pierwszy.obywatel 29.04.08, 23:03 Czy mieszkańcy Płocka mogą wyrazic swoje zdanie o logo Ciechanowa? miasta.gazeta.pl/plock/1,35710,5153276.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skrzydlak Re: Logo Ciechanowa 29.04.08, 23:10 Podoba mi się, łatwe do zapamiętania, sugestywne. Odpowiedz Link Zgłoś
pikalex Re: Logo Ciechanowa 29.04.08, 23:21 A mnie się średnio podoba, radomskie też jest liche. Czy logo musi być niby bazgrołem? Zbyt suche. www.radom.pl/innova/assets/materialy/logo.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Logo Ciechanowa IP: *.plock.mm.pl 30.04.08, 07:51 Rzeczywiście dno . Moze konkurs w przedszkolu. I tak kończy sie wychowanie na komiksach. A ile tego wymodzi do końca życia? Nawet za darmo, te bazgroły ośmieszają nasze czasy. Na ww wymienione należy patrzeć szerzej. ONI się zmówili i w całym kraju pewnie powstają podobne wytwory cywilizacji kmiecej.Patrz kwiaty w kwiaciarniach,sprzedawane w sznurkach i szmacie z worka. Jeżdżą na narady wojewódowie i dostaja wytyczne. Wczoraj rozmawiałem z Wydziałem Kultury i Dziedzictwa Narodowego z Krakowa. Byli zdziwieni , jak sie pytałem o komitety pamięci. Teraz mają nowa pamięć - Kazimierz i to ich Dziedzictwo. Nie było z kim rozmawiać a przecież w Krakowie jest pochowana Matka gen.Z.Padlewskiego... ale to nie ich Pamięć. To są wytyczne w skali kraju. Mamy zejść na pojęcia obrazkowe w naszej świadomości. Likwidacje poczucia wartości już robili... od 39r do 89. Potem był krótki oddech i z powrotem zejście polskiej kultury na dolne pokłady świadomości. w celu wykreowania bezmyślnego europejczyka, robokopa. Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: Logo Ciechanowa 30.04.08, 08:37 Był taki filozof któremu wystarczyła beczka za mieszkanie. Odnoszę wrażenie że, nam Polakom z Europy, w określonym okresie czasu grozi to samo. Ograniczenie potrzeb wyższego rzędu. Zaczxniemy porozumiewać się pismem obrazkowym. To cofnijmy sie jeszcze w przeszłość do czasu pisma węzełkowego lub klinowego. Logo jest koszmarne. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.pawlowa Re: Logo Ciechanowa 30.04.08, 09:58 bardzo fajne logo, proste i łatwe do zapamiętania. Mnie zawsze Ciechanów kojarzył się z zamkiem i odbywającą się tam imprezą "Straszydło" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piko Re: Logo Ciechanowa IP: *.plock.mm.pl 30.04.08, 10:01 Ale dlaczego taka mała suma za dzieło, x 10 byłoby dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zenon_dyletant Re: Logo Ciechanowa 30.04.08, 10:25 dylewski i wisniewski, kiedy zdechniecie i uwolnicie nas od siebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Logo Ciechanowa IP: *.plock.mm.pl 30.04.08, 15:06 Jest cos co ci sie nie kojarzy z Padlewskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLOCCZANIN Re: Logo Ciechanowa IP: *.plock.mm.pl 30.04.08, 15:36 Zapis o czekaniu na naszą śmierć, pochodzi z poczty Gazeta i tej Gazecie psuje opinie. Jakoś nie widać interwencji Admina, ponieważ Oni robią szykany z satysfakcji spełniania obowiązku , patrz wpis luty 08r. ........... kwisniewski 14.02.08, 21:10 Odpowiedz ............ Rzeczywiście, gdziekolwiek my się pojawiamy, tam zaraz na nas czatują z obowiązku... i piszą jak oko z okiem, wszak wódz powiedział... zemsta inaczej...F16 już latają, beczki też. Nie ma jeszcze lufy z gąsienicą, żeby strzeliła do mnie i Kwisniewskiego, więc korzystają z obelg pisanych pod czułą opieką Agory. A loga takie prymitywne wprowadzają w calej Polsce, wszak nas wykopują. Patrz Informacje TVN 24. Młode pokolenie nas szanuje....patrz relacje TVN 24 z uroczystości z udziałem Ważnej Osoby, granie w berka podczas modlitwy i inne. Logo Miasta musi charakteryzować NAS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Logo Ciechanowa IP: *.plock.mm.pl 30.04.08, 15:46 > inaczej...F16 już latają, beczki też. Latajace beczki? Co to jest? > Logo Miasta musi charakteryzować NAS. Masz rozdwojenie jazni? Jakich nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin Re: Logo Ciechanowa IP: *.plock.mm.pl 30.04.08, 16:04 Miły forumowiczu. Brakuje ci wyobraźni przestrzennej? łopata? Nas , czyli MIASTO PłOCK I PLOCCZAN. premier K. powiedział, że F16 nie mogą latać tak daleko, 3600 km. Za nimi lata samolot cysterna do tankowania w locie. A jeżeli NAS, ci nie pasuje zawsze będziesz obcy a obcy , jak powiedział Piotr Kadlčik, przewodniczący Gminy Wyznaniowej Żydowskiej w Warszawie. ........Mam nadzieję, że po tych spotkaniach będziemy mniej obcy. Bo obcy, to trochę wrogi – mówi. Patrz 07:50, 15.04.2008 /"Życie Warszawy" - Informacje TVN 24. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Logo Ciechanowa IP: *.plock.mm.pl 30.04.08, 16:20 > Nas , czyli MIASTO PłOCK I PLOCCZAN. Tu bylo o logu Ciechanowa a nie o Plocku i Padlewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Logo Ciechanowa IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.08, 17:09 wszystkim zdegustowanym czytelonścią, prostotą i oszczędnością środków wyrazu warto przypomnieć np. logo Polski Walczącej i Solidarności - proste a wielkie i to chodzi. Kanony estetyki bizantyjskie, barokowe i socrealistyczne nie wpisują w dzisiejszą estetykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Logo Ciechanowa IP: *.plock.mm.pl 30.04.08, 18:02 Mowa trawa J.K. Dzisiejsza estetyka ? O czym mówisz. O kulturze prostaków. Nowa estetyka - idzie z kwiaciarni. Kwiaty Nowi owijają sznurkiem od snopowiązałki, owijają szmatą z worka. Rzeczywiście dzisiejsza estetyka nie potrzebuje tradycji polskiej. Tak to pozbawiacie nas naszego Dziedzictwa, wg. ustaleń z 3600 km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin Re: Logo Ciechanowa IP: *.plock.mm.pl 30.04.08, 17:16 Nie patrz jak koń z klapkami na oczach. Temat Logo dla Płocka już sie przewijał. Każde miasto musi mieć takie Logo. A ono łączy sie z cechami charakterystycznymi dla danej miejscowości. Wszystko jest z sobą połączone. Logo jak wizytówka, daje na zewnątrz albo dobre przesłanie albo złe. Kraków dla Polaków kojarzy sie z wieżami kościoła Mariackiego i to jest czytelne. Poruszamy sie w Systemie wytyczanym przez nakazy, zakazy, tradycje. Ale najgorszy jest system makiawelliczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: a propos wpisu płocczanina IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.08, 17:35 a ja potrafię siusiać na ścianę oraz koło ściany - nie jestem pewien czy to na temat tego wątku, ale zapewne doskonale wpisze się w twój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Logo Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 20:51 Odpowiadasz na: Gość portalu: plocczanin napisał(a): > Nie patrz jak koń z klapkami na oczach. Temat Logo dla Płocka już sie > przewijał. Każde miasto musi mieć takie Logo. A ono łączy sie z cechami > charakterystycznymi dla danej miejscowości. > Wszystko jest z sobą połączone. Logo jak wizytówka, daje na zewnątrz > albo dobre przesłanie albo złe. > > Kraków dla Polaków kojarzy sie z wieżami kościoła Mariackiego i to jest > czytelne. Poruszamy sie w Systemie wytyczanym przez nakazy, zakazy, > tradycje. Ale najgorszy jest system makiawelliczny. Co to za licho?! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszy.obywatel Re: Logo Ciechanowa IP: 217.98.20.* 30.04.08, 18:29 Proszę o zdania na temat LOGO ps. Drodzy internauci nie znam waszych walk na tym forum. Ja osobiście też mam prze.....ne na swoim forum z moderatorem i społeczeństwem młodych peowiaków. Chętnie przeczytam co Kwisniewski chciałby mi napisać o swoim forum. Forum Płock jest mocno upolitycznione natomiast w Ciechanowie króluja teksty pizza,kebab,fryzjer,wesele,.... bo moderator nie pozwala na teksty pietnujace czy ośmieszające włsdze PO-PSL. Czekam na pierwszy.obywate,@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: Logo Ciechanowa 30.04.08, 19:04 Nie wiem czy tak jest w całym kraju na forach GW, ale na Mazowszu tak - myślałem że tylko Roman J jest deformatorem a okazuje się ze tak jest i w Ciechanowie. System dezinformacji trwa. Czy winni zostaną ukarani? policjanci związani ze sprawą K. Olewnika zostali zwolnieni z aresztu. Zło nadal zwycięża Odpowiedz Link Zgłoś
mzv Re: Logo Ciechanowa 30.04.08, 19:11 Moim zdaniem loga miast powinny być na pewnym poziomie historyczno- symbolicznym - np: Ciechanów od zawsze kojarzy mi się ze Św. Piotrem z kluczami jak na herbie a nie z jakimś maznięcięm niczym gryzmoł na ścianie w blokowisku, uważam że Ciechanów jako b. stare miasto na Mazowszu zdecydowanie zasługuje na coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kwisniewski Re: Logo Ciechanowa 30.04.08, 19:23 mzv masz 100% racji - www.ciechanow.info/index.php Tu jest ładne logo Ciechanowa - zamek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Logo Ciechanowa IP: *.plock.mm.pl 30.04.08, 20:08 ładne logo.Nowe niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Logo Ciechanowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 21:20 Proste Prosta kreska zręcznie okiełznana, wydobywająca z białej kartki kształt. Kształt nieprzypadkowy. Zarys ciechanowskich ruin zamku jakże charakterystycznego dla tego miasta.Nawiązanie do historycznej przeszłości miasta, którą szczyci się miasto. Kolor kreski zdaje się być przypadkowy, ale nie jest. Kolor świadomie wybrany, charakterystyczny dla nowego medium, jakim jest internet2. Uzywany ostrożnie dla podkreślenia czegoś istotnego, czegoś co nie powinno umknąć naszej uwadze, bysmy mogli zawsze znaleźć. Koslawy krój czcionki, jakże podobny do odręcznego pisma. Zapewne chce podkreslić ludzki charakter logo(miasta), które jest przyjazne człowiekowi. Człowiekowi, który zagości w granicach miasta Ciechanów. Moim zdaniem logo podkreśla jedność z historyczną przeszłością miasta z której są dumni mieszkańcy i nowoczesność w którą odważnie patrzą :) Taki niby prosty bazgroł.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin Re: Logo Ciechanowa IP: *.plock.mm.pl 30.04.08, 21:53 wywód przypomina znane określenia. Bogaci konsumują, biedacy żrą. Kiedy ogląda sie reklamy, widzimy wysokiej jakości twórczość specjalistów od budowania reklamy. Ale jest pewien powtarzający sie temat. w zależności od zamówienia są wymyślane jakże zasadne dodatnie cechy sprzedawanego w danej chwili tzw. produktu. I staje sie jasne, ze to co wczoraj było takie zasadne z nowym zamówieniem, staje sie niekorzystne, przestarzałe.... Kiedy widzimy w tv wystawy różnego rodzaju, widzimy również tzw komisarzy wystawowych, którzy zręcznie przedstawiają dzieła z wystawy. I tak w kółko. Zamówienie - określenie zasadności. Doszło do tego , że specjalista przedstawiał jako wiersz , spis leków a kto tego nie rozumiał, był nienowoczesny, i beznadziejny. Portal wypełnił zadanie dobrze. Ale proszę obejrzyjcie logo naszego miasta z zarysem wzgórza tumskiego . Jest piękne, jak nasze Miasto. Ten, który narysował te zarysy, kochał nasze Miasto. Logo mamy gotowe, bez udziwnień. A przecież w każdym mieście jego mieszkańcy równie ciepło przyjmują je za swoje. To , co jest czyste duchowo, niesie przesłanie swojego jestestwa. Pozdrawiam wszystkich w Ciechanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQ Re: Logo Ciechanowa IP: *.229.c94.petrotel.pl 30.04.08, 22:12 Przypomina powiewające gacie na sznurku. Na nogawkach dorobiłbym koronkę, będzie git. Tylko dlaczego Ciechanów reklamuje się za pomocą suszonych majtek - bokserek? No, ale może ja nie wiem wszystkiego o Ciechanowie. Logo jest słabe, niestety... Efekt kredki świecówki (photoshop) + fonty TrueType to trochę za mało dla wyrażenia idei przyjaznego miasta. Strasznie naiwne. W stylu estetyki 6-latka. Ani pomysł, ani wykonanie. Mnie nie przekonuje. Ale o gustach się nie dyskutuje, wszak autor to zawodowiec, więc wie co robi... Czyżby...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plocczanin Re: Logo Ciechanowa IP: *.plock.mm.pl 30.04.08, 22:21 proszę wybaczyć, że znowu pisze ale przed chwila przeczytałem coś, co potwierdza moje pisanie wyżej, ze do zadanego tematu, można wymyślać niby poważne uzasadnienia. Tu sprawa dotyczy książki dla dzieci z zasadniczymi okresleniami..... Co to znaczy "być s...synem", dziwką i głupią k...wą - o tym poczytać może dzieciom "Cała Polska". "Moje drzewko pomarańczowe" autorstwa Jose Mauro de Vasconcelosy, choć polecana "dzieciom od lat 12" może gorszyć dialogami niejednego dorosłego. A tu uczone wyjąsnienie, jak opis Logo Ciechanowa.... Dlaczego mozna "ku..c"... .............. Zacząłem po cichutku... Marzę o nagiej kobiecie, chcę ją kochać calś noc, kiedy srebrny księżyc wzejdzie, pozna mej miłości moc. Zeze, nie wierz we wszystkie bzdury, które plecie wujek Edmondo. Jest trochę stuknięty, trochę kłamie. - To znaczy, że jest sk...synem? -Słuchaj, już nie raz dostałeś w twarz za używanie brzydkich wyrazów fragment książki "Moje drzewko pomarańczowe".... Uczony w pismie mówi tak.; To książka, którą powinny czytać dzieci - poleca z przekonaniem Grzegorz Leszczyński, historyk literatury dziecięcej. Zapewnia, że lektura mówi o "zachowaniu własnej wrażliwości mimo dramatu świata". Jest co do tego przekonany, dlatego "Moje drzewko.." rekomendował fundacji ABCXXI. A fundacja, zdając się na opinię eksperta, poleca lekturę w ramach akcji "Cała Polska Czyta Dzieciom" i wraz z tygodnikiem "Polityka" wydaje jako serię literatury dziecięcej. fragment książki "Moje drzewko pomarańczowe" TVN 24.Informacje. Tyle słów tylko po to, żeby dzieci mogły poznać bluzgi w wieku 12 lat. Ciechanów zasługuje na Dobre i Czyste Logo. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy.obywatel Re: Logo Ciechanowa 06.05.08, 19:48 Trochę mało wypowiedzi bym wyciagnął wnioski. W Ciechanowie już druga kadencję rządzi niepodzielnie Platforma więc może dlatego tak mało zdań krytycznych? Odpowiedz Link Zgłoś