświadczenie ponieważ jest to siec działająca na świecie od kilku lat. Posiadamy własne kremy produkowane przez firmę dermo kosmetyczną, jedne o fotodepilacji, drugi po fotoodmładzaniu, które dodatkowo łagodzą skutki zabiegów.

I jeszcze cena w nomaswello to 99 zł, bo mamy sic i marketing mamy z góry zapewniony, wiec nie musimy zwiększać ceny usługi

W razie pytan zapraszam na darmowy test i konsultacje :
      12 636 71 50
      608 936 831
      • Gość: zdzisia Re: Cała prawda o fotodepilacji IP: *.012.c66.petrotel.pl 27.02.11, 14:04
        byłam i mnie bolało, a to całe chłodzenie nie wiele daje bo żeby nie czuć uderzenia 70 stopniami to trzeba by chyba zamrozić nogę, mnie szczypało i myślałam, że nie wyrobię... dodam jeszcze, ze bylam juz 3 razy i nie widzę różnicy :/ pójdę jeszcze raz i więcej nie bo nie mam kasy
        • Gość: ona Re: Cała prawda o fotodepilacji IP: *.018.c90.petrotel.pl 28.04.11, 23:29
          czy ktoś może jeszcze coś napisać o depilacji laserowej w novello w płocku? jak atmosfera? i najważniejsze działanie? jestescie zadowolone?
          • Gość: gosc Re: Cała prawda o fotodepilacji IP: *.099.c75.petrotel.pl 02.05.11, 22:14
            Bylam raz na razie. I juz sie obawialam czy beda jakies efekty, ale dopiero po ok 1,5 tyg po zabiegu zauwazylam ze zaczely mi same wypadac wloski i z nog i z bikini. Nie jest to jesczcze taki efekt jakiego bym oczekiwala, dlatego czekam co przyniesie drugi zabieg. Staram sie byc pozytywnie nastawiona bo woskowanie nie dosc ze bolesne i nie tanie, to jeszcze nieskuteczne. Mnie nie bolalo bardzo, moze przy bikini troche podskakiwalam, ale pani bardzo mila i baaardzo chlodzila mnie woreczkami z lodem. Zobaczymy juz niedlugo czy beda wieksze efekty....:) pzdr
            • Gość: ona Re: Cała prawda o fotodepilacji IP: *.018.c90.petrotel.pl 05.05.11, 16:54
              dziękuje bardzo za opinie, jak możesz daj znać za jakiś czas czy nadal jesteś zadowolona z efektu :)
              Pozdrawiam :)
            • Gość: xyz Re: Cała prawda o fotodepilacji IP: *.class102.petrotel.pl 17.06.11, 18:24
              ja byłam 5 razy a włosy jak odrastały tak odrastają :-/
    • ania1106 Re: Nomasvello 10.08.11, 13:09
      Dziewczyny a byłyście w salonie nomasvello w Warszawie przy metrze Młociny na Kasprowicza?
      • Gość: luna Re: Nomasvello IP: *.178.c90.petrotel.pl 18.08.11, 17:04
        ja nie byłam ale ogólnie na depilacji bikini byłam z 5 razy i nic mi to nie dało, włosy może ciut słabsze ale tak samo rosną i muszę je golić co kilka dni
        • Gość: ss Re: Nomasvello IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 12:22
          uu ja już tam nie pójdę, byłam kilka razy na bikini, włosy takie same mi odrastają a co najgorsze to jest to, że po tej depilacji skóra zrobiła mi się tak wrażliwa że na drugi dzień po goleniu wszystko mnie swędzi i mam czerwone place..
          • Gość: inna Re: Nomasvello IP: *.kielce.hypnet.pl 06.11.11, 20:12
            DZIEWCZYNY, nie wiem co robić... miałam robione pachy 10 razy, bikini - 12, nogi - 6. Po ostatnim zabiegu miałam przymusową przerwę ok. 5msc. i ...wszystko odrosło tak, jak było :( Byłam teraz na zabiegu przypominającym ale zgłosiłam swoje uwagi o nieskutecznosci zabiegu Pani w salonie. W odpowiedzi dowiedziałam się że moze u mnie zabieg nie działa i nie warto go robić :( tylko po co wydałam tyle kasy?! teraz jestem 2 tyg. po zabiegu tym ostatnim i dosłownie jakies pojedyncze włoski same wychodza reszta jest niewzruszona. Widziałam że po 4-6 zabiegach nie usunę całego owłosienia ale skoro po 10 i 12 nie ma efektu to chyba cos jest nie tak :( czy ktos ma podobne doswiadczenia ? Pytam nie po to zeby kogos zniechęcic czy wystraszyć tylko porozmawiac z kimś kto ma podobny problem...
            • Gość: p. Re: Nomasvello IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.11, 11:44
              Inna, w którym salonie robiłaś tą depilację?
            • Gość: Salon no+vello Re: Nomasvello IP: *.class147.petrotel.pl 07.11.11, 11:55
              Witamy! Prosimy o kontakt z salonem w Płocku. Jeśli robiła Pani 12 razy i miała 5-miesięczna przerwę to nie mogłoby byc w salonie w Płocku. Prosimy o przyjście na konsultację. Pozdrawiamy
              • Gość: ANIKA Re: Nomasvello IP: *.024.c73.petrotel.pl 08.11.11, 09:38
                DZIEWCZYNY SZKODA CZASU I KASY NA TE ZABIEGI
                • Gość: jakika Re: Nomasvello IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 10:50
                  ja tez tak uważam, byłam 6 razy i zero jakiejkolwiek poprawy tylko kasa wydana, powinno się reklamację składać po nieudanym zabiegu i zwrot kasy...
                  • Gość: Kinga Re: Nomasvello IP: *.aster.pl 27.01.12, 11:28
                    Ja chodzę do Otwocka, otworzyli u nas salon, miałam już 2 zabiegi na pachy i jestem zadowolona. Widzę że włosów jest mniej. Nic nie bolało, nie mam żadnych zaczerwienień, ale smaruje ich kremem do ciała. Polecam.
            • Gość: Bartek Re: Nomasvello IP: 91.231.171.* 05.07.12, 13:02
              Witam. Stanowczo odradzam usługi. Moim zdaniem to nie działa. Fotodepilacja może być skuteczna jeśli chodzi się systematycznie i non stop (to nazywa się raczej wypalanie). Dużo tańszym sposobem będzie tradycyjna depilacja albo inwestycja raz w laser. Ja byłem klientem i więcej nie będę. Po prostu nie ma co liczyć na stały efekt.
      • Gość: marysia Re: Nomasvello IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.12, 12:18
        hej, ja bylam , jestem zadowolona z pani ktora wszystko mi wyjasnila pokazala, wykonala 3 zabiegi, polecam pania asie, bo pracuje jeszcze tam taka pani w okularach strasznie nie mila i wscipska wydaje sie jak by wogole nie wiedziala co robi i o co chodzi, udziela odpowiedzi takich ze dziecko by lepiej sie wypowiedzialo
    • Gość: k.j. Re: Nomasvello IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.12, 16:10
      Ja chodzę już drugi rok,więc TROCHĘ mnie to kosztuje.Efekty były widoczne potrzech zabiegach.Przerwy dłuższej niż pięć tygodni nie robiłam,więc nie wiem co by było po zaprzestaniu"strzelania".U mnie owłosienie to była istna udręka,czarne,długie i do tego grube włosiska mam na całym ciele.Chyba tylko pięty są gładkie;).Chodzę we Wrocławiu. ból jest do zniesienia, ale podobno mam wysoką tolerancję.Są miejsca na nogach,gdzie jest gładko i miło;), a w niektórych nie da się tego paskudztwa wytępić. Robię całe nogi, bikini,ręce i twarz. Na razie nie zaprzestanę działania, ale powoli mam tego dość
      • Gość: xxx Re: Nomasvello IP: *.115.c84.petrotel.pl 25.03.12, 22:34
        ja też mam wszędzie pełno włosów ale na ipl juz nie pojde, bylam 5 czy 6 razy i nic, znajoma byla kilka razy na prawdziwym laserze i efekt murowany
    • Gość: Sabina Re: Nomasvello IP: *.sta.asta-net.com.pl 26.11.12, 14:27
      Ja byłam kilka razy i nic mnie nie bolalo:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka