Gość: greg IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 23:22 nie mogę znaleźć pracy. nie jest jednak źle. posiadam 50 metrowy lokal na dużym osiedlu i mam trochę gotówki. tylko co otworzyć by nie stracić reszty kasy. może macie jakiś ciekawy pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lelel Re: nowy biznes IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 23:57 produkcje amfetaminy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: nowy biznes IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 21:56 podaj swój adres to wyprodukuję tyle żebyś się nażarł i zdechł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George z Chicago Re: nowy biznes IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 27.09.03, 03:27 Za na mowe do czynu karalnego tez sie odpowiada . Ale ty o tych robot jestes a pozniej chcesz czerpac korzysci , gnido . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George z Chicago Re: nowy biznes IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 26.09.03, 23:25 Rob to co najlepiej lubisz i znasz sie na tym , poswiec czas na markieting , na pewno znajdziesz wielu doradcow , ale kieruj sie swoim rozumem i intuicja . Powodzenia zycze , ja zainwestowalem pare setek tysiecy $ USA , zaluje . Tu bym mial zwrot trzykrotny - ponad 1 mil. $ USA . Plock Wiadukt 1 . Chemia przemyslowa i domowa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg srek Re: nowy biznes IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 23:30 nie sądze matole! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George z Chicago Re: nowy biznes IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 27.09.03, 03:22 Przyjemnie poznac , George . Nie wiedzialem ze nowa nicka jest pana ;matol; , slusznie sie tak nazwales , innego zdania o tobie nie mialem . Lelek , Gosc , lalunia - pasuje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: nowy biznes IP: *.pt-2.petrotel.pl 27.09.03, 09:12 Greg - domyślam się kim jesteś. Twój brat mieszka w bliku w którym również ja mieszkam. Jest wyjątkowym palantem i debilem. Ostatni próbował w naszym bloku (wspólnota) przejąć zarządzanie tzn. administrować budynkiem. Nim go usuneliśmy z pozycji administratora narobił kupę długów (zbierał pieniądze od lokatorów a nie płacił wodociągom, energetyce cieplnej czy zakładowi energetycznemu. Wszystkich pocza jak prowadzić firmę a sam palant zalego z czynszem za mieszkanie i trzeba było skierowac sprawę do sądu o zapłatę długu lub eksmisję. Ostatnio wydawał za mąż córkę, mimo że ma "gołą dupę" do kościoła wynajął rycerzy i halabardników. pełna pompa. Dziwię się jak mogłeś zaufać takiemu debilowi, mimo ze to rodzony brat. z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_zlodziejski_ryj Dzieki Bogu za Jacka Kedryne 27.09.03, 12:23 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Greg - domyślam się kim jesteś. Twój brat mieszka w bliku w którym również ja > mieszkam. Jest wyjątkowym palantem i debilem. Ostatni próbował w naszym bloku > (wspólnota) przejąć zarządzanie tzn. administrować budynkiem. Nim go usuneliśmy > > z pozycji administratora narobił kupę długów (zbierał pieniądze od lokatorów a > nie płacił wodociągom, energetyce cieplnej czy zakładowi energetycznemu. > Wszystkich pocza jak prowadzić firmę a sam palant zalego z czynszem za > mieszkanie i trzeba było skierowac sprawę do sądu o zapłatę długu lub eksmisję. > > Ostatnio wydawał za mąż córkę, mimo że ma "gołą dupę" do kościoła wynajął > rycerzy i halabardników. pełna pompa. Dziwię się jak mogłeś zaufać takiemu > debilowi, mimo ze to rodzony brat. > > z pozdrowieniami Tak trzymać, a będziemy górą. Niech Bogu będą dzięki, że mamy wsród nas - lewicy - Jacka Kędrynę, filar i duszę duszę naszego jestestwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Dzieki Bogu za Gazetę Wyborczą IP: *.pt-2.petrotel.pl 27.09.03, 13:52 Miły administratorze forum z Gazety Wyborczej, prośba nie steruj i nie wtrącaj się w dyskusję na Forum. z wyrazami poważania Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.0001 Re: Dzieki Bogu 16.02.04, 23:23 nie widzę ostatnio tego gościa, było zebranie wspólnoty i mnie bardzo zaskoczył, na plus, zaczynam się do niego przekonywać, może to co chciał zrobić było dobre ale nie umiał tego przedstawić z pozdrowieniami dla czerwonego_złodziejskiego_ryja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bystry nie odzywam sie bo... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 11:57 mam zle wiadomosci, a tylko troche dobrych. Dobra to ta, ze Twoj zaufany czlowiek zatrudnił fikcyjnie na twoj koszt swojego syna w upadajacej firmie na wiadukt (jezeli to o to chodzi) i razem za to udalo im się pobudowac ładny dom w Słupnie, a zla wiadomosc, że nie maja za co go skonczyc. Liczyli na jakas kase za nieruchomosc, ale cos im nie wyszlo i nie da sie jej sprzedac, klna strasznie. A firma faktycznie nie istnieje. Do zlych naleza rowniez te, ze bardzo długo nie byly placone zusy, a tylko ty za to odpowiadasz. Sam widzisz, ze nie ma co pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: do polonusa z Chicago IP: *.pt-2.petrotel.pl 27.09.03, 13:37 W chwili obecnej wchodzenie i trzymanie sie chemi domowej (do czyszczenia) chyba nie ma wiekszego sensu przy takim nasyceniu rynku i tego co oferuja hipermarkety. Ale zastanów sie czy nie powinieneś wejść w chemie przemysłową. Chemikalja do czyszczenia podłóg, wykładzin, usuwania tłuszczów, chemię do utrzymywania czystości w zakładach przemysłowych. Jeśli chodzi o "twoją" firme w Płocku powinienieś znależć sobie kogoś do prowadzenia tej firmy, kto bedzie sie przykładał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: do polonusa z Chicago IP: *.pt-2.petrotel.pl 27.09.03, 13:49 to jeszcze raz ja. Mimo twoich złych doświadczeń z rodziną (wszak wychodzi się z nią najlepiej na zdjęciu) powinieneś mimo wszystko zaryzykować i powtórnie zainwestować w naszym mieście. W chwili obecnej "otwiera" sie nowy segment rynku na którym w najbliższym czasie będzie można mieć bardzo dużą stopę zwrotu z zainwestowannego kapitału. Chodzi tu o ochronę środowiska - a konkretnie recykling. Każda fabryka, sklep, itd. sprzedający towar bedą musiały wykazywać się tym że przyjmują spowrotem opakowania i zuzyte urządzenia i że zostały one przetworzone spowrotem do poziomu surowca. dOTYCZY TO PAPIERU, KARTONU, BUTELEK pet, akumulatorów, itd., praktycznie wszystkiego. Przetworzony surowiec można sprzedać, ale "artykułem" handlowym będą również karty przekazania odpadów i karty recyklingu. ktoś ko w to wejdzie przemysłowo będzie miał niezły interes. z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George z Chicago Re: do polonusa z Chicago IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 27.09.03, 17:07 Ciesze sie ze ktos normalny i zeczowy podejmuje dyskusje. Ciezko jest wywlekac brudy lub nie dociagniecia psychiczne ze swego otoczenia . Slyszalem o jego zakusach i wiem o innych nie wypalonych , przynajmniej nie moze powiedziec ze ja w ta nedze go wpedzilem .Co do mojego czlowieka to mu ufam , bylem na jego posesjach , rozmawialismy , uwazam ze kazdy czlowiek ma swoje zdanie i niech robi jak uwaza . Wiem o Zusie , mam swoja opinie , patrz na te molochy . Panie Jacku bardzo dobre spostrzezenie , mam pewna dokumentacje na ten temat , wiadomosci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George z Chicago Re: do polonusa z Chicago IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 27.09.03, 17:24 Nie wyzekam sie ze nie bede przeprowadzal iwestycij w Polsce , tu sie urodzilem , dorobilem sie w USA , latwo nie bylo , tak ze sie zachartowalem . Chcialem cos dla swego ukochanego miasta zrobic , mysle ze zrobilem wiecej niz nie jeden choc to nie wszystkim bylo na reke , takie zycie . Niejeden mniej zrobil i go chwalono , nie narzekam bo jak cos robie z serca nie oczekuje podziekowan , ale nie pozwole robic z siebie wariata tak jak chcial zrobic ze mnie niby brat. Jak by poprosil odpowiednio to by dostal , tak on i jego niby ;przyjaciele; dostana po ryju . Juz to sa kryminalisci bo byli osadzeni , ten probowal zabic mojego Dyrektora bo nie dawal sie wykurzyc jak poprzedni mlody dobry czlowiek . Czy pan gral w pilke nozna , na marginesie . Pozdrowienia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: do polonusa z Chicago IP: *.pt-2.petrotel.pl 27.09.03, 17:42 W piłkę nożna grałem a trampkarzach w WISLE Plock, ale b. dawno temu - około 6 lat. Naszym trenerem był Zajchowski i Korzuszek. Stadionu Wisły jeszcze nie było, Wisła trenowała i grała na boisku pod OBR pod Petrochemią. z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George z Chicago Re: do polonusa z Chicago IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 27.09.03, 17:51 Czy w tym czasie ja nie boksowalem , zna Pan Sp. Zygmunta S.mieszkal na parterze w tej samej klatce co ten debil . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George z Chicago Re: do polonusa z Chicago IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 27.09.03, 17:54 A moze Pan trenowal z Wojtkiem Jarzynskim , w tym czasie ze Slodowej .Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bystry zusy IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 12:38 Gość portalu: George z Chicago napisał(a): > Wiem o > Zusie , mam swoja opinie , patrz na te molochy . To nie chodzi o molochy, tylko ciebie. W Polsce ostatnio idzie się za to siedzieć, a dodatkowo osoba(y) sprawująca(e) zarząd w spółce musi (zą) to zapłacić z prywatnych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bystry prawda czy bujda IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 12:42 a co z tą sprzedażą? Dobrze słyszałem, czy bujda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George z Chicago Re: prawda czy bujda IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 28.09.03, 19:10 Zostalo sprzedane za 500.000 USA , pieniadze wplynely w piatek, firma z Izraela , komunikacyjna . Nie jestes taki bystry , debil jestes . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bystry Re: prawda czy bujda IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 16:17 Georg z chikago napisał "Zostalo sprzedane za 500.000 USA , pieniadze wplynely w piatek, firma z Izraela , komunikacyjna . Nie jestes taki bystry , debil jestes ." Zadałem grzecznie pytanie, a "kto pyta nie błądzi". Ale z jakiego powodu ty mnie obrażasz? Czyżby znowu nos ci się wydłużył, a pytanie bardzo Cię zdenerwowało? -- bystry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George z Chicago Re: prawda czy bujda IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 29.09.03, 16:23 Smiac mi sie chce , nigdy nie rozumiales prostych spraw . Sam sie obrazasz , zmien poziom . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bystry Re: prawda czy bujda IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 16:37 Dobrze, zmieniam poziom. Debil jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George z Chicago Re: prawda czy bujda IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 29.09.03, 22:03 Normalni ludzie nie majacy nic do ukrycia wystepuja pod swoim jmieniem , jasno precyzuja swoje wypowiedzi , a ty sie chowasz pod nyckami i bzdury wypisujesz albo Sadem straszysz. Juz ci mowilem to nie te czasy ,ze komus sloma z butow wystawala i myslal ze jest w oborze . Nie chce tu nikogo obrazac bo sam slyszalem jak nie ktorzy pieknie potrawia rozmawiac ze zwierzetami . Nie moge tego powiedziec o Sedziach z Plocka , niektorych i do obory bym nie poscil .Zwierzeta by sie z nich smialy , takie debile . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bystry Re: prawda czy bujda IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 13:27 Gość portalu: George z Chicago napisał(a): Nie moge tego powiedziec o Sedziach z Plocka , niektorych i > do obory bym nie poscil .Zwierzeta by sie z nich smialy , takie > debile . To idź i im to powiedz, albo napisz do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bystry z Płocka teraz prawie na temat IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 13:57 polk1 napisał: > Dyskutujesz nie na temat teraz na temat byznesu w Płocku tego jak mu tam Georga z Chicago, to trochę na temat. Tam jest link do tych byznesow i przekretow, hahahhhaahhhaha. www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=66&w=8417927&a=8505176 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George z Chicago Re: do polonusa z Chicago IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 27.09.03, 17:43 Panie Jacku mozna podejsc i umowic sie na rozmowe i wymienic swoje spostrzezenia jednoczesnie wyrobic swoj osad , zawsze staram sie dojsc do punktu wyjscia . Zapraszam . Capital Polska , Wiadukt 1 . Mamy chemie przemyslowa . Dobrze ze ktos z Wyborczej patrzy ,pilnuje to moze beda chcieli sie prawdy dowiedziec i sie skontaktuja , sam redakcje czasopisma Wyborczej prosilem o kontakt z Plockim Sadem aby przekazywali mi korespondencje bo Sad sie uparl zebym mu podal adres do doreczen , ja mam od 22 lat w Chicago , a zaufanie pokladam w Wyborczej to miedzy innymi ich wskazalem, ale redakcja odrzucila co uwazam za sluszne , wyraznie w kodeksie cywilnym jest napisane ze czlowiek posiada jedno miejsce zamieszkania . Ale Sad Plocki byl innego zdania i kazal na sile szukac w Polsce , Jak znalazlem to chcieli tego czlowieka aresztowac , do tej pory ma duzo przykrosci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: do polonusa z Chicago IP: *.pt-2.petrotel.pl 27.09.03, 18:23 Jarzyński przeszedł na "wyższy" etap piłki nożnej, ja zmieniłem zainteresowania i przerzuciłem sie na modelarstwo szkutnicze. Trochę czasu to zajeła (z perespektywy czasu zastanawiam sie czy nie była to strata czasu), ale zwiedziłem dzieki temu Europe i trochę świata, a i wyniki miałem całkiem niezłe. Jeśli chodzi o działalnośc to w chwili obecnej próbuje uruchomić produkcję podzespołów elektronicznych do techniki oświetleniowej. W chwili obecnej załatwiam certyfikaty Unii Europejskiej. Uważam że w naszym kraju jest teraz pora na inwestycje w związku z wejsciem do UE. pozdrowienia i na 2 godziny przerywam bo żona mi jazgocze i muszę iśc do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George z Chicago Re: do polonusa z Chicago IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 27.09.03, 18:38 Dzieki za rozmowe , nie przeszkadzam i zycze sukcesow .Wiem jedno gdy ktos za mlodu sie potrawil sprawdzic, cos dokonac to i pozniej potrawi cos zdzialac a nie narzekac na ciezkie dziecinstwo . Z powazaniem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: do polonusa z Chicago IP: *.pt-2.petrotel.pl 27.09.03, 19:34 już jestem, chętnie przez Wiatraki 1 wymienię e-mail do korespondencji. Sz. mieszkał w klatce deb. na parterze , pierwsze dzwi przy wejściu, ja mieszkam w klatce obok w stronę Samu. Sz. wyprowadził sie już z Naszego osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George z Chicago Re: do polonusa z Chicago IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 28.09.03, 19:54 Wiem ze Zygmunt nie zyje , a Waldek, mieszka na PCKa ,Nieiech Pan pojdzie to zlapiemy kontakt , pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: do polonusa z Chicago IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 20:44 Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_zlodziejski_ryj Uczyc sie od Jacka Kedryny 29.09.03, 09:19 Uczcie się od Jacka Kędryny, moje czerwone złodziejskie ryje, jak się sprawy załatwia, kiedy świeżej kasy potrzeba. A potrzeba zawsze, zawsze - moje kochane i miłe sercu ryje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Czerwony Ryju IP: *.pt-2.petrotel.pl 29.09.03, 17:33 Miły mój przedmówco - w chwili obecnej na elektronice jest duży zwrot zainwestowanego kapitału, więc można samemu sfinansować swoją rozwijającą się działalność. Aktualnie można otrzymać dotacje z Unii Europejskiej w ramach programu dla małych i srednich przedsiębiostw - radzę zwrócić się do Centrum Wspierania Biznesu do pan Eryka Szmulewicza to być może i tobie pomoże jesli chcesz rozpocząc działalność. Nie jestem zwolennikiem jakichkolwiek kredytów czy wspólników. Dorabianie darmozjadów w bankach, a wspólnicy bardzo rzadko żyją w zgodzie - najczęściej rozchodzą się w kłótni. Bardzej interesujące sa "trendy" na światowych rynkach, dostęp do informacji czy technologii. W chwili obecnej np. poszukuje normy UE IEC 924 - jak jesteś tak poinformowany powiedz gdzie to można dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George zChicago Re: Czerwony Ryju IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 29.09.03, 18:07 P anie Jacku , najwiecej ci gadaja co najmniej potrawia zrobic .Czerwony ryj stara sie podpuszczac , tak to on nic nie potrafi . Z powazaniem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Czerwony Ryju IP: *.pt-2.petrotel.pl 29.09.03, 18:13 Wiem ale mam podejrzenie ze robi to ktoś kto ma dostęp do IP wysyłanych postów. Zaczynam podejrzewać że dyskusją "steruje" ktoś z Gazety. A przecież są zbyt poważną spólka aby bawić się w takie rzeczy. Podpuszczanie ludzi na siebie , to coś innego niż formu gdzie ludzie pisza posty spontanicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Czerwony Ryju IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 21:00 brawo jacek takich ludzi w plocku potrzeba.skrzyknijmy sie do robienia biznesu w plocku i pokazmy ze jeszcze potrafimy cos zrobic.ja znam paru fajnych chlopakow ktorzy chetnie sie przylacza, a debila tez widzialem jak prowadzil corke z kosciola do ratusza, a za nim szedl prezydent i ze stu rycerzy z dzidami i mieczami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Czerwony Ryju IP: *.pt-2.petrotel.pl 03.10.03, 20:15 uważam że największy bład jaki robią ludzie chcący założyć własna działalnośc w miescie Płocku to ci którzy chcą zarabiać na handlu i usługach. Płock jest na to za małym miastem. Według mnie dla Płocka szansą jest produkcja która jest sprzedawana poza Płock. I tu jest jedyna szansa. Zawsze zastanawiałem sie dlaczego w Płocku który jest "stolicą" polipropylenu i polietylenu nie ma małych firm produkujących np. przysłowiowe wiadra czy mydelniczki. Produkują to wszędzie tylko nie w Płocku. Mamy technikum elektryczne i elektroniczne a czy znasz jakąś wiekszą firmę produkującą coś w tej branży. Mój kuzun z Brzegu n. Odrą 2 lata temu zrobił kilka ozdobnych kutych zawiasów do drzwi dla sąsiada stolarza. W chwili obecnej nie wyrabia sie z produkcją do Niemiec. A może produkować wyroby tzw. "rękodzieła artystycznego" gdzie ceni się to że wyrób jest artystyczny i robiony ręcznie a nie sztampa z taśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Czerwony Ryju IP: *.pt-2.petrotel.pl 03.10.03, 20:19 Ps. zakłady ELGO w Gostyninie mają podwykonawców którym zlecają drobne partie prac do wykonania daleko od Płocka m.in. w Wójtowie koło Olsztyna a dlaczego nie np. w Płocku. Uważam że naprawde należy zmienić sposób myślenia naszych lokalnych "bizmesmenów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: DO JURKA IP: *.class146.petrotel.pl 04.10.03, 10:43 chętnie nawiąże kontakt z ludzmi którzy nie tylko narzekają ale coś chcą zrobić i rozruszać to miasto. Na władze miasta w problemie bezrobocia nie ma co liczyć. Czy czerwone, czy czarne czy zielone myślą tylko o sobie. Minął rok i co do powiedzenia ma pełnomocnik ds. bezrobocia. Cukrownia zlikwidowana, LEVI'S od ubiegłego tygodnia rozpoczął wypowiedzenia (do czerwca 2004 - 250 osób) itd. Prywatnie go znam 15 lat - sympatyczny facet - ale co to ma do bezrobocia. Wszyscy podniecają się Parkiem Technologicznym, a ja twierdzę że będzie to jedno wielkie gówno, a to dla tego że na teren tego parku zostaną wyniesione sprywatyzowane spólki ORLENU i po to on powstaje. Jedyna pozytywna rzecz to budowa oddziału firmy Schulman - produkcja barwników do tworzyw ale będzie to tylko około 30 miejsc pracy. W wielkim hukiem ogłoszono powstanie Płockiej Izby Gospodarczej ale panowie byłi tak niudolni że nawet nie potrafili napisać statutu i nie zostali do tej pory zarejestrowani nie mówiąc żeby cokolwiek zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George z Chicago Re: DO JURKA IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 05.10.03, 19:24 Nie wiem czy to bylo do mnie skierowane , nie chcialbym sie wtracac ze swoimi spostrzezeniami . Bylem wylaczony ze wzgledu na bardzo mila wizyte przyjaciol o profilu biznesowo - towarzyskim z Wiednia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: DO Georga IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 22:20 Panie Georg widzę,że Pan Jacek ma dobre pomysły. Zbierzmy się razem i pokarzmy siłę i coś w Płocku zróbmy. Widzę,że Pan ma duże kontakty i wiedzę. Spotkajmy się w Płocku i porozmawiajmy.Niech Pan nam pomoże Panie Georg.My pomysły Pan dolary i do roboty chłopy. Co Pan na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George zChicago Re: DO Georga IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 07.10.03, 03:23 Niech Pan wroci dom - korubcji, mozemy podyskutowac .Tez chcialbym wiedziec z kim moge dyskutowac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: DO Georga IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 06:36 proszę Pana - zakładając wątek miałem na celu sprowokowanie forumowiczów do dyskusji na temat szans ludzi we własnym biznesie na terenie Płocka.Szczególnie myślałem o młodych ponieważ pomimo kończenia niezłych uczelni na miejsca pracy w istniejących firmach nie za bardzo mogą liczyć. Z obietnic nawego Prezydenta nic nie wychodzi, a firmy na razie tylko zwalniają pracowników (zakłady mięsne; levis; spólki orlenu). Pan i pozostali ograniczyliście się do pyskówki a nie dyskusji. W ramach wątku co Pan myśli o małej osiedlowej automatycznej piekarni. z tego co się oriętuje technologia dostarczana jest razem z maszynami. koszty urządzeń nie aż tak dyże biorąc pod pod uwagę możliwość lizingowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: DO G 07 IP: *.class146.petrotel.pl 07.10.03, 06:54 jeśli chdzi ci o piekarnię osiedlową to bym się mocno zastanowił, chyba ja raczej bym w to nie wchodził. policz: pomieszczenia, surowce, energia, lizing urządzeń, dolicz ZUS, pensje swoją i ewentualnych pracowników = > policz ile tego byś musiał miesięcznie sprzedawać aby wyjść na swoje. a może np. maszyna do utylizacji butelek PET, otrzymujesz granulat który sprzedajesz i dodaatkowo zawierasza umowy z np. sieciami sklepów na recykling, dodatkowo np. z gminą. Automat kosztuje około 40 tys. - a może 60 % uda ci się załatwić z dotacji z funduszy UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: DO G 07 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 22:18 analiza wyjątkowo skuteczna. wyraźnie obnaża słabość tradycyjnych biznesów. propozysja utylizacji butelek pet dosyć ciekawa ale czy nie jest już zbyt duża konkurencja w tej dziedzinie na rynku. może zastanowić się nad osiedlową siecią inernetową. Tysiąclecia; Łukasiewicza zdają się być łatwym terenem do okablowania, a cena tepsy za dostęp do netu długo będzie jeszcze wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RZa Re: DO G 07 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 08:57 pomysl swietny z ta siecia.... tylko od kogo lacze?? od TEPSY ? buahehaehahaehhehahhahaeha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George zChicago Re: DO Georga IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 07.10.03, 17:59 Jak Pan pamieta zostalismy przez czlowieka ktorego znam , polecal produkcje narkotykow , sprowokowani do odpowiedzi Pana i moja .Stad wywiazala sie ta dyskusja aby na forum pokazac prawdziwe oblicze tego czlowieka wystepujacego pod innymi nyckami. Co do tematu, to jasie wypowiedzialem, uwazam za cenne i trafne wypowiedzi Pana Jacka . W gospodarce dziszejszej i przyszlosci wiekszy nacisk bedziei kladzie sie juz na ekologiczne aspekty rozwoju firm. Na nowoczesna technologie i nowoczesne zarzadzanie. Szczegolnie jezeli chodzi o kadre menadzerska. Uczyc i powierzac ludziom o nowoczesnym sposobie zarzadzania, strategicznego myslenia oraz podejmownia decyzyjnych ruchow w warunkach zmieniajacego sie otoczenia i rynku regionalnego , narodowego i swiatowego. Tak widze odpowiedz na temat pralni , piekarni, a i moje powyzsze podtrzymuje bo sa zwiazane z tematem . Obrazuja jak pewne urzedy sa otwarte na te inowacje . W swojej dzialalnosci prywatnej jestem 20 lat w USA , od 1991 w Polsce . Tak ze tego chleba pojadlem . Dziekuje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: DO Georga IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 22:30 Ale Pan ma doświadczenie i duży staż w USA. Niech pan pokarze w Polsce co Pan potrafi zrobić. Bo jak narazie to Pan się chwali i wyzywa każdego kto tylko zabierze głos w dyskusji. A pan tylko o sedziach i prokuratorach i wyzywa pan Tu jest konkretna propozycja Pana Jacka którą popieram. To jak robimy ten biznes i Pan się angażuje. Czy tylko pan będzie wyzywał. Bo stracę dla Pana szacunek Panie Georg. Takich ludzi jak Pan Jacek nam potrzeba a nie pieniaczy. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George z Chicago Re: DO Georga IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 08.10.03, 00:20 Nie wyzwalem sedziow, ale stwierdzilem , jezeli kreuz i Pan to wszyscy - - to sie widac nie pomylilem. Z Panem napewno biznesu bym nie robil bo Pan nie rozrozniasz prostych okreslen i znaczen slow . Nie mow za kogos , mow za siebie . Ja panskiego zachwytu nie oczekuje , chciales znac prawde to znasz . Jakie okulary nosisz to twoj problem , takiego bedziesz mial garba . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: DO Georga IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 22:56 Panie Georg rozumiem, że dla Pana na tym forum to wszyscy tacy sami jak Kreuz.A kim Pan jest? Przedstaw się Pan nam. Ja nie wiem czy ja i Pan Jacek chcielibyśmy robić biznes z Panem. Pan się zachowujesz jak bum chicagoski co mu postawili kufel piwa i wypisuje jakieś po pijaku bzdury. A może Pan mieszka w kartonach i tylko udaje biznesmena co to chce uczyć jakiś polaczków jak robić biznes. To się Pan myli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George zChicago Re: DO Georga IP: *.nas10.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 09.10.03, 02:22 Tu twoj kompleks nizszosci przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georg Re: DO Georga IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 12:03 po człowieku który opowiada że prowadzi od lat wiele interesów spodziewałem się mądrzejszej dyskusji na foru.zamiast tego Pan rzuca pomówieniami obelgami i prowadzi raczej bełkot niż dyskusję. jeżeli tak Pan prowadzi biznes to lepiej niech inwestuje Pan w Chicago a za dyskusje i inwestycje w Polsce już Panu dziekujem. do długiego niesłyszenia autor wątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Do Grega IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 22:42 Rzuciłeś dobry temat i widzisz większosc na tym forum to pajace. Ale nie załamuj się i życzę powodzenia.Myslę że jak będziesz uparty to znajdziesz dla siebie biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
qba26 Re: nowy biznes 29.09.03, 20:13 Chcesz dorobić a masz dostęp do internetu to nie ma problemu. www.MikesPaid4Email.com/pages/index.php?refid=qba Świetna firma. Płacą bardzo dobrze od 1 do 5 centa za link a ponadto punktowane linki zamieniają na kasę (tak że warto również klikać za punkty). E-maile przychodzą codziennie, a w każdym kilka linków. Płatne linki zawierają słowo "runner" np. www.MikesPaid4Email.com/scripts/runner.php?aA=677209 Po "kliknięciu" na płatny link następuje logowanie na stronę sponsora. I tutaj najczęściej pojawia się u góry pasek z banerem i informacją ile sekund mamy oglądać stronę sponsora i ile za to dostaniemy np. Mike thanks you supporting his sponsors! You're the best. You will receive 5cents(s), once you have visited this sponsor's site for at least 15seconds . Po upływie określonego czasu pojawia się komunikat: " You've just been paid. See you soon!" lub podobne. W chwili pojawienia się tego komunikatu możemy zamknąć połączenie. Dodatkowo możesz zarobić więcej wchodząc na Paid2Click (NO SEARCHES) i Paid2Click (SEARCHES ONLY) w obrębie waszego konta w Mikes, można tam zarobić kilka dodatkowych centów. Nie polecam działu Paid2Signup w którym za zapisanie się do danego programu czy firmy można jednorazowo dorobić 25 centów! Zasypują skrzynkę emailami że trudno się ich pozbyć. Firma daje - 30$ - na dzień dobry. Minimalna kwota wypłaty: - 150$ - to sporo, ale nie najwięcej. Poza tym firma "stara się" abyśmy z tą kasa zobaczyli się jak najwcześniej wysyłając mnóstwo e-maili i dając możliwości zbudowania 10 poziomów referencyjnych za które dostaje się 10% zarobionej przez innych kasy. Wymagają abyś z tych 150$, które musisz mieć na koncie aby wypłacić, co najmniej 10$ pochodził wyłącznie z twojego klikania, bez pomocy bonusa czy poziomów referencyjnych. Gdy uzbierasz 150$, po zalogowaniu się na twoje konto, będzie widoczny przycisk "Request Payment" - po jego użyciu kasa zostanie przelana w sposób określony przez Ciebie w procesie rejestracji. Dobre rady: 1. Aby na klikanie poświęcić jak najmniej czasu powinieneś klikać na banery i linki używając opcji „otwórz łącze w nowym oknie”. Po takim otworzeniu możesz nawet już do niego nie zaglądać kasa i tak płynie a ty w tym czasie otwierasz dalsze łącza. 2. Wpadniesz zapewne na pomysł tworzenia poziomów referencyjnych zapisując członków swojej rodziny /robi tak większość/. Nie zapisuj ich jednak na jednym poziomie a raczej stwórz poziomy jeden za drugim. Zarobisz więcej kasy dla rodziny bo każdy z nich będzie miał już poziomy referencyjne i dostanie swoje 10%. 3. Im więcej razy się logujesz tym częściej następuje wymiana banerów w Paid2clik. 4. Tekst ten możesz użyć jak ja do tworzenia swoich poziomów referencyjnych zmieniając tylko drugi wiersz wpisując swój nick pod jakim zarejestrowałeś się w programie. Odpowiedz Link Zgłoś