Dodaj do ulubionych

Co sądzisz o nowym hymnie RP? - sondaż. :-))

11.10.06, 12:02
Jak można się było przekonać niedawno, nasi czołowi politycy kiepsko radzą
sobie z wykonywaniem obecnego hymnu RP. Problemy stwarza nie tylko dość
skomplikowana linia melodyczna, ale także słowa. Biorąc to pod uwagę, ścisłe
kierownictwo Przewodniej Siły naszego Narodu postanowiło opracować nowy hymn
naszej Najjaśniejszej RP. Hymn, który odpowiada żywotnym potrzebom całego
społeczeństwa. Hymn na skalę naszych możliwości! Założenia są proste: słowa
mają być proste i łatwe do zapamiętania. Podobnie melodia. Do współpracy nad
opracowaniem nowego hymnu zaproszono wybitnych przedstawicieli nurtu muzyki
pop i oto z dumą mogę dziś przedstawić owoc ich wytężonej pracy:
szymon.onet.pl/1640196,1,video.html :-))

Ale to jest dopiero pierwszy etap tej historycznej zmiany. Zanim nasza
Przewodnia Siła przejdzie do etapu kolejnego, czyli zmiany odpowiednich ustaw
i promocji nowego hymnu, jej przedstawiciele postanowili, trochę nietypowo,
zapytać społeczeństwo o zdanie na temat hymnu IV RP. Macie więc niepowtarzalną
szansę, żeby we wpisach poniżej napisać swoje "Łubudubu, łubudubu...".
Korzystajcie z okazji. ;-))
Obserwuj wątek
    • skrzydlak Re: Co sądzisz o nowym hymnie RP? - sondaż. :-)) 11.10.06, 13:41
      piękne, lol
    • Gość: forumowicz twój sondaż mam .... no właśnie gdzie? głosujcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 13:43
      Polecam artykuł Wprost "Opasłe mordy, krzywe ryje"
      do przeczytania tu: www.wprost.pl/ar/?O=78023

a jako uzupełnienie artykułu nieśmiertelny hymn Pawła Kukiza "Virus SLD"
      do pobrania stąd: mp3.wp.pl/p/strefa/sciagnij/84355.mp3

Zachęcam do wspólnego śpiewania!

• roman_j Re: twój sondaż mam .... no właśnie gdzie? głosuj 11.10.06, 18:22
        Gość portalu: forumowicz napisał(a):

> a jako uzupełnienie artykułu nieśmiertelny hymn Pawła Kukiza "Virus SLD"

Skoro już sięgamy po twórczość Pawła Kukiza, to ja dla odmiany proponuję nucić
        rónie nieśmiertelny utwór tego autora, czyli piosenkę "ZCHN zbliża się".
        Ponieważ wszyscy znamy melodię, więc podam tylko link do tekstu:
        freemen.d2.cz/texty/idzie_zchn.htm ;-))

Ostrzegam jednak lojalnie, że swego czasu pan Marek Jurek pozwał autora tych
        słów do sądu, więc uważajcie, w jakim towarzystwie nucicie tę piosenkę, bo
        donosicieli nie brakuje, czego dowiódł casus emeryta z Elbląga. ;-)))
        • g.dziwota Czy czytamy poprzednie wpisy?? 12.10.06, 15:57

To że Roman_Jot nie czyta moich wpisów to normalka.
          Ale czy wpisując się na forum czytamy naszych poprzedników??
          Bo patrząc na Pana Romka_Jot od razu widać (czytać) że nie.

"Forumowicz" w poprzedzającym wpisie daje link do artykulu Wprost
          www.wprost.pl/ar/?O=78023
          w którym to jest mowa o Kukuzie i piosence "ZCHN zbliża się".

No i Pan Roman_Jot w nastepnym poście pisze:
          " Skoro już sięgamy po twórczość Pawła Kukiza, to ja dla odmiany proponuję nucić
          rónie nieśmiertelny utwór tego autora, czyli piosenkę "ZCHN zbliża się"."

Czy to lenistwo, brak szacunku czy gupota
          (bez rozróżniania na wrodzoną czy nabytą)???
          • Gość: reb gupota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 16:16
            gupota, gupota, jeszcze raz gupota, bez zdziwienia Panie Grzegorzu
      • Gość: heheehe Re: twój sondaż mam .... no właśnie gdzie? głosuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 13:07
        krzywe ryje, heheheeehe
    • Gość: ... Nie drwij! IP: *.plock.msk.pl 11.10.06, 20:08
      Nie drwij z Hymnu!
      • roman_j Re: Nie drwij! 11.10.06, 20:23
        Gość portalu: ... napisał(a):

> Nie drwij z Hymnu!

Dziękuję za pobicie wątku. Proszę o kolejne wpisy. Można się nie podpisywać. ;-))
        • Gość: prof. Gołota Re: Nie drwij! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 15:43
          > Dziękuję za pobicie wątku.

Nie ma za co, jeśli masz jeszcze jakieś wątki, najlepiej pobiję je na ringu :P
    • Gość: cvx nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 18:29
      bo ktoś kasuje wątki
      • Gość: zd Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj IP: *.plock.mm.pl 12.10.06, 19:41
        Admin Forum kasuje wpisy. W Polsce sa wioski i w Izraelu sa wioski,
        spółdzielnie kibuce. Jak sie pisze w Wyborczej o polskiej wsi w sztok pijanej w
        PGeRach to gazeta pisze , bo to o Polakach. Polsak rasa i wóda, to pasuje.
        Jak sie pisze KIBUC - to Admin kasuje bo to Żydach. A to już antysemityzm.
        Jeden wyraz to obelga Żyda. I to nazwa wioski!. Jak płocki żyd pisze ,żeby
        pozabijać Palestyńczyków, to Admin płocki -nie kasuje , pokazuje przecież
        BOHATERA, który stanął w obronie ale CZEGO? Admin nic.
        Jak jeden z nich pisze o mim ojcu nieżyjącym 66 lat - Admin nic. jak jeden z
        NICH pisze, jaki to listonosz p.... moją zonę - Admin udaje , ze nie widzi.
        Jak ten sam chory jeden z nich pisze, że polski premier to HITLER - Admin NIC.
        Jak chory na umysłe wykładowca naśmiewa sie z POLSKIEGO HYMNU - Admin nie
        kasuje. Na Polske mozna.
        Jak napisałem , ze nie wolno bo to Polska, napisałem wyraz KIBUC. Admin
        patriota SKASOWAŁ mój wpis. Nikt nie pozna , ze chory człowiek preparuje teksty.
        Panie Adminie tu JEST POLSKA. Pomyliły sie Panu kraje. Nawet prawodawstwo jest
        inne. Tu nie wolno czołganmi niszczyc ludziom domów. Tu nie wolno polewac
        napalmem, strzelać pociskami rozpryskowymi z rdzeniami jądrowymi . Tu jest
        Polska. Nie róbcie z Polaków debili.
        • Gość: mantra Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 19:50
          jak kasuje
          to za każdym razem kasuje cząstkę siebie
        • roman_j Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj 12.10.06, 20:31
          Gość portalu: zd napisał(a):

> Jak chory na umysłe wykładowca naśmiewa sie z POLSKIEGO HYMNU - Admin nie
          > kasuje. Na Polske mozna.

Tego pewnie też nie skasuje, bo choć chory z nienawiści i zaślepiony nią starzec
          wszędzie wietrzy antypolski spisek i ubliża innym, to chorym na umyśle wolno.
          Wobec takich osób jak Pan, trzeba mieć dużo miłosierdzia i wyrozumiałości. Jest
          Pan jak dziecko, które wielu rzeczy nie rozumie. Dziecko nie rozumie jeszcze, a
          Pan już i tak już niestety zostanie. :-))

> Nie róbcie z Polaków debili.

Z Pana już nie trzeba robić. Wyręczył już ich Pan. :-))
          • Gość: zd Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj IP: *.plock.mm.pl 12.10.06, 20:51
            Czy ma pan jakis kontakt z uczniami. Czy pan ich uczy czegokolwiek? Czy pan
            skonczył jakąs szkole? Czy przeszedł kindersztube? Czy pan jest z marginesu
            społecznego/? Co za język prostackiego człowieka. Jakieś dno.
            • Gość: mesalka Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 22:09
              Sz.P. Z D ;-) Dajmy spokój, niech sie "doktorek" pobawi-spięty jest stale....
              ;-P
              • Gość: zd Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj IP: *.plock.mm.pl 12.10.06, 22:51
                Czy ja dobrze rozumiem. Ten chopczyk jest doktorem? I pewnie pracodawcę?
                Używając tak wulgarnego języka napewno przynosi swojej uczelni zaszczyt? Pewnie
                zwiekszyła sie ilość studentówa a ten miły człowiek nauczy ich zawodu, szacunku
                dla uczelni i ludzi. Myślę, że chyba nie? Ale co to za uczelnia?, która
                trzyma taka nadzieje polskiej nauki i wiedzy. A moze to post jakis tam?
            • roman_j Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj 14.10.06, 15:48

> Czy ma pan jakis kontakt z uczniami. Czy pan ich uczy czegokolwiek? Czy pan
              > skonczył jakąs szkole? Czy przeszedł kindersztube? Czy pan jest z marginesu
              > społecznego/? Co za język prostackiego człowieka. Jakieś dno.

Uczę się od "najlepszych". Biorę przykłąd z Pana i z tej Pana wypowiedzi, którą
              skasowano. Ale przyznaję, że moje chamstwo nie jeszcze nie jest tej próby, co
              Pańskie, mój mistrzu. ;-))
              • ciffan Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj 14.10.06, 16:31
                roman_j napisał:
                > Uczę się od "najlepszych". Biorę przykłąd z Pana i z tej Pana wypowiedzi, którą
                > skasowano. Ale przyznaję, że moje chamstwo nie jeszcze nie jest tej próby, co
                > Pańskie, mój mistrzu. ;-))

Heh, aż mi się przypomniał ten filmik z tvn z życia wzięty: "super partia k***o!" :]
          • Gość: zd Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj IP: *.plock.mm.pl 14.10.06, 12:42
            Czy oddałeś juz swojego starca do przytułku? Skąd tyle nienawiści do
            starszych.Jak straszna Karma. Ale sie nie martw. Nie bedziesz stary. Sam nie
            dopuścisz do starości. Na pewno ci sie uda. Jeżeli juz wystepujesz w roli
            lekarza, wisz że to prawda jak wyżej.
            • ciffan Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj 14.10.06, 14:22
              > Czy oddałeś juz swojego starca do przytułku? Skąd tyle nienawiści do
              > starszych.

Chciałbym pana splonkować, ale nie mogę, bo nie stać pana na pisanie z konta
              gazetowego. tedy zmuszony jestem widzieć pańskie wpisy.
              Odpowiem tym razem.

Nie wydaje mi się, żeby Roman, o ile mogę się za niego wypowiadać, pałał
              nienawiścią do starych. On ich po prostu nie lubi. Ja też nie pałam miłością do
              ludzi starych - bo oni myślą tak, jak pan - przeszłością. Przez pryzmat
              przeszłości chcą nałożyć na teraźniejszość barwy sepii. Poza tym są potwornie
              aroganccy i niewychowani. Przykłądy widać każdego dnia. uważacie, że z racji
              wieku wszystko wam wolno i wszystko się wam należy. Otóż nie, nie wszystko. Nie
              tylko wy tu mieszkacie. A dostrzegacie zawsze tylko swoje racje, jesteście wręcz
              ślepo i z uwielbieniem zapatrzeni w swoje dokonania.
              Nie widzicie otaczającej was rzeczywistości obiektywnie i jej zwyczajnie nie
              rozumiecie - plując przy tym jadem na tych, którzy próbują zwracać wam uwagę.
              • Gość: zd Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj IP: *.plock.mm.pl 14.10.06, 14:43
                Mam 61 lat i jestem rzeczywiście starcem. Ale njpierw trzeba dożyc do tych lat.
                Niewiele wiesz o mnie. Czy nauka, ze trzeba byc grzecznym do wszystkich ludzi a
                starszych szczególnie łamie przywileje młodości?. Czy zwracanie starcom 60
                letnim uwagi i połajanki sa nowoczesna forma wyrazu? Tego doktoranta ktos
                wychodował na takiego gbura, czyli zło wrodzone. Jako ogarniety rozdwojeniem
                jaźni niedługo podejmie próby samobjcze a teraz jest szkodliwy dla podległego
                sobie środowiska. Doprawdy młodość nie zmieni świata, tylko jedność narodu
                razem z całą populacja.
                • ciffan Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj 14.10.06, 16:38

Odpowiem wyrywkowo.

> Mam 61 lat i jestem rzeczywiście starcem.

Każdy ma tyle lat, na ile się czuje, teoretycznie.

> Niewiele wiesz o mnie. Czy nauka, ze trzeba byc grzecznym do wszystkich ludzi a
                  > starszych szczególnie łamie przywileje młodości?

To działa również w drugą stronę. A także grzeczność w stosunku do innych nacji.

> Czy zwracanie starcom 60
                  > letnim uwagi i połajanki sa nowoczesna forma wyrazu?

Jeżeli mówią głupoty?
                  Jak najbardziej, niezależnie od wieku.

> Doprawdy młodość nie zmieni świata, tylko jedność narodu
                  > razem z całą populacja.

To, jak starość zmienia świat, widać po obecnym sejmie i senacie. Winszuję
                  optymizmu i dobrego samopoczucia...
            • roman_j Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj 14.10.06, 16:00

> Czy oddałeś juz swojego starca do przytułku?

Ma Pan na myśli mojego ojca? Jeśli tak, to informuję, że nie żyje od czterech
              lat, więc pytanie jest zupełnie nie na miejscu.

> Skąd tyle nienawiści do starszych.

Ani nienawiści, ani do starszych. Tylko nieuleczalna alergia na głupotę. I na
              mentalny moher. Bez względu na wiek. :-))

> Jak straszna Karma.

Karma? Dla psów czy dla kotów? Zepsuła się i śmierdzi? Współczuję. Wywalić i
              posprzątać, a potem kupić nową. :-))
              • Gość: zd Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj IP: *.plock.mm.pl 14.10.06, 17:22
                Panie prostaku. Nie pomogła ci nauka i podobno masz jakis doktorat?
                Prawo Karmy, jest to nieku , Prawo Przyczyn i Skutków. Czyli za dawane Dobro,
                otrzymuje sie dobro, za zło wyrządzane ludziom otrzymuje sie zło. A jestes
                złem samym w sobie. A do tego pracujesz tam gdzie sa ludzie.
                • Gość: alfa Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 18:09
                  do prostaaka nie mówi sie : pan
                  przewaznie takiemu daje w dziub i wraca mu rozum
                • roman_j Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj 14.10.06, 20:03

> Panie prostaku. Nie pomogła ci nauka i podobno masz jakis doktorat?

Ale nie z religioznawstwa. Poza tym to, o czym mowa, nie należy do dziedziny
                  nauki, ale zabobonu. Równie dobrze mógłby mi Pan zarzucać nieznajomość zagadnień
                  ufologii. Podobnie byłbym takim zarzutem zdruzgotany. ;-))))

> Prawo Karmy, jest to nieku, Prawo Przyczyn i Skutków. Czyli za dawane Dobro,
                  > otrzymuje sie dobro, za zło wyrządzane ludziom otrzymuje sie zło.

Wiem, co to jest prawo karmy, ale widząc, ja się Pan puszy, kiedy udziela komuś
                  pouczeń na forum nie mogę się powstrzymać, żeby nie poudawać głupszego niż
                  jestem. Ubaw mam z tego nieziemski, kiedy potem czytam Pana wypowiedzi. :-)))
                  A jeśli by wierzyć w to, co Pan opisuje, to musiał Pan, Panie Zenku, mnóstwo
                  ludziom zła w swoim życiu wyrządzić (pewnie nie w tym, ale w poprzednim). Kąsa
                  mnie Pan w każdej swojej wypowiedzi jak, nie przymierzając, kobra królewska.
                  Żeby nie wspomnieć pierwszej Pana wypowiedzi w tym wątku, któą litościwie
                  wykasowano, a która pokazywała Pana prawdziwą twarz (nie wiem, czy słowo "twarz"
                  nie jest w tej sytuacji naduzyciem). Oto wielki płocki działacz społeczny
                  okazuje się małym człowieczkiem, pozbawionym elementarnego poczucia humoru i do
                  tego ukąszonym przez żmiję antysemityzmu. Tak owładniętym przez demona
                  nienawiści, że niedotknięty osobiście wyzywa człowieka publicznie tekstem
                  utrzymanym w rynsztokowej, knajackiej poetyce. Zaprawdę litościwa jest
                  administracja tego forum, któa usunęła ten tekst, bo byłaby to wielka plama na
                  wizerunku.
                  Przejdźmy jednak do diagnozy. Sądzę, że przyczyna tego stanu Pana ducha może być
                  tylko taka, że dostał Pan w życiu mocno po dupie i teraz u jego schyłku widzi
                  Pan, że do niczego Pan nie doszedł i że nikt się z Panem już nie liczy. Gorycz
                  się z Pana wylewa szerokim strumieniem. A skoro w życiu się Panu tak kiepsko
                  powiodło, to chyba dowód na to, że ma Pan kiepską karmę. Dziwne, panie Zenku, że
                  Pan, taki wybitny specjalista od zagadnień karmy sam na to nie wpadł i że musi
                  to Panu publicznie uświadamiać taki młokos i nieuk ja jak, co dla człowieka,
                  który uważa się za specjalistę, musi być niezwykle upokarzające. ;-))))
                  I jeszcze jedno. Mądrzy się mi Pan na temat prawa karmy, a gdyby ten czas, który
                  spędza Pan na forum poświęcił Pan medytacji, zamiast tu wypisując mi mądrości
                  wschodnich religii, to wtedy może znalazłby Pan ten dystans i spokój ducha,
                  którego wyraźnie Panu brakuje. Jeszcze nie jest za późno, ale z każdym dniem ma
                  Pan mniej czasu, żeby zapracować na dobrą karmę w następnym wcieleniu (skoro Pan
                  w to wierzy), bo każdy Pana wpis skierowany do mnie, z punktu widzenia prawa
                  karmy, bardzo Pana pogrąża. Żeby tylko nie odrodził się Pan ponownie na przykład
                  jako świnia. Chociaż nie. To będzie raczej kobra albo jakaś inna jadowita żmija.
                  Może nawet taka pod ochroną. ;-))))))

> A jestes złem samym w sobie.

Za to w Panu, panie Zenonie, jest czyste dobro. To samo dobro, co w Jarku
                  Kaczyńskim i tak samo jak u niego tak dobrze zamaskowane, że nie sposób go
                  dostrzec. :-)))))

> A do tego pracujesz tam gdzie sa ludzie.

No tak. Życie było dla mnie jak na razie na tyle łaskawe, że nie dostałem posady
                  latarnika na jakiejś bezludnej wyspie, bo jedynie tam nie pracowałbym wśród
                  ludzi. ;-)))))
                  • Gość: zd Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj IP: *.plock.mm.pl 15.10.06, 13:35
                    Jesteś doktorem głupoty. Dowiedziałem sie o twoich problemach ze zdrowiem i
                    wiem , ze sam sie skutecznie wyleczysz. Wiecej pisac nie będę. Niewiele
                    rozimiesz z tego co wyzej pisales. Szkoda czasu na twoja postac ale mocodawców
                    masz sprawnych.
                    • ciffan Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj 15.10.06, 18:29
                      Pan się niczym nie różnisz od tych, na których plwasz. Pan jesteś nienawistnym
                      staruchem, w dodatku z lekką odchyłką umysłową, jak się przekonałem o ostatnich
                      pańskich postach. Ubolewam, że nie masz nikogo, któ by cię umieścił w cichym
                      przytulnym domu. Obcowanie w internecie z normalnie myślącymi i funkcjonującymi
                      ludźmi tylko pogarsza twój stan, panie. Mówili, że "prawda cię wyzwoli". Ty
                      jesteś więźniem prawdy. O sobie.
      • Gość: mesalka Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 22:13
        kasuje admin ale ja powtarzam do autora watku -spieprzaj dziadu
        • roman_j Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj 12.10.06, 23:41
          Gość portalu: mesalka napisał(a):

> kasuje admin ale ja powtarzam do autora watku -spieprzaj dziadu

Serdecznie dziękuję za kolejny wpis do mojego i przedłużenie mu życia na forum.
          Poprosze o jeszcze. :-))))
          • Gość: jw Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 00:23
            reanimacja wątku :-)))
            • Gość: dfg Re: nie można sie wypowiedzieć w temacie bo kasuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 04:12
              jak na doktora to poziom wiedzy, patriotyzmu, kultury
              jest taki jak wykazuja to jego wpisy, stąd nie dyskutuję z nim
    • Gość: bh Re: Co sądzisz o nowym hymnie RP? - sondaż. :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 20:45
      kolo, nic z tego nie kumasz
    • Gość: remek Re: Co sądzisz o nowym hymnie RP? - sondaż. :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 16:15
      kolo. masz doktorat a dyskutujesz jak kajtek, nie cenisz sie
      Pan Zenon nie ma doktoratu ale po nim zostaną naprawde wielkie i ważne
      dzieła,książki, filmy, zdjęcia, itp
      po to tobie zostaną tylko głupawe wpisy,
      • stan.borys Tylko głęboka desolidaryzacja może nas uratować. 14.10.06, 16:34
        Fakt.
    • Gość: der. Re: Co sądzisz o nowym hymnie RP? - sondaż. :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 16:47
      a ten sejm, mości ciffan wybrał kto ?
      czy z losowania
      • Gość: zd Re: Co sądzisz o nowym hymnie RP? - sondaż. :-)) IP: *.plock.mm.pl 14.10.06, 18:03
        Spieszmy się kochać IV RP, tak szybko
        odchodzi...

Te wulgarne słowa parafrazujące do relatywnego zło rozsiewa doktorek. Odpisalem
        juz raz ale zostało szybko wycięte.

A pisał ten wiersz ksiądz Twardowski, katolik. Pisał pełen miłosci do ludzi i
        Boga. Moze i On zlituje sie nad chorym wykładowca.

Nie wycinajcie mojej wypowiedzi i tak jest juz zarchiwizowana.
    • Gość: oko Re: Co sądzisz o nowym hymnie RP? - sondaż. :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 18:22
      na Chopina mam kawałek, żeby mu dac w dziub sam musi przyjść
      • Gość: vamos Re: Co sądzisz o nowym hymnie RP? - sondaż. :-)) IP: 89.229.144.* 15.10.06, 19:06
        to biedny karakan jest . dajcie mu spokój.
    • Gość: asd Re: Co sądzisz o nowym hymnie RP? - sondaż. :-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 20:10
      skaładnia nie ta, interpunkcja też nie,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka