Dodaj do ulubionych

Oddala się oddanie amfiteatru

03.04.07, 20:02
Amfiteatr dla odważnych - jedną z głównych atrakcji będzie dreszczyk emocji
związany z możliwością zawalenia się tego "cuda" na głowę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pio ale przygłupiasty tytuł... IP: *.plock.mm.pl 03.04.07, 20:32
      oddala sie oddanie amfiteatru
      znowu powiało polszczyzną najwyższych lotów...

oddala się oddanie oddanego amfiteratru poddanym - tak byłoby lepiej :)
    • Gość: ramzes Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:36
      brawo za klasyczną odpowiedź
      nie dało sie ukraść i pałaców postawic to trzeba na forum poszczekać
      • Gość: do ramzesa Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.plock.mm.pl 03.04.07, 21:54
        Dało się sporo ukraść , tylko matołki nie miały umiaru i ukradły za dużo ,czego
        już budowla amfiteatru nie wytrzymała .
    • Gość: i [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kawka Re: Oddala się oddanie amfiteatru 03.04.07, 21:21
      Oj tam, oddala się, też coś! Jeszcze trochę i będą nowe wybory, amfiteatr
      otworzy się tuż przed nimi i wielka zasługa pana prezydenta będzie jak znalazł!
      :-)))
      • Gość: lolo Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.plock.msk.pl 03.04.07, 22:09
        AW i HW jeszcze 2 miesiące temu pisali, że amfiteatr jest git, a telewizja
        wytykająca jego usterkiu kłamie. teraz ten sam duet odszczekuje swo0je swoje
        wcześniejsze informacje i przyznaje, że jednak jest wiele rzeczy do bani. to
        cieszy, bo jak widać Wielki Tydzień nnawet dziennikarzy GW zmusił do klepnięcia
        się w piersi i pokuty
    • Gość: budowlaniec Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 23:35
      Jak zwykle coś nie wypaliło. Nic nowego w naszym pieknym miescie.
    • Gość: ho ho Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.c250.petrotel.pl 04.04.07, 01:36
      Powtarzam ,Pani Gluchowska -Szmulewicz miej jaja i wczsznij postepowanie w
      sprawie a pozniej sie okaze prezeciwko komu.
    • Gość: MK po ra kolejny - Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 06:43
      Hmmm
      to już po raz drugi się rozsypał kalendarz imprez w nowiutkim amfiteatrze
      i wcale mnie nie zdziwi jak za rok tez sie rozsypie albo kalendarz albo amfiteatr
    • Gość: hi Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 06:46
      Uff
      a już myślałem ze w tytule to amfiteatr jest w rozsypce i nie dążą wymienić tych
      pylonów
    • Gość: JanK Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: 195.33.116.* 04.04.07, 07:30
      Proponuję zawczasu przyjrzeć się nowemu mostowi oraz dojazdom do niego...
      To również inwestycja patronatu MM wykonywana m/in przez Vectrę... a więc
      różnych cudów można się spodziewać.
      Może już warto zajrzeć, jak tam się ma konstrukcja mostu, filarów estakady oraz
      stan nawierzchni i podkładu pod nią na drogach dojazdowych. Żeby potem 5 min
      przed 12:00 nie okazało się, że trzeba otwarcie przesunąć, bo coś zacznie
      siadać, pękać, łamać się.
      Nie chcę źle wróżyć, ale część dróg dojazdowych była budowana na prętce, żeby
      zdążyć choć jedną nitkę otworzyć przed wyborami, a wszyscy wiedzą, że POŚPIECH
      nie równa się JAKOŚĆ, więc w ciemno można powiedzieć, że tam jest popelina,
      która za 2-3 lata jak nic wyjdzie. Wtedy na 3 zmiany doginali na budowie, a
      teraz pustki i jedyne, co tam się dzieje, to wieje wiatr...
      Znając płockie realia (basen Podolanka, Tumska, bloki mieszkalne budowane
      przez Vectrę, amfiteatr i wiele innych, o których nie tylko ja już z tego
      wszystkiego zapomniałem), to i teatrowi warto się również już teraz przyjrzeć...
      • teufel7 Re: Proroctwo a propos 04.04.07, 07:46
        Za jakieś sto lat, w nieczynnym teatrze,na nieczynnym moście,w zawalonej
        pływalni i zapomnianym amfiteatrze nocami będzie można zobaczyć widmo...takie z
        wąsikiem...
        Będzie atrakcją turystyki weekendowej.:)))
      • Gość: gsoc Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.zep.com.pl 04.04.07, 07:55
        Proponuje spacer po nowych dojazdach do mostu od strony Podolszyc. Nie trzeba
        być fachowcem, żeby zobaczyć jaka fuszera tam jest odwalona. Gratulacje dla tej
        części społeczeństwa, która w ostatnich wyborach nagrodziła MM za takie
        realizacje kluczowych i szumnie reklamowanych inwestycji następną kadencją.
        Czego by nie wziął to jest spaprane a terminy oddania zawsze są przesuwane.
        Chyba stało się oczywiste, że nadzorują to wszystko jelenie, bo jak inaczej
        podsumować taki brak kompetencji. Terminy otwarcia tych spektakularnych
        inwestycji wymyśla chyba sam MM kierując się tym, że on by tak chciał. A potem
        spektakularnie to wszystko jest opóźniane i paprane. Miasto traci zaufanie w
        całym kraju - imprezy, festiwale, koncerty, inwestycje - w każdej dziedzinie
        ratusz daje popis niekompetencji urzędniczej. Aż dziw, że jeszcze ktoś chce z
        nami współpracować.
      • Gość: Pietrov Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 08:06
        Widać kolego że jakbyś mógł to i budowę hali w Katowicach byś Vectrze
        przypisał. Niestety muszę cię rozczarować - z mostem i drogami dojazdowymi ta
        firma nie miała nic wspólnego. A ponadto wierz mi żeby wydawać sądy na temat
        fachowości wykonania danych obiektów trzeba posiadać naprawdę dużą wiedzę
        odnośnie procesu inwestycyjnego. Na jakość finalną obiektu składa się wiele
        wiele czynników i duża ich część jest niezależna od wykonawcy - pozdrawiam
        forumowiczów (oczywiście tych myślących :) ).
        • Gość: r Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.c245.petrotel.pl 04.04.07, 08:36
          Gość portalu: Pietrov napisał(a):
          Na jakość finalną obiektu składa się wiele
          > wiele czynników i duża ich część jest niezależna od wykonawcy - pozdrawiam
          > forumowiczów (oczywiście tych myślących :) ).

Nie wiem, czy mogę siebie zaliczyc do grona pozdrowionych, ale się staram.
          Staram się, staram, staram...Wychodzi mi z analizy pierwszej części cytowanego
          zdania, że właściwie wykonawca nie jest odpowiedzialny za "finalną jakość".
          Mylę się? Ktoś zaprojektował most z dykty,ktoś chce za to zapłacić, więc
          wykonawca wykonuje...Pogratulować dobrego samopoczucia, Panie Pietrov! Jeśli
          przypadkiem Pan wykonuje jakąś czynność bardziej skomplikowaną od produkcji
          wykałaczek, Boże strzeż Pana zleceniodawców!
        • Gość: Plum Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:10
          To zapraszam Pana na Jachowicza 19a gdzie nie trzeba być fachowcem ani znawcą
          sztuki żeby na gołe oko zobaczyć jak ta wspaniała firma spieprzyła budynek.
          Mówi się że Chińczycy robią dużo tanich bubli
          - ja bym dopisał Chińczycy i Vectra !!!

• Gość: jzp Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.orlen.pl 04.04.07, 07:41
      no, i do tego nie będzie gdzie wiać! Przez ten płot nikt się nie przeciśnie, a furteczka niewielka...
      • Gość: zbig Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 08:33
        Co z hotelami na sobotce To byl jak pamietam koronny atut w kampanii
        milewskiego gdy przy pomocy sylwestra wisniewskiego wykonczyl hetkowskiego Moze
        i dobrze ze nie powstaly bo pewnie pod gruzami pogrzebaly by niejednego fana
        turystyki weekendowej w plocku Panie milewski tym razem dziekujemy za ostroznosc
    • Gość: ktos Wcale to juz nie dziwi IP: *.zep.com.pl 04.04.07, 09:07
      Czy jest w plocku jakas udana inwestycja?? Chyba NIE. Tak to jest jak na
      odpowiedzialne stanowiska w urzedzie wsadza sie swoich pociotow a nie ludzi
      posiadajacych wiedze i doswiadczenie. Dopoki beda istnialy uklady i ukladziki
      nic w tej naszej wsi nie ruszy :(
    • Gość: pietia Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.eranet.pl 04.04.07, 09:14
      Może będziemy mieli drugi "pomnik".Jeden juz mamy i w całym kraju z nas się
      smieją.Może należy rozebrać,ogłosic drugi przetarg i za kilka lat bedziemy
      gościć same gwiazdy.Jeśli obiekt nie spełnia norm,to kto to projektował?
    • Gość: xyz Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 09:25
      I kolejna wielka kicha pana Milewskiego i "wielkiej" Vektry.Niech ktoś odunie
      tych ludzi od inwestycji w naszym miescie to moze skończy sie ogólnoposki
      wstyd .Może w końcu staniemy sie poważnym miastem.To są kpiyny z
      mieszkańców.Kompletny brak odpowiedzialności,a nie ma winnego.
    • Gość: Karola Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 09:39
      naprawde ręce juz mi opadają jak słysze po raz milionowy że coś tam nie wyszlo że mamy kolejna usterkę. Panie Prezydencie następnym razem jak sie bedzie Pan brał za poprawianie czegos to niech sie Pan dwieście razy zastanawi czy podjął Pan słuszna decyzje, bo wywalanie kasy w spaprane (jeśli można to tak delikatnie nazwać)konstrukcje bardziej przydałoby się gdzie indziej
      pozdrawiam
    • Gość: Gość Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 09:50
      Jeżeli dokumentacja była niekompletna lub zła, to kto ponosi odpowiedzialność
      za zamówienie knota?
      • Gość: Lol Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 10:43
        Z tego miejsca chciabym podziekowac elektoratowi milosciwie nam panujacego.
        Zbieracie teraz zniwo :-)
        • Gość: MK Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:17
          Jak tak dale będzie nam budował ten wspaniały prezydent to może w 2011 będziemy
          mieli ten obiecany tramwaj tylko żeby nie zapomniał szyn położyć ;)
          Paprak jeden !!!

• Gość: Rozumek Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:26
          Założę się, że kasa w całosci zaplacona juz dawno za dokumentację i za
          roboty budowlane amfiteatru i nawet zima w tym nie przeszkodziła?
          • Gość: Batonik Czy MM wybudował już sobie dom? I ma rachunki? IP: 193.59.95.* 04.04.07, 12:47
            Moja mowa będzie krótka: Miluś - sper... z tego ogródka.
            • Gość: 2 Re: Czy MM wybudował już sobie dom? I ma rachunki IP: *.class147.petrotel.pl 05.04.07, 13:29
              A ja się pytam czy Rada Miasta coś z tym skandalem robi? Czy są odważni w
              Płocku aby zainteresować tym problemem prokuraturę? Czy przypadkiem ta ostatnia
              nie powinna zając się sprawą z urzędu? Czy znowu osoba odpowiedzialna w Płocku
              uniknie kary, bo należy do PiS ?
    • Gość: jarek Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.telpol.net.pl 04.04.07, 14:47
      jestem ciekaw czy jest ktoś odpowiedzialny za tą sytuacje a moze "natura"
      • Gość: Duduś Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.class147.petrotel.pl 06.04.07, 09:36
        Nie doczekasz się. MM to działacz PiS
      • Gość: teo natura, bo głupota też jest naturalnym zjawiskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 14:16
        Pewnie że natura, bo czyż głupota nie jest w Płocku i Polsce naturalnym
        zjawiskiem? Wystarczy spojrzeć w którąkolwiek stronę: mosty bez dróg, drogi bez
        mostów, drogi bez poboczy z wiecznie odnawianymi dziurami, drogi bez ich
        warstwy nośniej, osiedla bez dróg, domy bez fundamentów, krzywe znaki - każdy w
        inne stronę itd, itd.
    • Gość: JanK Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: 195.33.116.* 16.04.07, 08:54
      W sobotę oglądałem jednen z programów muzycznych (najprawdopodobniej w TVP1,
      ale na 100% nie jestem pewien). Była jakaś tam lista przebojów i w pewnym
      momencie była mowa o Shakirze (któreś tam miejsce, z któregoś, itd.) i w pewnym
      momencie prowadzący podał:
      Dla fanów Shakiry, jeśli chcecie ją zobaczyć na żywo, to zapraszamy do Płocka,
      w dniu 28 kwietnie. Myślałem, że się przesłyszałem, ale moja siostra, która
      oglądała ten program ze zdiwieniem spytała, czy już amfiteatr jest naprawiony.
      Potem wieczorem jeden z moich znajomych potwierdził, że również oglądał ten
      program i słyszał zaproszenie do Płocka na 28 kwietnia...

No to szykuje się chyba niezła kiepa, jak ludzie przyjadą, a tu... zamiast
      Shakiry, w amfiteatrze wiatr i kurz.

A swoją drogą (tak już pomijając, że się wyrobią, czy nie wyrobią), to wydaje
      mi się, że tam powinno aż huczeć od roboty, a jest cisza.
      Nawet nic nie ruszono, stoi tylko od dwóch tygodni rusztowanie i zero
      jakichkolwiek ekip remontowych.
      Wiem, że się nie wyrobią, ale czy nie powinni cokolwiek robić, tygodnie leca
      jeden za drugim, więc może w przyłym roku na 28 kwietnia będzie to otwarcie i
      Shakira?
      • stuntman Re: Oddala się oddanie amfiteatru 16.04.07, 10:25
        POWINNI to go skończyć rok temu. Ja nie jestem zaskoczony kolejnym opóźnieniem,
        przecież tak jest ze wszystkimi inwestycjami w Płocku. Aż dziwnie się ogląda na
        Discovery programy o wielkich budowach, gdzie tamtejsi budowlańcy boją się
        każdego dnia opóźnienia. A u nas - nie będzie w tym roku, to będzie w następnym.
        • Gość: Lol Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:52
          To dlatego, iz nie sa wyciagane absolutnie zadne konsekwencje wobec osob
          odpowiedzialnych za to wszystko, co sie tu dzieje, a co nie powinno miec miejsca.
          • Gość: Rozumek Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 00:04
            Jak rozda się karty na początku i kazdy ma swoje to po co sie interesować? W
            dodatku zarządzające plotkary szepczą do ucha snując haczoną nić pajęczą i jest
            jak jest. Kolczyk w uchu zagłusza gospodarny rozsądek.
            • Gość: kolczyk Re: Oddala się oddanie amfiteatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 12:08
              Kolczyk w uchu poprawia krążenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka