Gość: sierpc IP: *.dip.t-dialin.net 03.11.03, 21:00 Oj Mazowsze jakie piekne, tylko ludzi madrych brak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kepek Re: W Płocku zdecydowano o powołaniu Związku Mias IP: 213.77.44.* 04.11.03, 07:06 O wydzieleniu Warszawy z województwa mówi się od dawna, dlaczego wiec niec nie zrobiono w tym kierunku. szczerze mówiąć mam ambiwalentne odczucia-z jednej strony powoływanie instytucji (a pewnie i etatów) która nie ma siły sprawczej, z drugiej od czegośc trzeba zaczać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gnojno Re: W Płocku zdecydowano o powołaniu Związku Mias IP: *.class144.petrotel.pl 04.11.03, 08:24 Możesz być pierwszy......tylko wymyśl coś mądrego ! Odpowiedz Link Zgłoś
clint_eastwood Re: W Płocku zdecydowano o powołaniu Związku Mias 04.11.03, 15:39 Jak znam życie, to w nowym 17. województwie rolę miast stołecznych widzą dla siebie Radom i Płock. Ciekawe jakie korzyści miałyby z tego: Ciechanów, Siedlce i Ostrołęka? Owszem Warszawę można by wydzielić z Mazowsza, ale stolica nowego województwa mazowieckiego i tak powinna w niej pozostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: W Płocku zdecydowano o powołaniu Związku Mias IP: *.class146.petrotel.pl 04.11.03, 15:54 Przeczytałem komentowany artykuł, albo jestem głupi, albo coś jest w tym wszystkim jest popierdolone (włącznie z krajem). Pięciu facetów rządzących miastami spotkało się aby założyć związek miast. Rzecz chwalebna bo uważam że najwyższa pora założyć - region - będący przeciwwagą dla "żarłocznej" Warszawy i troszczący się o własne interesy, Założyli - i co. Wynikiem tego wszystkiego będzie system informacji o bezrobociu i miejscach pracy. Jak jest miejsce pracy, to nim informacja o nim dojdzie do systemu to już będzie zajęte. Fundusze z Unii - na utworzenie systemu - totalna głupota. A może tak pieniądze z Unii na przebudowę dróg, budownictwo mieszkaniowe, ekologię. Będą od razu miejsca pracy. Panowie, polecam podstawowy wykład uniwersytecki z polityki regionalnej np. u dr Potoczka UMK lub prof. Szlachty UŁ, ewentualnie darmowo mogę udzielić go wam ja gratis. z pozdrowieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko Re: W Płocku zdecydowano o powołaniu Związku Mias IP: *.pt-2.petrotel.pl 04.11.03, 20:28 No cóż czuję tu rękę p. Lewandowskiego - bo jak mowa o bezrobociu to i on się z racji funkcji pokazuje. Jednak pomysł wymiany informacji między regionami o tak wysokim bezrobociu to faktycznie głupota, sztuka dla sztuki. Lepiej budować drogi, likwidować bariery architektoniczne dla niepełnosprawnych, uzbrajać grunty pod budowę miejskich bloków, szkolić urzędników w UM Płock itd. (pomysłow mi nie brakuje) ale wymiana informacji o miejscach pracy to tak jakby wymiana pustego zbioru danych - bez sensu!!!!!!! Chyba że chodzi o wyciągnięcie kasy z UE na komputery (no to gratuluję pomysłowości) - a tu czuję rękę Pani pełnomocnik do spraw integracji europejskiek - kto przypomni mi jak sie ta Pani nazywa?? Pozdrawim wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: W Płocku zdecydowano o powołaniu Związku Mias IP: *.udn.pl 04.11.03, 19:30 Przypominam , że Koszalin wespół ze Słupskiem lub bez Słupska podjął już działania nt. utworzenia woj. środkowopomorskiego. Aktualnie jest na etapie przygotowywania referendum na swoim terenie w powyższej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuch Re: W Płocku zdecydowano o powołaniu Związku Mias IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 22:42 No i mamy związek. Co robić, jak robić, żeby nic nie robić a zarobić.A kto to założył? No oczywiscie niereformowalne komuchy. Bo nic madrzejszego nie potrafią wymyśleć.Czym oni się róznią od poprzedników niczym no i jeszcze się nie dorobili. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
intruder Forum mazowieckie 04.11.03, 23:04 Z tego co pamietam byla kiedys na temat ewentualnego wydzielenia Warszawy dyskusja na Forum mazowieckim. Chocby tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=560&w=2056957 Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: W Płocku zdecydowano o powołaniu Związku Mias 05.11.03, 09:35 O ile mogę zrozumieć powołanie Związku Miast Województwa Mazowieckiego (nigdy Mazowieckich), to cel jaki sobie ów związek postawił jest bez sensu. Jak już tu ktoś napisał, o bezrobociu nie trzeba się extra informować, bo to widać, słuchać i czuć. Sens by to miało, gdyby taka kosalicja wyznaczyła sobie konkretne cele między- regionalne. Np. Lobbujemy za lotniskiem w Radomiu, ratujemy i modernizujemy kolejowe połączenia pasażerskie z Płockiem, budujemy drogę ekspresową Siedlce - Ostrołęka (bądź ratujemy linię PKP). Lista może być dłuższa i na pewno mądrzejsza, od tego są w końcu eksperci i samorządowcy z regionów i miast. Odpowiedz Link Zgłoś