Dodaj do ulubionych

SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 08:21
Podobno od połowy września ma ruszyć szkółka językowa na Podolszycach. To by
było coś, nie trzebaby było jeździć do centrum. Ktoś może ma jakieś info?
Obserwuj wątek
    • Gość: fikus Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.03, 07:10
      Coś słyszałem ale jak będzie to kto wie. Co by nie gadał to będzie blisko.
      • Gość: lol Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 07:34
        no... jeszzce se pogadaj
        • Gość: king Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 12:33
          ja dzis dostalem ulotke na miescie wiec jednak to prawda. bedzie ta szkola na
          podolach :) ciesze sie ze nasza dzielnica wreszcie sie uniezalezni od centrum :)
          • Gość: mały Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 12:17
            Daj gościu jakieś namiary jak masz bo nie wiem gdzie dzwonić albo iść.
            • Gość: king Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 09:03
              > Daj gościu jakieś namiary jak masz bo nie wiem gdzie dzwonić albo iść.
              dane z ulotki:
              PHOENIX LANGUAGE CENTRE
              PN. - PT. W GODZ. 12-15 tel. 268 87 54
              PN. - PT. PO GODZ. 15 tel. 608 38 23 93
              • Gość: bliski Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 12:49
                Wkońcu blisko i bez jazdy tam i nazad. To była największa strata czasu.
        • Gość: bol Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 08:40
          Coś taki uszczypliwy, z konkurencji czy co? Daj sobie ludziom pogadać. Mnie tam
          się podoba ten pomysł żeby nie śmigać do centrum.
          • Gość: kei Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH - kryptoreklama? IP: *.k2.pl / 10.0.0.* 04.09.03, 09:58

Dam sobie uciac maly palec u stopy, ze wszystkie powyzsze wpisy to dzielo
            jednej, dwoch osob - jakas forma kryptoreklamy, albo pierwsze w historii
            plockiego forum dzialania PR:)))
            • Gość: magik Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH - kryptoreklama? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 07:24
              Każda forma przyciągająca uwagę i skuteczna jest warta propagowania. Jak
              wiadomo media są doskonałym źrósłem "informacji" i "dezinformacji". Zależy kto
              co chce przekazać i komu. W tym wypadku nawet gdyby pisało to tyle osób ile
              mówisz to co z tego? Inni przeczytają chociaż co jest grane w mieście.
    • Gość: bezal Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 12:35
      jeśli to jakaś nowo-powstała szkółka, to przestrzegam. Siedze w tym od paru lat
      i tego typu szkoly pojawiaja sie po wakacjach bardzo często. Co prawda nigdy na
      Podolu, ale kto wie, co za tym sie kryje. Najpierw sprawdzie, co to za szkoła,
      kto tam uczy (wykształcenie lub kursy metodyczne), jakie i czyje mają
      rekomendacje, jak wygląda sala, itd. Można się nieźle naciąć, bo taniej, bo nie
      w centrum, ale czy nie lepiej zaufać komuś, kto już to od jakiegoś czsu robi,
      niż dać d... jak młody łoś?
      • Gość: stukacz Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 13:56
        W zupełności się z Tobą zgadzam. Tym jednak razem wiem kto i gdzie bo się już
        zapisałem. Kolesie i kolerzanki już uczą w Płockich szkołach i uczyli już w
        innych tego typu. Tym razem wybrali swoją drogę. Powinno być nieźle. Pochodzę
        to zobaczę, zapowiada się ciekawie. Relacje z odczuć zdam później.
        • Gość: lis Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 10:54
          Co do nauczania to będzie dobrze - znam dwoje lektorów od Angola. Inne języki
          nie wiem.
    • Gość: testman Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:53
      Dostałem dzisiaj ulotkę-reklamę. Szkoła reklamuje się pisząc, że stosują
      innowacyjne metody. Jedną z ich innowacji jest metoda Callana. Niestety nie
      napisano, że:
      * opracowaną ją w latach 60.,
      * że jest nieco zmienioną adaptacją innej metody (z czasów II wojny światowej),
      * że w Polsce jest około 90% wszystkich szkół stosujących Callana na świecie.

To nie prawda, że Polska jest 100 lat za tzw. Murzynami, czyli cywilizowanym
      światem. Tylko jakieś 40.
      • Gość: kita Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 11:19
        Między innymi metodę C - w zasadzie uczą inaczej bo chodziłam ale jak ktoś chce
        to może wybrać tę metodę.
        Przypominam że matematykę i astronomię wymyślono dużo wcześniej i jakoś wszyscy
        się nią posługują - dlaczego? może odpowiedź jest zbyt oczywista żeby ją
        zrozumieć.
        • Gość: testman Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 21:51
          Gość portalu: kita napisał(a):

> Przypominam że matematykę i astronomię wymyślono dużo wcześniej i jakoś
          wszyscy się nią posługują - dlaczego? może odpowiedź jest zbyt oczywista żeby
          ją zrozumieć.

Po pierwsze, próbujesz porównać matematykę do Callana, ale to nie są pojęcia
          dające się porównać. Jeśli już to matematyka jest jak angielski (wymyślone
          dawno, ale ciągle w użyciu). A Callan jest jak małe kolorowe patyczki, których
          niektórzy nauczyciele używają na lekcjach matematyki (a inni nie).

Po drugie, w matematyce można jeszcze coś nowego zaproponować (=wymyśleć). W
          Callanie nie - metoda (łącznie z podręcznikami) jest opatentowana i nie wolno
          w niej nic zmieniać.

Podsumowując:
          * jak ktoś chce, prosze bardzo - niech się Callanizuje (tego nigdy nie
          broniłem),
          * reklama nie powinna oszukiwać klienta lub wprowadzać go w błąd (co czyniła
          ulotka omawianej szkoły)
          • Gość: fakir Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 14:40
            Omawiana metoda w moim przekonaniu jest potrzebna komuś, kto się uczył angola i
            ma zasób słów, którego sam nie potrafi uaktywnić do użycia. Po paru lekcjach
            klepania odruchów Pawłowa uczący spostrzega "uwalnianie" się zasobu słów
            przechowywanych gdzieś tam i aktywne tworzenie innych odpowiedzi - bardziej
            rozbudowanych itd. Sprawdziłem na sobie. Jak dziła od podstaw nie wiem.
    • Gość: koko Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.plock.sdi.tpnet.pl / *.plock.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 12:01
      szkoda ze NIKT tam nie odnbiera telefonu
      • Gość: telefon Re: SZKOŁA JĘZYKOWA NA PODOLACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 12:56
        zadzwoń na komórkę 608382393 - czynna całą dobę
    • apryczkowski szkoła w Internecie 26.09.03, 14:49

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka