Dodaj do ulubionych

kontrole radarowe...

03.03.03, 17:22
Trochę się zdziwiłem wypowiedzią Rzecznika na głównym forum w wątku o radarach... Chodzi mi dokładniej o ilość godzin jakie policjanci spędzają na kontrolowaniu prędkości... wymienił pan tam kilka ulic i to wszystko??
Można by jakieś krótkie statystyki ile godzin powiedzmy dziennie/tygodniowo stoją nasi "radarowcy" i ile wypisali mandatów w tym czasie??
Obserwuj wątek
    • Gość: rzecznik Re: kontrole radarowe... IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 17:29
      hiubi napisał:

> Trochę się zdziwiłem wypowiedzią Rzecznika na głównym forum w wątku o
      radarach.

???

> .. Chodzi mi dokładniej o ilość godzin jakie policjanci spędzają na
      kontrolowan
      > iu prędkości... wymienił pan tam kilka ulic i to wszystko??

a co jeszcze?

> Można by jakieś krótkie statystyki ile godzin powiedzmy dziennie/tygodniowo
      sto ją nasi "radarowcy" i ile wypisali mandatów w tym czasie??

przeciez to nie akord.czas parcy urzadzenia m.in. zalezy od warunkow
      atmnosferycznych. a po drugie, to na "gorąco" nie wypisujemy mandatow.
      uzradzenia robia zdjecia, ktore potem sie jeszcze weryfikuje pod wzgledem
      formalnym.

JB
      • roman_j Do Hiubiego ;-)) 04.03.03, 10:07
        Gość portalu: rzecznik napisał(a):

> przeciez to nie akord.czas parcy urzadzenia m.in. zalezy od warunkow
        > atmnosferycznych. a po drugie, to na "gorąco" nie wypisujemy mandatow.
        > uzradzenia robia zdjecia, ktore potem sie jeszcze weryfikuje pod wzgledem
        > formalnym.
        >
        > JB

Cieszę się Hiubi, że nie tylko ja na tym forum magluję Rzecznika. Ale on
        najwyraźniej tym razem wymiguje się od odpowiedzi. Weź więc przykład ze mnie i
        magluj do skutku. ;-)))))
        • Gość: rzecznik Re: Do Hiubiego ;-)) IP: *.plocman.pl 04.03.03, 10:23
          roman_j napisał:

>> Cieszę się Hiubi, że nie tylko ja na tym forum magluję Rzecznika. Ale on
          > najwyraźniej tym razem wymiguje się od odpowiedzi. Weź więc przykład ze mnie
          i
          > magluj do skutku. ;-)))))

o jakie maglowanie Romku chodzi.?dziwia mnie zarzuty Hubiego i tyle. w watku,
          do ktorego Hiubi sie odniosl - bylo ogolne pytanie: "gdzie stoja". podalem
          ulice, tam gdzie stoimy. Przeciez logiczne jest, ze nie bedziemy stali w
          miejscach, gdzie nie ma ruchu. z drugiej strony - to pytanie Hiubiego jest
          bardzo nieprecyzyjne. o jakie radary chodzi? co rozumie pod
          pojeciem "kontrolowanie predkosci"?tak jak zaznaczylem - nie przy wszystkich
          urzadzeniach wypisujemy od razu mandat, czy tez stosujemy inne srodki.Nie mam
          nic przeciwko pytaniom - ale co do podawania codziennie ile mandatow policja
          nalozyla - chyba zdecydowanie mija sie z celem.

pozdr
          JB
          • hiubi Re: Do Hiubiego ;-)) 05.03.03, 09:39
            OK może faktycznie mało precyzyjnie się wyraziłem.
            Nie chodziło mi o nowe radary robiące zdjęcia, tylko o tradycyjne patrole drogowe z radarami (pistoletowymi i in.). Ciekaw jestem ile godzin takich patroli jest w tygodniu i jaka jest ich skuteczność - mierzona w tym wypadku liczbą wypisanych mandatów.
            A także patrole bez radarowe (chyba takie też są) ot po prostu standardowe kontrole dokumentów, gaśnic itp.
            • Gość: rzecznik Re: Do Hiubiego ;-)) IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 09:49
              hiubi napisał:

> OK może faktycznie mało precyzyjnie się wyraziłem.
              > Nie chodziło mi o nowe radary robiące zdjęcia, tylko o tradycyjne patrole
              drogo
              > we z radarami (pistoletowymi i in.). Ciekaw jestem ile godzin takich patroli
              je
              > st w tygodniu i jaka jest ich skuteczność - mierzona w tym wypadku liczbą
              wypis
              > anych mandatów.
              > A także patrole bez radarowe (chyba takie też są) ot po prostu standardowe
              kont
              > role dokumentów, gaśnic itp.

Panie Hubercie. takie dane tygodniowe nie moga byc miernikiem, zbyt krotki
              okres czasu. patrol podczas sluzby moze 'obslugiwac" zdarzenie, moze stac przez
              1-2 godziny z radarem, moze rowniez patrolowac wyznaczony odcinek. jesli panu
              chodzi o dane statystyczne - zapraszam na strone

www.crime-stoppers.plocman.pl

tam jest statystyka m.in pracy policjantow ruchu drogowego za caly rok.
              najblizsza ukaze sie za I kwartal 2003.

pozdr

JB
              • hiubi Re: Do Hiubiego ;-)) 10.03.03, 15:47
                Ściągnąłem statystyki - popatrzę...
                Swoją drogą (po doświadczeniach z Holandii) widzę przyszłość dla tych foto-
                radarów. Tu już dawno bardzo się przyjęły i słowo mandat jednoznaczie się
                wszystkim kojarzy ze zdjęciem a nie z rozmową z patrolem ;)
          • roman_j Re: Do Hiubiego ;-)) 05.03.03, 12:10
            Gość portalu: rzecznik napisał(a):

> o jakie maglowanie Romku chodzi.?

Takie, w wyniku którego udaje się z rzeczników różnych instytucji wyciągnąć
            interesujące nas informacje. ;-)))))))))

A tak na marginesie, to napisz Jarku, co mam zrobić, żeby uzyskać od Ciebie
            informację na pewien bardzo interesujący mnie temat? Tylko nie zignoruj,
            proszę, tego pytania i nie pisz, że nie wiesz, co mam na myśli. ;-))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka