Dodaj do ulubionych

Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę

IP: *.130.c95.petrotel.pl 13.11.08, 13:16
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: pol Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 13:30
      Panie Matusiak ...czy przeczytał pan tą "grubą" książkę do końca aby
      nie było znów kolejnej wpadki ?
      • Gość: uważny Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 20:24
        cytat z wywiadu: ...podziękowałem mu za wysiłek włożony w to, co robił.
        Postąpiłem tak, bo wiem, że prasa ładnie by mnie wtedy podsumowała, gdybym tego
        nie zrobił..." czy jeszcze coś trzeba komukolwiek tłumaczyć ??? Przecież ten
        facet sam się obnaża !!!
    • Gość: Gall Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.c158.petrotel.pl 13.11.08, 13:31
      Bardzo dobra decyzja władz klubu! Trzeba postawić na młodych. Dość
      już dziadostwa, ściągania piłkarskiego złomu. Jeszcze tylko czekamy
      na odpowiedniego prezesa Kruszewskiego :)
      • Gość: zielin Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: 212.160.172.* 13.11.08, 13:37
        oszalałeś z tym Kruszewskim ? Na Chwastku klub zarobi grube
        pieniądze ? A kto jest jego managerem ? :)
    • Gość: jarzombek Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.074.c87.petrotel.pl 13.11.08, 13:45
      Łubu dubu, łubu dubu niech zyje nam prezes naszego klubu, niech zyje
      nam !!!
      To spiewałem ja czyli Jarzombek - menago !!!
    • Gość: Gall Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.c158.petrotel.pl 13.11.08, 13:46
      A co nie zarobimy na młodych, ambitnych jak ich wyszkolimy a potem
      sprzedamy? Czy mamy dalej przejadać tak jak do tej pory ???? Dawać w
      łapę zagranicznym managerom i trenerom pokroju Jabłońskiego ? Co
      według Ciebie będzie lepsze ?
      • Gość: zielin Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: 212.160.172.* 13.11.08, 13:50
        że nie klub zarobi a manager Matusiak przyjacielu
    • Gość: ooosl Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.146.c72.petrotel.pl 13.11.08, 14:02
      "Najpierw trzeba zbudować finanse i solidne podstawy organizacyjne,
      żeby po awansie pozostać w ekstraklasie."

K..wa! Ile czasu będziecie budować te finanse i solidne podstawy
      organizacyjne???!! To za Waszej bytności w tym klubie piłkarze
      ręczni nie dostają kasy!!! Tak wygląda ta budowa solidnych
      finansów?????
      • Gość: xxl Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.plock.mm.pl 13.11.08, 22:51
        nożnym też nie płacą
    • Gość: ss Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.130.c95.petrotel.pl 13.11.08, 14:19
      niech wygra lepszy
    • Gość: sede Re: Janusz Matusiak: Ronaldo jest wolny IP: *.130.c95.petrotel.pl 13.11.08, 14:20
      j.w
    • Gość: ADAM Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 14:23
      To jest już kuriozum,żeby facet o pokroju Świątka oceniał pracę
      trenera Jabłońskiego.Czy Świątek jest członkiem Zarządu i czy ma
      uprawnienia trenera oraynajmniej 2 klasy.
      • Gość: Kibic 144 Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.c155.petrotel.pl 16.11.08, 11:50
        Otóż drogi kolego cztytajac twoją wypowiedz chcialbym Ci tylko uświadomic iż
        jedyna osobą która ma jakiekolwiek pojęcie o piłce nożnej w tym klubie jest
        Tadeusz Światek i dla twojej wiadomości ma uprawnienia trenera II klasy. Nie ma
        drugiego tak zasłużonego i wybitnego piłkarza Wisły Płock a jak znasz kogos
        takiego to czekam na odpowiedz!!
        Pozdrawiam
    • Gość: MM Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 14:48
      Panie Matusiak trochę samokrytyki zawodnicy ściągnięci przez
      Jabłuszkę musieli być przez Pana jako członka Zarządu
      zakceptowani.Natomiast o wielu,których Pan ściągnoł do Wisły trener
      nie wiedział,nie mówiąc o tych,których ukryto w 2
      drużynie,oczywiście z SMS.Pan już dostał szanse w Wiśle,czas się
      pakować a nie bajerować.swoich popleczników typu Kaliwoda czy
      Kruszewski.
      • Gość: Michał Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 15:05
        Ty jesteś sam poplecznikiem... Michnika.

Jacek to jedyny rozsądny kandydat z Płocka na nowego prezesa.
        Czas żeby stery w klubie przejęły osoby, które mają go w sercu, a nie w dupie!
        • Gość: H_PP Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: 80.48.4.* 13.11.08, 15:32
          JACEK KRUSZEWSKI NA PREZESA ! Jedna z kilku osób które poprowadzą te
          'dziadostwo' które teraz jest z sercem !
        • Gość: kibic Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 16:49
          Michał
          Kapitan Forum

Wysłany: Czw Lis 13, 2008 4:08 pm

---------------------------------------------------------------------
          -----------
          Podkręćcie trochę tematy odpowiednie na forum GW, bo już tam
          wku...ają ucho jakieś pajace. ( wypowiedz z forum)

tak podkręcajcie bo jest krytyka na pana Kruszewskiego. no to
          sluchamy dlaczego ma być prezesem? nie pisz ze jezdzi na wyjazdy ze
          jest kibicem z sercem bo pan Janicki mial lepsze papiery i nic nie
          zrobil a byl tak samo oddanym kibicem. pozdrawiam
          • Gość: Michał Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 16:52
            Umiesz na forum wejść, ale wyszukać informacje już ciężko :)
            Nie podkręcajcie, bo krytyka. Podkręcajcie, bo personalne (bezpodstawne) wrzuty.
            Widzisz różnice? Pewnie nie bo ta już dawno na tym anonimowym forum została
            zatarta.

A więc z tego samego forum:
            "Ponieważ moje nazwisko pojawia się w różnego rodzaju spekulacjach - pozwolicie,
            że powiem kilka słów o sobie, bo tak naprawdę, to oprócz tego, że kocham Wisłę
            nad życie za wiele o mnie nie wiecie

To, że Wisła Płock jest dla mnie wszystkim - nie jest żadną tajemnicą, w
            zasadzie od 1976 r. stadion stał się moim drugim domem.

Najpierw grałem przy Łukasiewicza jako junior i podawałam piłki na meczach takim
            "sławom" jak Polańczyk, Świątek, czy Pachelski jednak protesty rodziców, którzy
            chcieli żebym skoncentrował się na nauce, a później problemy zdrowotne
            (zdruzgotana łąkotka lewego kolana) przerwały moją przygodę sportową.

Z klubem się jednak nie rozstałem, bo zostałem jego, mogę chyba tak powiedzieć,
            najwierniejszym fanem i przez lata zjeździłem za Wisłą całą Polskę (łącznie z
            III ligowymi wyprawami do Radziwia, Kutna, Kowala, Koła, czy Zgierza) i
            pucharową Europę również. Byłem przy klubie, gdy większość ludzi go opuściła, po
            spadkach, np. w czasach Orlenu Płock, w największej nędzy.

Finałem mojej przygody kibicowskiej z Wisłą jest współtworzenie i od kilku lat
            przewodzenie Stowarzyszeniu Sympatyków Klubu WP, wprowadzenie SSKWP w struktury
            ogólnopolskie i pomoc w uzyskaniu naprawdę niezłej renomy naszych fanów i
            organizacji ogólnie. Dzięki działalności ogólnopolskiej poznałem wielu ludzi ze
            światka piłkarskiego - członków PZPN, OE, kibiców.

Swojego zainteresowania klubem nie ograniczałem jedynie do kibicowania.

Jak powiedziałem - klub to mój drugi dom, spędzałem w nim zawsze mnóstwo czasu,
            często więcej niż z rodziną. Obserwowałem pracę wielu prezesów, począwszy od
            Rybaka i Kużaja, przez Tyburskiego, Gawłowskiego, Pilimona, Dmoszyńskiego.., aż
            do dziś. Przyglądałem się organizacji, pracy marketingu, kontaktom z mediami i
            kibicami.. i marzyłem żeby to kiedyś była moja praca..

Owszem, nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w zarządzaniu, ale mam chęci do
            pracy, nauki i przede wszystkim ogromne serce dla tego klubu.

Jeśli chodzi o moją nabytą wiedzę pozasportową, to jestem absolwentem
            Administracji Publicznej oraz Magisterskich Studiów Menedżerskich. Poza tym
            jestem audytorem systemu zarządzania jakością, ukończyłem jakieś kursy
            (pedagogiczny, diagnostyczny), mam pewne doświadczenia z pracy w roli
            dziennikarza sportowego oraz prezentera, a teraz przygotowuję się do egzaminu
            państwowego dla członków zarządów i rad nadzorczych spółek skarbu państwa.
            Jestem członkiem zarządu KZ NSZZ Solidarność w swojej firmie i jej
            przedstawicielem na zebrania delegatów.

Być może nie są to jakieś rewelacyjne referencje, jednak widząc, kto zasiada w
            zarządzie klubu obecnie, nie mam żadnych kompleksów, wręcz przeciwnie - mam
            pewność, że moja wiedza teoretyczna i znajomość zagadnień sportowych w
            połączeniu z chęcią pracy i nauki, Waszą pomocą oraz nieogarniętą miłością do
            Wisły jest absolutnie wystarczająca, by dla klubu zrobić mnóstwo dobrego.

Gotów jestem do podjęcia każdego, nawet najbardziej ryzykownego wyzwania, bo
            nikomu tak nie zależy na Wiśle jak mi!

Moim marzeniem, tak jak i Waszym jest prezes - super menedżer, specjalista ze
            świata wielkiego futbolu, plus ktoś z naszego środowiska do pomocy. Niestety,
            Wisłę, klub - spółkę miejską - od elity dzieli przede wszystkim bariera
            finansowa i za te pieniądze, które może zaoferować Miasto żaden piłkarski
            fachowiec tu nie przyjdzie.
            A np. na Dmo wiadomo już, że nie zgodzą się sponsorzy (Orlen na pewno ) z
            przyczyn, których podawanie nie jest tu możliwe..

Ja bym jednak z tego powodu nie rozpaczał, bo uważam, że czasy układów,
            znajomości i krętactw się skończyły, o czym świadczy karanie kolejnych wielkich
            klubów i coraz więcej młodych ludzi w zarządach.

Moim zdaniem dziś Wiśle wystarczy osoba chętna do nauki i pracy, a środowisko
            futbolowe, już nie tak hermetyczne jak kiedyś, zostanie rozpoznane
            błyskawicznie. W Polsce np. funkcjonuje 2-3 menedżerów mających w ręku 95% kart
            zawodniczych - trzeba z nimi też nawiązywać kontakty, rozmawiać, pytać o
            konkrety.., to nic trudnego - wystarczy tylko chcieć i czuć tę bajerę.

Na dzień dzisiejszy przed nowym prezesem główne zadania to w mocnym skrócie:
            - finanse – przedłużenie umowy z Orlenem i skuteczne szukanie nowych sponsorów
            - odbudowa, tragicznego obecnie klimatu wewnątrz klubu
            - pilne doglądanie wszystkich obszarów działalności, także pracy z wychowankami
            - odbudowa mocno nadszarpniętego wizerunku Wisły na zewnątrz
            - wpojenie wszystkim pracownikom klubu szacunku dla kibiców, bo z tym jest coraz
            gorzej
            - o tak prozaicznych sprawach jak budowa solidnego zespołu piłkarskiego nie ma
            co wspominać..

Czy wymieniani kandydaci są w stanie zrealizować te ogólnie zarysowane cele? Nie
            wypada mi tego oceniać..
            Dobre słowo z pewnością należy się Krzyśkowi Jaguckiemu, który przez kilka
            miesięcy pracy w Wiśle zrobił kolosalny postęp jeśli chodzi o zapoznanie się z
            tematyką sportową i jest naprawdę konkretnym gościem z którym idzie się dogadać.
            Inny z kandydatów dał się ostatnio poznać (choć wcześniej też to można było
            wyczuć) jako zwolennik frontu anty-kibicowskiego, któremu fani najwyraźniej
            przeszkadzają.. Jeśli on zostanie nowym sternikiem Wisły, to będą poważne tarcia..

Sprawa ogólnie nie jest prosta.

Jak mówię - o menedżerze z górnej półki możemy zapomnieć.
            Wypada mieć tylko nadzieję, że właściciele klubu nie będą tym razem stosować
            zasady BMW (Bierny, Mierny, ale Wierny) i powierzą tę bardzo ważną, nie tylko
            dla nas działkę komuś, komu będzie się chciało ciężko pracować dla Wisły i kto
            będzie to robił z sercem..

Ale absolutnie to nie muszę być ja, mi na stołku nie zależy, mi zależy na Wiśle
            Płock."
            • Gość: do michała s. Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 20:32
              Taa ... Członek zarządu NZSSSSSSSS to rzeczywiście kwalifikacje pierwszej próby.
              cyt: "bo nikomu tak nie zależy na Wiśle jak mi!"
              A skąd wiesz że mi mniej niż Ci???
              Jak słoma z butów wystaje to cyt: "jakieś kursy
              > (pedagogiczny, diagnostyczny)..." nie pomogą, zresztą ... szkoda czasu.
              PS Michał jeszcze tylko loda ... i już.
              • Gość: kibic Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.229.c92.petrotel.pl 13.11.08, 21:02
                wiesz co, chodz na mecz*, powiedz to w twarz komus z tych ktorych oczerniasz anonimowo w internecie.
                *co pewnie w twoim przypadku trudne, bo jak nie wygrywaja albo nie ma gadzetow to na mecze sie nie chodzi, co nie?
              • Gość: Michał Do "do michała s." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 21:14
                >> PS Michał jeszcze tylko loda ... i już.

Nie podam Ci do ust anonimowy internetowy szczurze.
                Idź do ratusza, tam któryś z pedałów chętnie to zrobi.
              • Gość: ArtB Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.c152.petrotel.pl 13.11.08, 22:52
                Gość portalu: do mlchał s. napisał(a):
                > cyt: "bo nikomu tak nie zależy na Wiśle jak mi!"
                > A skąd wiesz że mi mniej niż Ci???

No to może pochwal się skoro tak Ci na Wisle zależy, ze z Jackim się
                równasz, swoja miłością do Niej.
                Opowiedz nam np. na ilu meczach wyjazdowych Wisly byles, albo ile
                godzin (dni, miesięcy) spędziłeś w Naszym Klubie poza meczami,
                bezinteresownie - przyglądając się pracy, pomagając (albo
                przeszkadzając, bo i tak bywa), a może jestes pracownikiem to
                opowiedz jak dla Najjaśniejszej WP pracujesz (pracowaleś) i za ile?

Albo w ogole opowiedz co dla Wisly zrobiłeś skoro tak Ci zalezy…
                Moze jestes tym wielkim niegdys kibolem za radiowe pieniadze
                Maciejem W.,ktory pozniej stwierdzil ze klubowi kibice sa
                niepotzebni? To opowiedz nam ile meczy "zalatwiles" działaczu

Może jestes tym wymarzonym prezesem na którego czekamy! Nie byles
                pewnie związkowcem, wiec sloma Ci z butow nie wystaje, kursow z
                pewnością tez masz mnóstwo, może masz nawet lepsze kwalifikacje niż
                np. niejaki Pilimon, który kilka lat temu wygral konkurs na prezesa
                Naszego Klubu i miał genialne menedżerskie i sportowe referencje….
                A może masz kogoś kto by się wg. Ciebie nadawał? To wal śmiało,
                jeszcze jest czas!

Bo po prostacku i anonimowo obrażać potrafisz, ale potrafisz coś
                jeszcze, czy to już wszystko?
    • Gość: Cola Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.plock.mm.pl 13.11.08, 15:42
      Gratuluję udanego wywiadu.Czytając go wydaje się że chce pan tego samego co prawdziwi kibice Wisły.Tylko jak pan panie Matusiak chce nas przekonać?Takie obietnice słyszymy od kilku lat,od różnych prezesów.Wszyscy którzy przychodzą prostują papiery,krytykują kontrakty zawodników.Każdy odchodzi ze słowami, że następca będzie zaczynał bez kłopotów?.I co się dzieje?Jak jest tym razem?
      Wychodzi na to że jesteśmy najbiedniejszym klubem w lidze.Zawodnicy którzy do nas przychodzą maja swoje karty na ręku.Kupić klasowego zawodnika?Po co?Zatrudniamy ochłapy i myślimy o ekstraklasie?
      Panowie cała Polska się z nas śmieje.
      Panie Matusiak zrób wreszcie coś żeby kibice pana lubili.
      Do cholery jasnej stwórz pan klub z prawdziwego zdarzenia.
    • Gość: jk13 Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.074.c87.petrotel.pl 13.11.08, 16:00
      Gdy spadalismy z ekstraklasy magazyn Forbes zamieścił Wisłę Płock na
      5 miejscu wsród ekstraklasowiczow pod względem dochodów.To samo
      doslownie pół roku wczesniej uczynił PS pod koniec roku
      kalendarzowego - a więc po rundzie jesiennej naszego ostatniego
      sezonu w Ekstraklasie.
      Po kilku tygodniach bylismy juz biedni.Jak to jest możliwe?
      W ciagu następnego sezonu (ubiegłego) jeszcze bardziej zubożelismy.
      Za chwile okaże sie, że mamy budżet na 3 ligę.
      Więc jeśli mamy robić finanse - to należy zatrudnić finansistów,
      managerow i kogoś od marketingu i pozyskiwania sponsorów, a nie
      frajerów typu Matusiak.

Do tych z sercem - oprócz serca trzeba mieć tez głowe - przykład
      Wałęsa.
      I bez względu na wszystko w Polsce jeszcze bardzo twardą dupę !!!
      • Gość: mAg Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.c152.petrotel.pl 13.11.08, 17:00
        Gość portalu: jk13 napisał(a):
        Więc jeśli mamy robić finanse - to należy zatrudnić finansistów,
        managerow i kogoś od marketingu i pozyskiwania sponsorów, a nie
        > frajerów typu Matusiak.

Nie zgadzam się.

- Finansistę i to dobrego już mamy
        - W obu sekcjach są ludzie doskonale znajacy środowiska i
        szczypiornistów i piłkarskie (mam tu na myśli czy nam się podoba czy
        nie – Matusiaka wiceprezesa PZPN i Szczuckiego z Wolińskim).
        Niestety nie wykorzystany jest zupełnie potencjał Majewskiego
        obecnie trenującego w rezerwach zamiast np. wyszukiwac talenty po
        niższych ligach.
        - marketing mamy dobry, nie ma tylko możliwości działania bo
        pieniędzy na te ważną działalnośc jest ZERO.

Potrzebny jest ktos kto to wszystko poskłada do kupy, unormuje i
        skieruje na odpowiednie tory.
        Ktos kto spowoduje, ze kibice wrócą na trybuny. Jak będzie
        marketing, pozytywny szum wokół klubu i chociaż te 5 tys. ludzi na
        trybunach jak w niedzielę to będą i sponsorzy!
        Dziwisz się, ze nikt nie chce w Wisle zainwestowac? Ja się nie
        dziwie. 5 trenerów, 4 prezesow w ciagu 2 lat, pie...ik i puste
        trybuny…….
        Najpierw trzeba odbudowac wizerunek, poukładać klub wewnętrznie,
        oczyścić z chwastów, zbudowac mlode, ambitne zespoly i dopiero
        myśleć o sukcesach i pieniadzach!

Zapomnijmy o cudotworcach, era Fryzjera już za nami!
        • Gość: zks Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.229.c92.petrotel.pl 13.11.08, 18:00
          oczyscic z chwastów, zasadzić Chwastki :)))
          • Gość: ArtB Dajcie nam szansę IP: *.c152.petrotel.pl 13.11.08, 18:38
            Gość portalu: kibic napisał(a):

> jaki kandydat. zdecydowanie Kaliwoda

Kaliwoda ?? O nie to za niskie dla niego progi :)))
            Wroble ćwierkają ze mierzy duzo wyzej i przyjaciele mowia już na
            niego panie prezydencie i panie ministrze :)) Gdzie mu tam do
            jakiejs Wisly,to zostawia zapalencom i milosnikom typu Jacky

Gość portalu: Kibol napisał(a):

> Jeżeli interesuje Cię opcja to PIS

Owszem dzieki Wam klub jeszcze zyje, ale jak się nie opamiętacie, to
            za chwile nie będzie czego ratowac.

Dajcie tam do ku..y nędzy człowieka spoza układu, który polaczy
            rozne opcje.

WISŁA PŁOCK to nie jest klub PISu ani PO ani zadnej innej partii!!!

To jest KLUB PŁOCCZAN i czarnych i czerwonych i ch..j wie jakich –
            rozumiecie to zakute polityczne łby???

To nie jest zwykla spolka miejska gdzie możecie żąglować
            kolesiami!!!!

A tak na marginesie dobrodzieju z PISu - ciekawostka – jestes na tym
            zdjęciu sprzed szesciu lat?
            img360.imageshack.us/img360/9099/19288749ga31vn7.jpg ?
            Czy przyczepiłeś się do partii po kolejnych wygranych wyborach
            karierowiczu? Bo np posel Nowakowski a takze jeden z kandydatow na
            szefa Wisły był w tej nedznej grupce zapalencow, tylko ciekawe czy
            dzis tego nie zaluje jak na Was patrzy……….
            • Gość: kepek Re: Dajcie nam szansę IP: *.cable.ubr07.edin.blueyonder.co.uk 14.11.08, 00:58
              Masz krótka pamiec kolego, Nowakowski nie był członkiem PiS,
              strartował z list tej pożal sie Boze partii. Wtedy był w UPR-ze.
              znam człowieka od 10 lat i zyczyłbym sobie wiecej takich ludzi jak
              on.
        • Gość: jk13 Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.074.c87.petrotel.pl 14.11.08, 08:45
          Gość portalu:

Nie zgadzam się.
          >
          > - Finansistę i to dobrego już mamy
          > - W obu sekcjach są ludzie doskonale znajacy środowiska i
          > szczypiornistów i piłkarskie (mam tu na myśli czy nam się podoba
          czy
          > nie – Matusiaka wiceprezesa PZPN i Szczuckiego z Wolińskim).

Skoro mamy tak dobrych finansistów,i tak dobrze organizuja kaskę to
          po kiego grzyba klub broni sie rękami i nogami przed rozdzieleniem
          sekcji piłki recznej i nożnej.Tylko stale żeruje na piłkarzach
          ręcznych. Ja jestem kibicem zarowno jednej jak i drugiej dyscypliny,
          ale uważam że każda z nich musi pracować i zarabiać sama na siebie.
          Wielu z nas kibiców twierdzi, że piłka nożna jest fajniejsza,
          wazniejsza w Płocku i atrakcyjniejsza (finansowo) dla sponsorów.
          Więc pora to udowodnić i na tym skorzystać, "a nie tracić i żerować
          na ochłapach z Orlenu" przeznaczonych na sekcję ręcznych śpiewając
          przy tym "je..ć Orlen je..ć"
    • Gość: Najwierniejszy Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.060.c88.petrotel.pl 13.11.08, 16:29
      Wasz prezydent Nasz ... prezes oczywiście pan Piotr Jacek Kruszewski
    • Gość: Fan Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: 85.222.32.* 13.11.08, 16:46
      Matusiak robi z Wisły SMS bis,czy nikt tego nie widzi.Kruszewski to
      może zostać Prezesem na początek ale Stoczniowca.
      • Gość: Michał Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 16:55
        Podaj lepszego kandydata.

Kijek?
        • Gość: kibic Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 17:06
          jaki kandydat. zdecydowanie Kaliwoda ktory umie podjąć decyzje. ale
          wiadomo nie zgodzi się. a to by było najlepsze rozwiązanie dla Wisły
          ktora ma dwie sekcje
    • Gość: mat Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.105.c81.petrotel.pl 13.11.08, 17:22
      Panie Matusiak jakie pan pieprzy glupoty to aż wstyd czytać .Ja
      napisze tylko jeśli by miał pan dostaś parę batów za to co się
      stanie z tym klubem za parę miesięcy to by pan mocno sie ugryzł w
      język. A skoro nic pan nie straci to tak pan mówi jak by był pan po
      kielichu i mysli ze to czytają same ciule .Dlaczego tak sądze to juz
      mówie ,że dobry kibic wie co jest i co sie stanie ,wiec komu ten
      kit .
    • Gość: Kibol Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: 85.222.32.* 13.11.08, 17:23
      Jeżeli interesuje Cię opcja to PIS,ale co to ma do rzeczy.Prawda
      jest taka,że to nas wybrali mieszkańcy Płocka i my jedyni
      wyciągneliśmy pomocną ręke do Wisły a nie ludzie typu K&K,którzy nas
      tylko obrażają i wyciagają łapy.
      • Gość: Michał Re: Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 17:50
        To ma do rzeczy, że partia Cię zaślepia. Wybrali, ale myślisz że przy dalszym
        takim postępowaniu z miastem i wszystkim co "miejskie" (nie MILEWSKIE - tu Wam
        się pomyliło) wybiorą za dwa lata? Czas pokaże...

Dla mnie to sprawa jest prosta.
        Jacek prezesem? Będzie tak:

pl.youtube.com/watch?v=PjCByQ96iPY&feature=related
        pl.youtube.com/watch?v=2-Tym8scV40
        pl.youtube.com/watch?v=4ra4VMnX2cU&feature=related
        pl.youtube.com/watch?v=syVdWutCv9g&feature=related
        pl.youtube.com/watch?v=U3BhTMonN0A
        Kijek prezesem? Będzie tak:
        pl.youtube.com/watch?v=VJXvxK1A_tY
        Lub jeszcze gorzej...

I tyle ode mnie w tym temacie.
        Już kiedyś pisaliście tu, że źle gadam, że gdzie Kruszewski itd.
        To mieliście Kubere... Mówią, że tylko głupi popełnia dwa razy te same błędy.
      • Gość: dw [...] IP: *.016.c82.petrotel.pl 13.11.08, 19:11
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: fan Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 17:34
      ale sobie dobrałeś nicka lamusie " kibol" hahahahaha czy ty wiesz
      kto to w ogóle jest, bo po twoich smiesznych textach brzuch mnie
      boli, Właśnie uważam że duet K&K byłby najlepszy dla naszego klubu,
      nawet nie wiesz ile rzeczy dobrych dla Naszego klubu zrobili, ale ty
      wolisz obrażać i obszczekiwać dobrych chłopaków, pochwal się co ty
      zrobiłeś dla tego klubu dobrego ... smiem wątpić że nic, tylko
      krytykować ... i bawić się w śmieszną polityke
    • Gość: SSman Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.eranet.pl 13.11.08, 20:45
      a ja tam widzę : SZCZEROŚĆ. Poprostu facet mówi to co mysli, a nie kombinuje.
      Obnażył to się Jabłoński ściągając złom bałkanski i Gubca.a Matusiaka transfery
      ? Juz mamy dwoch z których mozna byc dumnym : Melon i Chwastek młodzi
      perspektywiczni i waleczni. Nie lapmy za słówka, bo to robią własnie
      pseudodziennikarzyny a patrzmy na fakty...
    • Gość: goniec Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 22:08
      Panie Matusiak
      Jabłoński zawsze był miękki jak pomidor.Trzeba było tyle czekać,aby
      to potwierdzić wypowiedzą cha cha.
      Trzeba być naprawdę jajkiem aby tego nie widzieć przez całe pół sezonu.
      Ta drużyna 'zbierańcow' potrzebowała od początku twardego trzymania
      za gardło,aby przestrzegali zakładane i ćwiczone strategie na boisku.
      Pańskie następne posunięcie,to natychmiastowa dymisja.Ta praca jest
      dla profesjonalisty nie dla amatora .

• Gość: Janusz Matusiak Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.eranet.pl 13.11.08, 22:29
      Nie Wiącuś ! Nie zrobię Ci tej przyjemności.Sprowadzę jeszcze kilku dobrych
      graczy, zebyś wył z wścieklosci panie Jeremi.... Napisz kolejnego paszkwila w
      "Polsce". Miłego wieczoru...
    • Gość: dziad Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 23:23
      zobaczcie sobie sonde jak widzą mieszkancy Milewskiego bo dziamiecie
      na tym forum jak by was było nie wiadomo ilu. namawiajcie więcej
      znajomych zeby pisali anty na Milewskiego bo malo jakos was jest jak
      widać po sądażach
    • Gość: wp Gdzie jest prawda? IP: *.plock.mm.pl 14.11.08, 18:25
      sport.wp.pl/wid,10570960,kat,1742,title,Kontrowersyjne-rzady,wiadomosc.html
    • Gość: wp PS IP: *.plock.mm.pl 14.11.08, 18:47
      Przegląd Sportowy | 2008.11.14 15:03
      Czy Janusz Matusiak, wiceprezes Wisły i od niedawna wiceszef PZPN działał na
      szkodę płockiego klubu i gnębił trenera Mirosława Jabłońskiego? Związani z
      drużyną ludzie uważają, że tak. Sam Matusiak zdecydowanie zaprzecza oskarżeniom
      kierowanym pod jego adresem - pisze "Przegląd Sportowy".

Gdy Matusiak przybył po raz pierwszy do biura Wisły, zapytał odchodzącego
      prezesa Grzegorza Kępińskiego, kto wymyślił Jabłońskiego jako trenera.
      "Odpowiedziałem, że ja. Pan Matusiak wyraźnie był poirytowany faktem, że
      Jabłoński jest szkoleniowcem" - wspomina Kępiński.

REKLAMA Czytaj dalej

"Janusz Matusiak nigdy nie zapomniał Jabłońskiemu, że odsunął jego syna do
      drugiego zespołu. Dlatego postanowił powyżywać się na Jabłońskim, zanim go
      zwolnił" - mówi jeden z działaczy Wisły.

Matusiak zaprzecza: "To bzdury. Lubię i szanuję pana Mirka, nawet kiedy mu
      kwiaty wręczałem w podzięce za pracę". Za to Jabłoński nie żywi raczej do
      swojego byłego szefa wielkiego sentymentu. "Kiedyś pan Matusiak wysłał nas do
      Kielc na mecz ligowy tego samego dnia, w którym rozgrywaliśmy spotkanie. Innym
      razem kazał, by na ważne spotkanie jechał z nami tylko jeden masażysta zamiast
      dwóch. A na początku swojej pracy w klubie powiedział mi, że do Wisły dołącza
      trzech zawodników: Chwastka, Gęślę i Brynkiewicza. A przecież w kontrakcie
      miałem zapis, mówiący o tym, że ostateczny wpływ na skład pierwszej drużyny mam
      tylko ja" - wspomina szkoleniowiec. "Nie podrzuciłem tych chłopaków do pierwszej
      drużyny, tylko do drugiej. A że byli dobrzy, to przebili się dalej" - odpiera
      zarzuty Matusiak.

Ta trójka piłkarzy przyszła do Płocka z łódzkiej SMS, której Matusiak senior
      kiedyś dyrektorował. Z pozoru był to dla SMS kiepski transfer - szkoła nie
      dostała ani grosza. Ale... "Spokojnie, SMS nie wyjdzie na tych transferach źle.
      Każdy zawodnik ma bowiem w kontrakcie z Wisłą klauzulę, według której łódzka
      szkoła dostanie czterdzieści procent z przejścia do kolejnej drużyny" - mówi
      jeden z działaczy naftowego zespołu.

"Tak rzeczywiście jest, ale nie widzę w tym nic niemoralnego" - zaznacza Matusiak.

Więcej w "Przeglądzie Sportowym"

• Gość: autor Janusz Matusiak: Dajcie nam szansę IP: *.129.c87.petrotel.pl 15.11.08, 13:03
      Czemu kazdy zarzuca Matusiakowi, ze sprowadzil swoich zawodnikow? Przyszli do
      nas za darmo. Na pewno nie sa gorsi od innych zawodnikow. A to, ze 40 % zyska
      SMS na ich kolejnym transferze to normalne. Od razu mowie, ze nie jestem jego
      obronca!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka