Dodaj do ulubionych

Dramat Wiktorii

04.12.06, 11:27
To jest karygodne co dzieje sie w polskich szpitalach i karygodne jak
traktowane sa kobiety w ciazy i w trakcie porodu. Jak sie nie zaplaci
lekarzowi i poloznej to po prostu mozna sie wykonczyc, albo tak jak opisane w
artykule urodzic chore dziecko albo w najgorszym przypadku martwe. Sama jako
mloda matka, ciesze sie ze mialam okazje urodzic w Stanach Zjednoczonych. Bo
warunki jakie tam mialam w szpitalu dlugo nie beda w Polsce. Podejscie i
zyczliowosc calego personelu medycznego w szpitalu w Nowym Jorku w ktorym
rodzilam byla bardzo milym zaskoczeniem po zdezeniu z Polska rzeczywistoscia i
podejsciem lekarzy szczegolnie z panstowowych przychodni. Bo co innego jak sie
pojdzie prywatnie wtedy ma sie mila obsluge, ale wiadomo ile to kosztuje.
Szpital w ktorym rodzialam pyb to szpital publiczny a warunki jakie tam mialam
odpowiadaly warunkom placowek prywatnych w Polsce (klinik). Ciekawe kiedy
akcja Rodzic Po Ludzku przyniesie wreszcie skutek i w Polsce ciezarna kobieta
bedzie traktowana specjalnie i nalezycie, pewnie jeszcze dlugo sie to nie zmieni.
Obserwuj wątek
    • kalan2 Re: Dramat Wiktorii 04.12.06, 14:38
      takich historii ostatnio slyszlam kilka....brak slow.Mam nadzieje ze ta
      Pani "Doktor" bedzie miec wyrzuty sumenia do konca zycia i ze jej zycie bedzie
      baaaaardzo ciezkie i ze los ja pokarze takim niedbalstwem! Ja bym tutaj samam
      wymierzyla sparwidliwosc takiej Pani Doktor!, gdyz zanjac zycie ta durna pani
      nie obwinia sie o kalectow tego dziecka, lecz uspraweidliwa glupimi wymowkami!
      Na akademii medycznej powinny byc zaostrzone egzmaniny i powinni nie dawac
      tytulu Doktora (lek. med) jesli ktokowliek ma jakiekolwiek watpliwosci ze ktos
      sobei nie poradzi w wykonywaniem zawodu. Poza tym za poadejrzenie jakiekolwiek
      bedyu lakarskiego powinni ci lekarze byc natychmist pozbawiani prawa do
      wykonania zawodu. Co do tej Pani Doktor" to mam nadzieje ze jelsi Pani tego nie
      czyta to moze ktos Pani przekaze ze Ja zycze Pani wszytskiego co najgorsze i
      calej Pani rodzinie zeby Pani zaplacila za ten "blad" (czytaj: GLUPOTE, brak
      wiedzy, niedbalstow, lenistwo mozwgowe, brak poczucia odpowiedzilanosci za
      zycie tej dziwczynki!!!!)a rodzicom tylko zycze wytrwalosci i wszytskiego co
      najlepsze....moze zycie jakos choc w minmalnym stopniu wynagrodzi Panstwu te
      lata....choc nic nie jest w stanei tak naprawde tego wyngarodzic..wiec nie chce
      byc nierealna w swoich stwierdzeniach.,..swiat jest bardzo
      brutalny...bardzo..Ale lekarze powinni zamaist 'marketingu' jak sprzedawac
      drogie leki, czy tez zastanawiac sie ile pieneidzy mozna brac np za rutynowa
      wizyte u lekarza- bardziej koncentrowac sie na poglebianiu wiedzy...i wykonywac
      swoj zawod porzadnie, jak nalezy. nei wiem co i kto kiedykolwiek uzdrowi system
      opieki zdrowotnej wlasciwie na calym swiecie. nawet jak sie zaplaci to tez
      czesto slysze o bledach lekarskich...po prostu zbyt czesto niewlsciwi ludzi
      wykonuja ten zawod...ale jak tu wykluczyc takie osobniki z atk waznego i
      odpowiedzialnego zawodu.....bardzo trudna kwestia.
    • kalan2 Re: Dramat Wiktorii 04.12.06, 14:52
      jesli to mozliwe to Prosze Rodzicow o podanie nazwiska, najlepij i adresu (
      chetnie bym do tej Pani napisala list, a nawet kilka listow)) tej 'pani
      doktor' - zeby wszyscy wiedzieli zwlasczaw plocku- kogo unikac jesli chodzi o
      ginekologa. Mam nadzieje ze ta Pani nie przyjmuje pacjentek prywatnie i modle
      sie ze moze juz nie wykonuje zawodu!
      • Gość: w Re: Dramat Wiktorii IP: *.class144.petrotel.pl 04.12.06, 17:30
        To nie była pani doktor tylko pan -prowadzący obecny ordynator
        • Gość: gość Re: Dramat Wiktorii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 19:30
          ginekologii czy położnictwa?
          • Gość: ojjjj Re: Dramat Wiktorii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 20:53
            Ginekologii i położnictwa. Oddział jest ginekologiczno-położniczy.Współczuję
            rodzicom tego dziecka.Dramat jaki przeżywają zapewne trudno sobie wyobrazić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka